Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 163

Úgy látszik Bokros maga is elhitte a nagy teljesítményét.

Szerintem a valóság.

Az MDF kormány aZ MSZP hazugságai miatt (szociálisan érzéketlen kormány) nem tudta szanálni az államkincstárt.

A probléma rámaradt a Horn kormányra.

Bekesi durva megszorításokat javasolt, de Horn baloldalisága (Ö volt az utolsó baloldali miniszterelnök) nem engedte.

Békesi lemondott. A probléma nem oldódott meg, valószínű az MSZP-ből senki nem vállalta a pénzügyminiszterséget.

Bokros valami hibát vétett a Budapest Bankban és ezért megfelelő baleknak találtatott. Két nap alatt papírra vetette a Bokros csomagot.

Az MSZP természetesen egy kivételével megszavazta. Az alkotmánybíróság felét az ötleteinek érvénytelenítette.

Ezt a fércművet máig istenítik és ezek szerint Bokros is elhitte a kapott dícséreteket.

 

aamen3 Creative Commons License 2012.11.20 0 0 162

"azt a fajta realitást, amit ha elfogadnák, le kellene mondanunk arról, hogy magyarok vagyunk"

 

nem gondolnam, hogy a magyarsag genetikailag komenista

 

Előzmény: Aerion (160)
Aerion Creative Commons License 2012.11.20 0 0 160

 

… Bárhogy csűrjük csavarjuk csak Bokros és az MDF mondott gazdasági kérdésekben igazat a választási kampányban …

 

Az én véleményem az, hogy nem az igazat mondta, hanem azt a fajta realitást, amit ha elfogadnák, le kellene mondanunk arról, hogy magyarok vagyunk. Ennek azonban én nem sok realitását látom, ő pedig, Dávid Ibolyával karöltve az előbbi megállapítás társadalmi realitásában nem hitt, és bizonyára ma sem hisz. Ez nagy hiba, de nem az egyetlen.

 

… Persze meg is bűnhődtek, a magyar ember nem szereti az igazságot hallani …

 

A magyar ember nem pusztán az igazságot szereti hallani, hanem hinni is akar benne. Sajnos annak igazában, amit Bokrosék képviseltek nem tudtak hinni, és ez ma sincs másképp.   

 

… De valójában nemcsak az emberek az okai, hanem a régi és az új választási rendszer. Egyszerűen semmilyen párt valós ideológiai profilja nem domborodhat ki, mert csak populizmussal van esély jó eredményre …

 

A véleményem az, hogy kidomborodhat bármilyen ideológiai profil, amit vegyíthetnek populizmussal, amennyire csak akarnak, ha a választók nem vevők erre, nem vásárolják meg a kínált árut. Horváth Csaba például a 2010-es választási kampányban ingyenes tömegközlekedést ígért a fővárosiaknak. Győzött az MSZP? A Fidesz 2006-ban 14-ik havi nyugdíjat ígért. Megnyerték a választást?  

 

A populizmus csak akkor sikeres, ha az találkozik a közgondolkodásban kikristályosodott vélemények többségével, vagyis többé már nem populizmus, hanem a társadalom többsége előtt adekvát program. Eddig kellene eljutnia Bokrosnak, de azzal, amit képvisel, erre nem sok esélye van, volt, és lesz.

 

… De nem kimondottan a régi vagy az új választási rendszer a rossz, hanem a társadalom éretlen erre a választási rendszerre. Ugyanúgy nem megfelelő ez a mix választási rendszer Magyarországnak, mint a demokrácia Iraknak …

 

Ezek szerint a demokrácia őshazája, Görögország is éretlen erre a rendszerre, mert valahogy ott se nagyon akar működni. Persze az is lehet, hogy nem a választási rendszerrel, hanem azzal a rendszerrel van a baj, amelybe beágyazódott ez a választási rendszer.

 

… Magyarul, ha egy esetleges Együtt vagy más ellenzéki győzelem nem változtatja arányosra a választási rendszer, minden tulajdonképpen a régiben marad. Magyarország legnagyobb problémája, hogy valóban nincs politikai vita a kormánypárt és az ellenzék között, és tulajdonképpen még a magyar történelemben nem is volt …

 

Az Együtt 2014 Mozgalom pontosan az, aminek látszik, nem pedig az, aminek látszani akar.

 

Ez a szervezet a 2006 és 2010 között prizmaszerűen széttördelődött magyar balliberalizmust kívánja egyetlen fókuszba tömöríteni annak érdekében, hogy folytathassák azt, amit a legutóbbi választás után kénytelen voltak abbahagyni.

 

 

Ez várható, ha győznek, minden egyéb illúzió.

 

 

… Csehországban 20 éve állandó a kormányválság annyi vita van. És elvben ez nagy politikai instabilitást mutat, ami egyáltalán nem jó, mégis valahogy jobban működik. Magyarországon a többség mindig átverte saját akaratát, Magyarországon mindig túl stabil a kormány …

 

 

Legyél optimista! Ez a jó hagyomány igen könnyen megtörhet az Együtt 2014 gerincén 2014 és 2018 között, ha esetleg mégis sikerülne leváltaniuk a jelenleg regnáló erőket.

 

Magyarország mindig Magyarország marad, és benne magyar a magyar.

 

Ez a jó hírem van. További szép estét!

 

 

Előzmény: huncut világ (154)
huncut világ Creative Commons License 2012.11.20 0 0 159

Így van. Hasonlóan gondolom én is, csak kissé árnyaltabban fogalmaznék.

Előzmény: aamen3 (158)
aamen3 Creative Commons License 2012.11.20 0 0 158

a nagybajszu egyszer mar hozza mert nyulni a cocializmus vivmanyaihoz, elprivatizalt mindent amit ert, elinflalta a nyugdijakat es a kozszferat

es azota is ugyanazt kepviseli

jobbosnak hiteles

Előzmény: huncut világ (150)
huncut világ Creative Commons License 2012.11.20 0 0 157

Én sehol sem neveztem a magyar baloldalt demokratikusnak. Márcsak azért sem, mert Orbánt baloldalinak tartom, és nem túl nagy demokrata.

Előzmény: Aerion (155)
szamárium Creative Commons License 2012.11.20 0 0 156

Tudod, hogy ki bolsevik gyökerű, a zorbán.:)

Előzmény: Aerion (155)
Aerion Creative Commons License 2012.11.20 0 0 155

 

Alapvető tévedésben vagy, kedves huncut világ olvtárs, az a baloldali, nálunk Magyarországon bolsevik gyökerű, amit te demokratikusnak nevezel.

 

Ez a fajta gondolkodás, értékrend és ideológiai soha az életben nem született volna meg, és pláne nem tett volna világméretű befolyásra szert, ha a második világháború kimenetele nem az lett volna, ami lett végül. A második világháború végeredményének politikai következménye a baloldali gyökérzetű gondolkodásmód széles, és egyre kevésbé kontrollálható társadalmi térnyerése volt.

 

Ennek kezdetben még gátja volt a világháború előtti kordszakból származó, még korábban szocializálódott politikai közösségek tagjai, mint például Konrad Adenauer, vagy Franz Josef Strauss, akik valóban konzervatívok voltak, nem úgy, mint Bokros úr.

 

Ahogy ezek a politikusok az idő múlásával természetes úton távoztak sorainkból, amivel párhuzamban annak hatása, amit a második világháború létrehozott nem múlt el, hanem tovább erősödhetett, hiszen a kialakult politikai-eszmeiségi erőviszonyban semmiféle változás nem akadályozta, nem hátráltatta, elkezdhette megszállni a korábbi politikai jobboldal területét is.

 

Ez a folyamat évtizedek óta tart és mára odáig értünk, hogy sokak számára már csak ezek eredménye látszik, az eredője pedig a feledés jótékony homályába vész.

 

 

Mármint abból a nézőpontból, ahonnan számukra látszanak az események.

 

 

 

Előzmény: huncut világ (152)
huncut világ Creative Commons License 2012.11.20 0 0 154

Bárhogy csűrjük csavarjuk csak Bokros és az MDF mondott gazdasági kérdésekben igazat a választási kampányban. Persze meg is bűnhődtek, a magyar ember nem szereti az igazságot hallani. De valójában nemcsak az emberek az okai, hanem a régi és az új választási rendszer. Egyszerűen semmilyen párt valós ideológiai profilja nem domborodhat ki, mert csak populizmussal van esély jó eredményre. De nem kimondottan a régi vagy az új választási rendszer a rossz, hanem a társadalom éretlen erre a választási rendszerre. Ugyanúgy nem megfelelő ez a mix választási rendszer Magyarországnak, mint a demokrácia Iraknak.

 

Magyarul, ha egy esetleges Együtt vagy más ellenzéki győzelem nem változtatja arányosra a választási rendszer, minden tulajdonképpen a régiben marad. Magyarország legnagyobb problémája, hogy valóban nincs politikai vita a kormánypárt és az ellenzék között, és tulajdonképpen még a magyar történelemben nem is volt. Csehországban 20 éve állandó a kormányválság annyi vita van. És elvben ez nagy politikai instabilitást mutat, ami egyáltalán nem jó, mégis valahogy jobban működik. Magyarországon a többség mindig átverte saját akaratát, Magyarországon mindig túl stabil a kormány.

Előzmény: Aerion (153)
Aerion Creative Commons License 2012.11.20 0 0 153

 

Nem a választók jobb, vagy a baloldali gondolkodásmódjaival van a baj, szerintem, az mindenhol olyan, mint Magyarországon.

 

Leginkább semmilyen, egy üres felület, amire a mindenkori erőteljes befolyást gyakorolni képes politikai erők tagjai írják fel az üzeneteiket, a választók pedig ezeket az üzeneteket olvasva választják meg politikai helyezkedéseiket. Van akiknél ez igen szűk keretek között képes csak mozogni, másoknál nagyobb a lehetséges mozgástér, ez általános módon az olvasott üzenetek attitűdrendszerbe került beépüléseinek mélységeitől függ, ebből következően ez egy természetes, politikai értelemben konform jelenség.

 

 

Az viszont a létrehozó célja értelmében probléma, ha a közgondolkodás megfelelő tematikai átprogramozódása nélkül akar valaki politikai térfelet foglalni balról indulva jobbra, vagy akár jobbról indulva balra, ezt ugyanis a választók nem fogják érteni. Amit pedig nem értenek, azt jó eséllyel a bizalmukkal sem tüntetik ki.

 

Az persze lehetséges, hogy nem is az a cél, hogy ez a párt számottevő tömegbázist tömörítsen maga mellé, nem is fog. 

 

A véleményem az, hogy ez leginkább egy alibiszervezet lesz a készülő baloldali-liberális olajfa-koalícióhoz. Az olajfa egy olyan ága, amire majd politikai marketingkommunikációban gondos kezek ráakasztják a konzervatív címkét, demonstrálva vele az adott szövetség társadalmi egészlegességének illúzióját. Ennyi bőven elég lesz, nem kell több.

 

 

Bokros úr pedig jutalmul kap majd egy szép és kényelmes parlamenti fotelt, és újabb négy évig nem fog unatkozni, amit ahogy hallom, nagyon nem szeret.

 

 

Előzmény: huncut világ (150)
huncut világ Creative Commons License 2012.11.20 0 0 152

A probléma az, hogy Bokros legtöbb megszólalása jobboldali konzervatív gondolkodásmódra utal.

Persze ezt Magyarországon magyarázhatom, hiszen olyan oldalt neveznek jobboldalinak amelyik centralizál, államosít, bankellenes, multiellenes, gyakran tőke és piacgazdaságellenes, gyakran kritizálja a demokratikus nyugatot, gyakran dicséri a diktatorikus keletet, stb. Szóval ez inkább baloldali bolsevik gondolkodásmód.

Előzmény: Aerion (151)
Aerion Creative Commons License 2012.11.20 0 0 151

 

Bokros Lajos olyan pártot alapít, amilyet csak akar, akár konzervatív pártot is, ugyanis nem a pártja megnevezése a lényeges, hanem a létrehozott párt ideológiai-értéktartalma, az ugyanis maximum a konzervativizmus egy olyan konnotációs értelmét hordozhatja, ami szigorúan csak a baloldali gyökérzetű liberalizmus értelmezési keretei között maradva számíthat konzervatívnak, akár csak a létrehozója.

 

 

huncut világ Creative Commons License 2012.11.20 0 0 150

Hát nehéz lesz Bokrosnak és bárkinek jobboldali pártot sikeresen működtetni, mert Magyarországon tulajdonképpen ismeretlen a jobboldali gondolkodásmód!

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 149

Bizonyítson, azután majd legfeljebb elbaktatok az MC topikba. :-}

Előzmény: Aerion (148)
Aerion Creative Commons License 2012.11.20 0 0 148

 

Mi alapján becsülöd le a szocialista párt elnökét?

 

 

Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 147

A két bolsi párt között van átjárás, ez érthető. Viktorka mostanában jobban hasonlít a megboldogult Rákosi elftársra, mint amennyit például Mesterházy a jövőben bármikor is ki tud hozni magából. :o)

Előzmény: Törölt nick (146)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 146

Olyan, mint az a maszop szavazó, amelyik már kétszer behúzta az x-et a PÁRTra, oszt harmadszor meg a Fideszre.

Előzmény: Törölt nick (129)
sokasebi Creative Commons License 2012.11.20 0 0 142

Így van. Rengeteg ember van, akinek elege van már mindkét oldalból (kb. 40%). Szerintem 10 értelmes jobbos felállna és rögtön kapnának egy halom szavazatot. Az LMP is csak a nevére kapta a szavazatokat, azt sem tudták kicsodák ők - én még most sem tudom. 

 

A Fidesz kinyirt mindenkit a jobboldalon, kapott egy óriási esélyt, mire elkezdett bolsevik pártként viselkedni, meg jött Matolcsi az agyament ötleteivel. 

 

Most nincs Mo.-on klasszikus jobbos (kapitalista) párt, miközben az összes politikus versenyt nyal a nyuggereknek, mert az olyan előremutató. 

Előzmény: borzimorzi (132)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 141

 Feleslegesen ne rettegj! Ha lesz, akkor lesz még mellette másféle jelölt is. Most. 2028-ban már nem biztos.

Előzmény: Törölt nick (140)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 139

A többségnek legutóbb az alcsúti kiszbolsi kellett. 2014-ben talán már Mohács is rajta lesz a szavazócédulán. :o)

Előzmény: Törölt nick (138)
afazekas81 Creative Commons License 2012.11.20 0 0 136

Azt kifelejted h Kupa Misi eljátszotta a közepet, de a 2. fordulóban visszalépett a szocik részére...

 

 

Egyébként lehet h ballib már kezdi unni h már vagy 5 bejegyzett csoportosulás van kialakulóban részükről baloldalon míg a jobboldalon még mindig ugyanaz az egy néppárt van! :)

És csinálna legalább kettőt!

 

 

Előzmény: Törölt nick (131)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 134

 puszillak... :-}

Előzmény: borzimorzi (132)
borzimorzi Creative Commons License 2012.11.20 0 0 133

Erre a bizonyításra az esély úgy 0,00000000000000000000001% lehet.

 

Üdv:

b

Előzmény: Törölt nick (131)
borzimorzi Creative Commons License 2012.11.20 0 0 132

Engem eddig még csak két exfideszes szavazó keresett meg (e-mailben és telefonon), hogy mit tudok erről az új pártról, és van-e már jelöltje az ő körzetében? Hát, lehet, hogy nem minden szavazója ilyen a Fidesznek, de sok, nagyon sok...

 

Üdv:

b

 

Előzmény: Törölt nick (129)
T.Howard Creative Commons License 2012.11.20 0 0 130

Báránybőrbe bújt Bokros

 

 

A konzervatív értékek között nem szerepel a hazugság sem, amellyel annak idején megtévesztette Bokros az MDF tagságát

 

http://jesz.hu/hir/baranyborbe-bujt-bokros

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 129

Milyen Fidesz-szavazó az, akinek a fülkében megremeg a keze és ijedtében a túlpartra szavaz? Szvsz semmilyen. :-}

Előzmény: afazekas81 (127)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 128

Igen, ennyire futja. Az ország és/vagy a nemzet pedig ennél már sokkal nagyobb válságokat is túlélt ... ez lófütyi. :-}

 

Szebb jövőt! Erőt, egészséget! Szabadság! Oszt jónapot...

Előzmény: Törölt nick (126)
afazekas81 Creative Commons License 2012.11.20 0 0 127

Jaja!

Olcsó, de Jó trükk volt a Centrum párt a szociktól!

 

Fake (jobb)közép párt megtámogatva némi pénzmaggal és egy akkor még hitelesnek tűnő politikussal = 2-3%-ot vitt el a Fidesztól anno  '02-ben.

'06-ban MDF = kb ugyanez volt a funkció...

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.20 0 0 125

Igen, így "betonoz" jelenleg a Fidesz-KDNP. Hiába kerül majd ellenzékbe, a támogatottsága bizonyosan bőven 1/3 felett lesz,

az új kormányoldalnak tehát coki. Ezután csak egyetlen kérdés marad nyitva: kibírja-e egyben az 0rbán&Co. az újabb buktát.

Előzmény: Törölt nick (124)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2012.11.19 0 0 115

Hííí lekörözte? Hiába a diktatúra hosszú időre megágyaz. Brezsnyevről arra emlékszem, h. miután 2 hetet feküdt a hullaházban az asszony a koporsóban csókolgatta. Még most is hányingerem van.

Előzmény: Törölt nick (113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!