Ez a fórum a többi láncfűrészes mellett elsősorban a LÁNCFŰRÉSZEKET gyűjtő,javítgató,barkácsoló,valamint felújító embereknek szól.
Hogy miért?
Csupán azért mert az eddigi láncfűrészes fórumokon az ilyen jellegű kedvelők folyamatos megvetésnek és lekezelésnek voltak alanyai.
Így bízok abban,hogy azok akiknek nem jelentenek semmit a régi láncfűrészek,azok itt ezen a fórumon talán nem találnak kivetnivalót.
Így kicsit célzottabban,a Profi fakitermelőktől függetlenül is lehet megosztani ilyen jellegű tapasztalatainkat.
(Nemzetközileg a "Láncfűrész gyűjtők" éppúgy akár a veterán autó gyűjtők,kicsivel több elismerést kapnak)
Ha van türelmed visszakeresni, akkor a javításra van hozzászólásom, 3-5 évvel ezelőtt. Egyébként a Stihl 045, 056 gyújtása is hasonló ehhez, én azokhoz használtam fel a Druzsbáét.
Több lehetőség is van, de ha még aktuális, akkor vegyél egy megszakító helyettesítőt. Ezt kapcsold párhuzamosan a gyújtótekercs primer részével. A többi részt vedd ki, így lesz helyed felfogatni is.
Egy időre mással foglalkoztam,igy nem is néztem hogy kaptam egy felkérést a kincsre. Gondolkodtam rajta de nem is tudom mit érne meg. Bár ez igy nem pontos mert valamit én is csak adtam érte. Talán most még nem adnám el.Esetleg egy hasonló, vagy egy nagyobb veteránra cserélésben talán benne lennék.
Hozzájutottam egy régi Jonsered 621 hez nagyon jo erős gép szépen dolgozik.
Minap melegen megszünt az alapjárat és a tanksapka alól szivta befelé a levegőt sejtésem szerint eldugult a tank szelőztető. A karburátor körűl alatt kerestem dde nem találtam.
Sziasztok van egy Husqvarna l65 láncfűrész és kellene szednem a lendkereket és lenne egy olyan kérdésem hogyha leszedtem akkor nem megy ell a gyújtás . Nem befolyásolja a gyújtást ha leveszem
Talán 2.3 évvel visszább keresgélve találsz sok mindent a gyújtásáról. Tudom, mert én tettem fel. ha azok nem tetszenek, (mert javarészt szinte újat kell csinálni), akkor a megszakító helyettesítőt kell rákötni arra a tekercsre, amiből a gyertyakábel megy ki. Tudom ez nem megszakítós, hanem tirisztoros volt, de szedjél ki mindent,csak azt az egy tekercset hagyd meg és arra kösd rá a megszakító helyettesítőt. Majd jelezz vissza,szerintem oké lesz.
Sziasztok valaki tud jonsered 621 vezetőt esetleg?? Sima orkerekes de inkább régebbi orrpáncélos lap érdekelne hozzá! De simát se tudok hozzá szerezni ! 10 mm vastag a tőcsavar a gépen ami a lapot felfogja. Kisebb nútosat tudok venni meg nagyobbat is de ilyet nem. Valaki tud segíteni???
A közelmúltban vásároltam egy Tajga ZID 1990 lestapált üzemképtelen fűrészt, amit sikerült sok munkával szépen felújítani, de sajnos a képen látható hibás gyújtás alaplapot nem tudtam kicserélni, mivel hosszas utánjárással sem tudtam újat, vagy használt de jó gyújtórész beszerezni.
Tudna- e valaki valamilyen megoldást javasolni, a kiváltásra esetleg a hibás elektronika javítására, vagy új alaplap beszerzési lehetőségére.