Keresés

Részletes keresés

Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 64

Van egy mondás: Nem vagyok olyan gazdag, hogy megengedhessem magamnak, hogy olcsón vásároljak.

Ahol nem így gondolkodnak, ott ablakon dobják ki a pénzt, két kézzel.

Előzmény: Törölt nick (63)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 61

Na, várd ki a végét. Lehet, hogy még megirigyeljük az ottani rendőrállamot, lesz itt akkora Nemzeti Együttműködés, még rendőr sem kell, lesznek nekünk csendőreink - pl.

Előzmény: Törölt nick (59)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 60

Nem mondtam, hogy nem ellenőrzik. Az a kapunyitás egyébként olyan fülsiketítő sípolással jár, hogy megnézném én azt a suhancot, aki azt hiszi, az ott posztoló biztonsági őr nem figyelt fel a kinyitására. Teljesen oké a dolog. Sőt, ellenőrizzék itt is. Az arra megfelelő személyek. De ne akarjanak ágyúval ebihalra lőni.

Előzmény: Törölt nick (58)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 55

Így egyszerűen nem szabad gondolkodni, még egy ötszemélyes háztartásban sem, nemhogy országos megaszolgáltató szintjén.

Feltéve de nem megengedve, hogy valóban átlagban 1 fizetőre jut 2 bliccelő (a Veresi vonalon nagy összegben merem lefogadni, hogy ennek sokszorosa igaz) az azt jelenti, hogy 66%-kal nőne meg a MÁV büdzséje. Az szerintem jóval előbb megtérülne, mint 10 év.

De ha így is lenne, így nem lehet gondolkodni, ilyen rövidtávon.

Szerintem leginkább arról van szó, hogy minden adminisztráció inkább veszi a deficit ódiumát, minthogy azt mondja jópárezer embernek: mától nem lesz rád szükség. Hogy ezért milliók szívnak? Sebaj! Nem az én képemet fogják majd köpködni a Munkaügyi Hivatalban.

Előzmény: linfury (53)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 54

Én azt láttam, hogy mindenki tudta a dolgát, ha a kártyán nem volt elég egység, beriasztott a rendszer, de nem történt semmi inzultus (feltételezték, hogy nem tudja, mennyi pénz maradt a kártyán és elkalauzolták, hogy hol tudja feltölteni). Egyébként meg úgy tudom, nem csak pénzbünti járna ott, hanem az állomást kell takarítania. Na, aki valaha is szagolta a New York-i metrót, az tudja, hogy nem akar ott két órát felmosni, söpörni.

Normális rendszer, elfogadható szabályok, megfelelő megelőzés. Figyelembe véve a szolgáltatás széles spektrumát és az ottani átlagkeresetet, valószínüleg a világon a legolcsóbb. 

Előzmény: Törölt nick (51)
linfury Creative Commons License 2011.12.06 0 0 53

Ez igaz ... viszont sajnos hiába ígér ez mondjuk 10 éves távlatban megtérülést (kb. annyi egyébként), ha most nincs miből kifizetni

Előzmény: Coke Girl New (49)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.06 0 0 52

Jajjj!

Előzmény: Törölt nick (51)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 50

Tisztelet a kivételnek.

Előzmény: linfury (46)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 49

Azt írod pénz pénz pénz.

Én úgy gondolom, az az igazán sok pénz, ha mindezt meg akarjuk spórolni.

Előzmény: linfury (44)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 48

Igazad van, viszont a bűnt magát is helyén kell tudni kezelni. A bliccelés megelőzése és/vagy a retorzió nem a rendőrség dolga. Az a MÁV feladata. Merthogy (gyanítom), az is benne van (vagy benne kellene lennie) a bérletem árában, hogy ők gondoskodnak a megfelelő biztonságról, és arról, hogy minden utas az elvárásoknak megfelelően viselkedik (beleértve a jegy megvásárlását), kvázi, hogy ne kelljen nekem háromszoros áron bérletet vennem azért, mert kettő másik utas mellettem nem váltja meg a jegyét. Ezzel is védenek engem és az érdekeimet.

Ehhez viszont nem használhatnak egy egészen másféle fórumot, nem vonhatnak el máshonnan szó szerint életbevágóan fontos erőforrást, kizárólag azért, mert az könnyebb és kényelmesebb.

Előzmény: Törölt nick (42)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.06 0 0 47

Azért a társadalomra különösen veszélyes, és kis súlyú bűnöket mindig is megkülönböztettek. Nem véletlenül eredményes szinte mindig a gyilkossági ügyek felderítése és szinte soha a falfirkálással rongálóké, pedig ez utóbbi sokkal több embert bosszant, mint a gyilkosság. Szóval lenne fontossági sorrend, és nem mindennap nagy erőkkel a jegyek ellenőrzését kellene végezni, miközben, egy sarokkal arrébb nyugodtan ütik le a nagymuttert ezer forintért, mert arra semmi esély, hogy elfogják őket, hiszen nem is nagyon foglalkoznak vele. Leköti őket a jegyellenőrzés.!

Előzmény: Törölt nick (42)
linfury Creative Commons License 2011.12.06 0 0 46

Hát ... a Déliben azért elég rendesen működött, legalábbis én azt tapasztaltam ... sőt, nyáron, a kánikulában, jegy ellenében még hűtött vizet is adtak :)

Előzmény: Coke Girl New (43)
Biovadász Creative Commons License 2011.12.06 0 0 45

Szép felháborodás gratulálok.

Nos, a végállomásokon amúgy is állandóan van rendőr (tehát nem a haverod feltört házának közeléből vannak elvonva), legalább nem csak ácsorognak, hanem csinálnak is valamit.

Adófizetőként meg azért kell hogy érdekelje az embert, mert pl a mávot az én adómból is nyomatják, mert ott ugye nem lehet lehúzni a redőnyt.

Előzmény: Coke Girl New (-)
linfury Creative Commons License 2011.12.06 0 0 44

Bizony (Párizsi metróban a kapuknál is van rendőr egyébként. Ha valaki megpróbálná kicselezni, utánamegy) ... de erre mostanában ne számíts! A BKV-nál már működnie kéne, legalább a metróban, de se híre se hamva ... pénz, pénz, pénz

Előzmény: Coke Girl New (32)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 43

Igen. Határozott fellépés mellett az, ebben igazad van. A látható közömbösség mellett azonban színtiszta pénzkidobás.

Előzmény: linfury (41)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.06 0 0 42

Szerintem  a bünösség az mindenkire vonatkozik.Azzal hogy én nem váltok jegyet nincs jogom feltenni ilyen kérdéseket ,hogy már mindenki le van fogva? A kis bűn is bün. Természetesen  ha nem csalok akkor viszont van jogom feltenni a kérdést :- " Nos az elszámoltatás megtörtént?". Na és hányan vannak  a börtönben a főbünösk közűl ? Orbán! Nem ezt igérted ! Két hét alatt rendet teszünk? Hány hét telt már el azóta ? Vagy mindenütt jogot alkalmazunk vagy pedig akkor ha nem ezt tesszük akkor meg ne dicsekedjünk a fülkeforradalom  győzelmével,mert nncs elszámoltatás ,nem történt semmilyen változás -e téren. Pedig a szavazók döntő többsége  ezért szavazta meg a Fideszt .

linfury Creative Commons License 2011.12.06 0 0 41

Nem mondtam, hogy 100%-os megoldás, de legalább némi segítség ...

Előzmény: Coke Girl New (31)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 40

Jegyet betol - rács el - jegy vissza, ahogyan Londonban, Barcelonában pl.

Vagy kártya áthúz egy szkenneren - rács el - ahogyan New Yorkban.

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.06 0 0 37

Ne ugálj már rövidnadrágos!

Előzmény: Törölt nick (36)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 35

Ha visszaolvasod, amit eddig írtam, láthatod, hogy egyáltalán nem ellenük beszélek.

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.06 0 0 34

Te valamit nagyon félreértesz. Nem csak akkor lehet véleményed a fociról, ha magad is focista vagy.

Előzmény: Törölt nick (29)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 33

Hát, ezek után még az is lehet. Miért ne? Úgyis ráérnek. A rendőr ahol tud, segít.

brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Előzmény: Törölt nick (30)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 32

Beengedő rendszer. Oda se kerüljön a vonat közelébe, akinek nincs jegye.

A kerítés mellé mondjuk egy zsilipet építeni, de minden állomáson. például.

Előzmény: linfury (28)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 31

Hát, én naponta járok összesen négy vonattal, és nem tapasztaltam, hogy bármiféle segítséget jelentett volna, az egyébként állítólag űberdrága kapu. Merthogy az egész annyit ér, amennyire használják. A MÁV által pluszban fizetett kapunállók mellett pedig úgy mennek el az emberek, ahogy akarnak. Csak az mutatja meg nekik a jegyet vagy bérletet, aki akarja. Ha elmész mellette, nemhogy nem tesz ellene, de láthatóan még nem is érdekli (tisztelet a kivételnek).

Ezért kár kaput építeni, és kár akár minimálbért is fizetni embereknek kapuállásra.

És erre nem az a jó válasz, hogy rendőrt ide.

Beengedő automaták, mellettük két biztonsági őr sokkal hatékonyabb és sikeresebb lenne.

Arról nem beszélve, hogy profitábilis a megelőzés lenne, merthogy a leszálló utasok esetén már úgyis megtörtént a károkozás, ha blicceltek. De nem felengedni a vonatra ... na, az működne.

Ehhez viszont vajmi kevés a kizárólag a főpályaudvarokon felállított kerítés. Csepp a tengerben (sem).

Előzmény: linfury (27)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.06 0 0 30

Én még egy rendőrt sem láttam BKV-sal. Közterületesek vannak.

Előzmény: linfury (11)
linfury Creative Commons License 2011.12.06 0 0 28

Hogy lehet más módszerekkel védekezni? A nem hatósági személy ellenőr vagy kalauz még csak vissza sem tarthat ... semmilyen kényszerítő eszköz nincs a kezében

Előzmény: Coke Girl New (17)
linfury Creative Commons License 2011.12.06 0 0 27

Más a nagyságrend ... plusz sajna kis hazánkban van egy cinkos összekacsintás a bliccelőkkel, adócsalókkal ... stb.

Az adott cégek a saját eszközeikkel próbálnak is tenni a dolog ellen ... de mekkora volt már az ajvékolás a sok BKV ellenőr miatt a metróban itt is ... Plusz a peronkapukat is most szüntették épp meg, pedig az azért jelentett valamiféle segítséget ...

Előzmény: Coke Girl New (14)
Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 26

Addig is amíg ez a lázálmod megvalósul, hasznossá is tehetnék magukat.

Előzmény: kibergábor (25)
kibergábor Creative Commons License 2011.12.06 0 0 25

Türelem! Még vannak szabadlábon is, de azért biztató, hogy egyre több mszp-s, és dk-s erősíti a börtön frakciót!

Coke Girl New Creative Commons License 2011.12.06 0 0 24

Sok mindent nem tud a kívülálló megmondani, valóban ... de azért ez, ugye vicc volt ...

Ennyire nyilvánvaló szituáció megítéléséhez nem kell 20 éves nyomozói tapasztalat.

Előzmény: Ulrika2 (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!