Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2014.09.07 0 0 11

Akkora valasz..igy van.Azaz nagyon keveset tehet ellene. Itt is a tudatos szemleles es ha lehet önállo veleemny kialakitasa fontos. De ebebn a koran erzi az ember leginkabb hoyg a termeszet  tárgya,része amely  befolyastalanul vegzi a munkajat..lassan leoltja azokat az eszkozoket amelyek  nagy hiszabb perspektivakra vannak.

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.07 0 0 10

Értem... Én igaziból csak úgy értettem a kiszolgáltatottságot, hogy az ember a saját teste  öregedési folyamatának kiszolgáltatott. Hogy nem tud ellene tenni.

Előzmény: Mumu (9)
Mumu Creative Commons License 2014.09.06 0 0 9

A kiszolgaltatas erzese az önmaganak megszabott feladatok nem teljesitesevel jon ..sulyosabban akkor mikor az önelatas megszunik.De ezt a fokot még nem ertem el es a mai i elhatarozasommal nem sokaig élném meg. Deez a mai állaspontom... soha nem  lehet tudni hogy viselkedik valaki a meghatarozo percben

Előzmény: Törölt nick (7)
Mumu Creative Commons License 2014.09.06 0 0 8

Persze vannak genetikus adotsagok is (Alzheimernel peldaul egy bizonyos feherje tomege) de sok fugghet a gyakorlatol,.Oreg Darwin akit ma sokan  megtagadnak irta hogy a szerv hasznalatanak kulcs szerepe van a fejloesben -ebben az esetben a funkciok megtartasaban...

Nem azert kell azonban  csinalni valamit hanem mert tetszik mert  élvezed vagy legalabb is elfoglal.

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.06 0 0 7

És amúgy mennyire kiszolgáltatottság-érzés az öregedés?

Előzmény: Mumu (2)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.06 0 0 6

Az nagy szó, hogy sikerül megőrizni a mentális egészséget. Sokaknak sajnos nem megy. :(

Mumu Creative Commons License 2014.09.06 0 0 5

Ennel szebebt nem irhatal volna...Mennyire "engeded be" az idoseg tudatat vagy ugy elsz mintha 30 lennel ?

Boszorka Creative Commons License 2014.09.06 0 0 4

Valoszinüleg semmi bajom nincs, az orvosokat kerülöm, nem akarom, hogy talaljanak valamit. Viszont kezdem erezni. Bizonyos mozdulatok mar nem mennek ugy mint regen. Termeszetesen deformalodom.:-(((

Igyekszem normalisan elni. Vigyazok az evessel, inni soha nem ittam, csak föleg vizet. Talan szerencses vagyok, hogy poroszos fegyelemre neveltek. Többet mozgok int regen. Gyalog jarok, ahova csak lehet es nem lassan bandukolok. Reszemröl ennyi.

Mumu Creative Commons License 2014.09.06 0 0 3

Ez az.Reszletezd

Előzmény: kerub (1)
Mumu Creative Commons License 2014.09.06 0 0 2

Igen.Elsosorban tudatositom hogy idos vagyok es barmilyen percben tortenhet egy esemeny ami utan mar nem olyan szabadon mozoghatok,kezdemenyezhetek.Kimondom magamnak azt hogy en minden lehetosegt amim van kihasznalok a normalis eletvitelhez.Figyelem a testem  es amikor valami gyengeseget mutat azt kezelem (tehetem mig nem jon valami halálos). A kis bajokat "integralom" probalok ezeknek dacara  kis celjaimat elerni..

Önfegyelem ,éberseg,de felnott normalis  itttartozkodas.. Fontos higy ne tabuizaljuk a betegseget de az oregseget sem. Persze mindez maskep nez ki ha valami vegzetes betegseg jonne eló. Akkor is normalisnak  kell talalni az elmulast.kozbe nem arra koncentralni de tervezni elmenésedet ugy hogy a kozelieknek megteszel mindent amenyit tudsz...ennyi a valaszom  amig nem teszel fel specifikusabb kerdeseket

Előzmény: Törölt nick (0)
kerub Creative Commons License 2014.09.06 0 0 1

Az évek múlásával jönnek a bajok, mi pedig megtanulunk együtt élni a bajainkkal.

Előzmény: Mumu (-)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.06 0 0 0

Én egyelőre még nem érzem ezeket a dolgokat. 

Hogyan teszed kellemesebbé? Mesélsz róla?

Előzmény: Mumu (-)
Mumu Creative Commons License 2014.09.06 0 0 topiknyitó

Öregség.Ismétlem magam.Ez az  az álapot amelyeket el szeretnénk érni de nem szerettünk. Benne a közepébe kialakitottam egy strategiát  kellemesebbé tenni mint amire  hivatott.Kortársak vagy kórtársak -Ti hogy vagytok vele ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!