Keresés

Részletes keresés

traktorlány Creative Commons License 2014.03.21 0 0 642
Mi már Bogi négy hónapos kora óta küzdünk a szeparációs szorongással. A védőnő szerint az nem lehet, korai. Pedig de. Minden tünetet produkált Bogi már akkor, azóta csak még rosszabb lett.
Ha még nem tetted volna, szerezz be egy babahordozót/kendőt, nagyon hasznos találmány. Én az előző vizsgaidőszakot is így vészeltem át, és most is csak így tudok a gép elé ülni szakdolit írni.
Már megtanultam fél kézzel teregetni, a főzésről már rég leszoktam, takarítani és babakaját csinálni éjszaka szoktam, zuhanyzásaimat a pihenőszékből nézi minden nap.
Már egész jól viselem, az biztos, hogy kellő humorral sokkal egyszerűbb kezelni a helyzetet. Ez van. Egyszer ezt is kinövi, mint a hasfájást. Addig meg szimbiózisban éljük a mindennapjainkat.

A vírus még nem múlt el, hétfő óta nem hányt Bogi, viszont csak az anyatejet fogadja el. Ma sikerült egy adag borsófőzeléket etetnem vele, de eddig semmit nem fogadott el. A kedélye nagyon jó. Minden nap megyünk a játszótérre, tetszik neki a nagy nyüzsi, kacag nagyokat, persze csak az ölemből... :)

Ti hogy haladtok a hozzátáplálással? Sikerült kiváltani egy étkezést?
Előzmény: agi_ka (641)
agi_ka Creative Commons License 2014.03.18 0 0 641

A szakirodalom szerint szeparációs szorongásnak hívják azt a folyamatot, amin Árven most keresztül megy. És "megnyugtató", hogy ez az első komoly alvászavar magyarázata is, amit súlyosbíthat még fogzás, gyomorműködés, stb......

(Milyen jó, hogy van internet - hisz az ember ha meg tudja határozni a problémát, könnyebb megérteni és kezelni)

agi_ka Creative Commons License 2014.03.18 0 0 640

Újabb vírus? Nanee! Szegénykém! Egyik vírus a másik után. Kitartást és Boginak jobbulást.

Nálunk is megy az oroszlánosdi. Azt hittem, hogy csak Árvennek ilyen a természete:) De megnyugtattál, hogy van még ilyen kis oroszlán. :) Árvennek sincsenek még fogacsák. A tünetek és a fájdalom mértéke változó. Inkább este jellemző, hogy jobban fájna neki. Akkor már fáradtabb is és a fájdalmat is jobban érzi.

Az utóbbi időben látom rajta, hogy nagyon anyás lett. 5 másodpercre nem tudom magára hagyni, mert üvölt. Ha felveszem, akkor kibélkül a világgal. Hallottam, hogy a gyerek 6-8 hónapos korában alakul ki egy ún. féltés, hogy elveszti az anyját/ szüleit. Erről vélemény? Most akarok utána nézni, mert azt sem akarom, hogy magára hagyom, hogy szokja az önállóságot és egyedüllétet, közben pedig rossz érzések alakulnak ki benne.....

Előzmény: traktorlány (639)
traktorlány Creative Commons License 2014.03.17 0 0 639
Vírus. Tegnap már nagyon jól evett, ahogy a vírus előtt. Két főzelék, egy gyümi, három szopi. A mai nap is jól indult, aztán az öt órai főzit nem akarta, azt hittem, hogy nem ízlik neki. Hatkor már hányt. :( Egy másik vírus... Az előzőnél csak egyszer hányt, most semmi nem marad meg benne. Most alszik, én virrasztok. Nem merek elaludni, félek, hogy megint hányni fog. Bár már nem nagyon van mit... Mérem a lázát óránként, eddig szerencsére semmi. Hasmenés sem volt még. Szóval nálunk tombolnak a mutálódott vírusok... :(
Bizony, kúszik Bogi napról-napra ügyesebben. Még nem mászik, de az sincs már messze, nagyon nyomja fel a fenekét. Bogi is sokáig közlekedett gurulva, nagyon cuki kishurkák! :)
Mostanában azzal szórakoztat minket, hogy sokáig csak teli turokból üvölt és vicsorog, mint egy kis oroszlán, aztán még meg is rágcsál kicsit, éppen amelyik testrészemet eléri. Megjegyezném, hogy foga még mindig nincs. :) És mostanság fogzási tünetek sincsenek.
Ti hogy álltok a fogzással!?
Előzmény: agi_ka (638)
agi_ka Creative Commons License 2014.03.16 0 0 638

ÚÚÚÚ, vírus? Ajajjjjj. Hogy viselte Bogi? Szerencsére, hogy semmi komolyabb, habár ez így épp elég. A dokink mondta, hogy el sem tudjuk képzelni, hogy az enyhe tél miatt milyen vírusmutáció ment végbe... Árven keresztanyjának a fia olyan betegsééget vitt haza az oviból, ami másfél hónapra ledöntötte az egész családot. Így szüneteltetjük a látogatásokat.

Mi most voltunk egy nagyobb összejövetelen. Árvennek is felemás volt a reakciója emberekre. Szerintem kisugárzás alapján szimpatizálnak, vagy kevésbé egyesekkel. Elvileg a babák, kisgyerekek látják/ érzik az aurát és hogy milyen energiát sugárzunk ki.

A mai napunk evésből és alvásból állt. Evéstől elálmosodott, az alvástól megéhezett. Olyan kis cuki:) Az alvás javuló tendenciát mutat. Egy hete már csak 3-szor ébred éjszaka. Ennek is nagyon örülük!!!!

Már megy a kúszás, mászás nálatok? Gratulálok! Árven egyelőre forgással jut el a célig. Addig pörög, forog, amig oda nem ér. Imádja most a hosszú napsütéses sétákat. Szétfolyik a babakocsiban és élvezi a napsütést - és igazi hedonizmus, ha még kaját is kap mellé:))))

traktorlány Creative Commons License 2014.03.16 0 0 637
Megvolt az első betegség, szerencsére nem volt vészes. Bogi bekapott egy kis vírust, egyszer hányt, de nagyon sokat, aztán volt egy kis hőemelkedés, egy hétig étvágytalan volt, csak a cicit fogadta el, a főzelékből meg a gyümiből csak egy-egy falatot. Mostanra kezd visszatérni minden a régi kerékvágásba. Volt egy kis súlyvesztés, de összességében nem volt durva a dolog szerencsére.
Kúszik ezerrel, elkezdte a szekrények nyitogatását is. Eddig se lehetett két percre se otthagyni, most meg aztán pláne!
Nagy csibész, bohóckodik ezerrel, mindenkit levesz a lábáról.
Az elmúlt két hétben sokat csavarogtunk és vendégek is jöttek hozzánk többször. Teljesen változó, hogy Bogi hogyan reagál, fogalmam sincs, hogy mi alapján dönti el, hogy ki szimpatikus és ki nem.
Velünk röviden ennyi történt.
Alvása még mindig össze-vissza. Nálatok javult valamit a helyzet?
Előzmény: agi_ka (636)
agi_ka Creative Commons License 2014.03.14 0 0 636

Nagy a csend.... Hogy vagytok?

agi_ka Creative Commons License 2014.03.05 0 0 635

Arany élet? Hmm.... Jó lenne. Ez a bejegyzésem 3 napos adatra épült, aztán azóta sajnos visszaállt a régi "rend"- éjszaka ébred - van, hogy fél óránként. Aztán ennek én iszom a levét. A gyerek mégis kipihent, vidáman ébred reggel, gügyög, stb.... Én meg, mintha félig kimosott volna a mosógép és hagyna még ázni:))))

A fáradtság összes jele mutatkozott rajtam. Volt, hogy csak hőhullámaim voltak, volt, hogy csak szédültem. Most meg hányást idéz elő a fáradtság.

Visszatérve korábbi kérdésre, hogy ilyenkor a párom nem tud besegíteni? - De, viszont ő tipikusan olyan apuka, aki 1o percig elbohóckodik a gyerekkel, de ha már egyet nyekken a gyerek, visszaadja, hogy csináljak vele valamit:) Hiába, hogy otthon van egész nap, a gyereknevelésben nem sokat tud segíteni. Max kiporszívóz, vagy beteszi az edényeket a mosogatógépbe.

Na de alapvetően jókedvű vagyok. Igyekszem mindig pozitív lenni és a szép dolgokra gondolni.

Én is azt vallom, hogy a gyerek tudja, hogy mi a jó neki. Viszont be kell segíteni néha.

Alvással pedig próbáltuk, hogy letettük a kiságyba, amikor már alvásidő volt, és hagytuk, hogy magátol aludjon el. Ugyanis még nem tudják, hogy kell aludni, ezt meg kell tanulniuk. Működött is. Első nap egy órát sírt, második nap háromnegyedet, aztán egy hét után 5 perc alatt elaludt. (Aludj jól gyermekem c. könyv alapján).

Próbáltad, hogy alvás előtt kifárasztod? Tegnap pl. nálunk annyira bejött az alvás előtti játék, hogy amint a karomba vettem, nyomban elaludt:) Aludt is így egyhuzamban 3 órát.

Előzmény: traktorlány (633)
traktorlány Creative Commons License 2014.03.05 0 0 634
Olvasva titeket, nekünk nem is biztos, hogy problémáink vannak az alvással! :) Azért ez nagyon kemény lehet... Bogi az elejétől kezdve imádja a babakocsit, mindig megnyugszik benne.
Gondoltam már a fogzásra, meg a hozzátáplálás miatt az emésztésre, a mozgásfejlődésre még nem gondoltam. De az is benne lehet a pakliban.

Ja erről jut eszembe, megnézte a védőnő a fogacskákat, azt mondja, hogy semmit nem lát, messze van még... Éljen. Remélem azért egy éves korára lesz már legalább egy fogacska!
Előzmény: csikilany (632)
traktorlány Creative Commons License 2014.03.05 0 0 633
Reggel 9-ig alszik? Arany életed van! :)
Bogit este 9 körül általában le tudom tenni, éjfélig kétszer-háromszor ébred, de csak a cumit keresi, könnyen visszaalszik. Reggel 5-től fél óránként ébred, 7-ig ágyban van.
Aztán előfordul, hogy este nem ébred, cserébe éjszaka igen. De olyan is van, hogy 10-től 1-ig altatni kell. Teljesen kaotikus.
Nap közben változó az alvása, nem eröltetek semmit. Ha álmos, altatom. Háromszor-négyszer alszik, van hogy csak 20 percet, van hogy két órát. Egyik nap összesen 6 órát, másik nap kettőt.
Egyáltalán nem látok rendszert és összefüggést a nappali és éjszakai alvások milyensége között. Most is rajtam szuszog a kismajom. :)
Igazából sose volt semilyen rendszer, csak gondoltam ennyi idősen már nem csak rajtam kéne tudnia aludni. Mostanában próbálom magam mellett altatni, aztán kiosonni mellőle, de pár percen belül ébred.
Azt gondolom, hogy ahogy az evése beállt rendszerbe, úgy az alvásnak is be kellett volna magától. Szerintetek?
Bár alapvetően azt gondolom, hogy a gyerek tudja, hogy mi a jó neki, de félek, hogy ebből később problémája lehet a bölcsiben/oviban.
Vagy megint túldimenzionálom?
Előzmény: agi_ka (630)
csikilany Creative Commons License 2014.03.04 0 0 632

Agika, gratula a fel evhez :o) Eszter is mar 4 hos :o)

A fogaka en nenedentes ujjra huzhato fogkefevel dorzsoltem at annak idejen. De nem a legelsoktol kezdve, csak kicsit kesobb, talan mar 4-6 foga volt, s akkor kezdtem.

Traktorlany, nektek meg gratula a kuszashoz!! Nem lehet, hogy ez a mozgasfejlodes zavar be most nala az alvasba? Nagy lanyomnal 6-7 hos koraban az addiginal is borzasztobb volt az altatas, alvas, s abban a ket honapban kezdett el kuszni, aztan maszni, vegul pedig felallni. Aztan lassan visszaallt a rend. Kitartas!

Nalunk is katasztrofa lett Eszterrel az elalvas, pedig eddig se ment konnyen... Hajszaritozas, hangos susogas, paskolas, s lassan mar ez sem eleg... Pedig mar jo faradt, megis ordit ahogy csak bir... Amikor megis lecsukodik a szeme, 30-60 mp-enkent felriad, s van, hogy annyira el kezd sirni, hogy mar vissza se tudom altatni. Ha megis, akkor jo 10 percig megy ez, mire bealszik, s akkor van egy fel oram mig nem ebred... Babakocsi ellen is nagyon tiltakozik... Eddig is csak addig volt el benne, mig aludt, de miutan nagy ordibalassal elindultunk a lakasbol, ahogy kiertunk a fenyre, mindig rogton elhallgatott, es szepen elaludt. Mostmar nem is akar megnyugodni, ordit, mint akit halalra kinoznak, neha 3x is ki kell vegyem, s amikor mar belelovallja magat a hisztibe, nagyon kesore lehet lenyugtatni. Aztan bohockodva visszacsempeszem a babakocsiba, s vagy megint ordit mig ki nem veszem, vagy ha mar nagyon faradt, akkor csak kicsit sirdogal,s ilyenkor ha ringatva tolom es susogok, akkor lassan bealszik. Ugyhogy legtobbszor mar magamra kotom, de ha elugrunk a piacra, vagy setalunk alvasidoben, akkor meg ragaszkodok a babakocsihoz...

csikilany Creative Commons License 2014.03.04 0 0 631

2hounds, huuu :o((((((( Hat nagyon sok erot es kitartast kivanok en is nektek, es hogy soha ne adjatok fel! Azert az megnyugtatoan hangzik, hogy csak kis resze tort le a kromoszomanak, es az is, hogy a deveny eddig ennyit segitett! Remelem, sokat tud segiteni ezutan is!

Kell majd jarjatok kontrollra? Vagy mit mondtak a dokik, hogy nezik majd, hogy hogy fejlodik?

agi_ka Creative Commons License 2014.03.03 0 0 630

Altatás nálunk is csak rajtam megy. Ha csak leteszem (hason alszik mindig), akkor két másodperc után már a hátára fordul és úgy nem tud elaludni. Így félálomba ringatom és akkor teszem csak le.

Bogi hányszor alszik napközben? Árvennél is előfordult ilyesmi. Aztán rájöttem, hogy nem igényli már, hogy annyit aludjon napközben. Ezzel stabilizálódott az éjszakai alvása. Nappal alszik 12-kor, 3-kor és 6-kor..... este 1o-kor megyünk aludni, reggel 9-ig alszunk (1 evéssel fél 4-kor és 7-kor csak egy kis ölbevételre vágyik, utána egyből alszik vissza). Lassan kezdem kipihenni magam:)

Én 2 havonta átolvasom a szakirodalmat gyereknevelésből:) Aztán már a bilire szoktatásnál vagyok fejben, igaz, Árven még nem tud ülni:)))

Előzmény: traktorlány (628)
traktorlány Creative Commons License 2014.03.03 0 0 629
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy Bogi elkezdett kúszni, nagyon kis ügyes. A nagylábújjánál sorba lyukadnak ki a rugik, zoknik. :)
Előzmény: traktorlány (628)
traktorlány Creative Commons License 2014.03.02 0 0 628
Szép méretek! :) Bogi a 7 hónapos státuszon volt 7150 gramm és 72 cm.
Én fél éves koráig csak kóstoltattam Bogival (kb 3 hétig), aztán gond nélkül kiváltottunk egy étkezést. Vizet nem hajlandó inni, ezért kaja után még szopizik kicsit, de már nem éhes, csak a szomját oltja. Nekem a védőnő azt mondta, hogy ez így teljesen rendben van az ő korában. Most pár napja kiváltottuk a második étkezést is gond nélkül. Nagyon jó evő ez a lány, mindent megeszik. Még azt is, ami láthatóan nem ízlik neki annyira (pl brokkoli).
Fogacskák még nincsenek. De azt gondolom, ha kibújnak, akkor tisztogatni fogom, már csak a szokás kialakulása miatt is.

Altatás nálatok hogy megy? Bogi csak rajtam hajlandó elaludni. Este gond nélkül le tudim rakni, nap közben nem nagyon lehet letenni, pár percen belül ébred. A babakocsiban szerencsére jól alszik.
Előzmény: agi_ka (627)
agi_ka Creative Commons License 2014.03.02 0 0 627

Helyzetjelentés.....

Ismét elröppent egy hónap, már fél éves Árven. Sütöttem egy fél tortát:) Mértei: 7,34 kg és 67 cm. Szerencsére az éjszakák kezdenek stabilizálódni.

Nálatok az étkezés kiváltás mennyi időt vett fel? Árven akármennyit is eszik pl. répát, vagy almát, utána mindig kér szopit.

Illetve a fogacskáknál...... Ti tisztítjátok a kibujt fogacskákat?

margerita Creative Commons License 2014.02.28 0 0 626

2hounds! Kitartást kívánok, azért az reménykeltő, hogy semmi baja, és ahogy olvasom sötétben tapogatóznak ennél a betegségnél. Borzalmasan nehéz lehet.

2hounds Creative Commons License 2014.02.28 0 0 625

Igen, remélem, megtanulok vele együtt élni, nem csak elviselem, mert nincs más választásom. Jelenlegi stratégiám, hogy semmi baja, egyszerűen lassan fejlődik, növekszik sokkal lassabban, ezen kell dolgoznunk. Egyébként ez igaz is, amennyire olvasom, ezek a gyerekek simán lassabban fejlődnek, és ott alakul ki a másság, hogy mint mindenki, ők is egyszer lelassulnak, leállnak a fejlődésben, ott, ameddig eljutottak. Hogy ez kb. milyen fejlettségi szint lesz... Hát passz. Viszonylag szerencse, hogy eddig semmi, egyetlen betegségi jele sincs (elég horror betegségek kísérik a szindrómát, rohamok, szívbaj, vesebaj, ilyenek), szóval bizonyos szempontból "egészséges", mármint ami az életfunkciókat illeti. Reméljük, hogy ő egy enyhébb eset, igazából teljesen normálisan fejlődik, csak lassan, legalábbis eddig. Most olyan, mint Tomi volt 3 hónaposan, vagy egy átlagos baba 4 hónaposan, mindent csinál, amit kell, csak az evése gond, keveset eszik és hányós lett - lehet, hogy ez reflux amúgy. Úgy is néz ki amúgy, mint egy picit soványka 3-4 hós baba. Aztán meglátjuk, mi lesz.
A fejlesztések szempontjából bizonyos szinten talán szerencsések vagyunk, hiszen haza tudom vinni egyelőre, ha pedig majd nagyobb lesz, bevallom, itt sokkal jobbak a lehetőségei, mind az integrált oktatásra, ha erre bármi esély lenne, mind speciális iskolára. A társadalom toleranciája pedig nagyságrendekkel jobb, mint otthon, hogy olyan apró, de fontos dolgokat ne is említsek, hogy tolókocsival, babakocsival 99%-ban minden megközelíthető.

Gondolom, rohadt nehéz lesz, sőt annál is nehezebb, egyelőre kb. úgy teszek, mintha ez nem lenne a fejünk felett. :/

Előzmény: kicsinap (624)
kicsinap Creative Commons License 2014.02.28 0 0 624

:-(((

Talán rosszul is írtam. Ha magamból indulok ki (másból nem tudok), akkor azt mondanám, hoyg feldolgozni talán nem is lehet. (ÉN nem tudom feldolgozni sem elfogadni, amit történt velünk, mert az feldolgozhatatlan és elfogadhatatlan.) ÉN azt szoktam magamra nézve mondani, hogy megtanultam ezzel együtt élni. Talán nálatok is ez lesz majd. Csak azt tudom, hogy nekem pusztán a koraszülés is egy nagy sokk volt, és sok embernek az, és nagyon nehéz ezekkel az érzésekkel magunkban megküzdeni. NEked ráadásul egy idegen országban. Ilyenkor kell értékelni, hogy nálunk mennyi féle fejlesztési lehetőség van kéznél.

Előzmény: 2hounds (619)
Inke07 Creative Commons License 2014.02.27 0 0 623

Na még egyszer!

Inke07 Creative Commons License 2014.02.27 0 0 622

A képek lemaradtak!

Inke07 Creative Commons License 2014.02.27 0 0 621

Helló Mindenkinek!

Volt egy alkotóműhelyem, családi okok miatt be kell zárni. Gyerekszoba kiegészítőket terveztem, kiviteleztem, vásároztam is. A megmaradt árút szeretném eladni. Kár lenne bezsákolni! Kizárólag minőségi termék, frottír (70% pamut, 10%, elasztál, 20% poliészter) 1 cm szivacs vagy 2 cm fríz a töltőanyag. Mosógépben mosható max 40 fokon (a töltet miatt). A kelmék is itthon készültek.

Amennyiben valakit érdekel Budapesten házhoz viszem, egyébként max 1500 Ft. a postakölcség.

Mob: 06209311184

Járóka betét 15.000 Ft. 100x100 cm 1 csm szivacs töltet. A 4 oldala egymástó és az alsó réstől szétcipzározható. A későbbiekben falvédőként és játszószőnyegként használhatóak.

Kiságyrácsvédő  8.000 Ft. 120X60x30 cm 2db cipzár van a két sarkában így 2 db lesz belőle

Szafaris falvédő  10.000 Ft. 140X70 cm  az autó, oroszlán, víziló, elefánt zseb.

Ágytakaró 9.000 Ft 150x80 1cm fríz töltet.

Agytakaró 12.000 Ft. 200x100 cm 1 cm fríz töltet.

Lábas hálózsák 4500 Ft. Méretek: 98, 116, 128,

Zsebes tárolók 2000 Ft-tól 4000 Ft.-ig.

agi_ka Creative Commons License 2014.02.27 0 0 620

:(

Én rengeteg lelki erőt kívánok Neked/ Nektek. Minden nap gondolok rátok. Biztosan nem könnyű. Talán amíg nem tudja az ember, hogy mivel áll szemben, akkor valamivel egyszerűbb. De ahogy Amanci is mondta, lassan lassan, lépésről lépésre halad Áron majd. A dévény sokat segít (ismerősöm lánya is hasonló lemaradással indított, viszont a dévény által minimális a kortársaihoz való lemaradása - nem évek!)Kitartást! És a feldolgozásban (szakember, vagy barát) segítségét javaslom, hisz egyedül nem könnyű megbírkózni a helyzettel. Én mindig is csodáltam a helytállásod!Igaz, hogy csak így, szavakkal tudok/tudunk segíteni, de melletted vagyunk!

Előzmény: 2hounds (619)
2hounds Creative Commons License 2014.02.27 0 0 619

Egyelőre gyógytorna, ami inkább fejlesztés, mint igazi torna. Nem túl gyakran van, 2-3 hetente 1 óra.
Hazaviszem Dévényezni, karácsonykor is kapott egy lökésterápiát, áprilisban és nyáron is megyünk.
Nem tudom, hogy vagyok, nem tudom, hogy kell ezt feldolgozni.

Előzmény: kicsinap (618)
kicsinap Creative Commons License 2014.02.27 0 0 618

Szóhoz sem jutok! És most legalább kaptok lehetőséget a fejlesztésre? Hogy vagy? Hogy tudod ezt feldolgozni?

Előzmény: 2hounds (617)
2hounds Creative Commons License 2014.02.26 0 0 617

Igen, az nagyon jó, hogy tulajdonképpen egészséges, csak nem fejlődik rendesen. Ennek az lesz a következménye, hogy ha magához képest fejlődik is, kortársaihoz képest egyre jobban lemarad majd. Nem tudni, hogy ez mit fog jelenteni fizikai, értelmi és érzelmi szempontból. Amit mondott a doki, hogy mindig kicsi lesz, ha a mostani dolgaiból következtetek, akkor mondjuk most 7 hósan 3 hós méretű, fejlettségű (a lemaradás egyre nő), mondjuk 2 évesen meg akkora lesz, mint egy 1 éves, és azokat is fogja tudni (remélem!). Akkor mondjuk 5 évesen meg 2 éves szinten lesz, stb. Nem tudom, csak tippelek, sajnos nem tudni, hogy mi lesz.
Az agyának szervileg nincs baja, csak nem fog úgy fejlődni az sem, mint egy rendes agy.

Előzmény: Amanci (616)
Amanci Creative Commons License 2014.02.26 0 0 616

Nade az MRI eredményetek meg minden egyéb rendben volt. Ezeknek a dolgoknak nem kellett volna már ott megmutatkozni???

Jajj, én sem tudok mit írni, csak azt, hogy bízni kell, mert Áron nem úgy néz ki, és nem is úgy viselkedik, mintha  súlyos eset lenne. Oké, le van maradva, de azért mindig fejlődik, ahogy írod...Belőle fogtok erőt meríteni.

Előzmény: 2hounds (614)
traktorlány Creative Commons License 2014.02.25 0 0 615
Sajnálom.
Nem tudok mit írni... Remélem a legjobbakat, kitartás!
Előzmény: 2hounds (614)
2hounds Creative Commons License 2014.02.25 0 0 614

Sziasztok. Megjöttünk a kontrollról. Megvan a diagnózis: Wolf-Hirschhorn vagy más néven 4p- szindrómája van. Ez egy genetikai elváltozás, hiányzik a 4. kromoszóma egy része. Emiatt kicsi, alulfejlett. Nem gyógyítható, egyelőre nem tudni, milyen jövő vár rá. Ami biztos, hogy beszédbeli és tanulási nehézségei lesznek, hogy milyen fokú, nem tudni. Ha szerencsénk van, akkor megtanul járni, mozogni. Hát ennyi, nem tudunk mást tenni, minthogy egyik napról a másikra haladunk. Egyelőre legalább külső jele nincs, a mostani állapota alapján a kromoszóma kis része tört le, ő egy kevésbbé súlyos eset.

traktorlány Creative Commons License 2014.02.24 0 0 613
Ma voltunk a játszótéren, volt is ott egy másféléves kislány, aki nagyon érdeklődött Bogi iránt. Bogi aludt... Mire felébredt, a kislány már hazament...
Mindegy, megyünk holnap is, ha nem lesz szutyok idő.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!