Szeretnék a feleségemnek születésnapjára venni egy befőzőautomatát. Érdemes ilyet venni? Megéri az árát? Nagyon vegyesek a vélemények különböző fórumokon, nehezen döntök. Remélem ez a topik segít a döntésben.
Ha ennyire megalapozott döntést akarsz hozni, akkor csináltál már magadnak bármiféle költség-haszon elemzést...?
Hány fő részére teszel el évente befőttet/dzsemet/stb-t, mekkora mennyiséget, egy feltételezett élethosszt (mármint az automatáét) figyelembe véve, a beruházást visszaosztva hány ft-tal fog többe kerülni egy üveg dzsem, stb. stb. ....????
tehát ezek a pár perces dzsemek egészségesebbek és jobbak mint a hagyományos lekvárok? Mi is ilyet csinálunk nem azért kérdem, csak épp készültem rézüstöt venni a barack- és szilvalekvárnak ;)
az nem lekvár, hanem dzsem. vannak gyümölcsök amikből a dzsem a finomabb, pl eper. (tudom, az zöldség) és vannak, amikből muszáj lekvárt főzni, pl szilva.
Hát nemtom.... Számít az a 0,00...%-nyi NaBE...????? Annál sokkal többet megesznek az emberek felvágottban/kész savanyúságban/egyéb félkész- és készételben....
Komolyra fordítva a szót: a ma kapható segédanyagokal (Quittin, stb.) forrástól 5 perc főzés alatt készen van a lekvár, csurig tölteni az üveget, lezárni, fejére állítani és kész. Teljesen fölösleges az órákig tartó főzés, vagy a dunsztolás.
Mit tud az automata, hogy megérje többtízezer ft-ot kiadni rá...?
Egy befőzőautomatát szeretnék vásárolni,de hiába olvastam össze mindent, nem igazán tudom,hogy belevágja-e a megvásárlásába. Remélem ez a topik segíteni fog a döntésem meghozatalában.