Öt féle hozzá állas lehetséges: egyénileg és önmagunkért, másoknak ingyen és adományok nélkül, másoknak fizetéskiegészítésként adományokért vagy díjazva, (vallási) szervezethez tartozva pénzért, politikailag motivált vallási szervezethez tartozva pénzért ! Menyiben hiteles a pap, ha csak a megélhetéséért csinálja ? Menyiben hiteles a vallás, ha politikailag motivált ?
ezek a számok nagy hülyeségnek tűnnek, főleg, hogy a legnagyobb "értékük" - a lelkek uralása - pénzben kifejezve sokkal-sokkal több
asszem van olyan "némethsanyi-fajta" (milliárdos tévéprédikátor) akinek 1 milliárd usd a vagyona, szóval elég hülyeségnek hangzik hogy ehhez képest a kat. egyháznak meg csak 30 milliárd...
FB-én olvastam egy komment. Ide tartozik, de nem tudom mennyi lehet a valóságértéke. Ami fura, hogy a Mormonok ilyen gazdagok lennének? A Katkókhoz viszonyítva... Vagy ez csak USA felmérés?
J. N. :Most gyorsan megnéztem, a Marvel csak a filmekből 26.6 milliárd USD-t keresett. Az ABC News szerint a katolikus egyház 30 milliárd USD-t ér, a 100-200 milliárdra becsült mormon egyház után a második a világon. A Marvel csak egy töredéke csak a mozivilágnak. Más vonalon csak SBF egymaga kb. 116 milliárd kárt okozott a kriptopiacon.
Hiába tanul érettségi után 6 / H A T / évig ha buta.
Szent beszédében a pap aszont a szabadelvüek pfuj szerint mindenki azt csináljon amit akar pfuj .Mise után elmagyaráztam neki Van ilyen irányzat de az az ANARCHIZMUS !
SEMMILYEN tekintéllyel ne éljen vissza a birtokosa fóleg nem a "isten" szolgája ne próbálja meg a maga SZUBJEKTIV MAGÁNIZLÉSÉT terjeszteni az oltár elött egyek e hust vagy vegán,szavazzak-e négyévente s miképpen,balra fésüljem a hasamat vagy jobbra ....
A "szent" beszéd ne legyen privátum : a rabbi imám lelkész pap kamubizniszelő szóval SENKI se sértse meg a nyáj magánéletét !
Különban ráugatok ! nem kell mindent eltürni a mindenségit neki !
A Great-Reset megvalósítandó alapelvei között van az - az egyébként megkérdőjelezhető - cél, hogy megszüntetni a világban a pénzt. Emiatt a fizetettség kérdése - hamarosan - okafogyottá válik.
A 2-es nagyon szimpatikus egyes ateistáknak, és a vallásgyűlölőknek, feltéve ha éhenhalással s jár.
A pap - ha csak megélhetésért csinálja - a mai világunkban teljesen hiteles, mert a fogyasztói társadalmat hitelesíti.
Ha egy vallás alapjaiban nincs politikai motiváltság, akkor nem a vallás hitelességét kell firtatni, amennyiben az abban munkálkodók politikai motiváltságot mutatnak.
Amennyiben azonban maga a vallás politikailag motivált, akkor egyes vallásoknál - önvédelmi okokból - nem javasolt firtatni hitelességét.
(A kizárólagosan csak 5 hozzáállásba való szétbontás meglehetősen önkényes tűnik, de lehet, hogy van egy elfogadott tudomány, amely szerint ez minden esetben így van?)