Amennyiben leállítják a bajnokságot, kíváncsi leszek, hogyan állapítják majd meg a sorrendet. Egy fertőzött játékos is elég ehhez a forgatókönyvhöz. Ha az NBA-t feltudták emiatt függeszteni, akkor itt is benne van a pakliban.
(Akik a mostani helyzetet, bármelyik oldalról, arra használják, hogy a saját maguk egyéni nagyszerűségét hirdessék, azoknak javaslom, hogy köpjenek fel és álljanak alá.)
Ha akár egyetlen játékos megbetegszik, akkor utána mi lesz? Az egész csapat, edzőstől, karanténban 2 hétig? Meg az ellenfelek, akik az utóbbi 2 hétben játszottak velük, szintén?..
Azt hiszem megint sikerült a szokásos blődségeidből elsütni egyet. A hétvégén is lesz női meccs, több osztályban. Igaz ez egy női bajnokságra vonatkozó topic, azért kevéssé hiszem, hogy a férfi bajnokságot leállítják, a nőit pedig nem!
Egyébként senki nem pánikol, csak elgondolkodik és leírja a reális lehetőségeket.
Felmerült bennem, hogy mi van ha félbe kell szakítani a bajnokságot, ahogy pl az EBELT is, azonnali hatállyal ? No akkor ki indul majd a különböző kupákban? Vagy inkább lejátsszák nézők nélkül?
Mindjárt jön Versenybíró olvtárs és egyenként levadászik majd benneteket. Az, hogy mit játszik a NEKA az NB1-B-ben az idén, ill. kikböl áll a keretük jövöre, ha idén feljutnak, az baromira nem a Nöi kézilabda liga 2019/2020 topic témája. (Az más kérdés, hogy h.lyeség volt az évszámot odabiggyeszteni a topicnév végére)
MEgnéztem tegnap a meccset. Minden játékosuk ügyes, képzett, hátul fegyelmezettek, jó kapusteljesítmény mellett. Elől inkább az egyéni teljesítmény dominált, de ez ebben a korban még normális. Így is voltak szép játékaik, jól játszották meg a beállót, a szélsők talán egy fokkal gyengébbek mint az előző generációk játékosai, de oda is ment labda, valamint a leindításokban is jók voltak.
Klisének tűnik, de testsúlykg-ban, testmagasságban nem vennék fel a versenyt az NB1-gyel.
Nem szabadna 16-17 éves gyerekeket ledarálni, lesérülnének azt 22 éves korukra 2 kersztszalagműtéttel, lehasznált izületekkel roncsként fejezzék be a pályafutásukat.
Az érett játékosokat (18-19 év) kölcsön kell adni NB1-be, és közben visszajátszatni NBIB-be, ha szükséges hogy a játékperceik meglegyenek.
Plusz a junior válogatott is játszik 6-8 meccset NB1-es csapatokkal.
Amúgy? Alanyi alapon indulhatnak? Mi van az alapítónyilatkozatukban? MKSZ engedné-e őket? Nem egyszerű döntés.
A győrieknek nem jött be az UP játékosaikkal a felnőtt bajnoksággal projekt, NEKAnak bejöhet ott nagyobb a szakmai háttér.
Azt gondolom h vannak ott szakemberek akik eldöntik, mi a legoptimálisabb a játékosoknak.
Gratulálok a csapatnak edzőknek, jó munkát végeznek!
Ez egy nagyon nehéz kérdés. Mert egyetértek azzal az alapelvvel, hogyha egy játékos kinőtte a NEKA-t, és egy stabil NBI-es csapatban játszik, akkor játsszon ott, még több tapasztalatot szerezve. De ebben az esetben, nincs értelme elindítani a NEKA-t 16 éves nagyon tehetséges, és 18 éves egyelőre nem "kibontakozott" tehetségekkel az NBI-ben. Akkor simán kiesnek, fizikailag sem bírják, nem az ő szintjük.
Kérdés, hogy mi a NEKA? Egy klub, vagy a magyar utánapótlás válogatott bázisa, kiszolgálója? Ha utóbbi, akkor NBI/B-ben maradás, és játékosaik kölcsönbe adása a cél. Vagy egy junior válogatott koncepció, ahogy írta is valaki korábban, a legjobb junior játékosok összegyűjtésével (már akit lehet, és engednek), ami ha nem jön össze, akkor a feljutás elutasítását is jelenti.
Ha azt gondoljuk, hogy a NEKA egy klub, akkor viszont azt csinál, amit akar és tud. És akkor Szabó Nina ott lesz NBI-es játékos, megpróbálhatnak egyéb fiatalokat igazolni, hogy legyen egy bázis, ahová beépíthetik a folyamatosan érkező tehetségeket. Valószínű a többi klubb, és az MKSZ is a "kiszolgáló" szerepben képzeli el a NEKA-t, én őszintén nem tudom, melyik lenne a jobb.. talán adnék az NBI-es projektnek egy esélyt.
Ott van Magera, már-már rutinszerűen tolja az 50 %-os meccseket lassan. Nina is eddig csak kölcsön van tudtommal, bár ilyen teljesítménnyel hamar elkel az fix, mondjuk ez is a csapat fő célja ugye. De én feltételezem, tudom, hogy mit csinálnak, biztos, hogy fel akarnak jutni, elbukhatták volna ezt a meccset amolyan nem látványosan, helyette mozgósították Lilit, meg Ninát is.
Ilyen MTK féle modellel szerintem lehet biztosítani, hogy a legnagyobb tehetségek játszanak is, és közben a csapat se essen ki, nem tudom hogy tervezik, de ez nem amatőr banda, tuti van rá tervük gondolom...
Herczeg Lilit nem hiszem, hogy vissza tudnák hozni és nem hiszem, hogy akarna. Neki az nagy visszalépés lenne. És Szabó Ninának is visszalépés lenne a NEKA, sztem nem szabadna feladnia egy felnőtt csapatban a kivívott helyét.
Joguk van, ezt senki nem vitatja. Kérdés viszont h a NEKA utánpótlás játékosainak az érdekét az NBI-es indulás szolgálná-e legjobban. Vagy inkább a kölcsönadás NBI-es klubokba, ami például Szabó Nina esetében úgy tűnik jól működik....És most h az Érd és az Újváros is szerényebb költségvetéssel kezd majd bele a következő szezonba, könnyebb lesz a legjobb NEKA-játékosokat is első osztályú csapatokban elhelyezni.
De igen. És gondolom az érintetteknek is van erre tervük, ha évek óta erről beszélnek. Nem most fogják kitalálni, hogyan is legyen. 2.: ha erőből feljutnak, akkor joguk is van ehhez mindenféle magyarázkodás nélkül...
Herczeg Lili és Nina már szuperül érzik magukat a bajnokságban, nem kellett kényszerből padozni egy tapasztalttól tanulva,(Suba, Hadfi+1 jó is: érdekes Bukovszky jó) hanem játszhatnak és nem is gyengén teszik ezt. Hadd jussanak fel, én egy pillanatig nem féltem őket...
Szerintem a Győr nem fogja elengedni őket -kölcsönben sem-, mert jelenleg nincs kivel pótolniuk őket, még NBI szinten sem, ráadásul a NEKA rivális. Maximum akkor tudnék ilyet elképzelni, ha nem a NEKA indulna jövőre, hanem az új juniorválogatott.
De az is biztos, hogy a NEKA-nak legalább néhány korábbi növendéket vissza kellene húzni, nem tudom 17-18 éves lányok bírni fogják-e az élvonalat.