Keresés

Részletes keresés

BelMihalo69 Creative Commons License 2016.10.15 0 1 11

Nem nagyon akarok kekeckedni veled, de nem hallottál még olyanról, hogy valakit munkába vagy gyerek esetében iskolába menet ér baleset?

Egyébként meg a kisebbiknél volt táska, de a nagyobbiknál nem. De még az anyjánál is csak "ridikül" táska volt. Szóval valószínűsíthető volt, hogy otthoni készülődés alatt történt a gyerekkel valami, de esetleg először nem tűnt annyira súlyosnak, hogy rögtön mentőt hívjanak hozzá.

Előzmény: Dánosi mókár (10)
Dánosi mókár Creative Commons License 2016.10.15 -1 0 10

"... nagyobbik 11-12 év körüli volt. A nagyobbik alig bírt az egyik lábára raállni."

Ebből hogy adódik a hiperaktivitás?

Onnan, hogyha beteg akkor bottal/mankóval lett volna.

Ha most történt vele valami akkor, mentő viszi, de nem busszal az anyja a testvérével.

Vagyis suliba mentek. Tehát nem volt olyan fokú baja, ami miatt ne tudna állva utazni.

Az, hogy mindez reggel volt, csak alátámasztja igazam, hiszen már mögöttük az éjszaka és orvos helyett az iskolát választották.

Előzmény: BelMihalo69 (4)
BelMihalo69 Creative Commons License 2016.10.15 -1 0 9

Értem a megjegyzésed! A jojozós fiatal fiút meg TV-be is bemutatták. Tényleg undorító volt, ahogy reagált arra, hogy rámertek szólni az utastársak, hogy a jokó az nem odavaló.

Előzmény: Törölt nick (7)
BelMihalo69 Creative Commons License 2016.10.15 0 0 8

Talán azért volt szükséges kiemelnem, hogy Budapesten történt, mert vidéken, legalébbis, ahol én élek és amerre én járok igencsak odafigyelnek egymásra az emberek. De leírtam azt is, hogy 49 éves vagyok és kb. 25 éve lakok vidéken, de azóta is egyéb okok miatt gyakran járok Budapesten. Bennem meg volt  a szándék, de kicsivel nehezebb lett volna a szándák megvalósítása, mindazokkal szemben akok esetleg közelebb ültek az ajtóhoz.

Előzmény: ein-stein (6)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.14 -2 0 7

Mert Budapest egy ilyen élhetetlen hely már úgy 5-6 ève, ilyen a mentalitás. Nekem a személyes kedvencem a maga mellé táskát rakó, de úgy hogy ő az ülèssor belső oldalán legyen, hogy mellè ne üljön senki, mert az neki jár,d e akkor mièrt nincs" tehetsége" egy kocsihoz.

De van ennél cifrább is a youtubeon a nègyesmetrón jojozós fiatalról szóló anyagot nem javaslom hogy megnézze a topicindító, mert nem biztos,hogy kibírja a szervezete.

31 èv èlek Pesten, de már nem szeretem.

"Egyenkènt mindenki Jèzust kiállított, a tömeg hangja mègis úgy hangzott Barabás"

ein-stein Creative Commons License 2016.10.14 0 2 6

Ha te nem segítesz, legalább ne várd el mástól! És ez messze nem Budapest kérdése, hiába csinánál belőle azt. Mert mi a fenéért volt fontos, hogy Budapesten történt?

BelMihalo69 Creative Commons License 2016.10.14 0 0 5

Ebben igazad van! Ezzel lehet, hogy legközelebbi hasonló szituációban én is "élni fogok".

De szerinted miért nincs az emberekben a másik iránt ötbb odafigyelés?

Előzmény: BPI-964 (2)
BelMihalo69 Creative Commons License 2016.10.14 0 0 4

"minap reggel" Ezt már a bevezetőmbe is írtam!

Úgy tudom, hogy a diákok nem hazamenni szoktak reggelente a diákok a suliból.

"... nagyobbik 11-12 év körüli volt. A nagyobbik alig bírt az egyik lábára raállni."

Ebből hogy adódik a hiperaktivitás?

Előzmény: Dánosi mókár (1)
BelMihalo69 Creative Commons License 2016.10.14 0 0 3

Talán azért mert ők nekik egyszerűbben és könnyebben átadhatták volna a helyüket. Magam jó példával akartam volna eljárni, de ezt a helyzet nem úgy engedte, ahogy az jó lett volna. De egyébként ha jól emlékszem, akkor a nyitó hozzászólásomban említést tettem egy 40 év körüli úri emberről is, akinek szintén könnyebben megoldható lett volna a hely átadása, de ő sem tette meg.

Előzmény: Törölt nick (0)
BPI-964 Creative Commons License 2016.10.14 0 0 2

" Én nagyon szívesen átadtam volna a helyemet, de akkora tömeg volt, hogy attól tartottam, hogy hiába mutatok magamra mutatóan emberséget, de mire eljutnák odáig, hogy szólni tudjak a fiúnak, hogy üljön le, addigra már más elfoglalná azt az ülőhelyet, ahonnan én felálltam."

Egy egyszerű megoldás: szól a maga mellett ülő idős bácsinak, hogy addig foglalja azt a helyet, ahonnan feláll. Odamegy a 2 gyerekhez és az anyukájukhoz, és szól nekik.

Én egy vak gyereknek adtam át a helyemet így.

Dánosi mókár Creative Commons License 2016.10.14 -3 0 1

Miért kelllene átadni az ülőhelyet egy 10-12 éves hiperaktív suttyónak????

Egész nap ült a suliban, hazaérve pedig tv vagy számítógép előtt fog ülni.

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.14 -1 3 0

Miért pont ezt a 2 gyereket pécézted ki a rengeteg ülő utas közül? Miért mented fel saját magadat? Miért nem kérdés, hogy az ingyenesen utazó nyugdíjas miért pont a csúcsidőt választotta?

Előzmény: BelMihalo69 (-)
BelMihalo69 Creative Commons License 2016.10.14 -3 1 topiknyitó

Annyival kiegészíteném, hogy az emberség sokszor nem csak a kamaszokból hiányzik, mert a másik oldalon ült egy nálam vélhetően 10-12 évvel fiatalabb úri ember és ő neki sem jutott ez eszébe, hogy esetleg ezzel a fiatalok felé pozitív példával járhatna el.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!