Keresés

Részletes keresés

Gadel Creative Commons License 2018.09.03 0 0 14

 Sziasztok, eltudnatok kerlek kuldeni nekem is a feladat sort és a felkeszito tanar elerhetoseget? E-mail cimem: adel83.gal@gmail.com

Koszonom szepen!

hdhd88 Creative Commons License 2018.08.27 0 2 13

Kedves drtm!

Elküldenéd kérlek nekem is a feladatokat és a felkészítő tanár elérhetőségét? Címem: justdodo@hotmail.com.
Köszi szépen!

Előzmény: molnarsz84 (12)
molnarsz84 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 12

Szia drtm! Nekem is el tudnád küldeni a feladatokat és a felkészítő tanár elérhetőségét? E-mail címem: molnar.szilvia84@gmail.com. Előre is köszönöm!

Előzmény: drtm (3)
molnarsz84 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 11

Szia drtm. El tudnád küldeni nekem is privátban a felkészítő feladatokat? E-majl címem: molnar.szilvia84@gmail.com. Előre is köszönöm!

doricka2 Creative Commons License 2018.08.11 0 1 10

Szia drtm! Engem is érdekelne, hogy hogyan zajlik egy felvételi az iskolába, ráadásul mi körzeten kívüliek lennénk :( Élnék ezért én is a felajánlásoddal, azaz megtennéd, hogy elküldöd a feladatokat és a felkészítő tanár elérhetőségét a doricka2@gmail.com-ra? Köszönöm előre is! 

Előzmény: drtm (3)
Vivikína Creative Commons License 2018.07.25 0 0 9

Kedves Fórumozók! Az unokámat én nevelem egyedül. Próbálok mindenben lépést tartani a fiatal anyukákkal, de nem könnyű feladat. Vivikém csak jövőre kezdi majd az iskolát, mert lelki okok miatt halasztania kellett. Szeretnénk, ha a Városligeti magyar-angol iskolába mehetne. Biztosítom neki a felkészülési lehetőséget. Ha tud valaki segíteni feladatokkal vagy felkészítőt tud ajánlani, azt kérem, hogy írjon privátba a stranzse2@ freemail.hu címre. Előre is köszönöm a segítséget!

Ma40 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 8

Szia! Szeretném megkérdezni,hogy tudnál néhány feladatot leírni,amit kértek?  mosoly4@freemail.hu köszönöm! Mi most fogunk jelentkezni, ha látnék néhány feladatot,már kb fel tudnám mérni,hogy van-e esélyünk. Úgy tudom,hogy mesét kell lerajzolni, beszédkészséget is néznek,ezeket hallottam. Köszönöm előre is.

Előzmény: drtm (3)
Doedo Creative Commons License 2017.04.19 0 1 7

Nem vagyok egy nagy fórumozó, de nem hagyhattam szó nélkül a Városligeti kéttannnyelvű iskoláról írtakat. Három gyerekem jár a iskolába. Csak jókat tudok róla írni, kedves tanárok, családias légkör. Teljesen hétköznapi családokkal, és igen sok jó képességű gyerekkel. Persze járnak ismertebb közéleti szereplők gyerekei is ide, de ők is  beleolvadnak a közösségbe.

Semmi ismrősünk nem volt, amikor az első gyerekünk részt vett a játékos válogatón. Semmilyen összeget nem adtunk mi sem  senkinek, azért hogy felvegyék, és ez egyáltalán nem is jellemző.  

 A felvételinek tényleg nem nevezhető válogatásra azért van szükség, mert valahogy ki kell választani a 3 osztálynyi gyereket, és aki nem bírja a főleg majd felsőben az angol miatt egyre nehezedő terhet, annak a gyereknek is jobb, ha nem jár oda.  Egyébként nagyon szervezett és kulturált formában folyik a leendő elsősök 'válogatása'. A gyerekek is általában jól érzik magukat és játéknak veszik, az enyémek legalábbis igen. Különböző színnel jelölt termekbe kísérik őket jelmezes negyedikesek, ahol a teljesítésért aláírást kell szerezniük.  A tanárok segítőkészek, barátságosak és nagyon nagy energiát fektetnek bele. Az alsós pedagógusok, a kicsik leendő tanáraik vannak jelen, közülük, a 3 gyerek miatt sokat ismerünk és egytől-egyig közvetlen, szimpatikus, jó tanárok.  A feladattípusok tudhatók. Az iskolában pár éve van ovis előkészítés, de igazából az is játékos képességfejlesztés, hallani lehet őket énekelni, tapsolni, játszani. Nálunk egyik gyerek sem járt semmilyen felkészítésre, és nem is volt rá szükség, tökéletesen megállják a helyüket, kiválóan teljesítve a nagyok már nyelvizsgára készülve. A testvér gyerek abban az esetben élvez előnyt, ha eléri a pontszámot és egy nem testvér közül kell választani, de ez minden iskolában így van.

Valamilyen szinten érthető a csalódottság azoknál, akiket nem vesznek fel, de biztos nem lehet egyszerű a sok jó gyerek közül, a kb 4-szeres túljelentkezésnél mindig mindenki számára megfelelően dönteni. A gyerek pillanatnyi teljesítménye mérhető, persze nagy szerencse is kell hozzá, de érdemes megpróbálni, mert így belülről is látva nagyon jó iskola, rengeteg pluszt ad a gyerkekeknek a nyelvoktatáson kívül is.

 

sarg2225 Creative Commons License 2017.03.02 0 0 5

Szia, 

 

el tudnád küldeni privátban, hogy milyen feladatokat tanultatok és hogy kinél készültetek fel?

 

Köszi!

Előzmény: drtm (3)
Lillina Creative Commons License 2016.10.14 0 0 4

Az én gyermekem is oda jár, már lassan végez. Nekünk semmilyen kapcsolatunk nem volt az iskola egyetlen dolgozójával sem, és híresek sem vagyunk. Férjem és én polgári, egyszerű zuglói család vagyunk. A gyermekem okosnak tartottam, már óvódában olvasott és felkészítő tanfolyamra is járt előtte egy évig. Azonban elfogult sem voltam, zseninek nem láttam soha. A felvételi tényleg nem gyerekbarát procedúra, több óra titokban, zárt ajtók mögött. Abból, amit elmesélt utána, én biztos voltam benne, hogy rosszul is sikerült. Aztán mégis megkaptuk az örömhírt, hogy felvették! Én azért mentem el megnézni az eredményeit, mert nem is hittem el, hogy ilyen kis ügyes. Saját magam láttam az elkészült rajzát, a ponteredményeit, még a felvételiztető tanárnő is elmesélte, hogy milyen képről, és milyen történetet mesélt el aznap.

Szóval, én szeretnék ellent mondani mindenkinek, aki szerint pénzzel kell bejutni, vagy minimum hírességnek kell lenni. Nekem ilyen tapasztalatom nem volt. Azóta sok év eltelt, végig kitűnő volt a fiam, lassan nyelvvizsgázik. Velünk mindig kedvesek voltak, tájékoztattak bármiről.

drtm Creative Commons License 2016.10.07 0 0 3

én a gyermeksziget.hu-n találtam egy szakember elérhetőségét, ő készítette fel a gyerekem. Nagyon szerettünk hozzá járni. A gyerek szerette a feladatokat, szívesen készült. A felvételinél nem fizettünk senkinek, de jól vette a lányom az akadályt, felvették. De tudok olyanról, hogy sokkal rosszabb volt a "felvételi" eredménye a gyereknek és mégis bekerült, mert xy gyereke, egy már ott tanuló testvére, stb.

Ha valakit érdekel privátban elküldöm,milyen feladatokat tanultunk, minden felkészítő foglalkozásom ott voltam, megadom az illető elérhetőségét.

Előzmény: Városligeti felvételi (-)
Városligeti felvételi Creative Commons License 2016.03.11 0 0 2

Nekem is sok ismerősöm van, akinek csak a barátjának a barátja fizetett a bejutásért, ő nem. A hiba itt abban rejlik, hogy ez egy állami iskola, amit a KLIK tart fent. Ahol törvényesen pénzt szedhetnek a bejutásért azt alapítványi vagy magán iskolának hívják, de ott legalább ez a játékszabály mindenkinek tisztán le van fektetve, eldöntheted, van-e annyi pénzed. Ez nem olyan iskola. Itt a törvény szerint nem szedhetnek semmilyen díjat a felvételért. Tisztán, átláthatóan nem. De nem is ilyen úton teszik... 

Előzmény: Mrteo (1)
Mrteo Creative Commons License 2016.03.11 0 0 1

Nekem van 2 ismerősöm is akinek ide jár a gyereke.

Biztosan tudom mindkettőről, hogy nem fizettek senkinek, csak az előképzőre jártak.

 

Az mindenképp érdekes, hogy minden celeb és politikus gyereke zseni, de olyat ne mondjunk, hogy csak pénzzel lehet bejutni.

 

 

hsz-generátor Creative Commons License 2016.03.11 0 1 0

Ez már a fideszes kiválasztás, mondhatni Lázár Jánosi szelekció: a te gyereked ennyit ér, mivel ennyi pénzed, vagyonod van. Osztjónapot.

Előzmény: Városligeti felvételi (-)
Városligeti felvételi Creative Commons License 2016.03.11 0 1 topiknyitó

Sziasztok!

 

Annak szól ez a topic, akinek a gyermeke felvételizik a városligeti kéttannyelvű általános iskolába! Olvassátok el és fogadjátok meg a tanácsokat még a játékos foglalkozás előtt, hogy legyen esélyetek bejutni...

 

KEDVES SZÜLŐTÁRSAK!

 

SZEMÉLYES TAPASZTALAT SZÜLTE EZT A FIGYELMEZTETŐ LEVELET, MELYET A GYERMEKED ÉRDEKÉBEN OLVASS EL ÉS JAVASLOM FONTOLD MEG A BENNE FOGLALTAKAT!

A Városligeti angol-magyar kéttannyelvű általános Iskola óvodásoknak tartott ún. ‘játékos foglalkozása’ (ami gyakorlatilag egy felvételi eljárás, de ugye így nem nevezthetik, mert törvény tiltja az ilyet) és annak elbírálása:

-              átláthatatlan

-              nem objektív

-              vissza nem ellenőrizhető eredményeket ad!

Van olyan szülő, aki nem kertel és kimondja, hogy egyszerűen csalás. Sőt, olyan hír is járja, hogy az jut ide be, aki fizet és időben fizet, vastag borítékban…. Ha szeretnéd, hogy gyermeked készségei tisztességes, átlátható, objektív és visszaellenőrizhető módón legyenek felmérve, azaz gyermekednek joga legyen felvételt nyerni egy magyar adófizetői pénzből fenntartott iskolába, azaz amit Te fizetsz, KÉRD a következőket (jogod van hozzá):

-              ragaszkodj hozzá, hogy személyesen jelen lehess a gyermeked ‘játékos felvételijén’

(azt fogják mondani, hogy be lehet menni, de nem javasolják, aztán majd mégsem akarnak beengedni)

-              ragaszkodj hozzá, hogy gyermekednek érthetően magyarázzák el a feladatot

(ha Te sem érted, a gyermeked sem fogja)

-              ragaszkodj hozzá, hogy megnézhesd a rögzített eredményeket, jegyezd meg, fel!

Ami ugyanis ezután a játékos felvételi után (előtt és alatt) történik, az egy színjáték. A szülők és gyermekeik, idézem: hülyének nézése.

Idézet a tavalyi év szülői tapasztalataiból: “A folyosón már a tájékoztató időpontjában hallottam más szülőktől, hogy a felvételhez bizony zsebbe kell perkálni, nem mindegy kinek, 6 számjegyűt, és még időben, akkor még nem hittem el. Állítólag évek óta ez megy.”

 

“Először a tanárok azt mondták, a szülő bemehet a gyerekkel a ‘játékos foglalkozásra’. A ‘játékos foglalkozáson’ aztán azt mondták nem mehetek be megnézni a gyereket a feladatok alatt. Nem engedtek be. Ott kellett ülni a folyosón, várni, míg a gyereket össze vissza kísérgették az iskolában tanuló gyerekek, néha fejetlenül, azt sem tudták, ki melyik teremben volt már, volt olyan kislány akinek nem kellett minden feladatot megcsinálnia (na vajon ő hogyan kaphatna 100%-os értékelést). Közben több magyar ‘celebet’ láttam elvonulni az igazgatóhelyettessel…

Az eredményen teljesen le voltam döbbenve, nem értettem mi történhetett, a gyerekem zseninek számít, már ovi első csoportban iskolaérett volt, 100%-ra írt sulis teszteket… ehhez képest messze nem ütötte meg szerintük a szintet. A gyerekek sorszámot kaptak, majd a ‘játékos foglalkozás’ eredményei alapján az iskola összerakott egy sorrendet, kb 350 gyerekről… Kb. az első 100-at ‘ajánlják’ felvételre, a többit nem. A gyerekem a 200. hely környékére esett.

A ‘játékos foglalkozás’ eredményeit meg lehetett tekinteni, előre meghirdetett időpontban. Éltem a lehetőséggel, nem értettem mi történhetett: kezembe adtak pár oldal A4-es papírt, a gyerek sorszámával rajta. Ezt teljes mértékben a tanárok töltötték ki, ezeken a papírokon a gyerek munkája, írása, rajzai semmilyen módon nem voltak jelen, csak a feladat és abba belefirkálva, hogy XY sorszámú gyerek hány pontot ért el. A gyerekemet olyan területeken húzták le, amikben ő messze minden esetben kiemelkedően teljesített minden tanári, óvodai, szülői visszajelzés alapján. Nem hittem el, hogy a gyerekem eredményét látom. Kértem mutassák meg az ő általa készített munkát, mondván felismerem a rajzait, vonalvezetését… azt nem lehet, mondták. Na vajon miért?

Itt lehetőség volt az igazgatónál szóvá tenni mindezt: mondtam, hogy nem hiszem el, hogy ezek az én gyerekem eredményei, non sense volt az egész. Elmondtam a híreszteléseket a folyosón hallott kötelező korrumpálásról…, íme az igazgatónő reakciója: a gyereke biztosan olyan napot fogott ki, amikor nem tudott úgy teljesíteni.

Volt szülő, akinek a gyermeke írni, olvasni tudóként közel a 300. helyen végzett…

A folyamatot utólag nem engedték felülvizsgáltatni. Több szülő felháborodva jelentette ki, hogy itt bődületes csalás zajlik, a ‘játékos felvételi’ egy álca, manipulált kirakat. Több szülő felháborodva jelentette ki: ide annak a gyereknek, aki legyen bár ügyes, okos, tehetséges, de a szülei nem találták meg időben a megfelelő zsebet a megfelelő vastagságú borítékkal, esélye nincs bejutni.”

DÖNTSD EL MINEK HISZEL, TAPASZTALD MEG… DE HOGY NE ÉRJEN CSALÓDÁS:

-              ragaszkodj hozzá, hogy személyesen jelen lehess a gyermeked ‘játékos felvételijén’

-              ragaszkodj hozzá, hogy gyermekednek érthetően magyarázzák el a feladatot

-              ragaszkodj hozzá, hogy megnézhesd a rögzített eredményeket, jegyezd meg, fel, majd az eredmény közzététele után ellenőrizd vissza és ne hagyd magad átvágni!

Oszd meg tapasztalatait privátban vagy publikusan, hogy a jövőben minden gyereknek egyenlő esélye legyen bejutni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!