Keresés

Részletes keresés

tutam Creative Commons License 2015.04.23 0 0 104

Szívből örülök, hogy vannak még józan ésszel gondolkodó emberek, mint például Ti.

Ha már csak 1 valakit sikerült megmenteni ettől a csaló bandától, akkor már megérte a sok szájtépés ez ügyben! :) ;)

Előzmény: Kitti135 (102)
tutam Creative Commons License 2015.04.23 0 0 103

Ez pontosan így megy! Jól látod, ez a célja az egésznek, a csalás legalizálása.

Előzmény: albee99 (94)
Kitti135 Creative Commons License 2015.04.19 0 1 102
Szia! Mi is ki akartuk volna próbálni. De nektek köszönhetően nem fogjuk. Viszont ezt meg is köszönnénk. KÖSZÖNJÜK, hogy megmutattátok milyen a wellbid.
tnctb Creative Commons License 2015.04.15 0 1 101

Szia, szerintem egyik terméket se tudja elhozni senki.

Az elv nagyon egyszerű, eleve sokkal magasabbra vannak beárazva a termékek s az oldal célja annyi, hogy aki elég sok pénzt beleöl a licitálásba és nem akarja elveszíteni azt a pénzt, az a teljes árú vásárlásnál a licitáláson felhasznált összeget be tudja számítani. Ettől azt érzi, hogy nem veszett el a pénze, de persze sokkal magasabb áron veszi azt meg. Akár mit is csinálsz, amit erre az oldalra feltöltöttél pénzt azt az ablakon is kiszórhattad volna! :)

Előzmény: sutu97 (99)
tnctb Creative Commons License 2015.04.15 0 1 100

Szia, szerintem egyik terméket se tudja elhozni senki.

Az elv nagyon egyszerű, eleve sokkal magasabbra vannak beárazva a termékek s az oldal célja annyi, hogy aki elég sok pénzt beleöl a licitálásba és nem akarja elveszíteni azt a pénzt, az a teljes árú vásárlásnál a licitáláson felhasznált összeget be tudja számítani. Ettől azt érzi, hogy nem veszett el a pénze, de persze sokkal magasabb áron veszi azt meg. Akár mit is csinálsz, amit erre az oldalra feltöltöttél pénzt azt az ablakon is kiszórhattad volna! :)

Előzmény: sutu97 (99)
sutu97 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 99
Sziasztok!
Látom a nagy értékű cuccokat nem lehet elvinni a botok miatt, de a kisebb kezdő termékeken van rá esély? Vagy nem?
stukov1 Creative Commons License 2015.04.08 0 1 98

Heló!

Kár, hogy utólag vagyok okos...

Ráakadtam az oldalra ( a TV reklám miatt), vettem egy 3000Ft-os csomagot, 200BID.

Nyomtam én kis dolgokra amit a kezdőknek ajánlanak, még van 53 BID-em.

Érdeke, hogy ha licitálok, akkor megy felfelé az ár, ha abbahagyom, pár licit után vége és valaki más nyert.

Ugyanolyan más cuccot meg töredékért nyernek meg...

Tényleg átverés, Olyan nevek vannak, hogy azt tuti nem valós személy találja ki szvsz.

Na mindegy, bebukok 3000-et.

tnctb Creative Commons License 2015.04.08 0 1 97

Sziasztok!

Véleményem szerint a WELLBID nem más mint egy nagyon jól felépített átverés. Példákat lehet írni arra, hogy ki mit nyert és mit nem, de ettől még az oldal működés nagyon messze van a korrekttől. 

Aki otthagyott már x szer 11.000 Ft-ot az úgy is tudja, aki pedig még nem az jobban teszi ha ki sem próbálja!

A lényeg abban van, hogy a nagyobb értékű nyereményeket soha nem nyeri meg senki, ez egyedül az üzemeltetőnek éri meg, mivel a licitekért rengeteg pénzt fizetnek ki az emberek.

Saját példám: Samsung H6400 55" 3D Smart Televízió 

A licit már kb. 5 órája tartott, néha néha licitáltam, de így is több mint 1100 BID-et elhasználtam. A lényeg, hogy az utolsó licitnél, még volt hátra 2 másodperc, de a licit gombra kattintva már nem történt semmi, a következő frissítésnél pedig már a befejeződött felirat volt látható.

Írtam egy levelet, hogy technikai probléma történt, amire a következő választ kaptam: 

"Az Aukciókon az utolsó másodpercekben már a Felhasználók által beállított Automaták licitálnak. Erről a GYIk menüben olvashatsz ekkor már nincs lehetőség a kézi licitálásra."

Hoppá!

Erről eddig nem volt szó... meg milyen definició az, hogy "utolsó másodpercekben"

A dolog számomra itt veszítette el minden komolyságát. A licit közben is érezhető volt, hogy gyanúsan sok az automata, szinte kifogyhatatlan BID-del, de azért a kíváncsiság, vagy inkább a vágy, hogy valamihez olcsón hozzá lehet jutni hajtott tovább.

Na de nézzük a számokat:a TV-t végül 3833 Ft-ért vehette meg "odam35", ami azt jelenti, hogy összesen 3833 licit érkezett az aukcióra. Ha azt veszem hogy 1000 BID = 11.000 Ft és 1 licit 9BID akkor ez ugye 3833x9x(11000/1000)= 379.467 Ft. Ez már szép kis pénz...

Aki mégis úgy dönt, hogy ezt ki kell próbálni, hát csak tegye, de ne lepődjön meg mikor hosszas licitálás után ne ő lesz a nyertes! :)

levi198 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 96

Sziasztok! Én is megosztanám a tapasztalataimat.

Hogy őszinte legyek próbálkoztam több regisztrációval is, családban más nevén is játszottam, kihasznláva a kezdő dupla bid menyniségét 11000ft-ért.

Tapasztalatok: A kezdőknek való aukción ügye csak addig licitálhatsz, amíg nem nyersz egy terméket. Szóval azt nem nehéz összehozni, ott a hülye is nyer kb.

Miután átléptem a "pro" aukciókhoz kitaláltam többféle taktikát. Például csak alacsonyabb értékű termékekre megyek rá. Illetve kiválasztok egy számomra megfelelő terméktípust. Például gyerekjátékok. Amíg nem licitáltam rá a kisebb dolgokat elvitték 50 alatt, de valami iszonyat sokat. Amint elkezdtem licitálni, rögtön több100-ra felment a licit értéke. Ez a fajta taktika egyértelműen bukó volt. Megpróbáltam magasabb értékű termékek licitálását. Elmesélem a tegnapi napot az a legegyszerűbb. Megnéztem egy fényképezőt aminek az értéke 200000ft volt és megnéztem a statisztikát, amelyben az összes eddigi licitnél a legtovább 7 percig tartott egy aukció. Ügye itt teljes időtartamról beszéltünk. Én itt azt számolom, hogy egy licitre 15mp-nyi idő van. De számoljunk csak 10mp-el. 7perc=420mp. 420mp volt eddig a maximum aukció idő, melyet, ha 10mp-enkénti licitekkel számolok akkor 42 licit. És mivel én automatával játszok még hozzá smartautomatával, így valakivel párban licitálok így ez mondjuk azt, hogy megduplázódik. 84 licit. De kerekítsük fel 100-ra. Érdekes, hogy ahol én licitáltam (ismét, mivel ez csak egy a sok közül) most kivételesen 600licit érkezett az adott termékre. Először végig akartam vinni bármi áron, mert egyszerűen kíváncsi voltam, hogy most komolyan mennyiért vinném el. Betoltam 33000ft-ot, ami ügye. 3000 bid. Mivel automatát használok ez 300 licit maximum, de inkább kevesebb. Mert a Smart Automatának is van költsége. Természetesen nem én nyertem meg. És jött a szokásos, amint abbahagyom a licitet a következő kb 5 és 10 licit között valaki megnyeri. Ez körülbelül 10 licitálásomból 7-8-nál így történik. Próbltam kisebb értékűeknél kitartóbb lenni, és NAGYON ritkán nyertem is, de csak arra volt elég, hogy a "vérzést" csillapítsam, beváltottam bid-re mert ügye a nyereményt be lehet váltani bidekre és játszottam vele újra. Egy ördögi kör szerintem. És akkor összegezném a veszteségemet. Jelenleg 260000ft-ot toltam bele. Ebből úgy 90000ft jött vissza, és az a 90000ft mind ajándékutalvány, amit meg is kaptam, de az ajándékutalványok nagy részét kezdőknek aukción nyertem ahol nagyon egyszerű volt. Ezt persze mindig változtatják, most ilyen hülye fogyasztó övet meg billentyűzetet lehet nyerni például. mármint tárgyi nyereményt főként. Ezen kívül amit még megfigyeltem, hogy többször változtatták a termékekre való bid-et. Tehát például régebben egy telefonra 6bid volt 1ft-nyi licit. Most ugyanez 9bid. Magyarul árat emeltek. Erről semmilyen tájékoztatást nem küldtek. És visszatérve a 200000ft-ost fényképezőre, amire próbáltam licitálni. Ha 100 licitért el lehetett vinni átlagban a terméket az utolsó 10 aukción. akkor az 100*9 bid, vagyis 900bid/aukció. Ez a cégnek 11000ft bevételt sem jelent. A termék pedig 200000-et ér. Most mondja azt valaki, hogy ez mennyire megéri nekik. Persze vannak olyan termékek amik által meg pont az ellenkező és ha átlagot nézünk akkor már jól jönnek ki, de ha a műszaki cikkek befejezett aukciók részt megnézzük, szinte mindig 100ft körüli aukciók vannak. vannak néha kiemelkedőek, de nagyon kevés ahhoz képest, amennyi alacsony értékkel elvitt termék van. Szerintem teljesen veszteséges lenne.

Azt gondolom, hogy ekkora pénzmennyiséggel ennyire szerencsétlen legyek és a taktikáim 1 részét leírva, nem gondolnám, hogy semmit nem kellett volna nyernem. És most ne számítsuk ide a kis gagyi termékeket, mert ügye azt úgyis beváltod/beváltom újabb BID-be, magyarul beforgatod/beforgatom az oldalra.

bidder17 Creative Commons License 2015.04.05 -1 0 95
3 hónapja kezdtem licitálni és majdnem mindíg nyerek! Persze nem az ájfon 8ra licitálok, hanem a kezdő termékekre, amikből szép kis zsebpénzt összelehet gyűjteni! :)
albee99 Creative Commons License 2015.03.31 0 1 94

Azt nem értem, hogy merészelik magukat a tévében is reklámozni? Persze értem én. Azzal, hogy a "valódi" termékek, szolgáltatások és igazi cégek reklámjai között láthatjuk a wellbidet is, mintegy legalizálják magukat, és az emberek azt hihetik, ez is egy valós, rendes cég, amelyik a tévében hirdeti magát. Ezzel még tökéletesebb lesz a csalás. Az emberek úgy gondolják, hogy az internetes csalók árnyékban meghúzódó, spam-ekben terjedő mocskok valahol a net pöcegödrében, nem hirdetik magukat a tévében két telekom és coca cola reklám között. Szóval ügyesek!!!

Clone91 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 93

Hát egy hete nézegetem az oldalt és elég vicces dolgok mennek itt nem egy esetben átnéztem a lejárt aukciókat és a nagyobb értékű termékeknél amik csak pár forintért mentek el sorra ugyanazt a jelenséget láttam. Volt 3-4 felhasználó aki licitált a termékre de a nyertes mindig egy teljesen új volt és mindig egy automatával. Sőt olyat is láttam hogy ilyen esetben a tételt pár percre rá kivették az a befejezett aukciók közül, gondolom hogy ne szúrjon szemet...

Bomc Creative Commons License 2015.03.22 0 1 92

Azok az álmodban... :)

Előzmény: O_PETI (91)
O_PETI Creative Commons License 2015.03.08 0 1 91

hol van egy olyan wellbid nyertes aki nem valamilyen fiszem faszom dolgot nyert fillérekért? a tököm tele van azzal, hogy képzeljétek most regisztráltam, egyből nyertem szaré hugyé egy hajsütővasat meg egy csomag rágót.

hol vannak a 100 forintos ájfonok?

hol vannak a 200 forintos laptopok???

tutam Creative Commons License 2015.03.02 0 0 90

Kedves Pirvan!

Jó lenne, ha nem keltenél hamis illúziókat a magyar játékosok fejében, mert épp elég gyomorforgató dolog, hogy a Wellbid "blog"-nak álcázott propaganda oldalán hazugabbnál hazugabb ilyen csodás nyerésekről írtok pénzért, fizetett wellbid (be)dolgozóként! Okádék, amit műveltek!!!!!

És természetesen még hazudni sem tudtok finoman - bár minden új játékosnak még minden új, így zokszó nélkül benyelnek mindent -, mert ezeknél a "pár bid megvásárlásával ezt és ezt és ezt, na meg egy drága terméket nyertem" dumát adjátok elő, és pont azzal lesztek hiteltelenek és áruljátok el magatokat, hogy a kevés bid befektetésével "megnyert" dolgok felsorolásában mindig van egy nagyon nagy értékű termék.

Nagy értékű terméket (50e Ft felettiek) viszont MÁR NEM ENGED NYERNI A WELLBID kb 2013 év vége óta, maximum ha 2 alkalommal 1 évben a propaganda kedvéért, mert minden más esetben CSAK ROBOTOK NYERNEK DRÁGA TERMÉKEKET. Egész egyszerűen nem éri meg a Wellbidnek, hogy valódi ember nyerjen, mert hiába vannak már 20 országban jelen, mégis egyre kevesebben játszanak oldalon és egyre rövidebb ideig, mert nem hagyják az embereket rendesen nyerni és erre az okosabbja nagyon hamar rájön.

Szintén öngólt lőttek azzal, hogy 3-4 percenként indul egy új aukció, mert ezáltal nem hajlandóak a valós játékosok időt és pénzt beleölni egy licitbe, hiszen úgy is jön mindgyárt/nemsokára az a termék újból és hátha azon tud nyerni az illető kevesebb biddel. Így viszont alig licitálnak egy termékre,ami által kevés lesz a bevétel, ami által nem éri meg odaadni valós embernek.a végeredmény egy ördögi kör, amivel a Wellbid jár csak jól. Viszont így hamar elmennek a játékosok és folyamatosan hírdetni, reklámozni kell azért, hogy jöjjenek új balekok...

Szóval köszönjük, de nem kérünk a fredítésekből, a hazugságokból és hiú reménykeltésből! Menjetek, szív@ssátok inkább más országok népét...kezdhetitek mindjárt otthon, Lengyelországban.

Előzmény: pirvan9211 (88)
Bomc Creative Commons License 2015.02.08 0 0 89

mikor jár le egy termék licitálása?

pirvan9211 Creative Commons License 2015.02.05 -1 0 88

Csak egy példa.

11.000 forintot töltöttem fel a wellbidre, kaptam érte 2000 bid-et mivel új regisztráló voltam.

A 11.000 forinton nyertem egy Sandisk 64 GB USB 3.0 pendriveot (12.000,- a zárójelben a legolcsóbb internetes árakat írom), egy Logitech K400 wirelless billentyűzetet (10.000,-) két darab 4000 forintos sodexo utalványt és egy nokia lumia 1020 mobiltelefont (80.000).

Tehát 100.000 forint körüli összeget nyertem elsőre.

Nem állok az oldal mellett mert én is meg vagyok győződve róla, hogy használnak robotokat sajnos, csak azért írom le hogy egy próbát megér hátha szerencséd lesz.

Pityus53 Creative Commons License 2015.01.22 0 0 87

Kedves fórumtársak!

Azért indítottam ezt a topikot, mert felháborított az, hogy az első kisebb nyereményem felvételénél szembesültem azzal, hogy a személyes okmányaim fénymásolatát kellett volna elküldenem ahhoz, hogy elküldjék a nyereményemet. A regisztráció előtt átnéztem a szabályzatot, és akkor nem vettem észre erre utaló leírást. Utólag, eléggé bujtatva megtaláltam, és mérgelődtem, hogy ilyen lényeges dolgot hosszú böngészés után lehet megtalálni. Mentségemre szóljon, hogy eszembe sem jutott az elején, hogy ilyeneket kérhetnek. Ezt azért írtam le, hogy más, aki nem akarja a személyes okmányai fénymásolatát kiadni egy ismeretlen ciprusi cégnek, az ne dobjon ki az ablakon több ezer forintot. Úgy éreztem, hogy ez az egész akár a személyes okmányok visszaélésének lehetőségre adhat okot, ezért tájékoztatást kértem a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságtól.

Lényegében azt a választ kaptam, hogy az információs jogok hatálya csak Magyarország területén folytatott adatkezelésre, és feldolgozásra terjed ki. Tekintettel arra, hogy a portál üzemeltetőjét Cipruson jegyezték be, továbbá a Hatóságnak nincs tudomása arról, hogy az oldal rendelkezik-e magyar képviselettel, így a hatóságnak nincs joga ebben az ügyben eljárni.

Az egy másik tészta, hogy milyen eséllyel lehet itt egy komolyabb terméket kedvező áron elérni. Szerintem pénzkidobás az egész, mert minimális az esély erre.

Összegezve a tapasztalataimat ezzel kapcsolatban, azt javaslom, hogy nagyon gondolja meg valaki, aki ilyen „játékban” részt szeretne venni.

tutam Creative Commons License 2014.12.31 0 0 86

Hello mindenkinek!

Sokáig gondolkodtam, hogy írjak-e, de végül csak kikivánkozik belőlem a TÉNY a Welbiddel kapcsolatban, mert annyi sületlenség és félrevezetés hangzik el a témával kapcsolatban úton útfélen.

Röviden: MINDEN bidek megvásárlásával, majd azokkal történő licitálós weboldal CSALÁS segítségével működik!!!

Picit bővebben: Minden ilyen ún. "Penny auction" tipusú oldal ezzel a módszerrel dolgozik, vagyis bot-okat használ az emberi játékosok mellett, mert különben hót halál veszteséges lenne. A különbség annyi, hogy melyik weboldal üzemeltetője mennyire arcátlanul rabolja le az emberek pénzét, azaz mennyi aukciót hagy megnyerni embereknek (mondjuk 100-ból 10-et vagy 1-et).

Jómagam 2010 közepétől vagyok aktív használója az oldalnak, ami akor még 10forintert.hu néven futott. Napi 6-9 órát voltam fent rajta gyakorlatilag minden nap egészen 2013 végéig, így bőven volt alkalmam kiismerni a rendszert és nagyon sok vltoztatást, a játékosokra nézve szigorítást megélni. 2014-re teljesen ellehetetlenítették a normális játékot és annak élményét, így gyakorlatilag a régi játékosok szinte mindegyike kiszállt és otthagyta. Időközben a Wellbid tulajdonost váltott es nemzetközi terjeszkedésbe kezdett, visszavetve a nyerési esélyeket és egyúttal egyre több ország népét átverésre kárhoztatva, így folyamatosan jönnek az újabb és újabb palimadarak.

A sok befektetett idő/nap összességében nekem eghozta a pénzügyi eredményét, nagyon sok pénzt szedtem ki az oldalból a nyeremények pénzreváltása révén, de ez mint említettem, folyamatosan nehezedett, míg végül 2014-re parkoltattam az egészet, remélve, hogy majd jobb lesz később a helyzet, de nem így lett: mára már csodával határos módon lehet csak nyerni kis értékű(!) aukción 1:100-hoz eséllyel. A drága termékek esetében próbálkozni sem érdemes.

Az új játékosokat hamar hagyják nyerni pl. utalványon beetetés gyanánt, aztán el kezdik fejni és botokkal televágni a liciteléseit.

Szóval botok vannak (aki ezt megkérdőjelezi, annak fogalma sincs erről az egész iparágról vagy csak okoskodik), ráadásul most már temérdek mennyiségű, és egy aukción belül többfélét is használnak, egyre finomabb módon megpróbálva utánozni a hús-vér játékosokat. Nem csak automatával, hanem manuálisan is nyomogatnak az operátorok! (Megjegyzem, azért ahhoz a melóhoz is kellhet egy gyomor és személyiség...).

Ja igen: feljelentés, meg ilyenek. Ezzel már sokan próbálkoztak, sajnos sikertelenül. A rendőrség köztudottan analfabéta az informatika méllyebb szintjeihez, másrészt a bíróságok előtt bizonyítani a botok használatát szintén kemény feladat lenne, mert az üzemeltető úgy manipulálná meg az adatokat, mint annak rendje és módja. Ráadásul sajnos még nem hallottam olyan magán emberről, aki vállalná az egész hacacárét, amivel ez jár. Másik lehetőség a nemzetkőzi szervezetekkel és nemzetközi fogyasztóvédelemmel való kisérletezés, de a bizonyítási folyamat szintén nehézkes lenne. Viszont volt már, aki ezzel fenyegetőzött feléjük, miután úgy és olyan pofátlanul kisemmizték, hogy laikus létére is rájött, botok használataval fosztják ki. Elsőre persze tagadnak mindent, aztán ezt bevetve megilyedtek és kapott cserébe pár ezer bidet a hallgatásáért, amikkel végül persze semmit sem tudott nyerni.

Mindenesetre aki úgy gondolja, hogy érdemes a szerveknél próbát tenni, bíztatom rá 1000-rel, hátha egyszer sok lúd disznót győz.

Összességében elkeserítő, hogy a 21. században bűntetlenül ilyen módszerekkel szemrebbenés nélkül lehet elvenni az emberek pénzét világszerte és nincs egy szervezet vagy szerveződés, amely venné a fáradtságot és örökre felszámolná ezt a lopási módot. Pedig nem kellene nagy ész akár csak 1 hét licitálási előzmény eredményeit összeszámolni, hogy ha minden nyertes ember lenne, mekkora veszteség jönne ki végeredmény. És még a médiában is reklámozzák...elképesztő.

Na de ahogy a közhely is tartja: nagyban érdemes mindent csinálni! Welcome to the real world! :(

Ezekután mindenki döntse el magában, pazarol-e pénzt ilyenre vagy inkább más legális szerencsejátékon tesz próbát, ahol még valóban nyerhet is, ha már mindenáron játszani szeretne.

Előzmény: molary (85)
molary Creative Commons License 2014.12.30 0 0 85

Üdvözlök mindenkit.

Úgy látom, hogy igen megosztott a fórum látogató közönsége a wellbid használatát illetően. Felsoroltatok ellene és mellette is érveket.

Azzal Én is egyetértek, hogy ha ~10 percenként nyer valaki az árverésen, akkor miért ilyen kevés a nyereményeket átvevők listája, illetve már a második oldaltól miért lehet a 10forintert.hu hivatkozásra utaló köszönet nyilvánításokat olvasni. (Igen jogelőd, de itt az eltelt idő és a számosság a lényeg)

Lehet a fórumon vitázni, de elég kicsi a valószínűsége, hogy a médiában leadott hirdetés után bárki is fórumozni fog. Ezt majd akkor teszi meg amikor, nagy valószínűséggel negatív véleménye alakul ki a szolgáltatással kapcsolatban. Mivel tehetetlen kiírja magából elkeseredését, mint véleményem szerint az utóbbi két hozzászóló.

Ha csalást gyanítotok, vagy átverve érzitek magatokat, akkor szerintem az illetékes hatóságokkal is célszerű megosztani a tapasztalataitokat, hogy lépni tudjanak az ügyben. Szerintem két hatóságot lehet a témában tájékoztatni az egyik a szerencsejáték felügyelet (kh.szef@nav.gov.hu), habár a wellbid azt írja szó sincs arról, illetve a rendőrség. A hatóságoknak joguk és lehetőségük van az eset kivizsgálására. Amennyiben az általatok megfogalmazottak igazolódnak be lehetőségük van a weblap elérhetőségét korlátozni Magyarország területén. 

Ha nem bíztok a hatóságokban még mindig ott a lehetőség, hogy a médiát segítségül hívva "oknyomozó riport" tájékoztassátok a lakosságot, már amennyiben ez a célotok.

http://police.hu/hirek-es-informaciok/bunmegelozes/internet-biztonsag/tanacsok-az-internetes-vasarlasok-biztonsagert

automi710 Creative Commons License 2014.12.27 0 0 84

Nagyon szépen kérek mindenkit minden fórumon F-book és társai hirdessék, hogy a Wellbid egy hatalmas átverés!

Szerintem a pilótajátékokkal azonos csalás.

Ha 10 perc alatt szeretnél 11000.- ot veszteni mit én csak licitálgass a Vellbiden.

kocabicaj Creative Commons License 2014.12.26 0 0 83

Nagyjából 1 éve gondolkozom azon, hogy vajon a wellbid átverés vagy nem. Közben persze játszottam is rendszeresen. Mostanra biztos vagyok benne, hogy átverés és robotokat használnak a hivatalosan regisztrált játékosok mellett.

Amikor valaki regisztrál, új felhasználóként viszonylag könnyen lehet nyerni kisebb értékű dolgokat. Ez mondjuk a 'beetetés' időszaka. Ezután már iszonyat nehéz. Pl. nézzétek meg KAOURA blogját, emlékszem, milyen lelkesen írta, hogy most bideket gyűjt, stb, utoljára májusban írt a blogra, azóta is bideket gyűjt és várja a nagy nyereményt. Szerintem már rég nem játszik, csak nem nagyon akarja megírni, hogy hülyeségekkel tömte a fejeteket a wellbidről a blogjában.

Ha nem hiszitek, válasszatok ki találomra mondjuk 50-100 lejárt aukciót, számoljátok ki, mennyit nyert vele a wellbid és mennyit veszített. Nyert rajta, ez nem kérdés, de nem annyit, hogy TV reklámokat finanszírozzon belőle és profi marketinges csapatot tartson fenn. Nagyon jó lenne, ha a wellbiden tényleg lehetne tisztán játszani! De ez sajnos egyelőre nem így van! Egyszerűen robotokat kell használniuk, mivel nincs annyi felhasználó, hogy a percenként lejáró aukciókat megtöltsék licitekkel (ahogy az a wellbidnek is megéri). 

Szóval az elején nagyrészt nyernek az emberek, azután pedig veszítenek. Ebben szerintem nincs kivétel. Ha mégis van, írjanak a nagy nyertesek, a rendszeresen profitálók. Itt szó sincs arról, hogy magyarok és pesszimisták, stb.

Még két példa:

Amikor beregisztrálsz a wellbid felajánlja, hogy felhasználónevet generál neked. Hány olyan honlapot láttatok már, ahol ezt megteszik? Erre általában nincs plusz erőforrás. Szerintem nekik is csak azért van felhasználónév generátoruk, mivel ezt használják a kamu nickek gyártására.

A másik a Smart automata, ami akkor licitál, amikor már csak egy licitáló van az aukción. Ez szintén saját fejlesztés lehet, amivel most megajándékozták a felhasználókat is, de az oldal valószínűleg alapból használja a saját robotnickeknél. Gondoljatok bele, mi értelme lenne ilyen automatát fejleszteni a cégnek a hivatalos felhasználóknak, szerintem semmi.

Szóval szerintem a Wellbiden komoly csalás folyik, amivel nagyon sokan járhatnak rosszul, jól pedig nagyon kevesen. Talán csak azok, akik a kedvezményes csomag megvásárlása és gyors nyereséges elköltése után soha nem térnek vissza rá.

jono33 Creative Commons License 2014.12.25 0 0 82

szia KAORU!!Kiváncsi lennék milyen szabályok szerint használod a Well Bidet és lehet-e nyereséges az egész????köszi!!

bgery555 Creative Commons License 2014.12.12 0 0 81

Itt van rá a példa hogy a wellbid csal és felnyomja az árakat egy robot:

Pirossal bekarikáztam ugyan azok neveket csak más szám van utána 21; 30; 35

Érdekes azért nem?

Kaatee001 Creative Commons License 2014.12.04 0 0 80

Pesszimizmus? 17 éves tapasztalt fej? Viccelsz ugye?

Ez nem pesszimizmus, csak józan reális gondolkodás! De te is leírtad, 1 nyer, a többi 90 veszít. Tehát a pesszimista magyarok, akik nagyon pesszimisták, mind feltöltenek a wellbidnek jó sok pénzt, majd elvesztik. De az 1 gazdagabb angol, vagy német nyer.

Hogy lehetnek ennyire pesszimisták ezek a magyarok??

17 évesen én nem osztanám az észt, főleg mások kárára. Ha neked van, akkor töltsd fel a wellbidnek, légy optimista! Aztán majd a szüleid kifizetik az optimizmusod minden forintját.

Ez csak egyszerű realizmus, a rendszer átlátása. Ez a rendszer csak arra épül, hogy tölts fel minél több pénzt, mert nagyon jól hangzik, hogy forintokért megnyerheted, csak a nagy igazság van elrejtve, hogy bizony százezer forintos értékben kell feltöltened a wellbidre, hogy legalább nyerj valamit. Lehet csak egy hajszárító lesz.

Nagyon sok optimista van a wellbiden! Sokszor láttam már olyan kiírást, hogy: Veszített: -80 000 Ft-ot.

Veszített, nem nyert, veszített! Meg még mellette a sok optimista, aki azt hitte, hogy majd az övé lesz a nyeremény..

Nagyon sokan bedőlnek a wellbidnek, de ne tegyétek!!

Előzmény: bidder17 (79)
bidder17 Creative Commons License 2014.11.24 0 0 79
Hát ezt most már én sem bírom szó nélkül, hogy mi Magyarok hogyan lehetünk ennyire pesszimisták?

Mondjuk elismerem nekem is az volt az első dolog ami megfordult a fejemben hogy "itt van még egy átveréses oldal" de 17 éves fejjel van annyi eszem utánna olvasok annak a dolognak amit éppen lehordani készülök!

Már lassan egy éve ismerem az oldalt és olvasom Kaoru blogját (akinek elkérném az email címét, mert beszélnék vele privátban a taktikámról)
Amint mondtam eleinte nem hittem benne, aztán rájöttem hogy IGEN ez igaz a Wellbidnek teljesen megéri üzemeltetni ezt az aukciós oldalt. Ugyan miértis húznák le az embert??? Ha jobban belegondolsz akkor HOPPÁ hát megisvan a válasz!: 1 terméket megnyer 1 ember és a többi 90 veszít mindent amit beletett -> tehát az oldalnak többszörös haszna van.......

És ha én ezt 17 éves pisis fejjel feltudom fogni, akkor mások, nálam idősebb, felnőtt, józan emberek miért nem tudják? (tisztelet a kivételnek aki tapasztalatból beszél) Jaaaa igen azért mert fogalmuk nincs az oldalról csak itt ijesztgetik a többit... erről ennyit!
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.24 0 0 78
Hát ezt most már én sem bírom szó nélkül, hogy mi Magyarok hogyan lehetünk ennyire pesszimisták?

Mondjuk elismerem nekem is az volt az első dolog ami megfordult a fejemben hogy "itt van még egy átveréses oldal" de 17 éves fejjel van annyi eszem utánna olvasok annak a dolognak amit éppen lehordani készülök!

Már lassan egy éve ismerem az oldalt és olvasom Kaoru blogját (akinek elkérném az email címét, mert beszélnék vele privátban a taktikámról)
Amint mondtam eleinte nem hittem benne, aztán rájöttem hogy IGEN ez igaz a Wellbidnek teljesen megéri üzemeltetni ezt az aukciós oldalt. Ugyan miértis húznák le az embert??? Ha jobban belegondolsz akkor HOPPÁ hát megisvan a válasz!: 1 terméket megnyer 1 ember és a többi 90 veszít mindent amit beletett -> tehát az oldalnak többszörös haszna van.......

És ha én ezt 17 éves pisis fejjel feltudom fogni, akkor mások, nálam idősebb, felnőtt, józan emberek miért nem tudják? (tisztelet a kivételnek aki tapasztalatból beszél) Jaaaa igen azért mert fogalmuk nincs az oldalról csak itt ijesztgetik a többit... erről ennyit!
Kaatee001 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 77

Ha meg akarsz spórolni magadnak sok pénzt, akkor elfelejted ezt a wellbidet!

Nehogy feltölts a wellbidre pénzt, mert úgy is elveszted!

A rendszer arra van kiépítve, hogy minél több pénzt verj el rajta!!

A termékek árai a valós árakhoz képest +30%-al meg vannak emelve. Ha jobban körülnézel, csak a neten sokkal jobb áron találod meg ugyan azt a terméket!

Ne tölts fel pénzt, mert elveszíted, így van kitalálva a rendszer! Hiába licitálsz, mindig akad, aki tovább licitál! Egész európából licitálnak, olyan helyről is, ahol jóval több a fizetés, ahol nem számít, h pár szász ezret esetleg bukik.. itthon azért igencsak számít!

Előzmény: takker80 (76)
takker80 Creative Commons License 2014.11.08 0 0 76

Sziasztok!

kérdésem lenne a wellbides licitálással kapcsolatban, amit nem értek és nem tudom hogy müxik:

tehát a licitálás alatt mennyi BID-et von az egyenlegről a rendszer? 

A verzió: mindig a licit x -nek megfelelőért növelem a vételi árat. tehát 1 x-es licitnél 1 Bid-eket von le és ha pl licitálok 1 Ft-re, majd a 3-ra és vége a livitnek, az 2 Bid-embe kerül?

B verzió: a fenti példánál maradva levonja az 1-et és a 3-at, tehát 4 bidembe kerül licitálni?

ezzel jó lenne tisztába lenni mielőtt bele fognék :-)

Kaoru Creative Commons License 2014.11.03 0 0 75

Ezt honnan szedted?

Használtál egyáltalán wellbidet?

Ha van elég pénze, akkor készpénzen megveszi a terméket és visszakapja a 9180 BID-et. Ha nincs elegendő készpénze, akkor bukott 24 508 Ft-ot!

Hülyeség....Ha megnyerte az aukciót akkor már le van vonva a bid összeg, ezt még egyszer kifizetni nem kell! Ha kifizeti a 2718 Ft-ot akkor átválthatja BID-re/Paypal kifizetésre vagy, ha a szállítást kifizeti (súlytól és nagyságtól függően 200-2000 Ft) akkor kiszállítják hozzá. A licitált BID-eket nem kapja vissza semilyen esetben sem, még ha veszített akkor sem!

Előzmény: hu_de_öreg (70)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!