A régi magyar filmek szerelmeseinek találkahelye, ahol a téma az archív film, régi forgatások, alkotók, színészek és moziépületek története. Minden érdekes észrevételt és felfedezést ide várunk, de jöhetnek kérdések, megoldhatatlannak tűnő rejtélyek is a magyar film múltjából.
Az itt született megfejtések és észrevételek beépülnek a Hangosfilm.hu adatbázisába, ami egy civil kezdeményezéssel indított magyar filmtörténeti portál. Olyan, mint legjobb barátunk, a Fortepan.
Ami most beugrott a férfiről, hogy a "Családunk szégyene"-ben is játszik, méghozzá Ő hozza Szőts Gáspárnak a Taxiban felejtett cipőt, és azt mondja: Itt tessék aláírni ahol megnyálaztam.
És mintha a Nincsenek véletlenekben is felbukkanna, amikor Pálóczy László kezében eldördül a revolver az álarcosbálon, és azt hiszik, hogy a Füredi Nagy Zitát lőtte le. Akkor odasereglenek a vendégek és köztük van "Ő".
Judit, nagyon köszi a segítséget, már nekem is egyértelmű. A félrevezető az volt, hogy míg Bárczy Katóval elég rég láttam filmet, addig Szombathelyi Blankával 2-3 napja.
Érdekes, hogy ez az újságcikk Radó igazgató úr egyetlen lányaként emlegeti. A Filmlexikon szerint pedig a mostohaapja volt Radó László színházigazgató.
Hát sajnos nekem nem ismerős egyik sem, de ha több filmben is észrevettd ugyanezeket a fejeket és más sem tudja, akkor szívesen csinálok róluk wanted-adatlapot a Hangosfilmre, mint pl. erről az imseretlen emberről: