Keresés

Részletes keresés

ha elolvad a ho !! Creative Commons License 2017.01.09 0 0 78

Tisztelt jövöbeni tulajdonosok és tisztelt màsik oldal (beruházo, kivitelezö stb.)

 

 

Elöször jelentkezem mint jövöbeni (remélhetöleg a dolgok ujra a sinre kerülnek - amit nagyon, nagyon remélek a másik oldal szemponjábol) tulajdonos. Minden egyes jövöbeni tulajdonos felháborodásával, szavaik megválasztásával, mondataik fogalmazásával teljes mértékben egyetértek. Sajnos a "virágnyelv" használatára a ketyegö màr lejárt. Erröl egyedül a màsik oldal tehet.  Miért, hogyan és ki vagy kik okozták a jelenlegi állapotot, mi tulajdonosok, (nem is a mi feladatunk) azt hiszem nagyon nehezen tudunk igazi és pontos választ találni, vagy adni. Sajnos a bizalmunkat teljes mértékben eljátszották. Csak a forumon irtakat kell olvasni.

 

Talán röviden a lentiekhez: elöször is ki irta ezeket a sorokat? kit vagy kiket zavar az állitolagos   valótlanság leirása?  Positiv, hogy egyàltalàn jelentkezik a Best-Impex Kft. Azt irtakhoz nem füzök szavakat. Ha irnak a Forumon kkor ugyan ugy mint a Czine Attila. Névvel!! A lenti sorokbol a lényeget összefoglalva: valótlant állitani nem szép dolog, nekünk mind jövöbeni tulajdonosoknak nagyon sokszor állitottak valótlant, Önöknek mint a màsik oldalon álloknak a szükséges lépéseket oriási léptekben kell megtenni, ha utolakarják a lemaradást (nem összecsapva hanem szakszerüen kivitelezve) érni. Abban sem kételkedem, hogy a beruházás nem befelyezése valakinek is érdeke. Kérem Önöket, emlékezzenek arra, hogy mennyi beruházást már véghez vittek, tartsák szemük elött a cégük hirnevét, (hitelrontàssal kapcsolatban) értesitsenek az épitkezés haladásárol, ezt és ezt màr megcsinàltuk stb., tudjàk Mail cimüket. Egyszoval: bizonyitsanak! Most már nem szavakat hanem cselekedeteket várunk Önöktöl. Bizonyitsanak, hogy Önök a màsik oldal együttesen egy életképes társaság! 

 

Tisztelettel

 

Ha elolvad a ho!

akkor làtjuk elöször, hogy mennyi kutya jàrt a környékünkön

 

 

 

 

Tisztelt Fórumozók!

  

Ezúton kérem a T. Fórumozókat, hogy a valótlan vagy a valóságnak nem teljesen megfelelő állítások megtételét átgondolni szíveskedjenek, mielőtt azokat leírják és közkinccsé teszik, mivel azt a Kivitelező hitelrontásnak és rágalmazásnak tekinti és ennek megfelelően a szükséges lépéseket megteszi. A 74gy név alatt futó fórumozó hozzászólása több olyan erősen valótlan tényt  tartalmaz, mellyel a többi hozzászólót megtéveszti és negatív közhangulatot kelt. A hűtlen kezelésre vonatkozó bejelentésre vonatkozóan a viszontlépéseket haladéktalanul megtesszük. Mind a kivitelező oldalán történt változásról tájékoztatást adott a cég, mind a beruházás aktuális előrehaladási állapotáról folyamatos tájékoztatást adunk, ahogy a továbbiakban is meg kívánjuk tenni azt, hiszen közös célunk a beruházás befejezése és a lakók beköltözése.

 

Tisztelettel,

 

Best-Impex Kft.

daidaidai Creative Commons License 2017.01.05 0 0 77

Kedves KP,

 

Szeretném felvenni önnel a kapcsolatot.

Elküldené, kérem az elérhetőségét a következő címre?

davidtakacs87@gmail.com

 

Köszönöm

Takács Dávid

Előzmény: kov.p (76)
kov.p Creative Commons License 2017.01.05 0 0 76

T. Látogatók. Itt valaki fordítva ül a lovon. Még fölháborodik és fenyegetően lép fel? Válaszlépés? Mire? Mert 70 befektető kiváncsi , hogy hol a pénze? És hangot ad neki? Hitel rotásról szó sincs, mivel a hozzászólók nem említenek se nevet se céget, ők magukat fedték fel. És ha nem inge nevegye magára, de szerintem nem véletlen zörög a haraszt. Én támogatok minden kezdeményezést, hogy tisztán lássuk mivan és mi lessz a beruházásunkkal. Üdv. KP

Best-Impex Creative Commons License 2017.01.04 0 0 75

Tisztelt Fórumozók!

 

 

Ezúton kérem a T. Fórumozókat, hogy a valótlan vagy a valóságnak nem teljesen megfelelő állítások megtételét átgondolni szíveskedjenek, mielőtt azokat leírják és közkinccsé teszik, mivel azt a Kivitelező hitelrontásnak és rágalmazásnak tekinti és ennek megfelelően a szükséges lépéseket megteszi. A 74gy név alatt futó fórumozó hozzászólása több olyan erősen valótlan tényt  tartalmaz, mellyel a többi hozzászólót megtéveszti és negatív közhangulatot kelt. A hűtlen kezelésre vonatkozó bejelentésre vonatkozóan a viszontlépéseket haladéktalanul megtesszük. Mind a kivitelező oldalán történt változásról tájékoztatást adott a cég, mind a beruházás aktuális előrehaladási állapotáról folyamatos tájékoztatást adunk, ahogy a továbbiakban is meg kívánjuk tenni azt, hiszen közös célunk a beruházás befejezése és a lakók beköltözése.

 

Tisztelettel,

 

Best-Impex Kft.

Muhahatibor Creative Commons License 2017.01.03 0 0 74

Arról nem is beszélve, hogy a lakás ÁFA csökkentéssel, - amit nyilván nem kap vissza a vásárló, mondván "mit érdekel teged az ÁFA, ha a bruttó ennyi" - mennyivel tobbet keres a cég...

Muhahatibor Creative Commons License 2017.01.03 0 0 73

Kapott esetleg valaki hivatalos tájékoztatót arról, hogy mikor lesz átadás? Elvileg 30-án kellett volna ugye, nekem jól esett volna egy e-mail vagy valami... amikor bementem akkor szóban mondták, hogy "hááát biztos március lesz". De a szóval tudjuk mi történik... Engem pl. A Miragebol sem hivtak még, hogyan, mit kalkuláltak. Pedig nyáron nagyon kellett sietni, leadni a kívánságokat. De én nem gondolnék hosszabb csúszásra, mert a havi 94M kötbért biztos nem szeretnék kifizetni. Én ugy vagyok ezzel, ha ez a 3 hónap kell hogy ne csesszék össze a lakásokat, akkor részemről nem gond. de ha Pont ezért fogjak márciusra összecseszni az mar gond lesz.

74gy Creative Commons License 2017.01.03 0 0 72

Tisztelt kivitelező. Ha elolvasta volna az előző hozzászólásokat akkor pont erről is volt szó, nem kell a királyul megy minden duma. A 3 hónap csúszás az fél év, és még biztos lessz ennyi az átadásig, ha nem több. Az épitkezésen történő változtatások a kivitelező felelősége is. De mindent ráfogunk a volt vezetőre? Aki ugyan úgy ott ül az irodában. Papíron bárkit lelehet váltani. De úgy néz ki a beruházó és a kivitelező már összefort cég. És itt bebizonyította semien felelőséget nem válal az épitkezésből. Gondolom a garanciális problémáknál is ez lesz a duma , a volt vezető a hibás és mindenki eltünik. Szépkilátás. Én megtettem az első lépéseket. Bejelentést tettem mindkét cég ellen feltételezhető hűtlenkezelés miatt. Gondolom aki szeretné látni hol a pénze, és nem bukni hasonlóan cselekszik. Még nem késő.  Tisztelettel.

Czine&Wagner KFt. Creative Commons License 2017.01.03 0 0 71

Tisztelt Fórum Látogatók!

Az anyagok kiváltása nem a kivitelező, hanem a beruházó döntése volt a tervező hozzájárulásával.

Az aljzat betonozás és a gépi vakolás az első osztályú minőségben folyik.

A három hónapos csúszás nem a kivitelező hibája az a beruházónál történt ügyvezető váltás miatti leállás következménye.

Mivel kivitelezőként bármikor bármilyen kérdésükre, akár személyesen az arcomat is vállalva, hajlandó vagyok válaszolni úgy viszont, elvárnám, hogy vélt vagy valós problémáikat ne egy állnév mögül közöljék.

Üdvözlettel:

Czine Attila

Czine & Wágner kft.

Kiss-Bela Creative Commons License 2017.01.02 0 0 70

A csoportot töröltem, a továbbiakban oldjátok meg a kapcsolatfelvételt ahogy akarjátok. Nem értem miért kell ennyire félni az építtetőtől... Mellesleg nem az építtető hozta létre a csoportot... Mindenki a másiktól várja a megoldást, de tenni nem hajlandó az előbbre jutásért semmit!

Előzmény: oakhill (69)
oakhill Creative Commons License 2017.01.02 0 0 69

Remélem, nem az építtető készítette ezt a csoportot álnéven a jó nép szívattatására! :) Hiszen ő is követi ezt a fórumot, amint láthattuk...

Előzmény: Kiss-Bela (68)
Kiss-Bela Creative Commons License 2017.01.02 0 0 68
oakhill Creative Commons License 2017.01.02 0 0 67

A kivitelezőtől 2016.06.24-én kaptam értesítő email-t "Új klímás cég" tárggyal, amelyben szerepel a többi tulajdonos is a címzettek között (63 db email cím). (Felülvizsgálat szükséges, nem tartalmazza-e az építtető címét is!)

Üdv!

Előzmény: túróstáska2014 (66)
túróstáska2014 Creative Commons License 2017.01.02 0 0 66

Kedves Leendő Lakótársak!

Szeretnék kapcsolatba lépni veletek,hogyan lehet megoldani?Valamit tennünk kellene,nyilatkozatra vagy elszámoltatásra kellene rábírni az építtetőt mert a pénzünk nála van,jogunk van hozzá,hogy tudjuk miért van ekkora csúszás?Összefogás!!!!

szecskavago67 Creative Commons License 2016.12.31 0 0 65

Kedves Kivitelező!

 

Reagálna az alábbi hozzászólásokra? Az állításával ellentétben nem a műszaki leírásban foglaltak szerint halad a kivitelezés!

És nem a "mindegy királyul halad" dumára vagyunk kiváncsiak!

Esetleg kezdeményezzünk egy figyelemfelhívó körlevelezést a többi tulajdonostárssal? Mit szól hozzá kedves Kivitelező?!

kov.p Creative Commons License 2016.12.30 0 0 64

Üdvözlök mindenkit. Igen már készkéne lennie a háznak volt rá 2 éve. Nem az első befektetésem de náluk az utolsó az biztos. Mivel foglalkoztam ingatlanfejlesztéssel így van rálátásom. A tőlünk beszedett összegnek fedezni kellet volna az építkezést, a készültségi szintett összevetve azzal, hogy elfogyott a pénz úgy gondolom kb. Félmiliárd ft. ott tüntettek el. Gondolom megvan az, csak körülkéne nézni a beruházó és a kivitelező cég környezetében.  Üdvözlet. KP

74gy Creative Commons License 2016.12.29 0 1 63

Üdv. Végre nem egy belső ember aki probálja elsimítani a problémákat kamu magyarázatokkal. Azoknál lett lebetonozva akiktet rátudtak venni, hogy fizessenek még pénzt. Ők még hisznek a mesékben. Amennyi pénzt beszedtek tőllünk már készen kellene lenni az egésznek. Én biztos, hogy egy forintott nem adok amíg azt a minőségű lakást nem kapom amit igértek. Nem egy össze tákolt valamit csakk hogy gyorsan beszedjék a maradék pénzt. De már lassan nekik kell kötbért fizetni nem nekünk. 

radleres Creative Commons License 2016.12.28 0 0 62

Tisztelt Lakótársak! Most találtunk rá erre a fórumra. Minket is foglalkoztat a kivitelezés több hónapos lemaradása, és a  fagyos időjárási körülmények között végzett betonozás, vakolás minőségének problémája. Mindenkinek érdeke, hogy ha kell közös erővel tudjunk fellépni az építtetővel szemben.

Most arra lennénk kíváncsiak, hogy akinek mostanában kellett a következő részletet megfizetni az átutalta-e már, vagy vár még a készültség előbbre jutására? 

kov.p Creative Commons License 2016.12.27 0 0 61

Kellemes ünnepeket mindenkinek.  Kedves kivitelező. Nem a terveknek megfelelően mennek a munkálatok. A terveken a belső válaszfalaknak albafalak vannak kiirva ehelyet palira vettek minket tégla fallal. Amivel nincs probléma de olyan mint az ökörhugyozás. Gondolom olcsobb volt. És a tervszerű kivitelezést hadjuk már idén átkellet volna adni. BUÉK.

Czine&Wagner KFt. Creative Commons License 2016.12.02 0 1 60

Tisztelt Fórum látogatók!

 

A Szugló utca 66.szám alatt épülő Kék Lagúna Ház kivitelezésével kapcsolatban a Czine&Wagner Kft. az előzőekre reagálva szeretné tájékoztatni az ügyfeleket a jelenleg folyamatban lévő munkákról.

 

Az elmúlt hetekben megkezdtük a lakások aljzatbetonozását, valamint a silka falak durva glettelését. A lakások gépi vakolása a jövő hét elejével elindul. Kérjük minden kedves ügyfelünket, akinek bármely észrevétele van a jelenleg folyó munkákkal kapcsolatban, előzetes időpont egyeztetés után fáradjon be irodánkba, ahol a generál kivitelező cég tulajdonosa, valamint a műszaki ellenőrünk áll szíves rendelkezésükre, válaszolva minden felmerülő kérdésükre. Cégünk a kivitelezési munkákat kifogástalanul, a műszaki leírásnak és a terveknek megfelelően végzi el.

 

Tisztelettel,

Czine&Wagner Kft.

Czine Attila

ügyvezető 

flipoo Creative Commons License 2016.12.01 0 0 59

Én úgy tudom, hogy jelenleg még a "durva" vakolás folyik a silka hanggátló falak hálózásával egybekötve, ezt követően történik majd a "finom" vakolás. A plafonnál a hézag kinyomására pedig szinte mindenhol pur-habot használnak, több építkezésen (eltérő építtetőknél) is láttam már ilyet, illetve a porotherm-nek is van olyan technológiája aminél habarcs helyett pur-habbal "ragasztják" a téglákat.

Nem védeni akarom az építtetőt, de véleményem szerint most ténylegesen halad az építkezés, nem csak az ígérgetés megy, hogy hamarosan több ember lesz kinn és hasonlók...

Előzmény: 74gy (58)
74gy Creative Commons License 2016.12.01 0 0 58

Üdvözlet. Sikerült bejutnom az épitkezésre kisérő nélkül. Amit láttam az botrányos. Vakolásnak mondott taknyolás, púrhabbal kinyomott falak gondolom a tűzoltóságnak is tetszeni fog. Gyerekek romániába láttam ehez hasonló munkát 20 évvel ezelött. Nagyon gáz. Nagyon komoly garanciális problémák lesznek. Szerintem a kivielezőnek fogalma sincs mi az , hogy építkezés.

kov.p Creative Commons License 2016.11.22 0 0 57

Hello. A villámvédelem nem játék. Ha igaz az infó . Amúgy már mikor kiásták a gödröt dokumentálni kell, fotók stb. A szondáktól a szerkezetet, heggesztve végig. Ez a generálkivitelező és a felelős műszkivezető dolga. Ha nincs dokumentálva az elég gáz. Gondolom megoldható némi pénzé az aláírások, de azért börtön jár. Majd meglátjuk. Zs nem tudom kitől kérdezel. De a kivitelező cég kivan írva az építkezésen, és szerintem nem váltották le a vezetőséget. Üdv.

zs1974 Creative Commons License 2016.11.22 0 0 56

Szervusz,

 

Megtudnád mondani hogy ki volt a kivitelező cég? És ki volt a leváltott ügyvezető?

 

Köszi

 

 

Előzmény: kov.p (54)
74gy Creative Commons License 2016.11.21 0 0 55

Sziasztok. Ma voltam megnézni a házat. És a sarkon a kisközértnél hallottam,hogy a munkások arrol beszélnek,hogy a házban nem lett kiépítve a villámvédelem..?? Van valakinek valami infója?? Ez igaz?? 

kov.p Creative Commons License 2016.11.13 0 1 54

Üdv. Mindenkinek. Én is összefoglalnám a dolgokat. Úgy látom még mindig hülyének néznek minket. Ez megint csakk időhúzás. Mindent a régi vezetőre fognak. De nem a régi vezető a kivitelező. Tehát az épület kivitelezési problémáit nem lehet rá fogni. És különben az új vezető a régi vezetőségből alakult,tehát mi változott? Vissza került az elherdált pénz a kasszába? És ha tudták,hogy a vezető dézsmálja a kasszát miért vártak eddig? Miért hagyták veszélyeztetni az építkezést? Gondolom ők is hozzáfértek a kondérhoz,így mindenki csöndbe volt majd a balek viszi a balhét. Azt igérték két hónapon belül vakolnak,betonoznak? Nincs is kész a gépész se a villanyszerelő,néhol a falak is hiányoznak, az emeleti lakásokban  három centi víz áll. De ők majd a fagyban betonoznak. Vicc. Ez megint azt igazolja, hogy a kivitelezési oldalon szakmai hiányosság van. És a fagykárt ki fogja helyre hozni? A görbe falakat? Gondolom a leváltott vezető. Ahogy az előző épitkezéseknél a kiv.cég eltünik. Felszámolódik jogutód nélkül. Aztán oda megyünk panaszkodni ahova akarunk. Szerintem csúnyán belenyúltunk. Üdv. Kp

_Bolhás_ Creative Commons License 2016.11.10 0 0 53

Jó tanács egy régi újlakás-vásárlótól. Ha megalakul a társasház, akkor ne fogadjátok el a beruházó által felkínált embert/céget közösképviselőnek. Mindegy, hogy kit szereztek, csak ne őt. Ott kezdődik igazán a második lehúzás.

szuglo66 Creative Commons License 2016.11.10 0 0 52

Kedves sunny10. elérhetőségemet publikussá tettem és várom az információkat. üdvözlettel

Előzmény: sunny10 (49)
Muhahatibor Creative Commons License 2016.11.10 0 0 51

Én állok elébe egy személyes találkozóhoz. Egyszerűbb és hatékonyabb, mint emailezni és cc-zni a leveleket. 

Előzmény: kov.p (47)
az egyik vásárló Creative Commons License 2016.11.10 0 0 50

Kedves Tulajdonostársak!

 

Röviden összefoglalnám a hozzám eljutott információk alapján a helyzetet:

- történt egy megtorpanás az építkezésen nyártól, az elmúlt 3-4 hétben pedig szinte teljesen leálltak,

- ez az előző ügyvezetőhöz köthető, akit leváltottak,

- az új vezetés és a csapat - elmondásuk szerint - mindent megtesz azért, hogy egy belátható határidőben és megfelelő minőségben a lakások átadásra kerüljenek,

- a fedezet biztosított, a lakások kis csúszással - jövő tavasz végére - átadásra kerülnek.

 

Ezek az információk, amelyek eljutottak hozzám a beruházótól/építtetőtől.

 

A fentiekhez képest azt gondolom, hogy jelen pillanatban - bízva a fentiekben - meg kell várnunk azt, hogy a következő 1-2 hónapban megtörténik-e a beígért előrehaladás, azaz az aljzatbetonozás és a vakolás, valamint az egyéb munkák. Az elmondások alapján az alvállalkozókkal minden szerződést megkötöttek, fedezet van, a munka is haladni fog.

 

Ha ez nem történik meg, nincs semmilyen előrehaladás a következő 1-2 hónapban, akkor viszont más síkra fog terelődni az ügy, és ez igazából senkinek nem lesz jó - a lehetséges kifutásokról most részletesen nem írnék, mert nem festeném az ördögöt a falra, de akkor jelentős összefogásra lesz szükség a tulajdonostársakkal, hogy legyen valami a házból. (Ebben az esetben max. az járt jól, aki miatt bedől a projekt, de akkor ott a jogi lépéseket is meg kell tenni.)

 

Összefoglalva, ha él a projekt - és a jelenlegi információk szerint nincs ok e tekintetben az aggodalomra -, akkor lehet majd a minőségi kifogásokat is valamilyen szinten érvényesíteni. Végeredményben ebben a fázisban mindenki abban érdekelt, hogy elkészüljenek a lakások, és a tulajdonosoknak is ebbe az irányba kell mozogniuk, mert úgy lesz értéke az ingatlanoknak, ha elkészülnek - a lehető legjobb minőségben.

 

Az együttműködés szerintem is fontos, az egyes tulajdonostársak e-mail címei mindenkinek megvannak, azon az úton is folyhat tovább a diskurzus.

 

Üdvözlettel: az egyik leendő tulajdonos

sunny10 Creative Commons License 2016.11.08 0 0 49

Szia Kov.p.! Örülök, hogy talán leszünk páran, akik meglendítik a dolgokat, de talán szerencsés lenne személyesen folytatni az eszmecserét, de legalábbis közvetlen e-mail levelezéssel, hogy haladjunk. Oly sok részlet vár megbeszélésre, hogy nem ez a fórum, ahol ez hatékonyan megvalósítható. Amennyiben egyetértesz, találjunk módot a személyes elérhetőségek cseréjére, és ezúttal jelzem minden építőtársam felé, hogy nyitott vagyok a közös együttműködésre.

Kedves Szugló66! Amennyiben az elérhetőség cserében benne vagy, nálam van ilyen sok tulajdonost tartalmazó e-mail a folytatáshoz. üdv.Sunny10

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!