Hálából én is megosztok a népes rajongótáborral egy gyöngyszemet:
"A nemek, bármily különbözők, mégiscsak egybefonódnak. Minden emberben van ingadozás a két nem között, s nemegyszer csak a ruha teszi a férfiúi vagy női külsőt, s lenn a mélyben rejlő nem éppen ellentéte annak, amit a felszínen látunk?" Virginia Woolf
Lehet hogy Virdzsínia "lenn a mélyben" is ingadozott...?
Amiket én kiraktam ide, azokat mind elrettentő példának szántam, (gondolom mathemonz is) ezért is lett a topic címe Idétlen idézetek. Pont úgy vagyok velük Én is ahogy Te, még ha tartalmilag nem is feltétlenül ugyanaz zavar bennük Minket, bár egyet értek azokkal amiket leírtál. Én is kielemeztem a blogomban majdnem az összes ilyet: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pev=2013&pho=11&pnap=3&n=basstechman
Tízszeres bocs, de ez megint egy ál-okosság, féligazság.
Az emberi intelligenciát éppen az emeli ki az általunk ismert lények tömegéből, hogy képes emlékezni és tervezni is, vagyis a múlt tanulságait és a jövő lehetséges perspektíváit összekötni, helyesen használni.
Tehát egyiket sem a másik kárára kell előnyben részesíteni, hanem a helyes arányt megtalálva figyelembe venni mindkét idősíkot. A beteges múltban ragadás épp olyan hiba, mint a teljes figyelmen kívűl hagyása. Akkor most mire is bíztat ez az idézet???
Akkor még egyszer nekifutok: aki elvárja, hogy egy komoly kérdésben ne vegyék figyelembe a döntését (mert elutasította a "pasi" közeledését), az hogyan várhatja el, hogy ezeket követően bármi másban hitelesnek tekintsék, komolyan vegyék?
Ez az idézet kiváló példa arra, hogyan lehet ideológiai szintre emelni egy primitív és álszent női stratégiát. Ugyanis ez semmi másról nem szól, mint a felelőtlen magakelletésről.
(Mielőtt bárki elkezdene "hímsovonisztázni" és "nőgyülőlőzni", jelzem, hogy nem vagyok egyik sem. Tisztelem az arra érdemes nőket, és nem tisztelem az arra nem érdemes férfiakat.)
Bocs, de éppen hogy még mindíg nem tiszta az idézetek idézgetésének célja. Tehát újból felteszem a kérdést: ezeket pozitív vagy elrettentő példaként hoztad fel?
A többségük ugyanis illogikus és ellentmondásos - lásd a már leírt példáimat.
Megint bocs, de az "ahányan vagyunk, annyiféle vélemény van" típusú vélemények a túlliberalizált és veszélyesen alternativizált gondolkodás jelei. Ugyan KELL és VAN IS értékrendi különbség, és a gondolatok és vélemények között is van hierarchia. Pontosabban, ami igaz(olható), helyes, etikus elvek mentén születik és logikus, az értékesebb mint a felszines, illogikus vagy káros eszmeiségű.
Végszó: az itt leírtak többsége felszines és illogikus.
Hallottam már csajokat panaszkodni, -akik agyba főbe erőltették az idézetet- hogy nem bírnak férfiként nézni már rájuk mert nincs tartása, se tekintélye, és nem lehet felnézni rá mert nem tud nemet mondani, csak teper mint egy pincsi.
De olyat is aki azon siránkozott, -miközbe szintén agybafőbe posztolta ugyanezt- hogy mit zaklatja ez a csávó, nem igaz hogy nem fogja fel, hogy a nem, azt azt jelenti hogy nem.
"Ne fáraszd magad valamivel, ami nem működik. Megjavíthatod, dolgozhatsz rajta, de ha azt látod, semmi értelme, és minden csak rosszabb lesz, akkor fogadd el, hogy nem működött. Ezer másik út van még. Tudnod kell, hogy mikor van vége - és elfogadni sem árt."
Örömmel látom, hogy párbeszéd is folyik. :) Akkor csatlakoznék Én is: Jól látjátok, hogy miért vannak itt ezek az idézetek. Az persze más kérdés hogy ki mit lát valósnak és hülyeségnek, mert hát ahányan vagyunk annyi féle látásmód, létezik. A lefordított idézeteket, pedig Én is ki akartam már elemezni a blogomban, és holnapután (hogy a sorrend ne bomoljon meg) ki is fogom. :P
Ezt is lefordítanám magyarra: három ellenkező értelmű állítás egy idézetben felesleges küzdelemre utal.
Tudniillik: ha valaminek oka van, akkor az értelemszerűen nem véletlenül következik be. Legalábbis ebben az univerzumban. Tehát küzdeni kellene még kicsit a gondolatokkal...
"Manapság a tolerancia az emberek többségének azt jelenti, hogy mások viseljék el az ő ökörségeit. Ugyanakkor képtelenek a legkisebb mértékben is elviselni ők a mások ökörségeit."
Amikor egy nő azt mondja: "Mi?", eznem azért van, mert nem értette, hogy mit mondtál, pusztán ad egy lehetőséget, hogy megváltoztasd amit szerettél volna mondani.