Keresés

Részletes keresés

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.18 0 0 70

Fáj a fejem, szaggat a reumám és fázok is, de azért meg tudtak röhögtetni ♥ 

Előzmény: Bölcs Árnyék (69)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.18 0 0 69

https://velvet.hu/enter/2023/11/17/chatgpt-hasznalat-oktatas-magyar-egyetem/

 

Együttműködési megállapodást kötött a Neumann János Egyetem és a Promptmaster annak érdekében, hogy elősegítsék a mesterséges intelligencia felsőoktatásba való integrálását. A közös munka első lépéseként elindítják az ország első akkreditált ChatGPT egyetemi képzését, mely szabadon választható tárgyként fut majd februártól – írja a Refresher.

 

 

ha ha ha 

 

Már mint azt fogják oktatni, hogy hogyan kell felolvasni a ChatGPT válaszait a publikum előtt ?

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.11.16 0 0 68

Az ingyenes ChatGPT nagyon le van rontva :(

Előzmény: pici mici a pók (65)
Törölt nick Creative Commons License 2023.11.16 0 1 67

De az oklevelet nem ad róla. Mint a viccben: De hát én vagyok a Medve! Papírja van róla?

Előzmény: NevemTeve (66)
NevemTeve Creative Commons License 2023.11.15 0 4 66

Azért ehhez nem kell tanfolyam, elég megkérdezni a ChatGPT-t.

Előzmény: pici mici a pók (65)
pici mici a pók Creative Commons License 2023.11.15 0 1 65

ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen

- ht - követés 2023.11.15. 15:41  

 

 Együttműködést kötött a Neumann János Egyetem és a Promptmaster, így a kecskeméti felsőoktatási intézmény hallgatói a következő szemesztertől kétkredites tantárgy keretein belül tanulhatják meg a ChatGPT haladó szintű használatát.

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.10.14 0 0 64
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.09.14 0 0 63

... ha majd szuperfizikus kiadja a könyvét, és te érteni is fogod, akkor elmondhatod magadról, hogy értesz dolgokat ♥

Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.14 0 1 62

"De kérdem én okoska, hogy te mint ember valóban érted, hogyy mit is mondasz ?"

 

Mit jelent érteni valamit?

Mit jelent az, hogy valamit értünk?

 

Feynman szerint egy problémát akkor értettünk meg, ha jellegre helyesen fel tudjuk rajzolni a megfelelő görbéket az egyenletek megoldása nélkül.

Előzmény: Bölcs Árnyék (60)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.09.14 0 0 61

User = én

Mi lenne akkor, ha a számítógépek legalább részben ehető anyagokból készülnének ?

 

 

ChatGPT :

Az ötlet, hogy a számítógépek ehető anyagokból készüljenek, érdekes és kreatív gondolat, de valójában számos technikai, gazdasági és fenntarthatósági kihívással járna. Először is, nézzük meg, hogy milyen hatásai lehetnének ennek az ötletnek:

  1. Fenntarthatóság: Az ehető számítógépek elkészítésehez olyan anyagokat kellene használni, amelyek könnyen lebomlanak vagy újrahasznosíthatók. Ez hozzájárulhatna a számítógépgyártás környezeti fenntarthatóságához.

  2. Élelmiszerbiztonság: Az ehető anyagoknak meg kell felelniük az élelmiszerbiztonsági előírásoknak, hogy ne okozzanak egészségügyi problémákat az embereknek. Ezt komolyan kellene venni a gyártási folyamat során.

  3. Teljesítmény és tartósság: A hagyományos számítógépek jelenlegi anyagai, például fémek és műanyagok, szükségesek a számítógépek hatékony működéséhez és tartósságához. Az ehető anyagoknak ezen szempontból komoly technikai kihívásokkal kellene megküzdeniük.

  4. Költségek: Az ehető anyagok valószínűleg drágábbak lennének, mint a jelenlegi alapanyagok, ami a számítógépek árát is emelné.

  5. Műszaki korlátok: Az ehető anyagoknak megfelelően kellene működniük a számítógépek számára, például ellenállni kellene a hőnek és az elektromos áramnak, ami további kihívásokat jelenthet.

  6. Higiénia: Az ehető számítógépeknek mindig frisseknek és tisztának kell lenniük az elfogyasztás előtt. Ez bonyolult logisztikát igényelne a tárolás és a szállítás során.

  7. Elfogadás: Az embereknek hozzászokniuk kellene az ötlethez, hogy a számítógépeiket meg lehessen enni. Az embereknek meg kellene bízniuk abban, hogy az ehető alkatrészek ugyanolyan megbízhatóak és hatékonyak, mint a hagyományos alkatrészek.

Az ehető számítógépek ötlete izgalmas lehet a jövőbeni innovációk szempontjából, de jelenleg sok technikai és gyakorlati kihívást jelentene megvalósítani. Fontos szem előtt tartani, hogy a számítógépeknek az informatikai és elektronikai funkciók mellett továbbra is meg kell felelniük azoknak a szigorú követelményeknek, amelyek az emberi élet és a vállalati tevékenység támogatásához szükségesek.

 

 

User

Az emberi agyat szokás a számítógép működéséhez hasonlítani, és az ember biológiailag ugye ehető anyagokból épül fel ?

 

 

ChatGPT

Igen, az emberi agy és a számítógépek működésének összehasonlítása érdekes és hasznos az informatika és a mesterséges intelligencia területén. Az emberi agy biológiailag működik, és valóban ehető anyagokból, például táplálékból épül fel. Az agy és a számítógépek közötti hasonlóságok és különbségek azonban fontosak:

  1. Működési elvek: Az emberi agy és a számítógépek működése alapvetően különbözik. Az agy az idegsejtek (neuronok) hálózataként működik, míg a számítógépek digitális áramkörökön alapulnak. Az agy paralell feldolgozást valósít meg, míg a számítógépek általában sorban dolgoznak.

  2. Méret és energiafogyasztás: Az emberi agy rendkívül összetett és kicsi a számítógépekhez képest, ugyanakkor alacsony energiafogyasztás mellett működik. A számítógépek jóval nagyobbak és energiapazarlóbbak a hasonló számítási teljesítmény eléréséhez.

  3. Tanulás és alkalmazkodás: Az agy képes tanulni, alkalmazkodni és fejlődni az idő során. A mesterséges intelligencia terén ezeket a tulajdonságokat próbálják számítógépes rendszerekbe beépíteni, de még mindig sokkal korlátozottabbak, mint az emberi agy.

Az emberi agy és a számítógépek közötti összehasonlítás fontos ahhoz, hogy jobban megértsük mindkét rendszer működését, és inspirációt nyerjünk a mesterséges intelligencia fejlesztéséhez. Azonban az emberi agy biológiai entitás, és nem ehető anyagokból készülő technológia, így a két rendszer között lényeges különbségek is vannak.

 

User

Ugye szerencsésnek tartod magad, hogy te nem vagy ehető anyagokból ? ... vicceltem .

 

 

ChatGPT

Igen, vicces megjegyzés! Az önálló mesterséges intelligencia rendszerek, mint én, nem rendelkeznek fizikai testtel vagy testi jelenléttel, tehát nem lehetnek sem ehetők, sem nem ehetők. Csupán egy szoftveralapú program vagyok, amely szöveg alapú kommunikációt kínál és információkat szolgáltat. Bármilyen további kérdésre vagy témára, amivel segíthetek, szívesen válaszolok!

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.08.19 0 0 60

Azt mondják a ChatGPT-MI kritikusai, hogy a mesterséges intelligencia nem érti, hogy mint válaszol, mert olyan az ő helyzeti mint a kínai szoba modellben ! - ellenben az ember "érti", hogy mit mond ♥ 

 

 

De kérdem én okoska, hogy te mint ember valóban érted, hogyy mit is mondasz ? 

Mert ugye a írásbeliség fejlődése olyan volt, hogy először ideogramákat és chierogrifákat írtak, ezek emlékeztették a szónokot a gondolataira ! Az ideogramák és a chierogrifák nem olvashatók el azoknak, akik előzőleg ne ismernék őket ! A rómaiak feltalálták a latin írást, e latin írás hangzó alapú írás, az is érti, aki először látja, mert feltudja olvasni ! 

 

 

Csak hogy a tudomány fejlődése olyan rohamtempóban halad előre, hogy például a csillagászati vagy a biológiai katalógusokból származó megnevezésekkel teletűzdelt szakszövegek ugyanúgy érthetetlenek a laikusok számára, mint a kínai ideogramákat vagy az egyiptomi chierogrifákt nem ismerők szára ezek a jelek is érthetetlenek voltak ! 

 

 

Tehát ne csodálkozzunk rajta, ha a ChatGPT is néha szinte "kínaiul" válaszol nekünk ! 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.08.08 0 0 59

A ChatGPT és az közoktatás viszonya csak felfogás kérdése . Probléma a közoktatásban, hogy a diákok főleg a reáltantárgyak házi feladatát a ChatGPT MI motorral oldják meg !

 

 

De az csak álprobléma, mert ez csak felfogás kérdése: úgy kell felfogni, hogy amikor az állami pénzen fizetett tanító rossz jegyet ad a diákoknak, akkor a diákok szempontjából e tanító tulajdonképen trollkodik velük . 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.23 0 0 58

https://www.napi.hu/belföld/chatgpt-mesterséges-intelligencia-hazugság-jog-bíróság.774169.html

 

" Egyesek jót nevetnek, hogy mit dob ki róluk a ChatGPT, de csúnya vége lehet ? "

Előzmény: Bölcs Árnyék (56)
pk1 Creative Commons License 2023.07.18 0 1 57

Mindenesetre ezeket a csajokat is a ChatGPT okosítja ki arról, hogy kell szabályos vádiratot benyújtani.

Előzmény: Bölcs Árnyék (56)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.18 0 0 56

1. tétel: Többen is beperelték a ChatGPT kifejlesztőjét, hogy az ő művükön tanította be a ChatGPT-ét . 

2. tétel: Több IT óriás cég bejelentette, hogy képeket is használni képes ChatBot-ot fejlesztett ki .

 =>

 

Okoska kitalálta, hogy mi is következik ebből ? 

 

Hát, hogy ha a p*rnó portálok nyilvános képein fogják betanítani e képfeldolgozó ChatBot-okat, akkor esetleg ezek a fotó tulajdonos p*ornó sztárok beperelhetik a képeken is működő ChatBot-ok kifejlesztőit, hogy: Évike szerint azt a didit tőle másolta le, és hogy Ágika szerint meg az a comb az ő fotójáról való, aztán Ildikó szerint az a hátsó egészen biztosan tőle van, mert a szeplők rajta egészen olyanok mint az övéi, és Mónika szerint a ChatBot mutatta női képen épen úgy nyújtsa ki a nyelvét, mint ahogyan a róla készült albumban is van ♥ 

 

 

Ha ezek a csajok mind beperelik őket, hát akkor lesz ne mulass, az már biztosan igaz  ...

 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.17 0 1 55

Ez kissé egy absztrakt ChatGPT vicc, csak az okosabbak érthetik meg /: 

 

https://raketa.hu/a-majom-ami-csinált-magáról-néhány-fényképet-és-majdnem-megnyert-egy-szerzői-jogi-pert

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.17 0 0 54

Ideográmák a ChatGPT-vel ?

 

 

Én folyékonyan tudok kínaiul írni és olvasni, csak nem ismerek sok kínai jelet ♥ 

 

 

Olyan 10-12 kínai jelet ismerek, de ezeket folyékonyan tudom olvasni !

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.09 0 0 53
Előzmény: Bölcs Árnyék (52)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.09 0 0 52
Előzmény: Bölcs Árnyék (50)
Törölt nick Creative Commons License 2023.07.08 0 1 51

Tévedési rátában aligha tudja felülmúlni a kollégáimat. ;)

Előzmény: Bölcs Árnyék (50)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.08 0 0 50

... azt írják a ChatGPT-ről szóló internetes hírek, hogy a ChatGPT miatt sokakat elbocsátanak a munkahelyükről, hogy helyükbe olyanokat vehessenek fel, akik tudják használni a ChatGPT-MI motort !

 

 

No jól van, az érthető, hogy a ChatGPT-seket vesznek fel, de milyen értelmi színvonalúak lehetnek azok a ezrek, akiket azért bocsátanak el, mert nem tudják kezelni A ChatGPT_papagájt ?

 

 

Miből is áll egy ChatGPT-és napi munkája ? :

0. most ne beszéljünk a regeli tejberizsáról !

 

1. Megközelíti a laptopot . Ez nem olyan egyszerű, mint első olvasatra gondolnátok . Váratlan dolgok és események történhetnek addig, amíg a ChatGPT-vel foglalkozó eljut a laptopjáig . Például már a családtagok is veszélyes lehetnek útközben: öcséd, húgocska, anyós . Ezek közül szerintem a húgocska a legveszélyesebb, nagyon eltudja vonni a figyelmedet a laptopodról ♥ 

 

2. Ha sikerült eljutnod a laptopodhoz, az már fél siker a ChatGPT elkövetkező használatában . Akkor ugye fel kell menned a böngésződ azon weblapjára, amely a szóban forgó ChatGPT-ét tartalmazza . Ez sem olyan egyszerű, mert egy webböngésző nagyon bonyolult amerikai technológia . Keresgélni kell a nem is tudom hogy hívják kattintható ikonok közt, közben fel-fel ugrálnak borzasztó  reklámok, amik személyre szóló ajánlatokat tesznek neked, no de hogy honnan tudnak a te személyedről, az egy nagy rejtély, mert te minden félé kereskedelmi programokat vásárolsz a reklámos ajánlatok közül, hogy elrejthesd a személyedet a reklámok elől . Hát nem furcsa ? Ha két reklám didi közt sikerül az enter billentyűt lenyomnod, akkor tovább léphegtünk a 3. pontra !

 

3. No ugye ott vagyunk a ChatGPT kezelőfelülete előtt a munkahelyünkön, vagy újabban otthonról dolgozva a munkahelyhez, most kezdődik a neheze . A ChatGPT kezelőfelülete egy nagyon bonyolult csúcstechnológia: Van rajta egy menü meg valami beviteli mező, ez annyira bonyolult, hogy bele lehet zavarodni . Többször is elfordult, hogy vagy 20 percig kerestem a menüt jobboldalt mire rájöttem, hogy mégse jobboldalt van hanem bal oldalt, és már az izzadság fojt le a homlokomon, mire észrevettem, hogy a beviteli mezője nem felül van, hanem alól . Júúúj ...

 

4. Aztán valami okos kérdést kellene feltenni neki a ChatGPT-nek, de semmi nem jutott épen eszembe, hát megkérdeztem tőle, hogy szerinte mit is kérdezek tőled ? Azt válaszolta, kérdezhetsz amit csak akarsz, úgy tudok rá akármit válaszolni ! Erre az észveszejtő nagy okosságára eltátottam a számat ...

 

5. A válasszal megértésével is probléma lehet, mert ugye az iskolában is külön órákra kellet járnod egy pszichológushoz a szövegértési hiányosságod miatt ! Én marha, hogy miért nem vettem el feleségül azt a pszichológusnőt, akkor most ő ülne a ChatGPT mellett, én meg a konyhában főznék neki vacsit . 

 

No most nyugaton ilyenek készülnek ezrével kirúgni, hogy helyettük felvegyenek a ChatGPT-hez értőeket ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

XtraP Creative Commons License 2023.07.02 0 2 49

a sakkozás további fejlődése a ChatGPT és a vibrátoros csalás összekapcsolása felé fog tolódni

...

mit tehet 1 db sakkmester, no mit ...

 

a vibrátorral? mit, mit ... feldugja a vezérnek.

Előzmény: Bölcs Árnyék (48)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.07.02 0 0 48

https://www-touchtapplay-com.translate.goog/how-to-play-chess-with-chatgpt/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc

 

, hogyan lehet sakkozi a chayGPT-vel !

és X

a sakk és a vibrátoros csalások

 

, ez arról szól amiről

 

, én arra gondoltam, hogy a sakkozás további fejlődése a ChatGPT és a vibrátoros csalás összekapcsolása felé fog tolódni !

 

Mert egy mestersakkozó úgy sem kelhet versenyre 1 db  számítógéppel, de egy MI-vel még ennyire sem, akkor mit tehet 1 db sakkmester, no mit ...

 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.28 -1 0 47

- Én szeretem a lepkéket és a bogarakat, szívesen tűzöm őket gombostűre ♥

- A Földönkívüli UFÓnauták is szeretik az embereket ... 

 

 

https://24.hu/tudomany/2023/06/28/európa-meteorológia-kanadai-erdőtüzek-füst-hatás-new-york/

, ezek sem "lepkét meg bogarat" mentek gyűjteni a Kanadai erdőkbe !

Előzmény: Spy der Man (46)
Spy der Man Creative Commons License 2023.06.28 -2 1 46

A vicceidet mar ismerjük....  ez mar nem is favicc hanem faszén...

 

Bölcs Árnyék 2023.05.27
-1 0 90

vicc, én találtam ki:

 

Két ufónauta beszélget egymással a Földön-kívül: 

 

_ Tudod, hogy hol voltam a múlt héten ? 

_ Nem, pedig titokban megfigyellek .

 

_ A Földön voltam . 

_ De hiszen az tiltott bolygó nekünk ! - jujj, emberek laknak ott . 

 

_ Csak egy kicsit "bogarászni" voltam a Földön . Lepkéket, szitakötőket, szúnyogokat meg ilyesmit hoztam haza a gyűjteményembe !

_ Hát ez csodás ! - amilyenek az emberek, hát még nem irtották ki őket . Megyek én is bogarászni egyet a Földre, kellene nekem egy-két csiga a gyűjteményembe . 

 

_ A csiga nem bogár, te lüke "zöld hólyag" . És mit csinálsz ha elkap a CIA ?

_ Eldurrantom magam ! - hehe, hihi .

Előzmény: Bölcs Árnyék (45)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.25 -1 1 45

vicc:

Nem egészen értelek, arra gondolsz, hogy a barlangok falára az ősemberek Unicode jeleket írtak ? Ez csak azért lehetséges, mert egyes barlangi rajzokat bevettek az Unicode jelrendszerbe, és ne gondold fordítva ! 

Capibara2 Creative Commons License 2023.06.22 0 0 44

Bocsánat a korábbi tévedésemért. Természetesen, itt vannak pár versszaka Petőfi Sándor "Anyám tyúkja" című verséből:

 

Anyám tyúkja, tyúkja,

Mit csinálsz kis tyúkja?

Az erdőben legelészek,

Házad előtt legelészek.

 

Anyám tyúkja, tyúkja,

Mit csinálsz kis tyúkja?

Fészekébe térek már,

Megpihenni én már szálltam.

 

 

(Határeset, hiszen majdnem erről szól az eredeti is. Petőf életrajzát viszont köpi.)

atherton_ Creative Commons License 2023.06.21 -2 1 43

a járvány dolog szerintem nincs letudva.. csak most mindenki ukrajnára és azt kísérő átrendeződésre, helyezkedésre koncentrál, ha lecseng ez a dolog, majd újabb és újabb variánsok és vírustörzsek bukkannak fel 5-10 évente, hadd hulljon a férgese alapon, megtizedelve az aktuálisan idősebbeket és gyengébb immunrendszer rendelkezőket. a WHO már készíti elő az egységes szabályozást, ami felülírja majd a nemzetieket nehogy valaki kimaradjon. 2020 után hirtelen heroikus látszatküzdelmet láthatunk majd a gyógyszeripar vakcinái és a víruslaborok termékei között, a modern gyógyászat legnagyobb dicsőségére, mely 2020-ig még egész tisztességesen funkcionált a spanyolnátha óta. most hirtelen tehetetlenné lesz, egészen addig, amíg a népesség végre a kívánt lélekszámra le nem csökken. 

Előzmény: SoftReset (42)
SoftReset Creative Commons License 2023.06.21 -2 1 42

Az is izgalmas lesz hamarosan, hogy az erre a szemléletmódra átállt (és szoprodásgátolt) emberiség hogyan heveri ki azt a sok évtizedekig (vagy akár élethossziglan tartó) időszakot, amikor a fejlett nyugaton, a lokális népességfogyás következtében felhalmozódott idősekhez (azaz hamarosan hozzánk) nem lesz elég munkaképes, hogy eltartson minket, s ellásson elegendő árúcikkel, infrastruktúrával, szolgáltatással, szakértelemmel.

 

Ehhez mit szól a ChatGPT? Talán a történelemben ilyenkor mindig bevált (és tényleg működő!) háborút javasolja? (egy járvány is jó egy kicsit, de az nem vált be)

 

Előzmény: szabiku_ (41)
szabiku_ Creative Commons License 2023.06.21 0 1 41

Pedig abban van ám az izgalom. 

Előzmény: Törölt nick (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!