Keresés

Részletes keresés

Tététééé Creative Commons License 2020.02.20 -2 0 59

köszönöm szépen az infókat! :)

'szti Creative Commons License 2020.02.20 -2 1 58

hoppá, ezek a friss árak:

Prices per item and per day:

Up to 10 kg          €3.39
10 to 30 kg          €5.03
More than 30 kg      €9.97

https://www.ana.pt/en/lis/services-shopping/essential-services/baggage-services

Előzmény: 'szti (57)
'szti Creative Commons License 2020.02.20 -2 1 57

nekünk 9 óránk volt anno és a reptéri megőrzőben hagytuk a csomagokat

Baggage Storage

You may use our Baggage Storage Area, open 24 hours a day, 7 days a week, to leave your luggage. It is located in the arrivals area, next to car park area P2.
Phone (+351) 218 413 594

Fees (per piece and per day) 
- up tp 10 Kg 2,90€
- from 10 to 30 kg 4,30€
- more than 30 Kg 8,60€

Előzmény: Tététééé (55)
Törölt nick Creative Commons License 2020.02.20 -2 1 56

Van 0-24 csomagmegőrző. 3,5 euro per nap.

https://www.aeroportolisboa.pt/en/lis/services-shopping/essential-services/baggage-services

Fél nap a lisszaboni reptéren teljesen abszurd, legalábbis szerintem. Mondjuk az éjszakai városnézéshez se lenne több kedvem...
Amit megspóroltál egy kora délutáni gépre szóló jegyen és egy szálláson, azt itt fizeted meg.

Én egyszer "spóroltam" 20 ezret, amiért két órával többel üldögéltem a T1-en. Soha többé.

Előzmény: Tététééé (55)
Tététééé Creative Commons License 2020.02.20 -1 0 55

Én is bocsi, tényleg nem említettem, hogy átutazóban leszek csak :)

Amúgy tegnap találtam ki azt a programot arra a 10-11 órára, amit kérdeztem. Bár próbáltam róla sokat olvasni, de féltem nehogy valamit benézzek, és mégsem tudjuk megvalósítani, ezért érdeklődtem. Előbb úgy volt, hogy 1-kor száll le a gépünk, így nem érnénk el az utolsó metrót, ezért volt a taxi ötlet. Számomra nagyon fura, hogy az első metró 6.30-kor indul csak a reptérről.

Tegnap este elő is adtam az ötletemet a családnak, de úgy néz ki, 3:1 arányban leszavaztak, ők  inkább pihenni akarnak. Szemben velem, aki azt mondja, bár fárasztó éjszaka lenne, de majd ráérek pihenni otthon, ha már ott vagyok, akkor egy kis ízelítőt kapjak legalább Lisszabonból. 

Azért még próbálkozok, hátha belátják ők is :) :) 

Engem egyedül a gurulós bőrönd zavarna, hogy vinni kellene magunkkal, mert nem lenne arra idő, hogy reptéren kívül elhelyezzük valahol.

Előzmény: Jeff. (54)
Jeff. Creative Commons License 2020.02.20 -1 0 54

Így már érthetőbb a dolog. Az első hsz-edben nem említetted Madeirát, és olyan szövegkörnyezetben tetted fel a kérdésed, hogy értelmezésem szerint mintha BUD-LIS viszonylatban, oda-vissza járatról írtál volna. Bocs a hozzászólásért.

Előzmény: Tététééé (50)
Tététééé Creative Commons License 2020.02.20 0 0 53

Szia!

Hogy miket nem tudsz te :), de mostmár én is úgyhogy, nagyon szépen köszönöm az infókat!!!

Sajna az angolban vannak még hiányosságaim, ezért próbálok fordítót használni, ami ugye nem tökéletes fordítást ad :)

Letöltöm majd az alkalmazást. Amúgy regisztráltam anno a TAP honlapján is, de ott kb. 15 e Ft-tal drágábban jöttek ki az árak, mint a mytripen ezért foglaltam ott.

További szép napot! :)

Előzmény: Mr. Hadley (51)
Mr. Hadley Creative Commons License 2020.02.20 0 1 52

Hi Jeff!

FNC-ből jön a TP1688 járattal és másnap megy tovább a TP1254-essel

Ennél a rendezkedésnél már teljesen nyilvánvalóan látszik, hogy a TAP nem bízik az ANA ígéreteiben, miszerint a két express futópálya elkészül június végére. Ugye június végéig le van állítva vasárnaptól csütörtökig a 23:30 utáni le és felszállás.

Ennek az építkezésnek a november 27.-ei bejelentése láthatóan váratlanul érte a TAP-ot, mert olyan átgondolatlan kapkodásba kezdett, hogy azt látni is rossz.

Valószínűleg nyárra felkészültebb akar lenni ezért elébe megy a várható problémának. Enni nem kér az sem, ha az éjszakai zárás nem jön létre, max korábban mennek aludni a pilóták.

Sőt most ott tartunk, hogy ha az ANA a nyári tömegre tekintettel felfüggeszti a zárlatot és csak ősszel kezdi újra az építkezést, akkor is legyen a TAP-nak megoldása erre is. Ezért már az őszi menetrendet is túrják.

Ha olvasod a helyi érdekességeket, akkor látható hogy elővették a Montijo reptér megnyitását is, ami azért elég nagyravágyó gondolat, lévén hiányzik a kasszából ehhez 1,2 milliárd euró.

Előzmény: Jeff. (49)
Mr. Hadley Creative Commons License 2020.02.20 0 2 51

Azt, hogy kinél vetted a jegyet teljesen lényegtelen, legyen az a skyscanner, a mytrip vagy Bözsi néni a sarki trafikból.

Az eladható repülőjegyek egy GDS rendszerben vannak nyilvántartva, amit Amadeus néven ismerünk.

Amikor a mytrip a jegyet eladta neked, akkor az amadeushoz fordult, hogy az általad kért paramétereknek megfelelő jegyeket lefoglalja a számodra. A foglalás létrejötte után az amadeus pedig közvetítette a foglalásodat az adott légitársaság rendszerébe. A mytripen kifizetett pénzedet a rendszer lefölözte, a maradék pedig utazott a TAP bukszájába, de ez mondjuk nem is lényeges.

Tehát az utazásod az Amadeus GDS-ben van nyilvántartva.

Ha a TAP változtat a járaton, akkor az infókat felküldi az Amadeusba, ahol azonnal megtörténnek a változások.

Ha nem vagy regelve a TAP-nál, ha nem kíséred figyelemmel az Amadeust, akkor bizony érhetnek meglepetések az utazásoddal kapcsolatban, mert a jegy eladójának addig voltál érdekes, amíg a jegyek ára nálad volt.

Az Amadeust a legegyszerűbben a  https://www.checkmytrip.com címen éred el.

Regelj be, add meg az elérhetőségedet, vedd fel a booking kódod alapján az utazásodat és perc pontos infókat kapsz érte cserébe.

Ha a TAP-nál megváltozik valami az utaddal kapcsolatban, azt hamarább látod itt mint bármilyen más platformon.

Előzmény: Tététééé (43)
Tététééé Creative Commons License 2020.02.19 0 0 50

Nem közvetlen járat, Madeiraról jövünk majd, s most már lesz 11 óránk az átszállásra. 

Előzmény: Jeff. (49)
Jeff. Creative Commons License 2020.02.19 -2 0 49

Ez nem közvetlen Budapest - Lisszabon járat?

Előzmény: Tététééé (47)
Tététééé Creative Commons License 2020.02.19 -2 0 48

jah és TAP-al vissza :)

Előzmény: Jeff. (46)
Tététééé Creative Commons License 2020.02.19 -1 0 47

Tap-al érkezünk :)

Előzmény: Jeff. (45)
Jeff. Creative Commons License 2020.02.19 0 0 46

"Terveim szerint taxival 5 óra fele bemennénk Martim Monizra ..."

Szerintem inkább menjetek be a belvárosba rögtön érkezés után a metróval. Éjjel 1-ig közlekedik, és még olcsóbb is lesz, mint a taxi. 

Az éj folyamán is sok mindent megfogtok tudni nézni. TAP-pal indultok vissza?

Előzmény: Tététééé (41)
Jeff. Creative Commons License 2020.02.19 0 0 45

Ez az időpont már közeledik a hivatalosabb érkezési időhöz. Gondolom, ez Ryanair (23.25) lesz. Vagy még sem? : )

Előzmény: Tététééé (44)
Tététééé Creative Commons License 2020.02.19 0 0 44

most nézem tényleg előrébb hozták egy órával. 0.50 helyett 23.55-re 

Előzmény: Mr. Hadley (42)
Tététééé Creative Commons License 2020.02.19 0 0 43

Ezt miért gondolod? honnan tudod?

A skyscanneren keresgéltem és 2020. január 22-én a mytripen keresztül vettem meg a repjegyet.

Majd február 12-én kaptam az amadeus-tól egy levelet, de nem látom benne, hogy változott volna a dátum, vagy lemondták volna. Bár nem értem, hogy hogy jött most a képbe az amadeus? szóval ha van infód írd meg légyszi

Előzmény: Mr. Hadley (42)
Mr. Hadley Creative Commons License 2020.02.19 0 0 42

Nézz utána, szerintem azt a járatot törölték amivel éjjel egyre érkeznél...

Előzmény: Tététééé (41)
Tététééé Creative Commons License 2020.02.19 0 0 41

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérném, még nem jártam Lisszabonban. Július 21-én éjjel 1 órakor száll le a repülőnk Lisszabonban, és délelőtt 11 órakor már repül vissza Bp-re (repjegyet már nem tudom és nem is akarom módosítani), erre az időre találtam ki valamit és szeretném kérdezni, hogy szerintetek megvalósítható e?

Terveim szerint taxival 5 óra fele bemennénk Martim Monizra, megvennénk a Viva kártyát, feltölteném 2 db jegy árával. Innen az első 28 E villamossal 5.40-kor indulnánk. Ha jól látom kb 50 perc a menetideje. Fél 7-7 fele értnénk Campo de Ourique-ra, így kapnánk a városból egy kis ízelítőt.

Innen gyalog mennénk a Saldanha metróig, ami ha jól látom kb. 30 perc séta, közben megreggeliznénk valahol. Fél 9-9 fele pedig mennénk metróval a reptérre.

Tudom rohanós lenne, de ha mégis beleférne, jobb lenne, mint a reptéren ülni. Várom véleményeteket, észrevételeiteket, tanácsaitokat, hogy esetleg mit nem vettem figyelembe. Mire figyeljek még. Szóval, hogy megvalósítható e?

Anbati Creative Commons License 2020.01.26 0 0 40

Oké.

Előzmény: Jeff. (39)
Jeff. Creative Commons License 2020.01.26 0 0 39

Inkább tedd elérhetővé az adatlapodon az email címedet, addig míg visszajelzek.

Ha ide leírod örökre láthatóvá teszed és ezt kihasználva kéretlen levelekkel áraszthatnak el.

Előzmény: Anbati (37)
Jeff. Creative Commons License 2020.01.26 0 0 38

"Az jó, ha én írok elérhetőséget?"

Oké, az jó lesz.

Előzmény: Anbati (37)
Anbati Creative Commons License 2020.01.25 0 0 37

Szia Jeff! Van egy kis gondom, illetve kérdésem. Hogyan tudnálak elérni? Az jó, ha én írok elérhetőséget?

Előzmény: Jeff. (36)
Jeff. Creative Commons License 2019.12.10 -1 0 36

Tény, hogy fenntartással kell kezelni a buszjáratok menetrendjeit, de némi időbeli ráhagyással járható ez az elképzelés is a reptérre való éjszakai kijutáshoz. A város mely részéről kellene kimenni? A taxi a centrumból kb. 20, az Uber 10-15 euró körül visz ki, de van ez az egyszeri 5 € lehetőség is: https://auth.uber.com/login/?uber_client_name=riderSignUp&promo_code=brunob1219ue&

Amennyiben ezek sem nyerték el tetszésedet és azon kívül, hogy a reptéren töltsd el az éji-hajnali órákat, akkor inkább foglalni kellene szállást az utolsó éjre az Aeroporto közelében és onnan néhány perc alatt besétáltok a T1 terminálhoz.

https://indafoto.hu/nagy_istvan/portugalia

http://www.fluidr.com/photos/123580351@N02

Előzmény: Anbati (35)
Anbati Creative Commons License 2019.12.07 0 0 35

Csak kézi poggyászunk lesz. A repülő 6:20-kor indul reggel, gondolom, hajnali 4-re kellene kint lenni. Taxizni nem szeretnénk. Nem tudom, milyen lehetőség lenne még. Ezt találtam. Viszont olvastam valahol, hogy a menetrendet nemigen tartják be a buszok.

Előzmény: Jeff. (34)
Jeff. Creative Commons License 2019.12.07 0 0 34

Kiegészíteném és némileg módosítanám a hozzászólásomat:

Az éjszakai buszokra is érvényesek a kártyára feltöltött egységek, így a napi jegyek is. Közvetlenül a buszsofőrtől vásárolt jegy 2 -ba kerül. Az éji buszokon az utasforgalmi feltételek szerint nem szállíthatóak 55-ös poggyásznál nagyobb csomagok, csak az Aerobus járatokon, amelyek este 9-ig közlekednek!

Mikor indul Lisszabonból a hazafelé induló gép? A metró éjjel 1-ig közlekedik.

https://indafoto.hu/nagy_istvan/image/25265907-5cbe8834/758865#nagyitas

https://indafoto.hu/nagy_istvan/image/25958801-aaa9799d/777319#nagyitas

Előzmény: Anbati (33)
Anbati Creative Commons License 2019.12.06 0 0 33

Köszi a választ! A napijegy is jó rá?

Előzmény: Jeff. (30)
Jeff. Creative Commons License 2019.12.06 -1 0 32

Köszönöm a felkérést, de nem az én tisztem mások írásait elemezni és véleményezni. : )

Előzmény: Paater Altenburg (31)
Paater Altenburg Creative Commons License 2019.12.05 -1 0 31

Én mit is írtam?

Előzmény: Jeff. (30)
Jeff. Creative Commons License 2019.12.05 0 1 30

A 208-as éjszakai busz vonala itt:

http://www.carris.pt/fotos/produtos/a208_1.pdf

https://www.rome2rio.com/map/Cais-do-Sodr%C3%A9-Station/Lisbon-Airport-LIS

Jegyárusító kioszkban vagy az automatánál kell feltölteni a kártyára a jegyet. Ára: 1.80 .

A buszról az Aeroporto megállónál (1-es terminál előtt) kell leszállni, majd az ingyenes T2 shuttle busszal kell átmenni a 2-es terminálra.

https://indafoto.hu/nagy_istvan/image/25265907-5cbe8834/758865#nagyitas

Előzmény: Anbati (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!