Keresés

Részletes keresés

van_Persil Creative Commons License 2014.12.22 0 0 965

http://www.nemzetisport.hu/roplabda/bikinis-naptaron-a-noi-roplabda-valogatott-tagjai-2384173

Lehet, hogy az én "Dream Team"-em (vagy valaki más, hasonló "válogatottjának") bikinis naptárát kellett volna adni az EB jegyei mellé, hogy jobban fogyjanak...

Fradista Utazó Creative Commons License 2014.12.22 0 0 964

Röviden.

Az EB előtt nem sokkal megsérült Isabell Klein és Susann Müller, azaz elfogytak a jobbátlövők. Christine Beier, aki ugyan jobbkezes, de jobbátlövőt játszik, munkahelyi okok miatt nem állt rendelkezésre. Jensen erre a helyzetre nagyon rosszul reagált (bár az idő rövidsége miatt azért túl sok lehetősége nem is volt). Shenia Minevskaját erőltette, aki soha életében nem játszott ezen az oldalon, terített betli volt a játéka, és ráadásul kivégezte a jobbszélső posztot is. Valamelyik meccsen néztük, hogy a jobbszélsőknek éles helyzetben (tehát a labdafelhozatalkor csinált laza húzást nem számítva) háromszor volt a kezükben a labda az egész meccsen. Minevskaja egyet tudott a labdával: visszapasszolni középre.

Ez borzasztóan behatárolta a válogatott játékát, az ellenfelek el is tolhatták a védekezésüket a másik oldalra, mert innét semmire nem kellett számítani. A Románia elleni két edzőmérkőzés már megmutatta ezt a problémát, de Jensen csak az EB negyedik fordulója után látta be a tévedését, és addigra már nagyon behatároltak voltak a lehetőségei.

A csapatnak nem volt balszélsője. Natalie Augsburgban gondolkodott Jensen, ami alapvető tévedés volt. Augsburg már levezet, nincs a válogatotthoz szükséges erőnléti állapotban. Ezt maga a játékos látta be, és mondta le az EB előtt egy héttel (a Románia elleni edzőmeccsek után) a válogatottságot. Angie Geschke nem balszélső, azon a poszton csak akkor lehet eredményes, ha nagyon nagy helye van - ezt egyetlen ellenfél, Franciaország hagyta meg neki. Arrók a posztról az első négy meccsen lőttek 6 gólt talán összesen.

Anja Althaus és Kerstin Wohlbold, hogy egy klasszikus idézzek: túl vannak a pályájuk zenitjén. Wohlbold főállásban tanár, elképzelheted, milyen az edzésmunkája. A szerda-szombat ritmusú ősz után, mint egy mosott rongy, úgy érkezett a válogatotthoz, és alig tudott bármit is hozzátenni a játékhoz. Althaus meg csak útban volt, amikor kivették a csapatból, és Luisa Schulze játszott helyette, egyből meglendült a csapat játéka. Schulze mellőzése, szerintem, komoly hiba volt. Ha mindenki egészséges, még keretbe se került volna.

És ehhez jön, hogy Jensen ragaszkodott a kapusai előzetesen elhatározott rotációjához, pedig Schülke sokkal jobb formában van, mint Woltering.

Szóval szerintem ezen az EB-n, ill. az EB előtt, Heine Jensen alapvető hibák egész sorozatát követte el, és ez azért vissza is ütött.

 

Kicsit általánosabban: hiányzik a csapatból a harci szellem, a győzelemhez szükséges mentalitás. Őket arra tanítják, hogy élvezzék a játékot. Az utánpótlásban sokszor nem is számolják a gólokat. Nem a győzelem a fontos, hanem, hogy szeress kézilabdázni. Ha nyersz, az is jó, ha nem, az is. Itt van Kim Naidzinavicius. Állítom, a Görbicz utáni korosztály világszinten legtehetségesebb irányítója. És eljátszogat hobbyból, közben könyvelőként dolgozik. Ha profi mentalitású lenne, simán beférne szinte bármelyik BL-résztvevő csapatba (jó védő is), de ez hiányzik nála. És ez megjelenik a válogatottnál is. De ez csak egy kiragadott példa, a háttér maga elég általános. A küzdelem, az én itt ma győzni akarok érzés, hiányzik. És anélkül nem is lehet igazán nyerni.

Előzmény: Tonio 2.0 (959)
nicko Creative Commons License 2014.12.22 0 0 963

tisztában vagyok EV múltbéli tevékenységével hol a Fradi ellen szurkolt, hol a Győr ellen és a Dunaferr volt az isten az időtájt...de mondjatok tőle jobb riportert aki ért is a kézihez a szabályokkal tisztában van.

Előzmény: Acrocephalus arrundinaceu (956)
kicsiLANY22 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 962

És igen, innen kellene elindulni, ha bármit is akarunk... nem csak Rióban, hanem a válogatott kapcsán: "... a hibákat pedig kijavíthatjuk. Csak először be kell őket ismerni."

Bár ha azt nézzük, hogy a regeneráció fontosságára az EB alatt derítünk fényt, akkor azért én egy intenzívebb javítási folyamatot javasolnék...

Előzmény: kicsiLANY22 (960)
kicsiLANY22 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 960

Jelenlegi közvetítől közül nekem a kedvencem. Szóval kinek kinek ízlése szerint...

Az értékelés esetében pedig igen igen fején találta a szöget, ha csak azt tudják felhozni ellene azok akiknek nem tetszik, hogy EV nem jól közvetít.

Előzmény: Acrocephalus arrundinaceu (956)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 959

Én személy szerint rühellem Egrit, viszont ebben az írásában szerintem is teljesen a frankót írja le. Nehéz lenne nem egyetérteni vele.

Más: a német női kézilabdát nálam jobban követő fórumtársaktól kérdezném, hogy miért szerepel le rendszeresen a női válogatottjuk?

Kiváló kapuspárosuk van (Woltering és Schülke), sok nagy lövőjük (oké, Müller most sérült volt), ügyes szélsőik, Jensen lipcsei tevékenysége alapján jó edző szerintem.

De akkor is bukdácsoltak, amikor még nem ő volt a kapitány.

Rendszeresen 8-10. helyek egy ilyen kerettel.

Érti ezt valaki?

doki74 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 958

Igazából szerintem nem N.A.-val van itt a baj hanem az edzökkel csak hát most Ö képviseli a szakmát ami már lemaradt jó pár évvel ... kb olyan mint a fociban( 6éve is ezt írtam ide)  csak ott nagyobb lett a konkurencia így a lemaradás még nagyobb. 

Előzmény: enndru (955)
G. Lorant Creative Commons License 2014.12.22 0 0 957

Okádok Egri Viktor agyzsibbasztó poénjaitól....

Előzmény: Acrocephalus arrundinaceu (956)
Acrocephalus arrundinaceu Creative Commons License 2014.12.22 0 0 956

EV elsősorban próbáljon meg élvezetesen és jól leközvetíteni egy meccset! Ugyanis neki ez a feladata, ehhez ért (állitólag). 

Előzmény: PH1776 (938)
enndru Creative Commons License 2014.12.22 0 0 955

Lehet hogy baja van NA-val, de itt semmi extrát nem ír, csak olyan nyilvánvaló dolgokat, amik mindenki számára jól láthatóak akik komolyabban követik a sportágat. Az újságíróknak is inkább ezt kellene csinálniuk, nem pedig lovat adni Vetési és NA alá...

Előzmény: Llaca (942)
Llaca Creative Commons License 2014.12.22 0 0 954

Írtam, hogy nem?

(Azt a cikket azért kicsit érdekesebbnek tartom, mint a te tojásról alkotott véleményed... bocs! :))

Előzmény: RoniSU (950)
Llaca Creative Commons License 2014.12.22 0 0 952

Csupa olyan példát soroltál fel, amelyben nincs abszolút jó és abszolút rossz. Max. vélemény lehet róla. Bármilyen sokat tapasztalt (itt: mikrofon előtt ülő) kritikus vagy somelier-ről van szó, az mégiscsak az ő véleménye. A kritikus által magasztalt vers lehet nekem unalmas, a lehúzott bor kedvemnek való, stb. (Rögtön hozzáteszem a 6. helynek én sem örültem).

De - megértve azért, amit mondotok - nem akarom szétverni ezzel az okoskodásommal a topikot, szóval felfüggeszthetjük ezt az elmélkedést is, ha gondolod az itteni mél-címemen folytathatjuk.

Előzmény: RnD (947)
Omega12 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 951

Tetszik a cikk, szinte mindenben egyetértek vele, talán annyit változtatnék, hogy egy igazán jó szerepléshez, Görbicz Anita egy jó kapus és Tóth Gabriella kevés lesz. Több játékosnak fel kellene nőni még a feladathoz.

 

Előzmény: perempe (935)
RoniSU Creative Commons License 2014.12.22 0 0 950

Attól még, mert nem tudok tojást "gyártani", leírhatom, hogy rossz, nem?

Sőt, ha valamelyik honlap érdekesnek találja, akkor még ki is teheti a cikkem.

Előzmény: Llaca (942)
Llaca Creative Commons License 2014.12.22 0 0 949

Kedves FU, ezt most nagyon elvitted egy olyan irányba, amit én fel se vetettem (semmiféle "nagy-magyarsági-szenvedés" kérdés nem vetődött fel bennem), csak - többek között, mint magam is, kint is hosszabb időt eltöltött egykori "ingázó" - próbáltam felhívni a figyelmet a németországi 3 euro és az itthoni 945 forint közötti különbségre - mégha átváltásban egálnak is tűnik. És nem az első gondolatom volt (bár magyarnak érzem magam. :))

De egyetértek, zárjuk le, esetleg majd személyesen folyt. köv. :)

Előzmény: Fradista Utazó (946)
Llaca Creative Commons License 2014.12.22 0 0 948

No igen, de attól még nem biztos, hogy jobban ért hozzá, és ha egy tévés "újságíró" (hisz hivatalosan, az aláírásában is a "Digi tévé kommentátora") véleménycikket ír - amit amúgy ritkán tesz -, annak azért valami oka van, és ezt én inkább az érzelmi viszonyulásban mint az objektív értékelés igényében érzem.

Előzmény: Fradista Utazó (944)
RnD Creative Commons License 2014.12.22 0 0 947

'.....Mert hát tudtommal EV sosem volt edző, nincs ilyen irányú gyakorlata, képzettsége, max. látott jónéhány meccset és beszélt róla sokat, esetleg még szereti is a sportágat....'

 

Ha valaki hivatássszerűen figyelemmel kisér egy tevékenységet és kellően tájékozott is abban, akkor igenis többet ér a véleménye mint 'bármelyik szurkolóé'. Attól még h nem tudsz verset írni, tehetsz szert olyan tapasztalatra h meg tudod ítélni melyik vers miért jó és miért nem, másoknál sokkal kompetensebben, attól még h nem tudsz filmet rendezni meg tudod ítélni h melyik film miért jó és miért nem, attól még hogy nem vagy borász meg tudod ítélni h melyik bor az igazán jó etc. etc.

Előzmény: Llaca (942)
Fradista Utazó Creative Commons License 2014.12.22 0 0 946

Beírok valamit, amit érdekesnek találok, és sikerül leegyszerűsíteni arra, hogy "mérjük a fizetésekhez, és akkor nem kell sajnálni a németeket".

1., Senki nem mondta, hogy sajnálni kellene őket. Egyszer tényleg szívesen megnézném, miért ez minden magyrnak az első gondolata.

2., Még a fizetésekhez mérve is drágább a sör és a kóla Németországban a sportcsarnokokban, mint Magyarországon.

3., Ha a világon minden információt arra szűkitünk le, hogy a magyarok keveset keresnek, akkor elég unalmas lesz az életünk.

 

De inkább nem írok többet semmiről, ahol pénzről van szó, mert úgyis az lesz a vége, hogy nekem nagy a pofám, mert nem Magyarországon élek.

Előzmény: Llaca (945)
Llaca Creative Commons License 2014.12.22 0 0 945

lehet mindent a fizetésekhez mérni a benzintől a mosóporon át a meccsbelépőig

 

Szerintem meg csak ahhoz érdemes mérni, mert alapesetben mindezt a fizetésből veszik meg.

Megjegyzem az itteni EB-belépők is a fizetéshez voltak meghatározva, de nem a miénkhez, hanem a norvégokéhoz... (ami nem baj, fejjük meg őket, ha hajlandók és tudnak annyit fizetni, de a szegény hazai nézőknek kellett volna valami pozitív diszkriminációt biztosítani pl. a klubokon keresztül, vagy szurkolói kártya magyar honpolgároknak, vagy..., vagy...).

Előzmény: Fradista Utazó (943)
Fradista Utazó Creative Commons License 2014.12.22 0 0 944

Az újságíróknak ez a dolguk. Cikkeket írnak olyasmiről, amit, az esetek nagyon nagy részében, ők maguk sosem csináltak.

Előzmény: Llaca (942)
Fradista Utazó Creative Commons License 2014.12.22 0 0 943

Ha a fizetésekhez számolom, akkor a Sparban (Tesco nincs) a magyarnál lényegesen olcsóbb, a sportcsarnokokban a magyarnál érezhetően drágább a sör és a kóla. Persze lehet mindent a fizetésekhez mérni a benzintől a mosóporon át a meccsbelépőig, inkább csak az országon belüli bolti/sportcsarnoki ár arányát találtam érdekesnek.

Előzmény: Llaca (941)
Llaca Creative Commons License 2014.12.22 0 0 942

És hát NA sem ír cikket a tévékommentátorok munkájáról. Mert hát tudtommal EV sosem volt edző, nincs ilyen irányú gyakorlata, képzettsége, max. látott jónéhány meccset és beszélt róla sokat, esetleg még szereti is a sportágat, és így - függetlenül attól, hogy mennyire van vagy nincs igaza - nem ér többet a véleménye, mint itt bármelyikünké. Viták vagy indulatok generálására viszont biztos jó ez.

Előzmény: Hámori Jen (939)
Llaca Creative Commons License 2014.12.22 0 0 941

Inkább átlag órabérben kellene ezt mérni (hol hány percet dolgoznak érte), talán úgy nem kell sajnálni a németeket. Mert valszeg az jön ki, hogy pofátlanul olcsó a németeknél a Tescóban a sör/kóla. (Van ott Tesco egyáltalán?)

Itt a belépőhöz képest (!) a büfé nem is volt kiugróan drága.

 

Előzmény: Fradista Utazó (937)
Hámori Jen Creative Commons License 2014.12.22 0 0 939

Ez a 6. hely pont arra jó, hogy akiknek szimpatikus Németh, azok a pozitívumokat, akik meg utálják (mint E.V.) azok a valóban látható negatív dolgokat nagyítsák fel és hallgassák el az ellenérveket. 

PH1776 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 938

Egri Viktor okos elemzése az EB-ről és a szövetségi kapitányról:

 

http://vs.hu/sport/osszes/furcsa-kapitanyi-huzasok-miatt-nem-vegeztunk-elorebb-az-eb-n-1222#!s35

Fradista Utazó Creative Commons License 2014.12.22 0 0 937

Pont két hee Mannheimban gondolkodtam el ezen. Magyarországon, ha a sportcsarnok büféjében kétszer annyiba kerül a sör/kóla, mint a Tescóban, mindenki fel van háborodva. Németországban a négyszeres különbség az átlag, de a hatszoros se ritka.

Előzmény: Omega12 (936)
Omega12 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 936

A legszörnyűbb, hogy bent is szabadrablás folyik. Az ember rá van kényszerítve, hogy a büfében valamit vegyen, mert az utazást beleszámítva az ottlétbe 6-8 órát éhen szomjan nehéz kibírni. Kaját és üdítőt pedig bevinni nem lehetséges, mert a biztonsági emberek kirakatják az elemózsiát a táskából.  

Előzmény: perempe (935)
perempe Creative Commons License 2014.12.21 0 0 935

k. drágák voltak a jegyek. asszem 15k volt egy jobb jegy. legalább az igazolt, 18 év alatti játékosok bemehettek volna jelképes belépővel.

 

http://www.nemzetisport.hu/noi_kezilabda_eb_2014/noi-kezi-eb-a-jegyek-talan-tul-dragak-voltak-vetesi-2383773

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.21 0 0 934

Örülök a svéd harmadik helynek, alábbi eredmények születtek:

 

Két elődöntő:

 

Norvégia-Svédország 29-25 vége

Spanyolország-Montenegro 19-18 vége

 

5 ik helyért:

 

Franciaország-Magyarország 26-25 vége

 

 

3 ik helyért:

 

Svédország-Montenegro 25-23 vége

 

Döntő:

 

Norvégia-Spanyolország

 

Montenegronak visszavágtak a Svédek, kérdés a Spanyolok is a Norvégoknak?

van_Persil Creative Commons License 2014.12.21 0 0 933

Annyira nem volt meccs, hogy az ember szívesen megnézne még belöle akármennyi hosszabbítást...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!