Keresés

Részletes keresés

itya Creative Commons License 2022.12.20 0 0 211

ja, az más

ha a mastroweld jó akkor valóban A trafó neve másként : autótrafó, vagyis csak primer oldalból áll

és ha messze laksz a hálózati trafótól akkor valóban létezik néhány száz forintból,egy 4mikrós kondi,meg egy nyomógomb. Ezeket úgy kell bekötni,hogy úgy működjön,hogy kondenzátor tölt egy csomó kondenzátort

 

hüje

Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.20 0 0 210

Csak ép akkora sárga gőzöm van ezzel kapcsolatban,hogy a Mastroweld jó gép,és 160A hegesztőáram kéri a 18-20 A hálózatot. Eladni ezt a gépet nem fogom 120 000ft- ért. Ennyit már igértek érte.

Egy biztos,a két fázis produkál egy erősebbet,amire a gépnek szüksége van.

Második biztos,hogy nincs kb fél millám új bekötésre,új hálózat kifizetésére,ugyanis a maélő áramszolgáltató csakis ezt a módot ismeri. Ha legaláb évente egyszer átnéznék az útccai esetleges alukábelos kontakt hibás hálózataikat,nos erre már nem fussa,pedig minden fogyasztó ennek diját csengeti részükre.

Még annyit az autótrafóról,hogy erről vidámabban hajt a 2.4kw- os kéziköszörűm is. Félreértés ne essen,lágyinditású mindegyik gépem,nem csapkodják a 16- os kismegszakitóim,de sajnos a hálózati trafótól messze lakom,igy hiába mérek 228v- ot,ez hegesztésnél 15,18v ingadozás is létre jött......! Autó trafó esetében ugyanez csak 2,3 v minuszt jelent........! Azért merészeltem mindezt leirni,mert aki hegeszt,nos a mi fajtánknak szüksége van minden w- ra,és minden bizonnyal nem egyedüli probléma az én esetem.

Úgy emlékszem a hegesztés topikba töltöttem fel egy 220/400v- os régi hegesztő trafót. Nos ez a trafó úgy ahogy látod,alkalmas átalakitás nélkül a fenti  produkcióra.

Előzmény: itya (209)
itya Creative Commons License 2022.12.20 0 0 209

és te emiatt írtad hogy: 

"A trafó neve másként : autótrafó,vagyis csak primer oldalból áll.

Egyébként létezik néhány száz forintból,egy 4mikrós kondi,meg egy nyomógomb. Ezeket úgy kell bekötni,hogy úgy működjön,hogy kondenzátor tölt egy csomó kondenzátort."

?

 

halvány lila gőzöd nincs megint mekkora hüjeségeket írtál le, ismét rajtad röhög (vagy sír) mindenki aki kicsit is konyít az elektromossághoz

amit meg belinkeltél az vsz egy olyan oldal ami a reklámok erőltetésére hoztak létre, zagyva, rossz automata fordításu baromságokkal,amit benyaltál

Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.19 -3 0 208
itya Creative Commons License 2022.11.30 0 0 207

ez (ismét) hüjeség

 

létezik olyan önzáró anya ami nem műanyagbetétes

Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2022.11.22 0 0 206

Itt vagy Paco155?

Törölt nick Creative Commons License 2022.09.01 0 0 205

Az önzárós anyába műanyag van........

Előbb behorpad még a fakötésű alátét átmérő is az alu külső falába. Ha lazul,esetleg lehet utána húzni,ha hegesztem,ez már kizárt.Jó,létezik nem önzárós anya,de ebből meg kettő kéne,hogy kontrázni lehessen,ebben az esetben túl nagy lesz a csavarkötés kilógása........

Előzmény: Bmrenault (204)
Bmrenault Creative Commons License 2022.09.01 0 0 204

A szárakra hogy ne szakadjon a menet.

Előzmény: Törölt nick (203)
Törölt nick Creative Commons License 2022.09.01 0 0 203

A 10-es elég,csak annyi a szerepe,hogy összetartsa a két oldalt. A tagok 35mm magasak,és végeik 20mm-re lógnak be az U kialakitású profilba.A varratok soványak,mert úgy kell elképzelni,mint két lapra fogatott anyag ,az egyik 3mm-eres sarokvarratnak mondható varratvastagság,vagyis oldaltartása sovány,és ide tartozik a felületek feszegetése,mivel tekeredik az egész 1T nyomás közben. Beszéltem a használóval,a lehetőségekhez képest rak alá billegés elleni hézagolást,de a gép súlya gondolom belenyomja ezt a bizonytalan tömörségű földbe........

Szóval itt okosnak nem lehet lenni,engedni kell a lehetséges csavarodó funkciót,és gondolom,hogy a lazának mondható,de összetartóerővel biró összefogócsavarok erre képesek lesznek.A csavarok azért laza szoritásúak,mert zártszelvényről van szó,vagyis levegős a szoritandó főtartó.

"Lehet hogy a csavart felhegeszteném" A rámpa alu! Alu csavart akarsz belerakni ?

Előzmény: Bmrenault (202)
Bmrenault Creative Commons License 2022.08.31 0 0 202

Hát én 14 est tolnék bele bazi nagy alátéttel. Lehet hogy a csavart felhegeszteném. Vagy 10 esből de többet.

Beszari vagyok. Meg ha megint túlterhelést kap azt esetleg elkezd középen nyílni..

Előzmény: Törölt nick (201)
Törölt nick Creative Commons License 2022.08.31 0 0 201

"

ja azt meséld már el mi a gond a rámpával? csak repedtek a varratok vagy mozog is?

Ha mozog akkor baszhatod az átmenőket, kevés lesz szétnyír valamit."

 

Megrepedt minden varrat,nyilvánvaló,hogy mozognak is a tagok. A rámpa eleje-vége viszont stabil,semmi repedés,minden varrat gyári. Ha csavarral összefogatom,nincs mód a falaknak szét nyilnia. Vagyis van,mert a 35x170-es oldalfalak zártszelvény,vagyis csavarozást illetően rugalmasság lép fel. Melyik a rosszab,vagy job,nem tudni !? Ami hegesztés nélkül tud csavarodni,vagy összehegeszteném,újból tekeredés mentessé válna,de pont a stabil állapot teszi tönkre,mert nincs mód sik terepen,beton placcon ezeket használni !!!

Törölt nick Creative Commons License 2022.05.05 -1 0 199

Való igaz,több angol,vagy whitworth menet létezik.

Hogy miért csináltak a régiek ilyet,nem tudni.Ha európa mm-ben beszél,és létezik ehhez mérőeszköz,miért volt szükség a 25.4mm,vagyis a col-ra,nem tudni. Talán ez lehetett előbb,és csak utána jött a mm,ez is lehet. Egy biztos,én nem tanultam a coll átszámitást. Pl 3/8" , hogy kell mm-nek számolni. Ha whitworth csavart hoznak,hogy csináljak párját,kérem az anyát,hogy tudjam próbálni. Ha nincs anya,nem vállalom.

Előzmény: Garashan (198)
Garashan Creative Commons License 2022.05.03 0 0 198

@AttilaLIX:

Mint azt már megírtam a W21,8-14 jelentése a következő: whitworth profilú menet (55°-os), névleges átmérője 21,8 mm és 14 TPI (14 menet hüvelykenként). Ezt a menetet nem tartalmazza a BSW szabvány. Ez egy speciális menet, hirtelen nem jut eszembe, hogy melyik szabványban van benne. BSW: British Standard Whitworth ez tartalmazza a szabvány szerinti whitworth meneteket.

Amúgy pedig abban nincs igazad, hogy a metrikus menetek mindig egész mm átmérőjűek. A metrikus menetet leíró szabvány is tartalmaz pár nem egész átmérőjű metrikus menetet.

Fordítva se igaz, hogy minden ami nem egész mm az Whitworth menet. Pl. a W5 menet is egész mm átmérőjű :)

Sőt tovább megyek az amerikai menetek nagy része col rendszer alapú, de a menet profilszöge 60° mint a metrikusoké és nem 55° mint a whitworth meneteké.

Refse Creative Commons License 2022.03.30 0 0 197

Magyarországon tilos egy terméket a beszerzési ár alatt eladni.

Az árstoppos termékek ára e szerint lett meghatározva.

Az üzemanyag ára pl. 480 ft. az üzemanyagkutaknál pedig 479,9 forintér is adják, tehát még így is megéri nekik.

Arra azért kíváncsi lennék hogy akik az üzemanyagkutak csődje miatt aggódnak azok melyik kútoszlophoz sorolnak be az autójukkal: amelyikben hatósági áras, vagy amelyik piaci áras? Hajlandóak kb. 200 forinttal többet fizetni csak hogy rendes profitja legyen a töltőállomásnak?

Előzmény: zoppermagnio (196)
zoppermagnio Creative Commons License 2022.03.29 0 0 196

***

 

Mivel többször bedobtad a témát reagálnék, még ha nem is ide való.

 

"A sz*ros kormányok pedig nem korlátozzák (megfelelő eszközökkel) a vadkapitalizmust."

Az alapvető élelmiszerek árbefagyasztása pont az extraprofitot hivatott letörni.

 

 

"(a benzinár befagyasztás torokvágás a gazdaságnak, nem piacreguláció"

Itt meg az a bajod hogy beavatkozik a vadkapitalizmusba.

 

 

Én megértem ha valakinek egyik megoldás tetszik, de azt nem ha ez sem jó, meg az sem jó.

Ez nagyon hasonlít a nyuszika esetére, akin ha van sapka azért bántják, ha nincs akkor azért.

 

***

 

>> a piaci körülmények között állandóan degresszíven emelkedő árak kormányzati befagyasztása azt jelenti, hogy a kormány kötelezi a cégeket arra hogy akár veszteségesen árulják a temékeiket. A benzinár szempontjából még arra is kötelezik őket hogy folytassák a veszteséges tevékenységeiket, nem függeszthetik fel az értékesítést. A kormányok kezében vannak eszközök amivel nemcsak általánosságban az árszintet, de akár egy termék vagy egy termékcsoport árát is - szabályosan - befolyásolni tudják. Adók és járulékok csökkentése, célzott támogatások, fejadagok meghatározása, felhasználói csoportok felé való értékesítések szabályozása (magánszemély-vállalkozás), adott termék tartalékainak értékesítése, ország valutájának megerősítése, speciális kereskedelmi jogszabályok alkotása, mely pl a profitot vagy a termék ismételt értékesítését szabályozza stb. Egyszerűen nem mondhatod meg valakinek, hogy "tesó akár mi van ezt ennyiért kell adnod mindenkinek aki bejön a boltodba" mert egy ideig a profit csökken, utána a veszteség nő, és utána tönkremegy a cég. Ez szabálytalan beavatkozás a piaci versenybe, ráadásul pont a kisebb tőkéjű cégek mennek először tönkre akiknek a legtöbb védelemre van szüksége. Nem a mol nagykereskedelmi árát szabályozták, hanem a kiskereskedelmi árat, ami nem a mol profitját veszi el közvetlenül, hanem a benzinkútét ami lehet franchise vagy magán kút is.

 

Semmilyen jellegű politikai állaspontot nem teszek. csupán jelzem hogy az, hogy hiába költesz kevesebb forintot a boltban, sokkal jobban meg fogod szívni később amikor az erőszakkal visszatartott árhullám átszakítja a gátat és fejedre zúdul. Kell intelligencia hozzá, de belátható, hogy minden intézkedés ami kicsiben "szimpatikus" de nagyban kifejezetten káros olyan dolog ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.

 

Mit érsz vele, ha most 500 ft alatt kapod a benzint, ha minden magánkút tönkremegy és 1500ft-ért fogod kapni egy hónap múlva? Mennyit fogsz autózni egy hűtőláda benzinnel? Te kevesebbet fogsz költeni fagyira, de minden cég aki tönkrement az kezdheti újra az életét. Minden alkalmazott akit a mol kirúgott, hogy alacsonyan tartsa az árat, az most munkát keres. Minden forint amit a csempészek szereztek, hiányzik a gazdaságból.

 

Nyilvánvaló, hogy az üzemanyagár emelkedés nemzetközi trend. Hiába olcsóbb itt a benzin és fogy el minden tartalék, a nemzetközi gigacégek ugyanúgy magasan tartják a nagykereskedelmi árakat.  Az árat csak nemzetközi eszközökkel lehet kordában tartani, sima egy-két hónapig tartó befagyasztással nem. 

 

A nemzetközi gigacégek piaci magatartását csak nagyon komoly beavatkozásokkal lehetne kezelni. A mérhetetlen profitéhséget nem lehet piti-pici módon kezelni. De sajnos a komoly beavatkozásokat pedig gátolják az érdekeltségek. Simán ki lehetne rendelni a benzin fejadagot. PL 20 liter/hónap/család. És a cégek számára szintén. Szállítmányozóknak külön. Ez azonnal normalizálná az árat. Még az is lehet hogy felértékelne olyan igen hasznos trendeket mint pl a vasúti szállítmányozás. Azonban mindenki elkezdene hőbörögni, mert nem mehet le minden nap kocsival a kutyakozmetikába. Ez van, az emberek csak a saját piti érdekeiket nézik.

 

 

 

Mivel többször bedobtad a témát reagálnék, még ha nem is ide való.

 

"A sz*ros kormányok pedig nem korlátozzák (megfelelő eszközökkel) a vadkapitalizmust."

Az alapvető élelmiszerek árbefagyasztása pont az extraprofitot hivatott letörni.

 

"(a benzinár befagyasztás torokvágás a gazdaságnak, nem piacreguláció"

Itt meg az a bajod hogy beavatkozik a vadkapitalizmusba.

 

Én megértem ha valakinek egyik megoldás tetszik, de azt nem ha ez sem jó, meg az sem jó.

Ez nagyon hasonlít a nyuszika esetére, akin ha van sapka azért bántják, ha nincs akkor azért.

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.16 0 0 195

Mivel nincs hegesztés szabás nélkül,ime egy fűrészlapélező házilag gyártva. Ez 14- es fogosztású,és nem bimetál lap.

Ez a harmadik élezése,igy arányaiban olcsó vágószerszám.........

 

https://m.youtube.com/shorts/NRl4PRAiQcU?feature=share

itya Creative Commons License 2022.01.21 0 0 194

legközelebb (mielőtt leírod) az ostobaságaid ellenőrzésébe fektess annyi energiát mint amennyit ez a két link megtalálása igényelt

 

leszarom hogy szerinted milyen ember vagyok, de kérlek ne terjeszd a hüjeségeidet

 

 

Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.21 0 0 193

Itt válaszd ki a megfelelő sort,ami a múlt hántorgatásaival egybe vág : https://mek.oszk.hu/07800/07822/07822.htm Itt meg azt a szakaszt,amikor neked van igazad,vagy nekem,vagy senkinek sem : https://www.youtube.com/watch?v=ElZh7t0PYMM

 

Külömben,én mindig azt állitom,hogy jó ember vagy.........................

Előzmény: itya (191)
Krasznij KAMA3 Creative Commons License 2022.01.21 0 0 192

Jó, hát nem feltétlen kell annak spirálfüzetből származnia. Lehet tekerni SG2 ből, vagy rozsdamentesből a megfelelő átmérőre, és a megfelelő hosszra. mert a gyári hajlékony elszívó csövek is ilyen elven vannak összeroskadás ellen védve.

Előzmény: boognevatz (189)
itya Creative Commons License 2022.01.21 0 0 191

majd ha annyira hüje leszek a mérgező gázoktól hogy olyanba is beleszóljak amihez nem értek és kis tapasztalattal félinfórmációkból összerakjak vmi ostoba hüyeséget akkor majd kérdezni se kell tőlem, magamtól osztom az igét, aztán ha rámolvassák hogy hüje vagyok kitalálom hogy véletlenül elírtam meg a csúnya kereskedők bántanak

...mindezt megismétlem majd hetente-havonta, leszarom hogy hány "társat" vezetek félre, esetleg néha megsértődők-kis időre lelépek-újult erővel átlátszó módon újraregelve visszatérek és elkezdem a régi beírásaim elkövetőjét dicsérni

 

de keveset hegesztek ahhoz hogy ennyire meghüjüljek belátható időn belül

(elképzelhetőnek tartom hogy hegesztéstől nem is lehet ennyire meghüjülni maximum picit meghülyülni, de ezt kijelenteni nem merem mert én nem vagyok orvos is)

 

 

egyébként tényleg igazad van a festett kóc tényleg nem rozsdásodik, én se láttam még olyat tehát ez igy van

 

Előzmény: Törölt nick (190)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.21 0 0 190

 

"jo lenne tudni a logikat mogotte."

 

Gyertek átt mindketten ide,mert látjátok,hogy szándékos izgatás,vagy idegesités folyik a kereskedők "SZINPADÁN" !!!!!Egy véletlenül elirt ohm,vagy mikró szó...........látod,ez súlyos ideg gyengeség jele.Amellett jó hegesztő is lehet,csak fiatal korában,vagy töb évtizedig beszivta a hegesztés füstjét,meg minden egyéb port,ami mérgező................Én is sajnos néha idegfeszülten élek !!!!!

 

Szerintem ketté kellett volna választani : Gázos csőcsatlakozás,és vizes csőcsatlakozás.

A gáz légnemű,igy a kócozás kiszárad,és ereszt.

A vizes , menetes csatlakozások kóccal tömitve. A régiek még olajfestéket is használtak a kóc tetejére.A kóc megszivja magát vizzel,dagad,és tömit. A festék meg nem engedi rozsdásodni. Én olajat,vagy zsirt szoktam használni,igy sok évre is könyeb bontani.

A mai világban már létezik teflonos zsinor. Hogy ez valójáb használható e gázos csövek meneteihez,nem tudom.

 

Úgy emlékszem,hogy reduktorhoz akart egyik társunk rotacsövet toldani,és ebből indult ki a tömités história. Nem értem,hogy miért kellett ebből ekkora bizonytalanságot kelteni. Adott a reduktor kúpos,menetes , hollandis csatlakozása,adott a rotacső menetes csatlakozása. Vajon mi okozott ekkora hibát.................ha valaki ezt a két menetet nem tudja összekötni...............szerintem Itya társunktól kellett volna tanácsot kérni. Amellett raktam fel egy fotót egy ilyen barkácsolt reduktorról,mit mondjak.................működik !!!

Hegesztőgáz kisnyomású meneteit bármivel lehet kócozni,akár erre olajat tenni,lehet teflonnal,vagy teflonos zsinorral,vagy gumi alátéttel,senkit nem zavar,csak ne szivárogjon.................

 

Előzmény: boognevatz (189)
boognevatz Creative Commons License 2022.01.18 0 0 189

20mm atmero alatt szerintem felejtos. A sprialfuzet, az szerintem olyan 12mm lehet, bar nincs most a haznal, hogy lemerjem.

Előzmény: Krasznij KAMA3 (183)
Bmrenault Creative Commons License 2022.01.17 0 0 188

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9222005 

Ebbe a forumba.

Ha melozól jasic  van razorban is, ha nem

Iweld carbodyt is nézd meg.

 

Előzmény: gebero (187)
gebero Creative Commons License 2022.01.17 0 0 187

Sziasztok.

Szeretném a tanácsotokat kérni, hegesztőgép vásárlás elött állok, de nem tudok dőnteni.

ár kategoria 150 000-170 000 között.

Márkák: Panelecrtode

             IpoTols

             Iweld Gorilla

             BLM

             Jasic

185 A vagy nagyobb csak 220v. Tudja MMA,MIG Pobeles És még jó volna ha TIG et is.

Vagy esetleg valami jobb márkát tud e ajánlani valaki.

Elöre is köszi. (Ja kezdő hegesztő vagyok, de a későbiekbe nem szeretnék többet költeni gépre, azért kellene olyan amit könyű használni kezdő ként is de késöbb is megálja a helyét.)

gss Creative Commons License 2022.01.17 0 0 186

Nem, ez a része nincs benne. Csak max  hővédelem, tuláramvédelem meg talán extrém mélykisütés védelem.

Érdekük hogy ne tartson örökké az aksid. Csak azt védik le hogy ne robbanjon fel és működjön a gari idő végéig.(Ne tovább.)

Hagyják merülni teljesen és hagyják tölteni teljesen.

Az lenne a jó ha pl csippanna az akku pl 10-15%nál és 85-90%nál hogy figyelmeztessen. 

+ cellánként kellene figyelni a töltést. (Normális modelltöltőkhöz van szimmetrizáló ami ezt tudja) Nem egyformán öregednek a cellák, ha együtt vannak kezelve akkor a nagyon kicsit gyengébb még gyorsabban meghal, használhatatlanná téve az egész pakkot.

Előzmény: Bmrenault (185)
Bmrenault Creative Commons License 2022.01.17 0 0 185

Ez lenne a védő feladata.

De én nem értem mért nem az akkuba rakják bele mert eleve kevesebb akku fogy mint gép.

Nevesebb márkáknál ott van elméletileg.

 

Előzmény: gss (184)
gss Creative Commons License 2022.01.17 0 0 184

+ amit sokan nem tudnak: litium aksikat nagyon hazavágja a 10% alá és a 90% fölé töltöttség (főleg ha igy vannak tárolva)

Telefonra van app ami szól ha 15% alá és 85% fölé megy a töltöttség.

Akkus gépeimnél meg nem várom meg hogy teljesen feltöltsön hanem időzítőt indítok 80-90% környékén leveszem.

Előzmény: Bmrenault (182)
Krasznij KAMA3 Creative Commons License 2022.01.17 0 0 183

Hát pedig látszik rendesen, a pajzs egy 3M speedglas. Gondolom a szűrő sem barkács, legalábbis hasonlít a gyári szűrőre.

120e -től 900e -ig terjed a skála.

 

https://hu.rs-online.com/web/p/hegesztopajzsok/2180761?cm_mmc=HU-PLA-DS3A-_-google-_-CSS_HU_HU_V%C3%A9d%C5%91felszerel%C3%A9s_%C3%A9s_munkaruh%C3%A1zat_Whoop-_-(HU:Whoop!)+Hegeszt%C5%91pajzsok+(2)-_-2180761&matchtype=&pla-338998653359&gclid=Cj0KCQiAoY-PBhCNARIsABcz772eB10edJ_Hj3VeGdpuViB3EedskUie2kFev9Pk8mFr7YsoTCvPqwIaApPrEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

 

A villanyszerelési gégecső, bizonyos légáramlat felett borzasztó hangorkánt képes generálni. Viszont a porszívó cső meg nem. A kettő között átmérőben van különbség, illetve a bordázat kialakításában. Illetve anyagában merevebb is. 

 

Hülye ötlet következik: A sima szilikoncsőbe bejátszani egy spirálfüzet rugóját, ami nem engedné a csövet összenyomódni, de mégis lekövetné a mozgásodat?

Előzmény: boognevatz (180)
Bmrenault Creative Commons License 2022.01.16 0 0 182

Én a beszart gépböl veszem ki az akucsatit azon van a védelem.

Ha csak szimplán rácsatizom akkor nézni kell.

Hiába mondtam a kicsinek pedig szereti nézegetni, kinyirt 3 akkut.

Ha védelemmel megy nem döglenek. Az elektromos kocsijaikba vannak parkside/ferrex akkuk. Nem mértem de 40 perc felett van az üzemidejük és gyorsabbak ugye...

Előzmény: Krasznij KAMA3 (181)
Krasznij KAMA3 Creative Commons License 2022.01.16 0 0 181

>Ajjaj, nedves almok.

 

Egyikről lekaptam a kabátot, hogy mégis mi van benne. Mivel az egy jó akku volt, nem boncoltam nagyon fel. Amit láttam, azon a nyákon bőven elférnének ezek a funkciók. Talán ezért álmodtam őket bele.

 

Akkor erre figyelni fogok, hogy ne merítsem túl őket. Még nem építettem semmi sajátot ezekre az akksikra, de egy elektromos bringa már piszkálta a fantáziámat. 

Előzmény: boognevatz (179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!