Keresés

Részletes keresés

nagymagyaroksalja Creative Commons License 2022.12.06 -2 1 129

sokan sokszor talalkoztak        azert nem mentem mert mi ertelme van ott tovabb folytatni a politikai veszekedeseket          abbol indulok ki hogy statisztikak bizonyitjak ugy nalunk mint az usa-ban hogy minden gyilkossagot veszekedes eloz meg      nem attol feltem hogy ott meg-gyilkolnanak de          MINEK SZEMTOL SZEMBE FOLYTATNI A VESZEKEDEST      amugy 3 valasom volt         mindegyoik valast sok veszekedes elozott meg

Előzmény: Bimborium (128)
Bimborium Creative Commons License 2022.12.05 -8 0 128

Igen, ezt mar korabban is olvastam, hogy regen a forumrol többen szemelyesen is talalkoztak egymassal, akkoriban ez meg gondolom mashogy volt, ma mar ujabb userek reszeröl en ezt nemigen tudom elkepzelni, habar en is par eve meg hasonlo cipöben jartam, de ezek az idök mar elmultak.

 

 

Előzmény: Wic (127)
Wic Creative Commons License 2022.12.05 -3 2 127

zseebibaba a másik nickem volt.

Eredetileg viccből jött létre, aztán végül lett vagy 40-50 ezer hozzászólása. Aztán töröltem...

És igen, férfi vagyok, sokan IRL is ismernek a fórumról.

Előzmény: Bimborium (125)
Bimborium Creative Commons License 2022.12.05 -8 0 126

PS.: mar nem emlekszem arra hogy Te tudsz-e nemetül, de ha erdekel es nem tudsz akkor forditozzal ha erdekel a tema meg idöd is lenne, itt van Scholznak az irasa ami ma jelent meg, ez a közvetlen linkje a nemet szöv. szintü kormanynak (angolul is gondolom megvan ott ahol ez megjelent, de ott nem neztem, lehet hogy ott is csak nemetül van, van par nagyon erdekes dolog benne, Nemetorszag uj strategiat keszit, kora tavaszra meglesz, stb, >

 

https://www.bundesregierung.de/breg-de/aktuelles/kanzler-namensartikel-foreign-affairs-2149014

 

Talan most egy dolgot emelnek ki belöle: Scholz szerint az EU-szankciok Oroszorszagra -orosz cegekre/allamra,maganszemelyekre- sokaig lesznek ervenyben -meg is indokolja hogy miert-, node Magyarorszagon most van valami ujjabb  un nemzeti konzultacio, melynek ha jol emlekszem a temaja az EU-szankciok, szinten ha jol emlekszem akkor a szankciokat hosszabbitani kellene, node ahogy latom itt talan az Orban-FIDESZ arra megy ki hogy belföldi erdekekböl vezetve ez ne legyen meg, de Scholz egyes dolgokat is belengetett, es akkor  meg Matolcsynak az eszrevetele  (talan megint 8-at vagy melyik szamot latta?) , na ja, ...

 

(Ahogy en latom Orban-Köver-Fidesz nemigen kepes a politikai megujjulasra, mar tetözött ez a politika 2014-15-ben, no, majd meglatjuk.)

Előzmény: margarita402 (123)
Bimborium Creative Commons License 2022.12.05 -8 1 125

Hehe, Veled is mar eleg regen talalkoztam össze :-)

 

Ki ez a zsebibaba? Valahogy nem remlik Nekem hogy valahol összetalalkoztam volna Vele, ez egy regebbi nicked volt?

 

A nicknev utan en egy nönemüre asszocialok, de ugy emlekszem mintha Te fiu lennel :-) (Ez nem egy olyan dolog hogy most a nemedet ird meg, most csak egyszerüen eszreveteleztem ezt a fiu-lenneltet.)

Előzmény: Wic (122)
Bimborium Creative Commons License 2022.12.05 -9 0 124

No, örülök annak hogy idönkent ide benezel, es megertem azt ha vegyes erzeseid vannak, az okay.

 

PS.: most este mielött beneztem a forumra atfutottam az indexnek a hircimeit, egyet olvastam el, a Matolcsy fele bejelentes-ertekelest  a gazdasagra, meg gyorsan par reakciot arra.

 

 

 

PSS.: ez a Matolcsy mar vagy a 68. eveben van, igazan elmehetne nyugdijba mar.

Előzmény: margarita402 (123)
margarita402 Creative Commons License 2022.12.05 -3 1 123

Hali.:-) Legjobb emlékezetem szerint elsősorban az egészségügyről volt szó, de sajnos, a trécs valóban törlődött. És úgy rémlik, én azt írtam, hogy orbán embert rendel a feladathoz, és nem feladatot az emberhez. Ezt el is mondta egyébként valamelyik sajtótájékoztatón. Megvannak az egyes ciklusokban a prioritások, ennek megfelelően vannak a feladatok és a hozzájuk rendelt erőforrások, most például az energetika. Hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el magának.

 

A tanártüntetésekkel kapcsolatban nekem vegyes érzéseim vannak. Még a kirúgásokkal is. Az nem kérdés, hogy a béreket meg kell emelni, mert az átlagbér erőteljes emelkedését nem követte le a pedagógusoké. Ezzel együtt az árakét sem. Viszont ugyanúgy beleraknék bizonyos minőségi követelményeket, ahogy az orvosok új jogviszonyába. Az is igaz, hogy nem megoldás a tanárok kirugdosása, csak olaj a tűzre, a törvény viszont rájuk is vonatkozik. Ahogy a szintén közpénzből fizetett, fontos ellátást biztosító orvosok nem sztrájkolhatnak akárhogy, úgy a pedagógusokra is vonatkoznak szabályok. Ha ezt többszöri figyelmeztetés után sem tartják be, akkor annak van törvényes következménye. 

 

 

Előzmény: Bimborium (121)
Wic Creative Commons License 2022.12.05 -5 1 122

Bromhold vagyok (azt a nickemet sajat magam megmurderoltam :-)

 

Ne már... mondanám, hogy de hülye vagy baszki, de zseebibabát meg én nyírtam ki, úgyhogy söprögessek a saját házam táján.

:))

Előzmény: Bimborium (121)
Bimborium Creative Commons License 2022.12.05 -8 0 121

Hali Margarita :-)

 

Bromhold vagyok (azt a nickemet sajat magam megmurderoltam :-), de van mar egy Bromhold2 nickem is, de azzal itt nem irok), no, kedvem lett most a fözes közepette egy kis beszelgetesre Veled, talan benezel ide.

 

Az apropo erre az volt, hogy amig a trecs megvolt, anno ott mi ketten arrol is temaztunk, hogy en kerdeztem Töled hogy mire volt jo az aprilis eleji  valasztas utan a belügy ala az oktatast es az egeszsegügyet beszervezni, a Te erved meg az volt erre, hogy a korabbi evekben rengeteg penz lett ebbe a ket területbe benyomva es emiatt most mar szerinted ez a ket terület magatol is elmegy (ja, es most irhatod hogy idezzem be azt ahol Te ezt irtad, no, nem tudom mert a topik be lett ugye csukva, de Te is meg en is tudjuk hogy mik voltak az erveid itt a belügy ala valo beszervezesre, amikböl most a lenyeget irtam csak meg).

 

No: szerimntem ide mar szinte senki sem nez be, igy egy kicsit a szokasosnal is talan böbeszedübb leszek, de mostanaban ha atfutom az indexnek a hireit, allandoan a tanaroknak es a diakoknak a tünteteseröl van szo, most megint a rendörseg = belügy :-)))) elbocsajtott a Karinthy gimnaziumbol vagy 8 tanart valami polgari engedetlenseg??-ben gyökerezö tüntets miatt (itt az ar iranyado ami irva van a mediakban, nem jegyeztem meg a pontos szohasznalatot), es diakok is sokat vonulgatnak az utcakon szolidaritasbol a tanaraikkal ugye, no, ha jol tudom akkor ez az egesz a beremeles miatt indult, oszt aztan Orban-FIDESZ megigerte ha jön az EU-penz, akkor lesz beremeles, de ugye az EU-penz iden nem jön, oszt kerdeses hogy jövöre igen-e.

 

Es ugye tavaly valasztasi kampanykent megigerte Orban-FIDESZ azt, hogy a gyermekes csaladok visszakapjak 2022. ev elejen (valamikor febr. 15-ig) a 2021-ben befizetett sz. jövedelem adokukat, nem csak az aki csaladi potlekot kapott, hanem a hazastars is (es nem csak alkalmazottak, hanem masok is ugye), tehat ez kb jo 2,5 millio adofizetöt erintett, ez iden valoban ki lett fizetve valamikor februat közepeig, oszt egyszercsak itt volt az oroszorszagi oroszoknak az Ukrajna elleni tamadasa febr. 24-töl, az aprilis elejen tartott valasztasoknak sem lett az Orban - FIDESZ-nek több voksa mint csak a szavazasra jogosultaknak  (kb 8, 1-2  ?? mio fö) a harmada (inkabb ezalatt), oszt ezzel a harmad stavazasra jogosultak megbizasa  alapjan kormanyoz megint az Orban Ur a FIDESZ itanyvonala szerint.

 

Aztan hipp-hopp beindultak az energia arak az egekig, megfogni nemigen lehetett azokat (maig sem igazabol), a januari-februari kextra kifizetesek az allamkasszabol  mint a valasztasi igereteknek a teljesitese jol meggyepalta az allamnak a renkelkezesere alo penzikeket, elelmiszer arak elszalltak, az EU-s penzek meg nem jöttek, oda volt a pedagogusoknak a beremelese, oszt meg lett egy nagy es uj hatarvedelmi tarsulat is csinalva, a FIDESZ nem targyal senkivel sem, meg a Parlament bizottsagaiban sem, de alighogy kiment a virusidö miatti különleges veszelyallapot, maris Orban-FIDESZ elvitte Magyarorszagra az ukrajnai haboru miatti veszelyhelyzet kihirdeteset, tehat különleges allapot van Magyarorszagon immar vagy jo 2 eve, es a vege nem is latszik. Orban Ur meg flangal Nagy Magyarorszag saljaval a nyakaban a Magyarorszaggal szomszedos orszagok lakoinak-politikusainak a kedelyeit borzolgatva, meg lengeti az elhibazott brüsseli szankciok-zaszlot  annak ellenere hogy Magyarorszag minden eddig ervenyben levö EU-szankciot megszavazott.

 

A kerdesem tehat az lenne: ha a korabbi evekben szerinted rengeteg penz az oktatasba es az egeszsegügybe betoltak hogy az mar szerinted magatol is elmegy (ezert  lettek a szaktarsak szerinted megszüntetve, oszt a rendörseg :-)))-hez kerültek, akkor most mi ez a  (jogos) berigeny a pedagogusok reszeröl? (Arra mar gondoltal, Darling, hogy a közepiskolasoknak lassan egy egesz fölsöje > ti ertve a 14-es 18 közötti közepiskolasokat --  a virusidö tavoktatasa es a mostani oktatasi problema es az esetleg meg jövö hosszabb szünetek---  lassan egy elveszett  retegnek lehet tartani?  A jelen lenne a jövö, de a mai  -ahogy latom politizalo közepiskolas retegnek   ---mert az oktatas a belügyhöz tartozik, igy a belügynel---   lesz talan jo nehany fekete pontja?  A jövöre kihatoan? Az egyetemek ki vannak szervezve Alapitvanyokba, ki ellenörzi az allam reszeröl öket hogy kit vesznek fel es kit nem es azt miert nam?  Es akkor a  kinai kommunista ideologia  szerinti Fudan ugye, ahol a kutatasi szabadsag is -sok mas mellett- be van korlatozva, es ugye a Fudan az viszi Magyarorszagra az oktatasi know-howjat is. Xi elvtars az levalthatatlan amiota a szemelyi kultusz visszatert Kinaba, ha Magyarorszagon a valasztasra jogosultaknak a harmada alatti aranynak a megbizasaval  lehet kormanyozni, akkor a Köver/Orban-FIDESZ szinten levalaszthatatlan marad.)

 

PS.: Eljen Majus Elseje :-)) >

 

 

 

Forrasok: többek között a monitorkepeknek index-cikkek, majd > https://merce.hu/2022/12/01/az-elbocsatasok-es-a-ujabb-munkabeszuntetesek-miatt-elfogytak-a-tanarok-a-het-masodik-felere-a-karinthy-gimnaziumbol/

 

The Incredible Hulk Creative Commons License 2022.10.23 -1 0 120

0

Törölt nick Creative Commons License 2022.10.23 -10 0 119

Köszi a linket, de oda nem irhatok :-), Fasirt mar vagy 2 eve kitett onnan  alig 1-2 bejegyzes utan :-), ott ahogy latom nagyobb reszt fiuk irnak :-), no, ez a problema, hogy a fiuk mondjak meg hogy a nök mit gondoljanak :-)

Előzmény: Ványadth Bácsi (118)
Ványadth Bácsi Creative Commons License 2022.10.23 -1 0 118
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.23 -9 0 117

Most olvastam el az indexen egy könyvnek a rezensiojat, a könyvet nem olvastam es nagy annak a valoszinüsege hogy nem is fogom olvasni, kiindulva a rezensiobol, no erröl van szo >

 

https://index.hu/kultur/2022/10/22/boszormenyi-nagy-gergely-nonkonform-cimu-konyv-intellektualis-provokacio-feminizmus-okologia-digitalizacio/

 

Ket reszt emelnek ki, az egyik ez, amit nem tudok hogy  ezt a könyvet iro allitja-e, avagy az a Hölgy aki a rezensiot irta >

 

A sokszínűség zászlaja alatt globális monokultúra épül, amelyben minden iskolázott embernek ugyanazt kell gondolnia tudományról, vallásról, ökológiáról, a helyes életmódról.

Most akkor a sokszinüseg alatt mit kell erteni?

Mert az egyikböl következik a masik (a mondat  masodik reszeben levö allitas ugye).

Majd igy folytatodik (itt mar tisztanak latszik az hogy ki is allit valamit) > Az önálló vélemény az ifjú városlakó számára ma stratégiai kockázattal jár – állítja Böszörmény-Nagy Gergely

 

A masik resz meg amire kiternek az ez >  A nők kiszolgáltatottabbá válnak

Nézzünk egy ilyen felvetést: A feminizmus felemeli a nőket. Ez a cím van áthúzva, alatta a másik gondolat: A feminizmus következményeként a nők csak kiszolgáltatottabbá válnak. Ezt a következtetést Mary Eberstadt és Anthony Esolen egy-egy munkája nyomán vonta le a szerző. Eszerint bár a család egyik legfontosabb funkciója a közösségi tanulás – hiszen az egyének a család intézményén keresztül sajátítják el és gyakorolják a kiteljesedéshez szükséges legfontosabb társas készségeket –, ez a funkció eltűnőben van. A család szerepének visszaszorulásával ez a tanulási tér emberek tömegei számára szűnt meg.

Mary Eberstadt szerint az 1960-as évektől kiteljesedő szexuális szabadság alapvetően hozzájárult a család társadalmi szerepének eróziójához, és ez vezet üzemzavarhoz az egyéni identitásban.

 

No, a feminizmusnak jopar levele van, es akkor most megtudtuk hogy a feminizmusbol a szexualis szabadsag van ertve mint az egyik level csak, es akkor az lenne a konkluzio, hogy mert a nök-nönemüek vonatkozasaban a szexualis szabadsag megtörtent, emiatt a csalad stb.

Node mit szükseges itt erteni a nöknek a  szexualis szabadsaga alatt? Egyszer alapvetöen azt ugye, hogy a ferfiaknak ez mar meg volt, a nöknek meg nem, de a nönemüeknek is aztan meg lett.

De mikor el a nönemü ezzel a szexualis szabadsagaval? Hazassagkötes elött? Vagy a hazassag alatt? Miutan a kedves ferj mar megcsalta a holtomiglan igerete ellenere, akkor a kedves nej is ugy gondolja hogy a kedves ferjjel egy levelre huz, mert ugye neki is lehet mar szexualis szabadsaga, oszt megcsalja a kedves ferjet egy független ferfival (mert a független ferfit ugye nem köti semmi sem), vagy egy olyan ferfival aki maga is hazassagban el.

Es miert csak a nök a feleösek itt?

Es azt sem ertem hogy a csalad csak a szülökre van leredukalva, holott nagyszülök meg közeli rokonok is vannak (nagynenik, nagybacsik, unokatestverek pl), tehat mintat kap egy gyermek a felnövese soran.

PS.: ez a sokszinüsegnek mar rögtön az elejen az ablakba valo kitevese engem speciell nagyon zavar, mert rögtön mar egy latoszöget -ahonnan nezni-ertelmezni kell- meghatarozz, vagy sugall, mert en allapban kedvelem azt a  liberalis nezöpontot, mindenkit beken hagyni, es engem mindig is irritalt az amikor valaki-valakik mindenkinek elö akarjak irni hogy hogyan eljenek.

PPS.: az üzemzavar  szohasznalattol meg egyenesen kiütest kaptam.

floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.15 0 0 116

tehat szombaton nem kell gurizned egesz nap

Előzmény: Ványadth Bácsi (115)
Ványadth Bácsi Creative Commons License 2022.10.15 -1 0 115

Furcsa coprofág diétád van galambocskám, én csak a gyepre kívántam az istállóból egy kis trágyát. No de ugye nem vagyunk egyformák. :-)

Előzmény: floridaicsapos (114)
floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.15 0 0 114

szadba kered ?

Előzmény: Ványadth Bácsi (113)
Ványadth Bácsi Creative Commons License 2022.10.14 -1 0 113

Benézek hozzátok egy kis trágyáért? 

Előzmény: floridaicsapos (111)
Ványadth Bácsi Creative Commons License 2022.10.14 -1 0 112

Hogy megy a népszámlálás galambocskáim?

floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.14 0 0 111

vanyadt bacsi    ideje aludnod mert holnap ujra dolgoznod kell mint takarito az istallokban 

Előzmény: Ványadth Bácsi (110)
Ványadth Bácsi Creative Commons License 2022.10.14 -1 0 110

Na jól van, de ez ma az utolsó banán!

Előzmény: floridaicsapos (108)
floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.13 0 0 109
floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.13 0 0 108

ejfel korul tudsz irni      jo sokat dolgozol    hi hi hi     en 15 eve semmit se csinalok     persze hogy ideges vagy miattam    ha ha ha   vanyadt kifaradt oreg senki vagy

Előzmény: Ványadth Bácsi (107)
Ványadth Bácsi Creative Commons License 2022.10.13 -1 0 107

Csak a banánnak örül, Floridában elkényeztetik a galambocskákat.

Előzmény: The Incredible Hulk (106)
The Incredible Hulk Creative Commons License 2022.10.13 -1 0 106

🥨 is dobtál?

 

Előzmény: Ványadth Bácsi (103)
floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.13 0 0 105

az enyem (eletem) unalmas de kenyelmes

Előzmény: floridaicsapos (104)
floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.13 0 0 104

sajnallak vanyadt ven ember     szar eleted van

Előzmény: Ványadth Bácsi (103)
Ványadth Bácsi Creative Commons License 2022.10.13 0 0 103

Téged látogattalak a Zoo-ban :-)

https://www.youtube.com/watch?v=TpLc6wudZss

Előzmény: floridaicsapos (102)
floridaicsapos Creative Commons License 2022.10.13 0 0 102

hol a francba voltal vanyadt oreg ember 19 oran keresztul ?  csak nem dolgoztal ?

Előzmény: Ványadth Bácsi (101)
Ványadth Bácsi Creative Commons License 2022.10.13 0 0 101
Ványadth Bácsi Creative Commons License 2022.10.13 0 0 100

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!