Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
sziasztok somogy megyében keresek pcp pumpával rendelkező kollégát aki gázrugót életre keltené jelenleg üres igy kaptam természetesen kifizetném csonk van hozzá köszönöm! 306688179
A kézi pumpát vagy kínai kis kompresszort használók nem nagyon gondolnak arra , hogy ezekkel víz kerül a környezeti párás levegővel a tartályukba oldott vízgőzként ami nem tesz jót a tartálynak sem meg a puskának sem . Aki búvár palackot használ és " rendes " helyen tölteti azt elkerüli ezt a hibát . Itt a kompresszor után van egy levegő előkészítő egység ami a vízgőzt kiválasztja pl. hűtve szárító , így majdnem 100%-os száraz levegőt kap .
Az egyesített gáztörvény szerint az ideális gázok egyformán viselkednek. A levegőt nem nevezhetjük ideálisnak mert egy keverék . Ebből kiindulva lehetséges amit írtál , hogy erősebb a puska CO-val mert annak a nyomása kevésbé csökken a puskacsőben térfogat változás közben .
Teccik a dolog..:-) persze, a legegyszerűbb, maradok a puskapalack töltésnél, 3x50 nyomás és vígan elvagyok, a 6 l-es palack töltése csak technikailag érdekelt, de köszönet a hsz.-ekért! Most a meglévő regulátor applikálása izgat, eddig nem tudtam elérni, hogy ne buborékoljon a szelepi oldalon(cseréltem én minden O gyűrűt - hiába).Bocs, ez nem idevaló téma....
"Ez miatt ha csak 80 -ra tölti fel levegővel a tartályt az elsőtől az utolsó lövésig folyamatosan csökken a nyomás és a lövedék sebessége . Ezt kipróbáltam anno egy FÉG CO-s pisztoly 80 barra töltött Bau tartállyal ."
Ez mind igaz is, de én azt vettem észre, hogy CO2 vs sűrített levegő azonos nyomásnál, a CO-val erősebb a csúzli.
Ponggi jó srác de ebben az írásában van egy pár kandúr . Pl." pihentetni kell a pumpát mert a súrlódástól felmelegszik " Szegény nem attól melegszik fel hanem mert az összesűrített levegő melegíti fel . " CO-ról PCP-re alakított puskák tartályát elég 70-80 barra tölteni " . Keveri a szezont a fazonnal. A CO-startályban amíg van folyékony állapotban CO addig állandó 70-80 bar nyomás van hőmérséklettől függően és egyenletesen lő a puska . Amint már csak gáz állapotban van 80 bar akkor kezd fokozatosan csökkenni a nyomás lövésenként és lő kandúrt a puska . Ez miatt ha csak 80 -ra tölti fel levegővel a tartályt az elsőtől az utolsó lövésig folyamatosan csökken a nyomás és a lövedék sebessége . Ezt kipróbáltam anno egy FÉG CO-s pisztoly 80 barra töltött Bau tartállyal .
A löketenkénti köbcentivel kiszámolást felejtsd el. Könnyű papíron kiszámolni a dugattyú átmérőből és a lökethosszból hány köbcentit nyom egy löketre . A problem csak az hogy akkor lenne igaz ha minden lenyomáskor megvárnád , hogy tehermentes legyen a pumpa és nem rugózik vissza , mert akkor ment át az összes levegő a tartályba . 100 barig még elmegy a dolog utána már nagy darab ember kell aki 200 barnál is ezt meg tudja csinálni . Át kell alakítani a pumpát motorosra egy körhagyóval és akkor csak nézni kell , hogyan pumpál . Van ilyen gyáriban is HILL . Egy ismerősöm az alapján oldotta meg . Amikor még én is pumpáltam akkor ha jól emlékszem a puska tartályt 160 ra kb. 250 lökettel lehetett felnyomni .
Igen, én is vergődtem a 250 ccm tartállyal, de ezt nem egyszerre akarom, hanem többnapi lépcsőkben! Igaz, a rácsatlakozást még meg kell oldanom és ha nem hagyom nyomás alatt a pumpát, akkor minden alkalommal a tömlő pluszt jelent. Persze, az egy nyomás egy bár semmit se jelent, mert itten bizony térfogatot kell tölteni és a 200 nyomás - kétszáz bár nem térfogatkapcsolatú! de majd előveszek valami kistartályt, nulláról felnyomom 200-ra és számolom közben a löketeket, akkor a tartálytérfogat osztva a löketszámmal kiadja a löketekenkénti köbcentit! Igaz?
Én vagy háromszor pumpáltam fel a fegyver tartályát olyan 200-220-ra - de köszönöm elég volt. A végén már csak billegtem a kar tetején (70 kg vagyok, 120-al tán jobb).
Üdvözlet! Mekkora egy HATSAN pumpa egy nyomásának térfogata, vagy hogy tudnám házilag bemérni? Érdemes-e nekiállni egy 6 l-es palackot 200 bar-ra így tölteni. (a sport a főcél!!)
Sziasztok van 1 ilyen távmérőm mileseey pf210 .2 gombos tök jól működött ..A 2 gombot nyomkodtam mérés közben most már nem mér ....Elemet cseréltem ,valami ötlet???