Keresés

Részletes keresés

mckmester Creative Commons License 2017.10.03 0 0 329

Szia

Faceen jelentkezett valaki múltkor, aki megreparálta.
Ezt a videót linkelte

https://www.youtube.com/watch?v=hRlUFz-PMEg

Ez meg egy másik

https://www.youtube.com/watch?v=1ZZoTUQvwBI

Előzmény: hp47 (328)
hp47 Creative Commons License 2017.10.03 0 0 328

Üdvözlet mindenkinek!

Igaz nem K50-es a gépem, hanem K500-as, de úgy tudom nem sok köztük a különbség. Három éve használom, minden probléma nélkül. Néhány napja tapasztalom, hogy bármilyen beállításban magas ISO értékkel is, tök sötét felvételt készít, esetleg egy erős fényű lámpa fedezhető fel a képen. Mi ez a hibajelenéség? Javítható-e rentábilisen? Köszönöm a segítséget!   

WendelkeS Creative Commons License 2017.09.14 0 0 327

Ha esetleg K-50-et akarnál venni használtban, írj rám, az én e-mail címem publikus. :-)

Előzmény: DANÓ29 (326)
DANÓ29 Creative Commons License 2017.09.11 -1 0 326

Helló mindenkinek!

Egyelőre nincs pentax gépem, (ráadásul egy canon  bridge-ről térnék át, tehát nincs objektíves tapasztalatom) de egy k50-essel szemezgetek.

Felmerült bennem pár kérdés, úgyhogy a segítségeteket kérném:

-Alkalmas lehet-e egy ilyen gép komolyabb asztrofotózásra? (o-gps-sel, és a megfelelő objektívvel)

-Próbálta-e már valaki fejlesztés alatt lévő kábeles live-view szoftvert?

-Milyen objektívet ajánlanátok asztrofotózáshoz (10000 alatt légyszi, ezért választottam ilyen régi gépet)?

-Mik a hátrányai/hibái  a gépnek?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Andy Baron Creative Commons License 2017.08.29 0 0 325

Nekem viszont az alábbi E-Mail címemre küldhetsz egy "Sziát", hogy utána kereshesselek! :)

kartalkftKUKACésFreemail-es

Előzmény: trefhetes (323)
p_fifty Creative Commons License 2017.04.19 0 0 324

Nekem viszonylag gyorsan levették a hirdetésem az adok-veszekből, amikor kifelejtettem belőle a széria számot. (Pedig két hozzászólással feljebb már korrigáltam addigra. Igaz, mikor ezt jeleztem nekik, akkor gyorsan vissza is tették.)

Most kíváncsi vagyok, hogy a tiéd mennyi időt él meg serial number híján ugyanott.

Illetve gyorsabb leszel-e náluk és mielőtt ez megtörténne, kiegészíted. ;)

Előzmény: trefhetes (323)
trefhetes Creative Commons License 2017.04.18 -1 0 323

Eladó! Pentax K50 fényképező fehér színű, 18-135mm pentax por és cseppálló objektívvel. Egy db akkuval, töltőjével, dobozával + egy ceruzaelem-akku betéttel. 14000 expoval. Objeltiv lencse karcmentes, a gépházon viszont van 3 helyen kis karcolás. Első tulajdonos, 2 éves gép. Eladás oka: váltás MILC-re Ár: 100.000,- Ft. email címem publikus.

p_fifty Creative Commons License 2017.04.07 0 0 322

Légy üdvözölve és teljen sok örömöd a K50ben.

Nagy pörgésre itt ne számíts, ahhoz túl kicsinek tűnik a Pentaxos táboron belül is a K50-est birtoklók köre.

(de mindez ne szegje kedved, hátha te leszel az, aki ezen változtat:) )

Előzmény: smith (321)
smith Creative Commons License 2017.04.07 0 0 321

Üdv mindenkinek.

Csatlakozom a társasághoz, talán hétfőre a kezemben lesz a K-50. K-x-ről váltok, ha elakadok, majd kérdezek. :-)

Ati88 Creative Commons License 2017.01.28 0 0 320

Ezzel a hibával más is találkozott. "Felmérés" itt.

Előzmény: kubedesign (319)
kubedesign Creative Commons License 2017.01.28 0 0 319

ez a két lencsém van a kit objektív mellett, jó öreg full manuál üvegek, nincs rajtuk "A" állás, kézzel kell állítani a rekeszértéket.

Elolvastam az angol nyelvű dolgot, le is próbáltam, a kit objektívvel is lőttem egy képet 50mm f 5,6 illetve az smc-vel is f5,6  állásban a kit objektív képe sokkal-sokkal sötétebb...

AV állásban mintha próbálna valamit csinálni, ha a vázról állítom az F értéket, de ott is inkább a záridővel kompenzálja a fényhiányt ha jól sejtem

A gari "szerencsére" szóba sem jöhet, luxemburgból rendeltem a gépet vagy 2 éve. 

mondjuk ahogy írta a srác a garin kívüli javíttatás majdnem egy új váz ára.. na meglátjuk, lássa előbb szervíz ->

Asszem már csak azt kell megkérdeznem, hogy hol is van megbízható Pentax szervíz amit, mint márkatárs tudtok ajánlani ? :( :( :(

(A távolság igazából nem akadály könnyen mozgok hál' az égnek, bár gondolom nem nyíregyházán vagy nagyatádon javítják az ilyesmit)

köszi az eddigi segítséget mindenkinek!

Előzmény: mckmester (313)
eLeMer24 Creative Commons License 2017.01.27 0 0 318

Köszi, feltettem ott is.

Előzmény: faki (317)
faki Creative Commons License 2017.01.27 0 0 317

Nem tudom, de a PFC-ben már nem egyszer felmerült a probléma és többen olvassák, írhatsz oda is, hátha valaki már hasznos tapasztalatokkal bír!

Előzmény: eLeMer24 (316)
eLeMer24 Creative Commons License 2017.01.27 0 0 316

Ennek a megértése is problémás, sajnos angolból nem vagyok ezen a szinten. Ha 2014.11 hóban vásároltam a gépet van rá esély hogy 3 évet vállal a gyártó a jótállásra?

Mert ha jól vettem ki és ez a hibája a gépnek amit írtál akkor nem nagyon éri meg javíttatni.

Előzmény: faki (315)
faki Creative Commons License 2017.01.27 0 0 315
Előzmény: eLeMer24 (314)
eLeMer24 Creative Commons License 2017.01.27 0 0 314

Sziasztok

Néhány hete hasonló probléma kezdődött nálam is. Bekapcsolás után az első képet nagyon sötétre csinálja. Utána általában megjavul de ezt már rendszeresen csinálja.  Először a hidegre gyanakodtam mert kint fotoztam, de bent is ezt csinálja.

Nekem a kit 18- 135-ös objektívem van, mással én sem tudtam kipróbálni.

Esetleg van ötletetek, hogy mi lehet?

Előre is köszi a segítséget.

mckmester Creative Commons License 2017.01.27 0 0 313

"egy 50mm és egy 135mm-es prime lencsék manuális fókusszal, másik zoom"

Pontosan milyen lencsék? Van olyan amelyiknek van "A" állása a rekeszgyűrűn? Attól, hogy manuális fókusz, még simán lehet olyan, hogy a blendét a vázról is lehet vezérelni.

Az a gyanúm, hogy azért sötétek a képek, mert a váz feladata (lenne) behúzni a blendemozgató kart, hogy arra a rekeszre állítsa az objektívet, ami a helyes expóhoz kell.
Ez nem történik meg, ezért a lencse exponáláskor a legszűkebb rekeszen marad, értelemszerűen ezáltal a szükségesnél jóval kevesebb fényt "beengedve" készül el a fotó. Azt kellene valahogy kideríteni, hogy az objektív hibás, vagy a váz.
Bár ha az optika blendemozgató karja könnyen jár (nem akad, nem szorul) és rendesen mozgatja a blendét, akkor nagy eséllyel van egy rossz hírem. Ellenben ki kellene próbálni másik objektívvel is, mielőtt ítéletet mondunk.
Van Pentax user ismerősöd akinél tudsz keresztpróbát csinálni? Nálam is van cucc, de én csak a fővárosban és a környékén mozgok.

Előzmény: kubedesign (312)
kubedesign Creative Commons License 2017.01.27 0 0 312

ezt kipróbáltam, működik pont mint a videón. a másik két objektívem egy 50mm és egy 135mm-es prime lencsék manuális fókusszal, másik zoom ill. AF modernebb típusom nincs..

Előzmény: mckmester (311)
mckmester Creative Commons License 2017.01.27 0 0 311

Szedd le az objektívet, és az objektív rekeszmozgató karját mozgasd meg.
Valahogy így. https://www.youtube.com/watch?v=SLO52vnbwwo

Mit tapasztalsz? Nyílik a blende rendesen?

Van más vázról vezérelhető objektíved (A, FA, DA, DFA)? Azzal is ezt csinálja?

Előzmény: kubedesign (309)
kubedesign Creative Commons License 2017.01.27 0 0 310

kieg: lightroom-ban az auto tone rányomva meggyógyul... de a gépen akkor is olyan sötét mint a vakond belső zsebe, nem látom mit fotóztam..

Előzmény: kubedesign (309)
kubedesign Creative Commons License 2017.01.27 0 0 309

Köszi a gyors tippet, most megnéztem, +5 értékre állítva beltéren iso100-800 mellett már 1-2mp-es záridővel van némi fény is a képeken...

Megpróbálok két képet feltölteni ide, normális ez így? 0-ás exp. korrekciónál egy havas udvart nappal 100-as iso mellett nem biztos hogy így kellene hoznia, vagy tényleg kell neki a +5 illetve a 200-as iso?

f:11, 1/100sec iso100, ev:0, 18mm

f:5.6, 1/40sec, iso-200, ev:+5, 18mm

Előzmény: mckmester (308)
mckmester Creative Commons License 2017.01.27 0 0 308

Egyszer volt egy hasonló kalandom valakivel, akkor az volt a baj, hogy az expokorrekciót letekerte a delikvens és "úgy maradt". Occam borotváját követve - mielőtt elkezdünk azon agyalni, hogy mi baj lehet a rekeszmozgató mechanikával - érdemes ránézni erre.

Előzmény: kubedesign (307)
kubedesign Creative Commons License 2017.01.27 0 0 307

Sziasztok,

segítenétek nekem? Jó rég nem használtam a 18-55-ös kit objektívemet, most ki akartam próbálni, de valamiért halál sötét képeket csinál a masina. Az MF obikkal hasonló rekeszérték mellett továbbra teljesen jó a képek minősége. Ha az élőképet bekapcsolom az lcd-n valamit javul a helyzet de akkor is totál szemcsés a kép. Gyanús hogy az objektívvel lehet valami, vagy én állítottam el valamit a gép menüjében hónapokkal ezelőtt és most nem jövök rá mit? Tudom hogy elég bénának hangzik a dolog, de roppantul idegesít és nem jövök rá mi a baj..

Köszi a válaszokat!

p_fifty Creative Commons License 2016.11.24 0 0 306
_Sandrusz_ Creative Commons License 2016.10.15 0 0 305

Milyen obival használod? Nekem is lefagyott néha, de kizárólag a hozzá kapott kit obival! Minden más obival jól működik. Van még egy K-x és egy K100D gépem, azok meg tökéletesen működnek az említett kit objektívvel!

Előzmény: gyigboo_ (304)
gyigboo_ Creative Commons License 2016.07.22 0 0 304

Szia!

Nekem K500-nál jelentkezik ugyanez a hiba totális lefagyás, melyet itt is csak az akku kivétel old meg. Nem hiszem, hogy a meleg miatt, mert nálam évszaktól függetlenül előfordul.

Előzmény: johnjohn (297)
PentaxMan Creative Commons License 2016.07.08 0 0 303

Igen, van fókusz visszajelzés. Ezt minden Pentax tudja. A menüben kell engedélyezni..

Előzmény: csaba2009 (302)
csaba2009 Creative Commons License 2016.07.08 0 0 302

Helo!

Pentax k 50 re fel lehet pattintani manuális obikat,úgy hogy legyen élesség visszajelzés?

Ha igen milyen átalakitó,hol láttatok ilyet,mire kell figyelni?

Canon-os vagyok ,s a regi obikat szeretném majd használni,ha lecserélem a vázat.

Köszi előre is

johnjohn Creative Commons License 2016.07.03 0 0 301

Köszönöm a visszajelzést!

Előzmény: bertifather (300)
bertifather Creative Commons License 2016.07.03 0 0 300

Üdv Mindenkinek!

Mindkét K3-as vázamnál előfordult kép visszanézésnél hasonló jelenség.

Szerencsére egyszer-kétszer. Aksi kivétele után gond nélkül ment minden tovább!

Bertifather!

Előzmény: johnjohn (297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!