"Elég jól meghatározta a maga trollkodásának a lényegét "
Érdekes, hogy a kézis oldalak kommentelésénél az a troll: - aki érvel
- aki nem szidja, ócsárolja a játékosokat, légiósokat, csapatokat (főleg az ETO-t, ETO-sokat) - aki negatív véleményt akkor ír, ha egy csapatot/játékost ócsárol valaki az itt megszokott és elvárt kettős mércével és akkor is csak rámutat, hogy a kommentelő kedvenceinél mikor/hogyan fordul elő ugyanaz
Hasonló szabályok vannak az amerikai egyetemi (amatőr) csapatok/játékosok körül ... csak kreatívabbnak kell lennie az ügynöknek, vannak is "támogatási" módok, családnak juttatások ...
troll ide, troll oda, hát kellett ez neked jamaica? :) más "Vajon nem az a troll, aki mindegy mi a felvetés, azt a saját kedvenc klubja elleni sértésnek veszi és úgy is reagál, alkalmazva a szokásos kettős mércéjét?" Elég jól meghatározta a maga trollkodásának a lényegét ...és még - Bagoly mondja verébnek.
-Az a klub, amelyik trükközni próbál, két osztállyal visszasoroltatik, két évre kizáratik mindennemü átigazolásból úgy, hogy a szerzödéssel rendelkezö játékosai eligazolhatnak, újak viszont nem jöhetnek, kivéve a saját utánpórlásból,
-az a játékos, akit megkörnyékeznek, annak automatikusan legfeljebb ugyanolyan feltételekkel, de ugyanannyi idöre meghosszabbodik a szerzödése, azaz, ha a klub úgy dönt, akkor adhat rosszabb kondíciókat
-az a menedzser, aki közremüködik, örökre eltiltatik minden, kézilabdával kapcsolatos tevékenységtöl.
Sok bajnokságban és a magyar kézilabda szabálykönyvben sem tartják ezt a jó megoldásnak. Szerinted az egész szezonban nyújtott teljesítményt, vagy a 1-1 csapat ellenit értékeli?
A rájátszás, minél kevesebb mérkőzésből áll, szintén semmissé tette például a Veszrém szinte hibátlan (1 pont vesztés) éves teljesítményét a 6 pontot vesztő Szegeddel szemben.
A tárgyalások, szerződések, megeggyezések időkorlátozása nem valószínű, hogy bármit is megoldana, csak jönnének a "orvoslátogatós trükkök", a játékosok nyernének nyaralást, egyéni szponzori szerződést
Olvastad a saját kommentedet? Kettős mérce, de a legdurvább formában :-D
Megint te foglalkozol azzal, hogy az ETO ne igazoljon a Fradiból, mert az csak a konkurencia gyengítése, de külföldről se hozzon, mert akkor világválogatott. Bezzeg kedvenceid kifoszthatják a kisebb költségvetésű klubokat ... Az ETO igazolásai lopások, de szerinted pl. Klujbert átigazoltátok ... vicces.
Nem zavart, hogy ezzel szinte csak a fradisták foglalkoznak?
A Fradi szerinted jót tett a magyar kézinek, hogy szinte nincs válogatott játékos a többi csapatban? Ráadásul egyre kevesebb játékidőt kapnak, hiszen a 4 (már szabadon bővíthető) légióssal két sornyi játékosról van szó, miközben korábbi csapataikban húzóemberként, nem felezték a játékidőt másokkal. A Siófok szétverésével nincs konkurenciája a BL indulásnál. A többi csapat nagy valószínűséggel nem éli túl a nemzetközi kupák csoportköreit. Egyre kevesebb magyar játékos fog nemzetközi porondon, egyre kevesebb tapasztalatot szerezni.
"Troll etetés vagy nem troll etetés," Vajon nem az a troll, aki mindegy mi a felvetés, azt a saját kedvenc klubja elleni sértésnek veszi és úgy is reagál, alkalmazva a szokásos kettős mércéjét?
"A látvány sportágak jelentős részét a pénz által történt torzítás jelentősen eltérítette egy ideális állapottól. Ennek még a válogatott küzdelmekre is hatása lett, mint a Katari férfi kézilabda nemzeti válogatott tündöklése."
Gondolom jobban tetszett a korábbi állapot, amikor a vidéki tehetséges játékosokat lakással, kocsival, jobb fizetéssel a kitalált "sport munkakörben", vagy csak egyszerű katonai behívóval a budapesti klubokba "terelték", vagy egyszerűen a pártállam megmondta, mennyit költhetnek sportra a vidéki vállalatok. Valahogy a bajnokságok nagy részét ezen kedvezményezett klubok nyerték ... Kár hogy semmivel sem volt több köze a sporthoz, mint amit te felvetettél.
"Ennek az útnak a szűkítésére azért a nemzetközi szövetségek léptek. Az USA-ban/Észak Amerikában meg a helyi szövetségek, ligák próbálnak valamilyen belső korlátot alkotni, hogy egy sportág érdekességét ne csökkentse egy PÉNZEL FÖLFÚJT GÓLIÁT KLUB állócsillag állandósága."
Tényleg nem látod, hogy az amerikai példád semmi másról nem szól, mint az üzletről és a pénz maximalizálásáról? Az egész világból viszik a legjobb játékosokat hiszen senki sem tud versenyezni az NBA vagy az NHL fizetéseivel ...
"Az ETO szurkolók és az ETO rokonszenvezőknek meg meg kell érteni, hogy egy Világválogatottnak kutya kötelessége az első helyért a másodikat pont egyenlőségnél az egymás elleni meccsek gól összegébe is meghaladni. Ez most nem történt meg, ez után meg csak az olyan kiírás jöhet, hogy Veszprém és az ETO már az NBI indulásakor (Ulti terített durchmars) kihirdetik ősszel bajnoknak."
Vagyis a kommented lényege: a Fradinak most kedvezett, tehát jó a szabály. Nem érdekel, hogy a Veszprém a bajnokságban mindkét meccsét megnyerte a későbbi bajnok ellen és pont azonosság sem volt ...
"Az itt vitatkozó ETO hívek abban is tévednek, hogy az NBI kiírása nem preferálja a gyöngébb csapatok Világválogatott elleni meccsfeladásából származó gólkülönbség termelést. Ha az első és második helyen álló csapatok azonos pontszámúak és 0 a gólkülönbség oda-vissza két meccsen, AKKOR BIZONY A TELJES NBI SORÁN ÖSSZEGYŰJTÖTT GÓLKÜLÖNBSÉG LESZ A SORREND MEGHATÁROZÓ. Talán nem árt figyelmet fölhívni 2018 tavaszára a Fradi ETO gólkülönbség gyártási versenyre és az 1 árva gól különbségecskére."
Talán nem ártana megnézned annak a bajnokságnak az eredményét. Szó sincs arról, hogy a bajnokságban a kis csapatok feladták volna az ETO elleni meccseket. Ugyanis akkor a Fradi szerzett több gólt, mivel az egymás elleni összevetés döntetlen volt, így csak a kisebb csapatok ellen tehette ezt ... Vagyis az ETO kevesebbszer mattolta a kis csapatok védelmét ... a te logikád szerint, a Fradi ellen nyújtottak kisebb ellenállást a védelemben. Azt a bajnokságot az ETO-nak a védekezése hozta, ami akkor talán a legjobb volt Európában...
Azt arisztokratizmusnak tartom, hogy egy sportklub bárkit a világból és saját hazájából igazolhat és ezen klub (a világból és saját székhely ország klubokból igazoló klub) hívei vagy rokonszenvezői a másik klubnál meg erkölcsi kötelességnek írják elő, hogy EZT NE TEGYE!!!!
"Amit lehet Jupiternek...., Kettős mérce, Vannak egyenlőbbek (Orwell) is lehetne, de az arisztokratizmus az jobb szó erre".
Tehát a Fradinak ERKÖLCSI JOGA VAN BÁRKIT BÁRHONNAN IGAZOLNIA, HA AZ ETO IS EZT TESZI!
Troll etetés vagy nem troll etetés, de ezt le szeretném írni itt:
1. A látvány sportágak jelentős részét a pénz által történt torzítás jelentősen eltérítette egy ideális állapottól. Ennek még a válogatott küzdelmekre is hatása lett, mint a Katari férfi kézilabda nemzeti válogatott tündöklése.
2. Ennek az útnak a szűkítésére azért a nemzetközi szövetségek léptek. Az USA-ban/Észak Amerikában meg a helyi szövetségek, ligák próbálnak valamilyen belső korlátot alkotni, hogy egy sportág érdekességét ne csökkentse egy PÉNZEL FÖLFÚJT GÓLIÁT KLUB állócsillag állandósága. Ahogy a régi latinok is mondták "A változatosság gyönyörködtet!". RnD majd beírja latinul is. Sajnos Európában nem ennek az iránynak adtak utat a híres Bosman szabállyal.
3. Az ETO szurkolók és az ETO rokonszenvezőknek meg meg kell érteni, hogy egy Világválogatottnak kutya kötelessége az első helyért a másodikat pont egyenlőségnél az egymás elleni meccsek gól összegébe is meghaladni. Ez most nem történt meg, ez után meg csak az olyan kiírás jöhet, hogy Veszprém és az ETO már az NBI indulásakor (Ulti terített durchmars) kihirdetik ősszel bajnoknak.
4. Az itt vitatkozó ETO hívek abban is tévednek, hogy az NBI kiírása nem preferálja a gyöngébb csapatok Világválogatott elleni meccsfeladásából származó gólkülönbség termelést. Ha az első és második helyen álló csapatok azonos pontszámúak és 0 a gólkülönbség oda-vissza két meccsen, AKKOR BIZONY A TELJES NBI SORÁN ÖSSZEGYŰJTÖTT GÓLKÜLÖNBSÉG LESZ A SORREND MEGHATÁROZÓ. Talán nem árt figyelmet fölhívni 2018 tavaszára a Fradi ETO gólkülönbség gyártási versenyre és az 1 árva gól különbségecskére.
Lancz Barbi jelenleg szlovák válogatott, a 25-ös keretben ő az egyik olyan játékos, aki magyar vezetéknévvel szerepel (a másik Bízik Bogi). De még Oguntoye is Oguntoyová lett....
És szerintem nem véletlenül ad a felvidéki magyar médiának ilyen interjúkat. (Tavaly is volt már egy hasonló.)
Át lehetne őt hozni a magyar válogatottba, ha ezt az MKSz is akarná...
Érdekes interjú jelent meg nemrég Lancz Borbálával, az MKC balkezes átlövőjével a szlovákiai magyar médiában). Így kezdődik:
"A felvidéki magyarság rengeteg fiatal tehetséggel büszkélkedhet, közéjük tartozik a vágsellyei Lancz Borbála...."
Ez elég határozott és egyértelmű kezdés szerintem:)
A szlovák válogatottban szerzett tapasztalatairól igen precízen fogalmazott, inkább a saját egyéni fejlődése szempontjából tartotta fontosnak:
"...Időközben a szlovák felnőtt válogatottban is bemutatkozhattál, milyen érzés volt számodra a felnőtt csapatban való debütálás?
--Természetesnek veszem, hogy minden játékos számára megtiszteltetés, ha válogatott meghívót kap. Én is nagyra becsülöm, hogy esélyt kaphattam 17 évesen. Úgy érzem, hogy elég gyorsan be tudtam illeszkedni és segíteni a csapatnak. Nagyon segített a válogatott szövetségi kapitányának bizalma, amiért nagyon halás vagyok.
A világbajnoki selejtezősorozat első szakaszában remek teljesítményt nyújtottál, Izrael ellen ráadásul a szlovák válogatott legeredményesebb játékosa voltál 10 góllal. Milyen tapasztalatokat szereztél a selejtezők során?
--Úgy érzem minden válogatott meccsen fejlődni tudtam, tapasztalatot tudtam szerezni, amely majd a pályafutásom alatt segítségemre lehet a későbbiek során. A selejtező első szakaszában az elvárásoknak megfelelően tudtunk szerepelni és a csoportot megnyerni. Nagyon sajnálom, hogy a kieséses szakaszban már nem tudtuk felvenni a versenyt a sokkal tapasztaltabb szerb csapat ellen.
A Szlovák Kézilabda Szövetség szakértői bizottsága idén is díjazta az év legjobb játékosait. A szezon legjobb fiatal játékosa, valamint a szezon legjobb átlövője díjra is jelöltek. Mit jelentenek számodra ezek a jelölések?
--Az egyéni díjra jelölések, de főleg azok megnyerése, önbizalmat és nagy lendületet tud adni egy játékos pályafutása alatt. Így van – vagy remélem így lesz az én esetemben is..."
A magyar válogatottról is kérdezték:
"...A szlovák felnőtt csapatban sikerült bemutatkoznod. Már régebb ideje Magyarországon szerepelsz, mielőtt a szlovák csapatban debütáltál a magyar szövetségtől nem kerestek meg, hogy esetleg magyar válogatott lehess?
--Kaptam behívót egy magyar válogatott utánpótlás összetartására, részt is vettem rajta, de döntenem kellett..."
A móvári csapatban kapott lehetőségről is beszélt:
"...Úgy érzem, még többet tudnék segíteni a csapatnak, remélem a jövőben megkapom a bizalmat és így a játékperceim és a lőtt góljaim száma is fokozatosan gyarapodni fognak..."
Tény: Gyurka adhatott volna több játékidőt is Barbinak, ezen kívül védekezésben folyton cserélte (amit nem feltétlenül kellett volna...)
Előhoztál egy lerágott csontot, úgy látszik ez csak akkor zavar, ha más teszi. Miért is kell felbolygatni a "más válogatottnak képzett magyar játékosok" polémiát?
Te is idézted a véleményét a magyar válogatottságról:
"Kaptam behívót egy magyar válogatott utánpótlás összetartására, részt is vettem rajta, de döntenem kellett..." Már játszott/játszik a szlovák válogatottban. A kötelező kihagyás után biztos, hogy beférne a magyar válogatottba? Megérné neki? Mit tudna ígérni a magyar szövetség? Ki lesz akkor a szöv.kap? Ki lesz a szövetségben addigra?
Lancz Barbi jelenleg szlovák válogatott, a 25-ös keretben ő az egyik olyan játékos, aki magyar vezetéknévvel szerepel (a másik Bízik Bogi). De még Oguntoye is Oguntoyová lett....
És szerintem nem véletlenül ad a felvidéki magyar médiának ilyen interjúkat. (Tavaly is volt már egy hasonló.)
Át lehetne őt hozni a magyar válogatottba, ha ezt az MKSz is akarná...
Érdekes interjú jelent meg nemrég Lancz Borbálával, az MKC balkezes átlövőjével a szlovákiai magyar médiában). Így kezdődik:
"A felvidéki magyarság rengeteg fiatal tehetséggel büszkélkedhet, közéjük tartozik a vágsellyei Lancz Borbála...."
Ez elég határozott és egyértelmű kezdés szerintem:)
A szlovák válogatottban szerzett tapasztalatairól igen precízen fogalmazott, inkább a saját egyéni fejlődése szempontjából tartotta fontosnak:
"...Időközben a szlovák felnőtt válogatottban is bemutatkozhattál, milyen érzés volt számodra a felnőtt csapatban való debütálás?
--Természetesnek veszem, hogy minden játékos számára megtiszteltetés, ha válogatott meghívót kap. Én is nagyra becsülöm, hogy esélyt kaphattam 17 évesen. Úgy érzem, hogy elég gyorsan be tudtam illeszkedni és segíteni a csapatnak. Nagyon segített a válogatott szövetségi kapitányának bizalma, amiért nagyon halás vagyok.
A világbajnoki selejtezősorozat első szakaszában remek teljesítményt nyújtottál, Izrael ellen ráadásul a szlovák válogatott legeredményesebb játékosa voltál 10 góllal. Milyen tapasztalatokat szereztél a selejtezők során?
--Úgy érzem minden válogatott meccsen fejlődni tudtam, tapasztalatot tudtam szerezni, amely majd a pályafutásom alatt segítségemre lehet a későbbiek során. A selejtező első szakaszában az elvárásoknak megfelelően tudtunk szerepelni és a csoportot megnyerni. Nagyon sajnálom, hogy a kieséses szakaszban már nem tudtuk felvenni a versenyt a sokkal tapasztaltabb szerb csapat ellen.
A Szlovák Kézilabda Szövetség szakértői bizottsága idén is díjazta az év legjobb játékosait. A szezon legjobb fiatal játékosa, valamint a szezon legjobb átlövője díjra is jelöltek. Mit jelentenek számodra ezek a jelölések?
--Az egyéni díjra jelölések, de főleg azok megnyerése, önbizalmat és nagy lendületet tud adni egy játékos pályafutása alatt. Így van – vagy remélem így lesz az én esetemben is..."
A magyar válogatottról is kérdezték:
"...A szlovák felnőtt csapatban sikerült bemutatkoznod. Már régebb ideje Magyarországon szerepelsz, mielőtt a szlovák csapatban debütáltál a magyar szövetségtől nem kerestek meg, hogy esetleg magyar válogatott lehess?
--Kaptam behívót egy magyar válogatott utánpótlás összetartására, részt is vettem rajta, de döntenem kellett..."
A móvári csapatban kapott lehetőségről is beszélt:
"...Úgy érzem, még többet tudnék segíteni a csapatnak, remélem a jövőben megkapom a bizalmat és így a játékperceim és a lőtt góljaim száma is fokozatosan gyarapodni fognak..."
Tény: Gyurka adhatott volna több játékidőt is Barbinak, ezen kívül védekezésben folyton cserélte (amit szerintem nem kellene...)
hosszan: a részletes magyarázat hosszú, de a rövidet sem értetted. Hozzád képest pedig rövidek a válaszaim ...
összefüggéstelen: ha nem érted és a válaszodból kiderült, persze, hogy összefüggéstelen. Vajon miért nem tudtál reagálni az Élő-pontos hasonlatra, vagy a számokra, vagy az átlagok átlagának problémájára? ...
Az ETO-Fradi ellentétet egyedül én nem kevertem bele ...
"nem a kis csapatokat kell agyonverni." Vajon a Fradi miért verte a kis csapatokat 10-20 góllal?
"A hasonló erősségű vagy erősebb csapatok ellen kell emberkedni" Talán abban egyetérthetünk, hogy a "hasonló erősségű" csapatok a 3-7 helyezettek. A Fradi miért nem vitézkedett annyira ellenük, mint az ETO? Mindenki tudja, hogy a 26 meccsből egyetlen meccsen vitézkedett jobban a Fradi és ő lett a bajnok.
"Van pénzem, veszek egy Ferrarit és fullra nyomom a gázt egy Trabant ellenében. ..ugyan" Vajon a Fradi nem használja ki a többiekéhez képest magasabb költségvetését és vásárolta össze a magyar válogatottakat? (Már írtam) hogy utána elkalapálja a kis csapatokat?
nem a kis csapatokat kell agyonverni. A hasonló erősségű vagy erősebb csapatok ellen kell emberkedni, azok ellen kell megmutatni, hogy ki a legény a gáton, stb. ...mint a Fradi az Eto ellen. Van pénzem, veszek egy Ferrarit és fullra nyomom a gázt egy Trabant ellenében. ..ugyan
A magyar sport emlékezetben 1954 Bern VB döntő megvan még mindig, lecsökkenve intenzitásban, de még velünk van. Kicsiben az ETO szurkolók számára ismét megtapasztalt dolog, de végül is csak egy klubcsapat túl szubjektív hívei és néhány rokonszenvező nem ETO-s számára trauma és nem a teljes sport kedvelők számára Magyarországon, mint Bern 1954.
"A helyezéseket a meccsek eredménye alapján határozzák meg, ami összemossa az adott mérkőzésen nyújtott teljesítményeket...."
????
A mérkőzésen mutatott teljesítményből következik a meccsek eredménye. Ez nem két különböző, egymástól elválasztható dolog, éppen ellenkezőleg: az egyikből következik a másik. A jobban teljesítő csapat győz, a kevésbé jól teljesítő veszít. Az eredmény mutatja meg azt h melyik csapat teljesítménye volt jobb.
Persze ennek feltétele hogy előbb meg kell egyezni abban h miben mérjük a teljesítményt, el kell dönteni melyik számszerű, kvantifikált mutató alapján mondjuk jobbnak az egyik csapatot a másiknál. Már az elejétől fogva bizonyos csapatsportokban ez az adott meccsen lőtt gólok száma: amelyik csapat több gólt lő, az lesz a győztes, az teljesít jobban. És körmérkőzéses bajnokság esetén amelyik csapat a legtöbbször győz, az lesz a bajnok.
Persze mondhatja valaki azt h ez így nem jó, döntsön inkább a gólarány, az hogy melyik csapat lőtt több gólt, melyik csapatnál volt kevesebb a kiállítás, vagy akár ez így mind összeadva és kivonva. Lehet valakinek ez a véleménye., de valószínűleg nem véletlen h a csapatsportokban a győzelmek számát nézik ilyenkor és ennek alapján adnak pontokat. Minden más csak kiegészítő szempont, ha a pontok száma azonos.
De ez már teljesen akadémikus kérdés, nincs sok értelme erről vitatkozni. Kinek ez a véleménye, kinek az, ezen nem fogunk összeveszni.
már megint rosszul emlékszel. A Fradisták szerint az ETO csak lop és a közvetlen riválistól, miközben a Fradi igazol ...
Na erre szoktátok megkapni, hogy az ETO is csak igazol. Ráadásul szerinted az ETO igazoljon magyart, de azt ne a Fraditól. De a Fradi már összevásárolta szinte a teljes magyar válogatottat... így nem igazán lehet máshonnan tapasztalt játékosokat szerezni. Az EHF pontok nélkül pedig kevesebb csapatunk indulhatna nemzetközi szinten, vagyis kell a jó BL szereplés a magyar kézinek
Van egy rossz hírem, még indig nem vitattam a helyezéseket. Ellenben te elmondhatnád, miért nagyobb sportteljesítmény a +1 árva gólocska a 2500-al szemben és mi volt a véleményed az 1 góllal elvesztett bajnoki címnél ...