Keresés

Részletes keresés

illbisec Creative Commons License 2022.10.31 -1 0 25

A palack elkelt,köszönöm.

Eladó úl PCP töltőszett,10 ezer Ft.

Előzmény: illbisec (24)
illbisec Creative Commons License 2022.10.29 -1 0 24

Üdv!

Eladó 6l  töltött,bevizsgált/2022/ acél palack,új,a képen látható tartozékokkal,75 ezer./Vas m/

TMK-s Creative Commons License 2022.10.28 0 0 23

Sziasztok. 

300 bar-os friss nyomáspróbával rendelkező 6l-es acél palackot vennék. 

email publikus. 

Törölt nick Creative Commons License 2022.05.03 0 0 22

sziasztok somogy megyében keresek pcp pumpával rendelkező kollégát aki gázrugót életre keltené jelenleg üres igy kaptam természetesen kifizetném csonk van hozzá köszönöm! 306688179

pazoli87 Creative Commons License 2022.05.02 0 0 21

Sziasztok. Jó állapotú, megbízható Pcp kompresszort keresek emberi áron. 2 havonta szeretnék 1x palackot tölteni vele illetve alkalom adtán fegyvert. Mail: pappzoltan692@gmal.com tel: 20/ 33hat nulla7 nulla7

gerylevenson Creative Commons License 2022.03.23 0 0 20

Uraim! PCP pumpát vásárolnék. Minden árkategória éddekelne és használt is ha valakinek volna elfekvőben. Mit tudnátok ajánlani? 

Elértek: vorgerg@gémél.com harminc8373387

zonyo Creative Commons License 2021.02.27 0 0 19

Igen  ,ezért pl. én is csak az olcsóbb puskákhoz használom

a pumpát.. Kínai puskához kínai pumpa:-)

Daystate-t vagy walthert csak palackról töltök..

Előzmény: picurgyu (18)
picurgyu Creative Commons License 2021.02.27 0 0 18

A kézi pumpát vagy kínai kis kompresszort használók nem nagyon gondolnak arra , hogy ezekkel víz kerül a környezeti párás levegővel a tartályukba oldott vízgőzként ami nem tesz jót a tartálynak sem meg a puskának sem  . Aki búvár palackot használ és " rendes " helyen tölteti azt elkerüli ezt a hibát . Itt a kompresszor után van egy levegő előkészítő egység ami a vízgőzt kiválasztja pl. hűtve szárító , így majdnem 100%-os száraz levegőt kap .

picurgyu Creative Commons License 2021.02.27 0 0 17

Az egyesített gáztörvény szerint az ideális gázok egyformán viselkednek. A levegőt nem nevezhetjük ideálisnak mert egy keverék . Ebből kiindulva lehetséges amit írtál , hogy erősebb a puska CO-val mert annak a nyomása kevésbé csökken a puskacsőben térfogat változás közben .

Előzmény: kriszbon (15)
Porottó Creative Commons License 2021.02.27 0 0 16

Teccik a dolog..:-) persze, a legegyszerűbb, maradok a puskapalack töltésnél, 3x50 nyomás és vígan elvagyok, a 6 l-es palack töltése csak technikailag érdekelt, de köszönet a hsz.-ekért! Most a meglévő regulátor applikálása izgat, eddig nem tudtam elérni, hogy ne buborékoljon a szelepi oldalon(cseréltem én minden O gyűrűt - hiába).Bocs, ez nem idevaló téma....

Előzmény: zonyo (14)
kriszbon Creative Commons License 2021.02.26 0 0 15

"Ez miatt ha csak 80 -ra tölti fel levegővel a tartályt  az elsőtől az utolsó lövésig  folyamatosan csökken a nyomás és a lövedék sebessége . Ezt kipróbáltam anno egy FÉG CO-s pisztoly 80 barra töltött Bau tartállyal ."

Ez mind igaz is, de én azt vettem észre, hogy CO2 vs sűrített levegő azonos nyomásnál, a CO-val erősebb a csúzli.

Vagy csak képzelem, bár nem tudom. :-)

Előzmény: picurgyu (13)
zonyo Creative Commons License 2021.02.26 0 0 14

Egy kis adalék még palack vs pumpa témában.

Nekem van palackom is és pumpám is .

3 pcp mellett -feltéve ha használod:-) - a

300 baros palack elég gyorsan leürül 160-180 bárra ,

és vagy sűrűbben fogod a puskákat töltögetni róla ,vagy rásegítesz

még pumpával , vagy viszed és újra tölteted ami nálunk Érden

2000Ft/töltés. Nem pont a pénz ,inkább az időhiány ami gond nálam.

De pl. az lgm 2 pcp-t nem töltöm kínai pumpával ,

az többet érdemel:-) A megoldás -nekem-a két palack lesz.

Elindul az ember az első palackkal  , amikor az kezd elfogyni 

rásegít a második palackkal a puska teljes feltöltésére  .Így az első palackból

sokkal több levegőt tudsz elhasználni , nem 120 barokért fizeted ki a pénzt ,és így nem kell

olyan sűrűn töltetni járni.. Aztán fordul a dolog a kiürült egyes palack feltöltésre

kerül és a kettes veszi át a helyét .És így tovább míg élünk, meg látunk ,meg van pcp puska és lövedék :-)

Nem saját ötlet ,a palack töltő javasolta mert én már vettem volna egy

12 literes palackot.. De ez így sokkal egyszrűbb szerintem..

picurgyu Creative Commons License 2021.02.26 -1 1 13

Ponggi jó srác de ebben az írásában van egy pár kandúr . Pl." pihentetni kell a pumpát mert a súrlódástól felmelegszik " Szegény nem attól melegszik fel hanem mert az összesűrített levegő melegíti fel . " CO-ról PCP-re alakított puskák tartályát elég 70-80 barra tölteni " . Keveri a szezont a fazonnal. A CO-startályban amíg van folyékony állapotban CO addig állandó 70-80 bar nyomás van hőmérséklettől függően és egyenletesen lő a puska . Amint már csak gáz állapotban van 80 bar  akkor kezd fokozatosan csökkenni a nyomás lövésenként és lő kandúrt a puska . Ez miatt ha csak 80 -ra tölti fel levegővel a tartályt  az elsőtől az utolsó lövésig  folyamatosan csökken a nyomás és a lövedék sebessége . Ezt kipróbáltam anno egy FÉG CO-s pisztoly 80 barra töltött Bau tartállyal .

Előzmény: jkoenig (11)
picurgyu Creative Commons License 2021.02.26 0 0 12

A nagynyomású dugattyút .

Előzmény: Porottó (9)
jkoenig Creative Commons License 2021.02.26 0 0 11

Nem hülyeség. Se kicsi se nagy.

Beütve a google-ba " ponggi pumpa" az első találat a szóbanforgó cikk.

Elolvasod 5 perc. Rájössz hogy puskatartályra vonatkozik a kb. 1bar- 1 lenyomás érték.( nem mellesleg ez kb fedi Zonyo infóját)

Találsz benne irányszámot arra ha nulláról pumpálsz és ha 90 barról.

Megtudsz egy rakás infót a pumpákról és palackokról.

Kiderülhet az is belőle ( meg a mostani adás-vétel fórumokból) hogy egy pumpa ára kb. egy használt feltöltött

300bar-os palack ára.

Szerintem ha valaki meg tudja oldani a b.palack töltetést, akkor az jobb választás mint a pumpa, a pumpálás

és a javítókészletek ára. Mert a pumpa azért kopni fog a 4000- 5000 lenyomás alatt, és az m€g mindig csak 200 bar.

Porottó: jó a gondolatmeneted, a tapasztalat majd megmondja a pontos számot.

Ha felnyomtad a 6l-es tartályt, megosztanád itt a fórumon a tapasztalataidat? Hány lenyomás volt, pumpa hogy bírta....

Előzmény: chato0078 (6)
zonyo Creative Commons License 2021.02.25 -1 0 10

Nekem 200ccm -es puskatartály 100 ról 230 bárra 

töltése 150 pumpálás olcsó kínai pumpával .

3x50-es szériában nyomom.. 

De lehet 5x30 -al is:-)

Porottó Creative Commons License 2021.02.25 0 0 9

Többméretű dugattyú van a pumpában, melyiket kell figyelembe venni?

Előzmény: picurgyu (8)
picurgyu Creative Commons License 2021.02.24 0 0 8

A löketenkénti köbcentivel kiszámolást felejtsd el. Könnyű papíron kiszámolni a dugattyú átmérőből és a lökethosszból hány köbcentit nyom egy löketre . A problem csak az hogy akkor lenne igaz ha minden lenyomáskor megvárnád , hogy tehermentes legyen a pumpa és nem rugózik vissza , mert akkor ment át az összes levegő a tartályba . 100 barig még elmegy a dolog utána már nagy darab ember kell aki 200 barnál is ezt meg tudja csinálni . Át kell alakítani a pumpát motorosra egy körhagyóval és akkor csak nézni kell , hogyan pumpál . Van ilyen gyáriban is HILL . Egy ismerősöm az alapján oldotta meg . Amikor még én is pumpáltam akkor ha jól emlékszem a puska tartályt 160 ra kb. 250 lökettel lehetett felnyomni .

Előzmény: Porottó (5)
TMK-s Creative Commons License 2021.02.24 0 0 7

Háth nem tudom, nekem nincs bajom a pumpálással. Pedig a kral puncher jumbo-nak van ám tartálya : )

Egy kis kardio edzés ; )

chato0078 Creative Commons License 2021.02.24 0 0 6

Na ez egy nagy hülyeség.Még egy CZ tartályba sem nyomsz egy nyomásra egy Bart,nem egy 6 literes palackba.

Előzmény: jkoenig (4)
Porottó Creative Commons License 2021.02.23 0 0 5

Igen, én is vergődtem a 250 ccm tartállyal, de ezt nem egyszerre akarom, hanem többnapi lépcsőkben! Igaz, a rácsatlakozást még meg kell oldanom és ha nem hagyom nyomás alatt a pumpát, akkor minden alkalommal a tömlő pluszt jelent. Persze, az egy nyomás egy bár semmit se jelent, mert itten bizony térfogatot kell tölteni és a 200 nyomás - kétszáz bár nem térfogatkapcsolatú! de majd előveszek valami kistartályt, nulláról felnyomom 200-ra és számolom közben a löketeket, akkor a tartálytérfogat osztva a löketszámmal kiadja a löketekenkénti köbcentit! Igaz?

Előzmény: Fricu1 (3)
jkoenig Creative Commons License 2021.02.23 0 0 4

Ponggi mintha azt írta volna, hogy általában 1 lenyomás kb 1 bar-t jelent......

Előzmény: Porottó (2)
Fricu1 Creative Commons License 2021.02.23 0 0 3

Hogyne lenne érdemes!

Az aztán igazi sport-teljesítmény.

Pumpáltál fel a gyereknek ugrálóvárat?

Na, azt szorozd meg ezerrel.

Én vagy háromszor pumpáltam fel a fegyver tartályát olyan 200-220-ra - de köszönöm elég volt. A végén már csak billegtem a kar tetején (70 kg vagyok, 120-al tán jobb).

Maradok puhány.

Csak pár adat:

Walther Stahl-Pressluftkartusche : 200 ml (0,2 l)

Az acél palackod 6000 ml (6 l)...

Arra a napra lövést már ne tervezz.

Előzmény: Porottó (2)
Porottó Creative Commons License 2021.02.23 0 0 2

Üdvözlet! Mekkora egy HATSAN pumpa egy nyomásának  térfogata, vagy hogy tudnám házilag bemérni? Érdemes-e nekiállni egy 6 l-es palackot 200 bar-ra így tölteni. (a sport a főcél!!)

mozsar80 Creative Commons License 2020.12.27 0 0 1

Sziasztok van 1 ilyen távmérőm mileseey pf210 .2 gombos tök jól működött ..A 2 gombot nyomkodtam mérés közben most már nem mér ....Elemet cseréltem ,valami ötlet???

projectile Creative Commons License 2018.02.12 -1 0 0

Kompresszorok is :-) ?

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.11 -1 3 topiknyitó

PCP puskák, pisztolyok töltésére szolgáló pumpák palackok valamint távmérők technikai információs topikja

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!