Ezt hangoztatva nyilván az elért eredmény értékét is lehet még magasabbra taksálni (holott senki nem vitatja, hogy bravúrt értek el a döntőben), másrészt meg jó tárgyalási alapot teremthet ezzel az új szerződések előtt (magának és a játékosainak is).
Összességében nem igazán lehet gondunk Vidinnel, legalábbis nekem semmilyen negatív érzésem nincsen vele kapcsolatban.
Én is kíváncsi leszek, mi lesz az indulásokkal. Nyilván adja magát, h a BL-helyet (ha egy van) a bajnok kapja meg. A második helyezettet vajon elküldi a szövetség selejtezni a BL-be vagy küldi inkább a FIBA-EC-be? Ki dönt arról, h a nevezett csapatok közül kinek kell selejteznie amúgy? Előállhatna olyan vicces helyet vajon, hogy az Olajnak bajnokként selejteznie kellene a BL-be, nekünk meg ezüstérmesként nem? (az elmúlt 5 év teljesítménye alapján)
Ezekre a kérdésekre a csapatépités miatt sem lenne rossz hamar választ kapni.
Egy FIBA-EC-t sem tartanék rossz kimenetelnek, ha ott lenne esélyünk tavaszig menni.
"Szerencsére –ezért volt fontos az arany – ősztől a Bajnokok Ligájában szerepelünk, ez sokaknak kiugrási lehetőség." - akkor ez már biztos, hogy őket nevezi a szövetség?
Amúgy végtelenül vegyes érzéseim vannak az interjúval kapcsolatban, mert van része, amivel nagyon egyetértek, főleg a csapatépítéssel kapcsolatos hozzállása pl: "A keretet különböző egyéni képességekkel rendelkező játékosok alkotják, ebből áll össze a csapatszinergia és az edző feladata ezt meghatározni. Ha ön száz kilót tud felemelni és én is százat, akkor sokan azt hiszik, mi ketten kétszázra vagyunk képesek. Ám ha jó a szinergia, együtt 250-et, akár 300-at is felemelünk."
...de az, hogy folyamatosan azzal jön, hogy a Falco 2x-es költségvetéssel dolgozik, az egy vicc. Bár ez is lehet nyomásgyakorlás a részéről, hogy jövőre magasabb anyagi kerete legyen, nem tudhatom.
Nagyon kíváncsi vagyok az elkövetkező pár hétre, legyen szó igazolásokról vagy nemzetköziben indulásról.
Igen, néha jó ezekbe belenézni, emlékezetes meccsek voltak. Egyedül a 2008-as döntő 4. meccse van fent a Youtubeon. Emellett a M4-es médiatárból is törlődik egy idő után. Ezzel együtt a Falco Nation Insta oldal is megszűnt ha jól láttam.
Szerintem ez a kérdés már többször előkerült, de sose érkezett rá válasz. Bárki is tartotta karban az oldalt, már jó ideje nem nyúlt hozzá azelőtt se, hogy törlődött. Talán a Körmend elleni győzelmünkkor töltöttek fel utoljára tartalmat. Kár érte, mert én is ott nézegettem vissza a döntőket, máshol nekem nincsenek meg azok a felvételek..
Ha esetleg valakinek megvannak ezek a fontos meccsek, akkor pótolhatná az oldalt… :)
De nálunk valahogy,nagyon nem ment neki,nem volt önbizalma és látszott rajta hogy nem érdekli ami itt van...Nem szabad ilyen játékost piszkálni,ha akar menjen.
Én sajnálom Kovács Benit, de kettejüknek semmi köze egymáshoz... Tanoh nem feltétlenül lenne pár perces játékos (amikor itt volt, akkor is játszott 15-20 perceket), mert Benével ellentétben nem lyuk a védelemben..
Miért az jobb,ha itt 5perces játékos?Nyilvan nálunk jobban el tudná adni magát,de egyértelmű hogy ő játszani szeretne és alapember lenni...Nem mindenki akar Kovács Bene 2.0 lenni.
Akit ekkora tehetségként emlegetnek és 23 évesen inkább visszamegy egy kiesőjelölt csapathoz annak olyan vérmes reményei azért ne legyenek a jövőjével kapcsolatban.
Hát vagy akkor mostani ”árfolyamon” vásárolják vissza. Élő szerződése van, csak nem kell “puszira“ elengednünk.. Olyat azért ne marasztaljunk túlzottan, aki nem akar itt játszani.
A szerződésben, ha mondjuk 10.000 euró/hó van, akkor az mindig 10.000 euró/hó, akár hogyan alakul az árfolyam. Egy légiós nem fog azon idegeskedni (és naponta nézegetni az árfolyam változását), hogy a magyar kormány ne hozzon balfasz döntéseket, mert ő akkor kevesebb fizetést kap. Ugyanis, ha ez így működne, ahogy írod, akkor csak euróövezetbe szerződnének a játékosok. Ha pedig feltennéd a kérdést, hogy ha lenne olyan brutális árfolyam változás, amit írsz, akkor egy klub a csőd szélére is kerülhetne e, akkor a válaszom az, hogy igen, bizony.
Teljesen életszerűtlen, amit írsz, függetlenül a hallgatói jogviszonyodtól. Az euro és dollár alapú szerződéseknél mi köze van az aktuális hazai deviza árfolyamának a játékos és manager szemszögéből? Nagyon rosszul gondolod, hogy minimális kockázatot is fog vállalni egy manager egy szerződésnél főleg egy annyira kiszámíthatatlan és a kormány által manipulált, tudatosan gyengített deviza esetében, mint a forint.
Nem véletlen, hogy a magyar játékosok is euro alapú szerződéseket kötnek, főleg abban a pozícióban, amiben vannak egy alku során az adott klubbal. Ezek kalkulálható költségek, az általad leírt mértékű árfolyamromlás pedig teljesen valószerűtlen.
Köszi szépen! Láttam azóta több helyen is. Mikor előzetesen azt írták, hogy egy eddig itthon nem látott és egyedi megoldás lesz, akkor szkeptikus voltam. De ez tényleg parádés lett. Gratulálok hozzá a tábornak!
Szerintem ez úgy működik, hogy a légiós szerződésében a fix EUR szerepel. Őt marhára nem érdekli a HUF aktuális és jövőbeli árfolyama, ő fixen akar keresni, mint az eurózónás országokban. Az legyen a klub dolga, valamint feladata, hogy milyen átlag árfolyammal lövi be a budgetet, hogy végig képes legyen kigazdálkodni a béreket.
Az lehetetlen lenne pl hogy októberben 1 Euro 389ft februárban meg pl 789. Ez nem lehet. Gondolom le van írva hogy jelen árfolyam 410 ft=1Euro (2024.07.29.) És szépen ezzel megy le a szerződés. Másképp nem kivitelezhető ez.