Keresés

Részletes keresés

gregor45 Creative Commons License 2012.05.18 0 0 847

""Mi nem az EU miatt aggódunk, hanem inkább arra koncentrálunk, hogy ezeket az adókat ne a családok viseljék" - fogalmazott."

Pontosan.A nagy nyereséget elkönyvelő három külföldi mobilszolgáltató ezt kíbirja.

gregor45 Creative Commons License 2012.05.18 0 0 846

Ha nem tetszik a szolgáltatóknak el húzhatnak innen,jön helyettük más!A világban nem csak a Vodafone ,és a másik 2 mobilszolgáltató létezik.

Előzmény: Rana esculenta. (839)
gregor45 Creative Commons License 2012.05.18 0 0 845
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.05.18 0 0 841

http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/05/17/nyugdijcsokkentest-tervez-a-kormany/

 

Nyugdíjcsökkentést tervez a kormány?

A százezer forint alatti nyugdíjak emelkednének, az e fölöttiek viszont csökkennének. A kabinet szerint nincs ilyen terv.

 

Tagadják, tehát van.

Előzmény: szamárium (840)
szamárium Creative Commons License 2012.05.18 0 0 840

"most o vedi a nyugdijjakat a nyugdijjasoktol"

 

Már félig sikerült neki. A végkifejlet felé haladunk.:-)

Előzmény: Törölt nick (838)
Rana esculenta. Creative Commons License 2012.05.18 0 0 839

Selmeczi szolgalelküsége már-már beteges.

 

Minden szolgáltató át fogja hárítani. max. nem egyszerre teszik és nem bejelentetten, hanem bújtatva.

 

Vagy azt szeretné a hölgy, hogy menjenek tönkre a cégek és bocsássák el az alkalmazottakat, hogy aztán lehessen egyetlen állami telekommunikácós cég, amelyik szimplán lenyulja az eddig megéített tehcnológiai és infrastuktruális hátteret?

 

mert bizony amelyik cég nem költ fejlesztésre, mert nem marad rá pénze az tutira olyan piacveszteséget ér el már rövidebb távon is, hogy drasztikusan csökkentenie kell a munkavállalói létszámát. aki aztán nem adóznak és akiknek nem lesz munkájuk.

 

Bravó.

Előzmény: Speedy González (832)
szamárium Creative Commons License 2012.05.18 0 0 836

Egyről beszélünk.:)

Előzmény: Törölt nick (835)
szamárium Creative Commons License 2012.05.18 0 0 834

A telefonadót mindenki fizetni fogja, függetlenül a cégektől.

Előzmény: Törölt nick (833)
Speedy González Creative Commons License 2012.05.18 0 0 832

http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=141843

 

Selmeczi odébbáll, ha ráterhelik a telefonadót - 12:26

 

A távközlési adót nem a telefonáló emberek fizetik majd, hanem a szolgáltatást nyújtó telekommunikációs cégek; "ez most az ő adójuk, ez most az ő terhük" - jelentette ki a Fidesz szóvivője, miután a parlament döntött a hívásonként és megkezdett percenként kétforintos telefonadó bevezetéséről. A távközlési adó ügyfelekre hárítását firtató felvetésre Selmeczi Gabriella azt válaszolta: "Magyarországon van három társaság, amely szolgáltat. (...) Ha az egyik cég azt mondja nekem, hogy rám hárítja a telefonadót, akkor fogom magam, odébb állok, és egy másik társaságnál kötök szerződést".[...]

 

El lehet menni!

Morle Creative Commons License 2012.05.17 0 0 829
Bocs.
Az 1,1 az 11egész valamennyi akart lenni.
Előzmény: Morle (827)
toloba Creative Commons License 2012.05.17 0 0 828
"Nem tudjuk lenyelni" A fogyasztóra terheli az új adót a Telenor


A Telenor az új perc alapú távközlési adót érvényesíteni fogja áraiban mindaddig, amíg a szektort sújtó két különadó közül az egyiket kivezetik - közölte a Telenor Magyarország csütörtökön az MTI megkeresésére. A Vodafone arra figyelmeztetett, hogy az új adóteher jelentősen visszavetheti a beruházásokat, továbbá forgalomcsökkenést eredményez, ami közvetetten negatívan hat az érintett cégek áfabefizetéseire.

 

Kutas István, a Telenor Magyarország kommunikációs igazgatója az MTI-vel azt közölte, hogy ha az adót a jelenlegi tervezet formájában vezetik be, akkor 2012 második felében Magyarországon egyszerre két távközlési különadó lesz érvényben, amely a Telenor Magyarországnak mintegy havi 1 milliárd forint plusz adóterhet jelentene.
   
"Ez már az a nagyságrend, amit nem tudunk lenyelni, így az új különadó hatálybalépésétől a perc alapú adót érvényesítenünk kell az árainkban. Amint a két különadó közül az egyiket kivezetik, és más gazdasági tényezők változatlanok maradnak, az árainkat visszaállítjuk a régi szintre" - áll az írásos válaszban.
   
A Telenor szerint sokkal nagyobb kárt okozna a gazdaságnak, ha leépítéssel vagy a fejlesztések leállításával reagálna az új adóra.
   
A Vodafone Magyarország sajtóosztálya azt közölte, hogy a társaság a hét elején meghozta a szükséges döntéseket. Hozzáteszik, hogy a társaság bízik abban, hogy a közös iparági javaslatot figyelembe veszik, s szakmai alapokon nyugvó törvény születik, ebben az esetben az ezzel kapcsolatos döntéseit a Vodafone felül fogja vizsgálni.
   
A válaszban kifejtik, hogy a telefonadó bevezetése mindenképp forgalomcsökkenést eredményez, és ennek negatív közvetett hatása lesz az érintett cégek által befizetett áfára. Az adóteher továbbá jelentősen visszavetheti a beruházásokat, hisz az elvonás következtében nemcsak tőke távozik az iparágból, hanem az adó miatt szükséges informatikai fejlesztések az előfizetőknek valójában fontos termékfejlesztés elől az egyéb erőforrásokat is elszívják.
   
A Vodafone emlékeztet, hogy a társaságnál több mint egy tucat olyan informatikai fejlesztés folyik, amelyek különböző jogszabályi változások miatt váltak szükségessé.
   
Arra is felhívják a figyelmet, hogy a távközlés a gazdaság egyik legfontosabb húzóágazata, amely egyben más iparágak katalizátorául is szolgál, és álláspontjuk szerint most ez került veszélybe. A Vodafone utalt a Világbank nemrég publikált elemzésére is, amely szerint a mobil szélessávú ellátottság 10 százalékos növelése 1,4 százalékos GDP-növekedést indukál.
   
A Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója, Christopher Mattheisen a Joint Venture Szövetség elnökévé választása alkalmával szerdán úgy nyilatkozott: bízik abban, hogy a hazai gazdaság egyik húzóágazataként jelentős munkáltatói és beruházói szerepet betöltő távközlési iparág valamennyi szereplője számíthat arra, hogy az ország versenyképességének érdekében fenntartható megoldás születik a távközlési adó vonatkozásában.
   
A három mobilszolgáltató a hét elején közös javaslatot nyújtott be a távközlési adó kapcsán. A javaslat lényege, hogy amennyiben a kormányzat ragaszkodik az ágazatra kivetett újabb különadóhoz - a versenysemlegesség és az egyenlő elbánás elvének megfelelően a szolgáltatók indokoltnak tartanák, hogy a műsorterjesztők is vállaljanak részt a teherviselésben. Emlékeztettek, hogy a 2010-ben bevezetett válságadók a távközlési szektor valamennyi szolgáltatóját terhelik.
   
A három társaság közölte: ha javaslatukat a jogalkotó elfogadná, akkor a magánszemélyek előfizetését a kormány által javasolt 700 forint helyett havonta legfeljebb 400 forint terhelné, a vállalati előfizetők előfizetését pedig a kormány által javasolt 2500 forint helyett havonta legfeljebb 1400 forint. A szolgáltatók számításai szerint a tervezett adóbevétel így is biztosítható volna. A szolgáltatók egyebek mellett azt is javasolták, hogy a külföldi roaming (barangolás) szolgáltatásra az új adó ne terjedjen ki.
   
A kormány pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek a Széll Kálmán Terv 2.0-ban lévő intézkedésekhez tartozó javaslatokat, közöttük a távközlési adóról szólót. A várhatóan 2012. július 1-jén hatályba lépő elképzelések szerint az indított hívások havonta 10 perc adómentességet élveznek. Az ezen felüli időtartamra hívásonként és megkezdett percenként 2 forintot, illetve minden küldött üzenet után is 2 forintot kell fizetnie a szolgáltatónak.

MTI

Morle Creative Commons License 2012.05.17 0 0 827

Gratula a zseniális észjáráshoz.

Tehát ha valaki napi 1,1 percet beszél, ugyanannyit fizet, mint aki napi 180percet.

Gondolom, persze ugyanezek az emberkék úgy kiabálnak az arányos 1kulcsos j.adó mellett, hogy még az ara.erük is majd megszakad.

De ugyi két lehetőség is van ennek indoklására.(vagy több)

1, nem álltak sorba, mikor a logikát osztották.

2, Az a felfogásuk, hogy elősször mindent nekem, másodszor mindent nekem, harmadszor mindent nekem, ha marad negyedik, azon esetleg osztozok.

Gép-ész Creative Commons License 2012.05.17 0 0 826

Na jó, megnéztem a törvényjavaslatot. A 700 és a 2500 marad, de ami a legröhejesebb, hogy a 10 perces adómentesség is bennemaradt, úgyhogy Matelcsy nagyanyja után nem adózik a szolgáltató, bármi is legyen ennek az értelme :)

Előzmény: Gép-ész (824)
toloba Creative Commons License 2012.05.17 0 0 825
A telefonadó-törvényre a közjogi érvénytelenség megállapítása vár

 

http://www.vg.hu/velemeny/elemzes/a-telefonado-torvenyre-a-kozjogi-ervenytelenseg-megallapitasa-var-375367

Gép-ész Creative Commons License 2012.05.17 0 0 824

Azzal, hogy a telkók fizetik az adót, megmaradt egyáltalán ez a 700 meg 2500?

Előzmény: pert2 (823)
pert2 Creative Commons License 2012.05.17 0 0 823

Nincs olyan ember, aki saját számlára beszélne 100 ezer forintot, úgyhogy neki a céges 2500 forintot kell befizetnie. Az viszont örömhír lehet a marinéniknek, hogy ezt a 2500 forintot is ök fogják kifizetni némi áttétellel.

Előzmény: tuutu (822)
tuutu Creative Commons License 2012.05.17 0 0 822

Mondjuk az egész eszme szokás szerint egy tetves gazemberség.

Ugyanis a szegény embert szopatja megint, aki havi 100 ezres telefont csinál, annak is csak 700 forint lesz a max., míg a Mariska néninek is, aki a gyerekekkel, meg a Józsi bácsival beszélgetne.

Neki meg a 700 forint qrvasok pénz...

Pláne, ol. nekem van valami díjcsomagom, amiben többet beszélhetnék ingyen, mint amit valaha is beszéltem egy hónapban.

T.Tanácsos Creative Commons License 2012.05.16 0 0 821

Lesz még ebből TV-adó is

 

A mobilcégek azt szeretnék, ha a kábeltévé- és műholdas szolgáltatást nyújtó szolgáltatók is kivennék a részüket az adófizetésből. Így alighanem szórtabban oszlana el az az adóösszeg, amit a kormány be kíván szedni a távközlési cégektől. Ez azonban korántsem biztos, hogy így lesz. Ez a verzió ugyanis már az adóötlet megismerésekor is felmerült, s akkor állítólag a politikai kockázat miatt került le napirendről. Kétségkívül igaz ugyanakkor az is, hogy azóta az illetékesek rájöhettek: egy szektor egy-két speciális szolgáltatását adóztatni nem garancia arra, hogy a jogszabály megfelel minden hazai- és uniós szabályozásnak.

http://nol.hu/archivum/johet_a_teveado_

DIDORO Creative Commons License 2012.05.16 0 0 819

A technológia már évek óta adott, hogy telefonbeszélgetéseket interneten keresztül végezzük. Az internet árak már leszálltak olyan alacsonyra, hogy valós alternatívák még mobilok esetében is. Az emberek azok, akik kényelmesek és csesznek egy kicsit utána menni a lehetőségeknek, hogy megfelezzék a telefon számlájukat.

 

A telefon adó talán éppen azt éri el, hogy most (főleg a fiatalabbak) elkezdik alkalmazni moilon is ezeket a lehetőségeket. No itt lesz vége a szolgáltatók profitjának.... (meg az adóbevételnek)

maxel Creative Commons License 2012.05.16 0 0 818

Csak nem képzeled, hogy a saját kényelmes lakásomban fülessel a fejemen ülök, mint egy amatőr rádiós? Egyébként is egészségtelen, ha a szivedhez közel van, fiuknak nem ajánlatos nadrágzsebben tartani, találjátok ki miért, egyáltalán pup az emberiség hátán. Főleg, ahogy mi magyarok használjuk, éjjel-nappal.

Előzmény: Törölt nick (815)
gregor45 Creative Commons License 2012.05.16 0 0 814

Ha a mobilszolgáltatóknak nem tetszik a rájuk mért telko adó,el lehet menni.Jön helyettük kinai és Indiai mobilszolgáltatók.

A világban nem csak a Vodafone,és a Telenor illetve a Telekom nevü mobil cégek léteznek.

Septimus Severus Creative Commons License 2012.05.16 0 0 811

A dakotáknál is van telefonadó?

maxel Creative Commons License 2012.05.16 0 0 810

Nem hallottad, hogy a mobil káros az egészségre? Ha nem muszáj, nem tartom a fülemen órákig, nem mintha olyan sokáig szeretrnék élni, csak nem akarok agydaganatban meghalni.

Előzmény: Bicska Macheath (808)
ax15 Creative Commons License 2012.05.16 0 0 809

igy az egészet nem verik ránk.

 

 

A szolgáltatók, majd otthonról behozzák azt az adót, mert az emberekkel nem fizettethetik meg. 

Előzmény: gregor45 (797)
Bicska Macheath Creative Commons License 2012.05.16 0 0 808

Tovább tart, amíg mobilra kapcsolják, mint vezetékesre? :OOO Persze, mert folyton ugrándozol...

Előzmény: maxel (806)
tuutu Creative Commons License 2012.05.16 0 0 807

700 FT 1 doboz cigi ára.Nem nagy összeg.

 

Höhö, én 40 Ft-nál szoktam le, napi két dobozról.

Azért havi 42 ezer húzós lenne...:}}

 

 

Ráadásul a szolgáltatók nem fogják a verseny miatt ránk terhelni.

 

Ezt a mindenfelélátó mondta neked?

 

 

Előzmény: gregor45 (755)
maxel Creative Commons License 2012.05.16 0 0 806

nekem még van, ha nem emelik, lesz is, mert mobilon nem lehet kivárni, amig egy hivatalnokot kapcsolnak valamelyik sóhivatalban.

Előzmény: Törölt nick (805)
maxel Creative Commons License 2012.05.15 0 0 803

Nem olyan egyszerű. Egyszerűen lemondom a vonalast és kész.  

Előzmény: Törölt nick (799)
DIDORO Creative Commons License 2012.05.15 0 0 798

Ja. A macedón bulijuk ügyvédi költsége több volt a mostani adónl akkor nem nyivákoltak. Ahogy akkor azt, most ezt is kipengetik.

Előzmény: Bicska Macheath (793)
gregor45 Creative Commons License 2012.05.15 0 0 797

Max.kevesebbet telcsizünk,oszt jól van. De mivel verseny van a szolgáltatók között igy az egészet nem verik ránk.

Előzmény: Törölt nick (796)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!