Helló!
Az a helyzet, hogyha tökéletesre akarod megcsinálni a puskádat akkor finomhangolni kell ami roppant időigényes, pepecselős viszont megéri.
Èrthető módon ezzel a szervízben nem érnek rá foglalkozni. Kicserélik a regulátort azt kész.
Az, hogy egy puska pontos is legyen és a sebesség ingadozása is jó legyen ahhoz sok tényezőnek kell passzolnia.
Nem vagyok szakértő, de amiket hallottam azt szívesen megosztom, tovább adom a teljesség igénye nélkül.
Címszavakban:
-jó regulátort kell bele tenni. Van szellőztetett meg nem szellőztetett.
Állítólag a szellőztetett a jó. A huma reg az állítólag minőség is és szellőztetett is.
De a szellőztetett regulátort is csak olyan tartàlyba tudod belerakni amibe szellőztetett regulátor való.
- ugyanakkora erőhöz nem mindegy, hogy mekkora nyomásra állítod a regulátort.
Pl nagy nyomásra és kevés levegőt enged ki egy lövésnél vagy kisebb nyomásra és több levegőt enged ki.
Pont el kell találni és kész.
-Úgy hallottam, hogy a Zbroia-k belseje tele van zsírral. Azt pucold ki, tisztítsd meg szépen és rakd össze fegyverolajjal.
Ugyanis a zsír az hol itt van, hol ott és befojásolhatja a kalapács erejét.
- nem mindegy a csőhossz sem. Ha pl van egy olyan puskád aminek álom lőképe van és kicseréled a csövét egy rövidebbre vagy hosszabbra akkor màr előfordulhat, hogy nem fog olyan jól vinni.
- nem mindegy milyen a hangtompító.
- a csövet kb 500 lövésenként ki kène pucolni....
...és még lehetne sorolni.....
Szóval azt tudom javasolni hogy keress egy jó fegyvermestert és bízd rá, vagy kérj tőle tanácsot. De megéri légpuskás lőtérre is eljárni nèha mert onnan is lehet tanulni.
Amúgy ha egyszer ki van pucolva, be van állítva akkor k..va jó puska!
Ne szedjétek le a fejem én csak tovább adom amiket hallottam🙂