Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 143

Az EU nem háborúra készült! Miért fegyverkezne, miért hívná be a katonákat?...miért dobna ki euro milliárdokat erre?

 

Nem gyenge, ott a NATO is. Csak meg van kötve a keze. Ha komolyabban fellépne, mit csinálna a nyugat, ha az orosz elzárja a gázcsapot? Meg az a rengeteg nyugati cég, a sok orosz befektetéseikkel, a gazdasági kapcsolatokkal, egycsapásra mindent elvesztenének! A nyugati országokban, köztük Németországban komoly csőd lenne.

Előzmény: a négus (142)
a négus Creative Commons License 2014.05.04 0 0 142

Nem azért....

 

Elsősorban azért, mert az EU holt gyenge.......a tagállamok még 1%-át sem osztják  újra.....

a védelmi kiadásokról már nem is beszélve.......

Előzmény: Törölt nick (141)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.04 0 0 141

Persze, hogy semmi! Óriási érdekszövetségek, gazdasági kötelékek fűzik a nyugatot, Oroszországhoz! Az a rengeteg cég, a töménytelen pénzek, befektetések, megvannak mindkét fél részéről.

 

Az USA hiába magyaráz, ő tehetne valamit, de ezeket az összefonódásokat ő is tudja és nem tehet így semmit.

Előzmény: a négus (140)
a négus Creative Commons License 2014.05.04 0 0 140

Na, mi lesz a következő lépés ?

 

Az tuti, h az EU részéről semmi sem...

a négus Creative Commons License 2014.04.24 0 0 139

Az ukrán kormány bejelentette, hogy leállítja a terrorellenes akciót az ország keleti felében, miután Vlagyimir Putyin orosz elnök megfenyegette Ukrajnát, és a határnál összevont orosz csapatok hadgyakorlatba kezdtek. Kijevben 48 órát adtak Moszkvának, hogy magyarázatot adjon a hadműveletekre.

Hadgyakorlat kezdődött a Délkelet-Ukrajnával határos orosz régiókban, válaszul az ottani helyzet kiéleződésére, jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Szerinte az erőszak alkalmazása Délkelet-Ukrajnában aggodalomra ad okot, és Oroszország kénytelen reagálni ezekre az eseményekre.

 

 

http://index.hu/kulfold/2014/04/24/visszafoglaltak_a_mariupoli_varoshazat/

ArsLab01 Creative Commons License 2014.04.20 0 0 138

Az uruguayi himnuszt magyar komponálta

Előzmény: vörösvári (127)
a négus Creative Commons License 2014.04.18 0 0 137

„Washington a legalkalmasabb jelölteket keresi arra, hogy az amerikaiakat az élet minden területéről képviseljék” – írták.

 

Hát, Magyarország megkapta...

 

remélhetően a magyar kormány picsánrúgja....mégha jelképesen is.....

Előzmény: a négus (135)
a négus Creative Commons License 2014.04.18 0 0 136

Obamával elsősorban nem is az gond, h nem értette+, azt h Oroszo. 1990-ben tévedésből (és nem gyengeségből) mondott le a volt szovjet birodalomnak az eredetileg is oroszok lakta részeiről (ennek okait 1 itteni nick : Bögöy fejtette ki a legértelmesebben Mo-n szvsz)....hanem inkább az, h tőle a világon amúgy sem várja el ezt senki sem.... :

 

így aztán a jelenlegi válságra az USA képtelen reagálni.....a tanácsadók bohóckodnak, Obama pedig idegesen rángatódzik, amikor megzavarják a TV-nézésben-----monnyuk kötve hiszem, h megtudná nevezni a budapesti "nagykövetét" 

a négus Creative Commons License 2014.04.18 0 0 135

"Barack Obama alatt felerősödött az a szokás, hogy az elnök külföldi kiküldetésekkel hálálja meg az adományokat támogatóinak, írja a Guardian. Az ügyben a független Amerikai Külügyi Szövetség (American Foreign Service Association, AFSA) 1992 óta először fogalmazhat meg hivatalos panaszt egy nagykövet alkalmasságával kapcsolatban, ami arra utalhat, hogy a legutóbbi jelöléseknél betelt a pohár diplomatáknál.

Colleen Bell

A Szövetség március 5-én Obama új jelöltjeinek személyét is megvitatja, igaz, azokat hivatalosan még nem nevezte meg az elnök. A következő napokban dőlhet el véglegesen, ki lesz Magyarország, Norvégia és Argentína új amerikai nagykövete. Elődeik kiküldetésének lejárta után az új követeket Obama nevezi majd ki, de a döntés a szenátus szavazásán múlik.

A három jelölt, az oslói posztra jelölt George Tsunis, az Argentínába szánt Noah Mamet, illetve a tervek szerint Magyarországra küldött Colleen Bell ugyanis összesen több mint 4,2 millió dollárnak megfelelő összeget tettek hozzá Obama legutóbbi kampányához adományozókként. Tervezett megbízatásuk azért váltott ki felháborodást, mert a szenátusi meghallgatások közben a jelöltek aggályosan szerepeltek.

Colleen Bell tévésorozat-producer például küszködött azzal, hogy választ adjon arra a kérdésre, melyek az Egyesült Államok stratégiai érdekei Magyarországon, George Tsunis pedig hibás válaszokat adott néhány Norvégiára vonatkozó alapvető kérdésre. A testület mégis támogatta a jelölteket, egyedül a Buenos Aires-i misszióvezetői posztra jelölt Noah Bryson Mamet tanácsolták el, ő ugyanis még sohasem járt Argentínában.

A demokrácia új őre jön

Colleen Bradley Bell kongresszusi meghallgatásán felemlegette azokat az aggályokat, melyek szerint a magyarországi mélyreható törvényhozási és alkotmányos változások ártottak a beruházási környezetnek, aláásták a tulajdonjogokat, meggyengítették a bíróságokat, és a végrehajtó hatalom kezében központosították a hatalmat. Bell ígéretet tett rá, hogy kinevezése esetén védelmezni fogja a demokratikus értékeket.

h i r d e t é s

Lázár János ezután nekiment Washingtonnak és jelezte, hogy az új nagykövetnek személyesen kell majd felelnie a lehallgatási botrány kapcsán alakult Országgyűlési vizsgálóbizottság előtt.

Az AFSA kedden közzétette a nagykövetek kinevezésére vonatkozó irányelveit is. „Olyan átlátható irányelveket próbálunk felvázolni, amelyekhez minden jelölésnél igazodni lehet, nem csak ebben a három esetben" – mondta Robert Silverman, a Szövetség elnöke. Arra is próbáltak azonban figyelni, hogy ne élvezzenek egyértelmű előnyt a karrierdiplomaták a politikai kinevezettekkel szemben.

Az irányelvek között szerepel, hogy a leendő nagyköveteknek vezetői képességekkel, egyéniséggel, bizonyított kapcsolatteremtési képességekkel kell rendelkezniük, érteniük kell a magas szintű politikát és műveleteket, a kulcsfontosságú amerikai érdekeket és értékeket az érintett országgal vagy szervezettel kapcsolatban, érteniük kell egy szervezet igazgatásához, valamint ismerniük kell a fogadó országot és a nemzetközi kapcsolatokat.

A Fehér Ház nyilatkozata szerint mérlegelni fogja az AFSA ajánlásait. Nem gondolják, hogy közvetlen kapcsolat lenne az adományok és a későbbi jelölések között, de szerintük az sem lenne jó, ha valakit azért kizárnának a folyamatból, mert adományozó volt. „Washington a legalkalmasabb jelölteket keresi arra, hogy az amerikaiakat az élet minden területéről képviseljék” – írták.

A közlemény rámutatott, hogy az ország minden részéről származó, különböző szakmai háttérrel rendelkező jelöltek között vannak tudósok, olyanok, akik több éves szolgálattal rendelkeznek a közszolgálatban és a magánszektorban, „ami rendkívüli módon alkalmassá teszi őket azokra a pozíciókra, amelyekre jelölték őket".

Az AFSA utoljára 22 éve élt hivatalos panasszal, amikor egy adományozót jelöltek Svájcba nagykövetnek, de a szenátus ettől függetlenül megszavazta a jelöltet."

Előzmény: a négus (134)
a négus Creative Commons License 2014.04.18 0 0 134

És ki az a félnótás liba, akivel a hozzá hasonló képzettségű főnöke "tisztelte meg" Magyarországot ?

 

"Who is that girl ?"

Előzmény: a négus (133)
a négus Creative Commons License 2014.04.18 0 0 133

  TOLKACS Alekszandr Alekszandrovics

Az Oroszországi Föderáció Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete a Magyarországon

1948. október 15-én született Minszkben.

1975-ben fejezte be tanulmányait a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében.

1975–1994 – a Külügyminisztérium központi apparátusában és külképviseletein dolgozik.

1994–1997 – az Oroszországi Föderáció Nagykövetsége követtanácsosa a Jugoszláv Szövetségi Köztársaságban.

1998– a  III. Európai Főosztály főosztályvezető-helyettese, 1999–2002 – főosztályvezetője.

2002–2006 –  az Oroszországi Föderáció Nagykövete Romániában.    

2006 augusztusától 2009 szeptemberéig – utazó nagykövet.

Az Oroszországi Föderáció Elnökének 2009. szeptember 23-án kelt rendelete szerint az  Oroszországi Föderáció Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövete a Magyarországon.

Beszél szerb, horvát és angol nyelven.

 

 

 

 

 

És ki az a félnótás liba, akivel a hozzá hasonló képzettségű főnöke "tisztelte meg" Magyarországot ?

Előzmény: a négus (131)
a négus Creative Commons License 2014.04.17 0 0 132

Minap jelentette ki a román kormányfő, h az állítólagos nemzetiségek általi bármiféle autonómia iránti törekvés a Román Állam elleni támadásnak számít.....uis Románia a románok által lakott egységes nemzetállam....

 

Jó, így utólag nem lenne túl korrekt elítélni a magyar vezetést, amiért 1940 nyarán visszautasította a Szovjet kormány ajánlatát, hogy együtt rohanják le Romániát....

főleg annak ismeretében nem, h közvetlenül az 1941 június 25. hadüzenetünk előtt Molotov közölte, h a SZU elismeri nemcsak a 2. bécsi döntést, de pozitívan áll hozzá Dél-Erdéllyel kapcsolatos igényeinkhez is, amennyiben nem csatlakozunk a német támadáshoz.....   

a négus Creative Commons License 2014.04.17 0 0 131

 

A Pravda és a Tassz jelenti :))

 

"John Kerry amerikai külügyminiszter sikerről beszélt a genfi tárgyalások után, Lavrov orosz külügyér pedig támogatást ígért a párbeszéd megteremtésében."

 

http://index.hu/kulfold/2014/04/17/ukran_valsag_megallapodasrol_beszelnek/

 

Nahát, mintha kb. 20-40 évet mentünk volna vissza az időben...remélhetőleg Obama  így nem mulasztja el a reklámblokkokat sem a meccsközvetitések közben....

a négus Creative Commons License 2014.04.13 0 0 130

Kelet-Ukrajna polgárháborús vidék lett

 

http://index.hu/kulfold/2014/04/13/kisopornek_az_ukran_biztonsagiak_az_oroszbarat_fegyvereseket_szlovjanszkbol/

 

Télleg, ez még mindíg nem maga a történelem.....?

 

 

vörösvári Creative Commons License 2014.04.13 0 0 129

A fűvet inkább kihagynám :)

Előzmény: H. Bernát (128)
H. Bernát Creative Commons License 2014.04.13 0 0 128

Chilében finom vörösborral, az uruknál fűvel kedveskednek a vendégnek ...

Előzmény: vörösvári (127)
vörösvári Creative Commons License 2014.04.13 0 0 127

Azt olvastam Uruguay és Chile egész jó hely.

Előzmény: H. Bernát (123)
Vajk Creative Commons License 2014.04.13 0 0 126

sms-ben küldök majd hegyi levegőt és tengeri szellőt

Előzmény: H. Bernát (125)
H. Bernát Creative Commons License 2014.04.13 0 0 125

Írjál majd....és ha rászorulunk, csomagot is küldj...

Előzmény: Vajk (124)
Vajk Creative Commons License 2014.04.13 0 0 124

Én is elég sokat, azért megyek oda vissza:)

Előzmény: H. Bernát (123)
H. Bernát Creative Commons License 2014.04.13 0 0 123

Háááát... Argentínát, Kolumbiát, Venezuelát, Perut, de még Brazíliát is kifejezetten ellenjavallanám...Közép-Amerikáról nem is beszélve...Igen olcsó ott az emberélet, jártam arra. Brrrr...

Előzmény: vörösvári (122)
vörösvári Creative Commons License 2014.04.13 0 0 122

Az utolsó mondat jó volt :) Erre kapnál egy lájkot tőlem, ha lenne itt ilyen.

Előzmény: Vajk (120)
Kályháskristóf Creative Commons License 2014.04.13 0 0 121

Mindenesetre sok eszük van. 

http://index.hu/galeria/index/kulfold/2014/04/13/fokozodik_az_ukran_helyzet/2

 

A "miből építsünk barikádot" tantárgyból ismétlés.

Vajk Creative Commons License 2014.04.13 0 0 120

Nem az a lényeg, hogy szerinted milyenek az ukránok vagy szerinted mit tettek a történelemben, hanem az, ők hogy éreznek maguk iránt.

Nacionalisták vannak közöttük, az biztos.

Ennek ellenére olyan nagy nemzettudatuk nem érződik, hogy lenne, hiszen szó nélkül adták oda "őseik földjét" a terroristáknak.

A többiek meg ezen felbátorodtak és szintén terroristává lettek.

Most ezek ellen küzdenek a nácikkal megerősített ukrán belügyi erők.

 

Kinek van igaza?

 

Nekem, ha a lehető leggyorsabban Latin Amerikába költözök:)

 

 

Előzmény: a négus (110)
Vajk Creative Commons License 2014.04.13 0 0 119

Erre fel majd ha nem akar, Putiyn jól nem fog bevonulni. De mivel kimondottan az egykori SZU tekintélyének a visszállítása a célja, nemnagyon fog megrettenni, hiszen a Nyugatnak nincs semmi (SEMMI!!) a kezében ez ellen.

Előzmény: vörösvári (115)
Kályháskristóf Creative Commons License 2014.04.13 0 0 118

Erre Amerika szörnyen ideges lett és erkölcsi alapjaira hivatkozva elítéli a Krími annektálást, ugyanis Amerika soha sehová sem vonult be Grenadába, Panamába, Irakba egyáltalán nem, illetve de, csak oda kicsit azért mert volt ott egy két amerikai állampolgár kiránduló, akik cseppet sem voltak kémek nos őket meg kellett védeni. Nem baj, majd az ENSZ BT ír egy levelet Putyinnak amiben leírják, mennyire mérgesek lettek és majd mert különben...

Előzmény: Törölt nick (97)
a négus Creative Commons License 2014.04.11 0 0 117

"Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, miniszterelnök-helyettes szerint a román politikai elit tagjai pártállástól függetlenül a mai napig attól tartanak, hogy Románia feldarabolható, egyes területei elcsatolhatók, írja az MTI. A politikus a Babes-Bolyai Tudományegyetemen (BBTE) tartott előadást a román politizálás hagyományairól, sémáiról. "

 

http://index.hu/kulfold/2014/04/10/romania_retteg_a_feldarabolastol/

a négus Creative Commons License 2014.04.10 0 0 116

Az 1920-as éveket írjuk ismét :

Adott 1 nagyhatalom, melyet megaláztak, a népességének jelentős részét pedig elszakították....

Az már most látszik, h Németország holt bizonytalan egyenlőre....

Előzmény: vörösvári (115)
vörösvári Creative Commons License 2014.04.10 0 0 115

Szerintem most az oroszok sincsenek jó helyzetben, az események kezdenek függetlenedni az eredeti elképzelésektől. Eredetileg nyilván egy olyan vezetést akartak Ukrajnában a választások után amelyik oroszbarát, ehhez a keleti és déli oroszlakta területek szavazataira van szükség. Viszont a keleti részek orosz lakosai kezdenek önjáróak lenni és csatlakozni akarnak Oroszországhoz, ami véres harcokhoz vezet az ukránokkal. Az orosz lakosság a vérfürdő hatására követelni fogja az orosz hadsereg bevonulását a területekre, ami után kemény nyugati szankciók következnek majd Oroszország ellen.

Előzmény: a négus (113)
a négus Creative Commons License 2014.04.10 0 0 114

De, amúgy miért is kellene Magyaro. külpolitikai stratégiát egy tehetetlen, naphosszat csak a sportcsatornákat bámuló félnótás állítólagos képzelgéseihez kötni......Aki egy ilyen szintű "nagykövettel" tisztelte meg Hazánkat (és sajátját), .......

 

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!