Keresés

Részletes keresés

M.Zoli Creative Commons License 2011.12.02 0 0 103

Na! az egyik szakszervezeti vezeto lehet hogy megis racs moge kerul. :) Csak ennek koze nincs a szuksegallapothoz. most hogy reflektorfenybe kerult, mint a fizetesemeles egyik elharcosa ( aki annyira aggodik a betegekert :) ), kiderult, hogy a volt munkaadoja feljelentese alapjan nyomoznak utanna hutlen kezeles ugyeben. Az eset 2008-as, allitolag mar vadat is emeltek ellenne. 10-15 evet kaphat. Valszeg tobbmilliot sikkasztott. Azt nem talaltam, hogy mikori a feljelentes, de lenyegesen korabbi lehet, mint a mostani felmondasos historia. Ezt csak a margora, hogy milyen szep gral lovagok vannak ebben a szakszervezetben.

Előzmény: M.Zoli (102)
M.Zoli Creative Commons License 2011.12.02 0 0 102

Mit is kellenne belinkelnem?

 

Azonkivul senki nem kerdojelezte meg a szlovak orvosok felmondashoz valo jogat. Azokat a felmondasokat, amelyeket nem vontak vissza az orvosok, azokat termeszetesen elfogadtak eletbe leptek. Az meg a szlovak torvenyek szerint megengedheto, hogy valsaghelyzetben munkara kotelezzek az orvosokat. A szuksegallapot max. 90 napig tarthato fenn. Szuksegallapot marpedig van, torvenyesen lett kihirdetve, es ebbol torvenyes kotelezettsegei vannak a felmondott orvosoknak. Ha nem vetik magukat ala ezen torvenyi kotelezettsegnek, akkor torvenyt szegnek, aminek kovetkezmenyei vannak. Ennyi.

 

 

Előzmény: marjori (99)
marjori Creative Commons License 2011.12.02 0 0 101

Megbénult a losonci kórház a szlovák orvosok felmondása után

 

2011. december 01. 14:59, csütörtök     -

 

December elsejével életbe lépett a felmondása az azt benyújtó szlovák orvosoknak, ezért több kórházban is csak a legszükségesebb eseteket látják el. A szlovák egészségügyi miniszter felajánlotta a lemondását, magyar orvosok utazhatnak Szlovákiába segíteni.

<!-- //<![CDATA[ var m3_u = (location.protocol=='https:'?'https://ads.webdoki.hu/www/delivery/ajs.php?identid=10187248211322808346ELG':'http://ads.webdoki.hu/www/delivery/ajs.php?identid=10187248211322808346ELG'); var m3_r = Math.floor(Math.random()*99999999999); if (!document.MAX_used) document.MAX_used = ','; document.write (""); //]]> // -->

Mintegy 1200 szlovákiai kórházi orvos felmondása lépett érvénybe csütörtökön, miután a kormány és az Orvosi Szakszervezeti Szövetség (LOZ) közötti több mint kilencórás újabb tárgyalás megegyezés nélkül végződött csütörtökre virradóra. "Csalódottak vagyunk, hogy nem jött létre a megegyezés. A helyzet továbbra is nagyon komoly, és merem állítani, hogy egyes kórházakban egyenesen kritikus. Arra kérjük az orvosokat és a pácienseket is, hogy ne féljenek. Bízunk abban, hogy nem ez volt az utolsó tárgyalás" - mondta újságíróknak nyilatkozva csütörtökön reggel Marián Kollár, a LOZ elnöke. Ivan Uhliarik egészségügyi miniszter a sikertelen tárgyalások után felajánlotta lemondását. "Ha én vagyok a megállapodás akadálya, kész vagyok lemondani" - jelentette ki a tárcavezető.

Ivan Uhliarik egészségügyi miniszter kijelentette: szerdán gyakorlatilag minden pontban megegyeztek a szakszervezetekkel, még a fizetésemelés szükségességében is. Mindkét fél azonban másként gondolja az emelés mértékét. "Mindent megtettünk azért, hogy az orvosok visszatérjenek pácienseikhez" - írja a szlovákiai Bumm.sk magyar nyelvű hírportál.

Kassán stabil a helyzet, a losonci kórház megbénult

 Stabilizálták a helyzetet a kassai egyetemi gyermekkórházban - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Peter Krcho igazgató. Elmondta, három orvos még a felmondási idejét tölti. Ketten nem akartak munkába állni, ezért az igazgató ezt elrendelte nekik, ám döntését vissza is vonta, mert a két orvos tudatta, hogy már nem akar a kórházban dolgozni. Ezután megszűnt a munkaviszonyuk - írja a pozsonyi Új Szó internetes oldala. A kormány által hirdetett szükségállapot továbbra is érvényben van a gyermekkórházban. Csütörtök négy új orvos is munkába állt a kassai egészségügyi intézményben.

A pozsonyi egyetemi kórházban 287 orvos nem ment be dolgozni, de ez a szám az Új Szó szerint folyamatosan változik. Itt az orvosok egy része nem jött be dolgozni, más részük beteget jelentett. Megbénította a losonci kórházat az orvosok tiltakozása - írja az Új Szó. Július Höffer kórházigazgató tájékoztatása szerint az orvosok úgy döntöttek, támogatják az orvosszakszervezet (LOZ) akcióját, és nem léptek munkába, mert nem hajlandók megsérteni a munkatörvénykönyvet. A kórház most csak a közvetlen életveszéllyel járó esetekben lép fel.

Netes segítséget kért az orvosoktól a szakszervezet

Pihenést ajánl az orvos szakszervezet (LOZ) azoknak az orvosoknak, akik kitöltötték felmondási idejüket, s mától megszűnt a munkaviszonyuk. A szakszervezet közleményében azt írja, a pozsonyi, besztercebányai, zsolnai, rózsahegyi, liptószentmiklósi, nagyszombati, alsókubini, csacai, poprádi, eperjesi, nyitrai és bajmóci kórházak ma harcolni fognak, míg a távozó orvosok otthon pihennek. Emelett azért arra kérik a munkanélkülivé vált orvosokat, hogy SMS-sekkel, netes kommentárokkal támogassák a harcukat - írja a Bumm.sk.

A határmenti betegellátás megerősítéséről döntött az egészségügyi államtitkárság, miután a szlovák egészségügyi vezetés a sürgős ellátások biztosítása érdekében humanitárius segítséget kért Magyarországtól - közölte a magyar államtitkárság szerda este. A magyar kormány önkéntes orvosok jelentkezését is várja, hogy segítsenek a szlovákiai betegellátásban.

marjori Creative Commons License 2011.12.02 0 0 100

egy kornány köteles az ellátást megszervezni, ez pénzbe kerül, az ehhez szükséges forrásokat a lakosságon behajtani és beosztani. Ilyen egyszerû. Ha ezt az feladatot nem volt képes megtenni, mondjon le, legyenek új választások, új kormány, adóemelés, bérrendezés a stratégiai pozíciókaban, egészségügyi reform, co-payment, vizitdíj,  vagy ami ott segíthet nem tudom a pontos helyzetet.

 

Választható másik út a szükségállapot, kijárási tilalom , lakhelyelhagyási tilalom, szelektíven az orvosokra, koncentrációs tábor csak nekik,  az szakszervezeti vezetôk bebörtönzése ´(lásd M. Zoli), lôparancs, statárium.

 

 

 

Előzmény: Mantis Screamer (98)
marjori Creative Commons License 2011.12.02 0 0 99

az állampolgári kötelességek között kultúrállamban nem szerepel a felmondási jogról való lemondás vagy annak korlátozása, a kötelezô munka elrendelése (még mindig nem tudtad belinkeli milyen KATASZTRÒFA miatt nem lehet ellátni az ország lakosságát, bár én azt hogy nem lehet ellátni a maradék 15-20 ezer orvossal, kétlem)

 

 

Előzmény: M.Zoli (96)
Mantis Screamer Creative Commons License 2011.12.02 0 0 98

Nemtom mennyire kultúrált az amúgy TB-t fizető, eü ellátásra jogosult beteget hagyni szenvedni vagy meghalni.

Előzmény: marjori (97)
marjori Creative Commons License 2011.12.02 0 0 97

kultúrállamokról beszéltünk, nézegetheted a magyar törvényt.

 

 

Előzmény: M.Zoli (95)
M.Zoli Creative Commons License 2011.12.02 0 0 96

Igen, igy van. Katasztrofa eseten mindenkit kotelezhet az allam a szolgalatra. Sot anyagi javakat is lefoglalhat, felhasznalhat, termeszetesen kompenzacioert ( esetleg utolagos ). Na most, ha 16 korhazban nem tudjak ellatni a betegeket, nincs meg az alap surgssegi ellatas, stb. Akkor az igenis katasztrofa helyzet. Mert ebbe allampolgarok hallhatnak bele, stb. Es ha Jozsko Pisko villamos vezeto tudna vakbelet muteni, akkor a szuksegallapot okan ot is koteleznek, hogy vegyen reszt az ellatasban.

 

Amugy a maximalis hatarido 90 nap, addig a miniszteriumnak meg kell oldania a helyzetet. A szolgalatra kotelezett orvosok kozul azok, akik el is latjak a szolgalatot, azok kompenzaciot kapnak, a beruk 70%-at, akik pedig megtagadjak, az mar buntetojogi kategoria.

 

Ennyire egyszeru. Es ez rohadtul nem diktatura. Tudod az allampolgarsag nem csak jogokkal, hanem kotelessegekkel is jar. Amugy meg a jelenlegi temponal Magyarorszagon 2-3 even belul nagyon valoszinu, hogy szuksegallapotok sora fog kovetkezni. Majd nehogy meglepodj.

Előzmény: marjori (94)
M.Zoli Creative Commons License 2011.12.02 0 0 95

Hat ha hianyzik esetleg, akkor a fiuk 2/3-al orvosolhatjak. :) Bar asszem azert meg van nehany kategoria aminek alapjan ki lehet hirdetni. Es mondok neked meg jobbat. Van egy Jolly Joker. Terrorizmus!

 

Es ha mar sztrajktorveny. Biztos vagyok benne, hogy letezik szabalyozas a sztrajkra strategiai fontossagu kozuzemeknel. Ha jol sejtem le van fektetve az a minimalis ellatas, amit biztositani kell altalanos sztrajk eseten is.

Előzmény: marjori (90)
marjori Creative Commons License 2011.12.01 0 0 94

Nem ismerem az ide vonatkozó törvényeket, de egyetlen demokratikus állam sem teheti meg velem hogy a törvényes felmondásom utáni napon kényszerrel dolgoztasson. Jogom van elutazni Rómába és az utcán csavarogni, jogom van az apósom hétvégi házában lógatni a lábam, vagy egyszerûen otthon sorozatokat nézni. Nem vitethet vissza rendôrrel.

 

Más kérdés ha az országot katasztrófa sújtotta: földrengés, árvíz, piréz invázió. Ilyen esetben jogos a rendkívüli állapot, de az akkor nem csak rám vonatkozik hanem rád is, a te családodra is és MINDEN állampolgárra.

 

Na ezért mondom hogy sötét diktatúra.

Előzmény: M.Zoli (82)
nagyanyo05 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 93

Magunknak!:)

marjori Creative Commons License 2011.12.01 0 0 91

Tudod a szlovák , cseh, lengyel, magyar orvosokat tárt karokkal várja Európa. A skandinávok annyira tárt karokkal hogy négy hónapig nyelvet tanítatanak nekik kb 2000 eurós fizetés mellett  csak jöjjenek, folyvást-folyvást... Aztán a 4 hónap után lesz 3000-5000 euró fizetésük kezdésnek, mellette nyelvtanfolyam...

 

 

Előzmény: M.Zoli (89)
marjori Creative Commons License 2011.12.01 0 0 90

"Alkotmány

19. § (1) A Magyar Köztársaság legfelsőbb államhatalmi és népképviseleti szerve az Országgyűlés.
(2) Az Országgyűlés a népszuverenitásból eredő jogait gyakorolva biztosítja a társadalom alkotmányos rendjét, meghatározza a kormányzás szervezetét, irányát és feltételeit.
(3) E jogkörében az Országgyűlés

h) hadiállapot vagy idegen hatalom fegyveres támadásának közvetlen veszélye (háborús veszély) esetén kihirdeti a rendkívüli állapotot, és Honvédelmi Tanácsot hoz létre;
i) az alkotmányos rend megdöntésére vagy a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló fegyveres cselekmények, továbbá az élet- és vagyonbiztonságot tömeges méretekben veszélyeztető, fegyveresen vagy felfegyverkezve elkövetett súlyos erőszakos cselekmények, elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség esetén (a továbbiakban együtt: szükséghelyzet) szükségállapotot hirdet ki;

1996. évi XXXVII. törvény
a polgári védelemről

 

(2) E törvény alkalmazásában veszélyhelyzet a szükséghelyzetet [Alkotmány 19. § (3) bek. i) pont] el nem érő mértékű, az élet- és vagyonbiztonságot vagy a környezetet veszélyeztető természeti csapás, illetőleg ipari baleset okozta állapot, amelyet különösen a következő események válthatnak ki:
a) súlyos, több embernél halálos lefolyású tömeges megbetegedést előidéző kórokozó megjelenése, amely kórokozót ürítő embertől, kórokozót tartalmazó holttesttől, kórokozóval szennyezett élelmiszerből, vízből, talajból, tárgyról, anyagról, levegőből, állatból vagy állati tetemből származik;
b) ivóvíz célú vízkivétellel érintett felszíni vizek haváriaszerű szennyezése;
c) kedvezőtlen meteorológiai viszonyok következtében fellépő légszennyezettségi állapot, amelynek során bármely légszennyező anyag koncentrációja a 30 perces levegőminőségi határértéket a megengedett esetszámon felül meghaladja;
d) a környezet veszélyes hulladékkal való közvetlen és súlyos szennyezése;
e) az atomenergia alkalmazását szolgáló létesítményben, berendezésben radioaktív anyaggal végzett tevékenység során vagy nukleáris űrobjektum becsapódását követően a biztonságot kedvezőtlenül befolyásoló és a lakosság nem tervezett sugárterhelését előidéző esemény;
f) ipari létesítményben, továbbá szénhidrogén-kitermelés során vagy veszélyes anyag tárolása és szállítása közben bekövetkező baleset, amikor a szabadba kerülő mérgező anyag az emberi életet vagy egészséget, továbbá a környezetet tömeges méretekben és súlyosan veszélyezteti;
g) árvízvédekezés során, ha az előrejelzések szerint az áradó víz az addig észlelt legmagasabb vízállást megközelíti és további jelentős áradás várható, vagy elháríthatatlan jégtorlasz keletkezett, illetőleg, ha töltésszakadás veszélye fenyeget;
h) több napon keresztül tartó kiterjedő, folyamatos, intenzív, megmaradó hóesés vagy hófúvás;

 

 

 

hol látod azt hogy Magyarországon tömeges felmondás vagy sztrájk esetén szükségállapot rendelhetô el?

 

 

 

Előzmény: M.Zoli (82)
M.Zoli Creative Commons License 2011.12.01 0 0 89

Nem sok.

 

De a nyelvet is meg lehet tanulni. Azonkivul van angol is a vilagon. Azonkivul abba meg nem gondoltal bele, hogy ha pl. Oroszorszagban kerulsz turistakent korhazba, es pont nem ertesz oroszul, az orvos meg angolul, akkor hogy latnak el? Mert el fognak latni, ha van biztositasod, lehet hogy meg a nelkul is.

 

Es akkor meg ott van az a csodalatos dolog, hogy az orvostudomany meg mindig hasznalja a latint. ;) 

Előzmény: Törölt nick (88)
bakibaby Creative Commons License 2011.12.01 0 0 86

"Tegnap a parommal beszelgettunk errol, o tanar. Nagyon jol foglalta ossze a lenyeget azzal, hogy akkor most minden tanar, rendor, katona, ...- minden kozalkalmazott kerjen azonnali 50 %-os fizetesemelest, vagy kulonben nem dolgozik?"

 

-Igen. Miértk érdezed?

 

bb

Előzmény: M.Zoli (82)
M.Zoli Creative Commons License 2011.12.01 0 0 85

Maximum 90 napig lehet szuksegallapot. Addig van munkajuk, fizetes is erte, addig kereshetnek maguknak jobban fizeto allast nyugaton. Lesznek akik el is mennek, de nem 1200. 

 

Meg fog oldodni a helyzet. Amugy abba nem gondoltal bele, hogy esetleg a magyarorszagi orvosoknak is vonzo lehet egy kozel 2000 euros fizetes, raadasul Magyarorszagtol csak egy kopesnyire? :)

Előzmény: luis3 (84)
luis3 Creative Commons License 2011.12.01 0 0 84

A szlovák orvosok a csehekéhez mérik a fizetésüket. Teljes joggal.

És őket nehéz lesz megetetni mivel nyugaton tárt karokkal várnak mindenkit: nem 700€ emelésért!

Igazuk van: nálunk 25 éve a piacgazdaságról hallok papolni, ami mindenhol érvényesült, a szkg árában a hiteleimben, a kajában stb kivéve egy helyet: a fizetésemben. Mellesleg -és erről kevesen tudnak- a szlovákok előszört azt kérték, hogy orvoskat adjunk, anesztest, sebész, gyerekgyógyász stb. Szerencsére a kórházigazgatók voltak olyan okosak hogy nemet mondtaK: küldjék inkább a beteget ide ha kell.

A szlovák orvosok esetleges sikeres sztrájkja segít a magyarokon is. Tanulságos lesz.

Kudarc esetén rövidesen kiürül Szlovákia is Mo is.

Előzmény: M.Zoli (82)
M.Zoli Creative Commons License 2011.12.01 0 0 83

Meg valami. 

 

Azok az orvosok, akik a szuksegallapot ellenere nem vettek fel a munkat, nem veletlenul mentek orvoshoz a mai napon. Az egyeduli torvenyes kibuvo a szolgalat megtagadasa alol, ha egeszseguk nem engedi felvenni a szolgalatot.

Előzmény: M.Zoli (82)
M.Zoli Creative Commons License 2011.12.01 0 0 82

Nincs kedvem sokat potyogni, ezert bekopizom azt, amit mar mashova irtam:

 

1200 orvosnak lejart a felmondasi hatarideje. Ezek ma elvesztettek az allasukat. Amugy tegnap ejszaka a kormany a 300 euros fizetesemelesi ajanlatat megemelte meg egyszer, nem tudom mennyire, az orvosok nem fogadtak el. Nekik minimum 707 kell. Amugy a kormany az osszes koveteleset teljesitette az orvosoknak, a fizetesemelesi kovetelesuket csak felig. Erre az orvosszakszervezet vezetoje bejelentette, hogy a paciensek csak ne feljenek, lesz meg targyalas, es hogy a kormany a felelos azert, mert veszelyezteti a betegek eletet. 

 

Szoval 1200 orvos miatt egesz Szlovakiaban szitokszo lesz az orvos. Gyonyoru. Tegnap a parommal beszelgettunk errol, o tanar. Nagyon jol foglalta ossze a lenyeget azzal, hogy akkor most minden tanar, rendor, katona, ...- minden kozalkalmazott kerjen azonnali 50 %-os fizetesemelest, vagy kulonben nem dolgozik?

 

Amugy az egesz sztrajkot az ellenzeki Fico rendelte meg, de az meg ot is meglepte, hogy az orvosszakszervezet atmegy nyilt zsarolasba a fizetesert. :) Ficonak az volt a fontos, hogy a korhazakat ne alakitsak at reszvenytarsasagokka. Ficot ugyanis olyan penzugyi korok is penzelik, akik nagyon jol keresnek az allami korhazaknak eladott tularazott orvosi muszereken, gyogyszereken. 

 

Kis osszehasonlitaskent. A reszvenytarsasagkent mukodo ( megha a reszvenyek akar 100%-a is van allami kezen ) korhazak tavaly ev vegere felhalmoztak 600 000 Euro adossagot. A klasszikus allami korhazak ugyanekkor felhalmoztak kozel 500 000 000 Euro tartozast. A tulaj gyakorlatilag ugyanaz, csak reszvenytarsasagkent maskent kell mukodni, es elszamolni.

 

Meg egy mazsola. Az orvosok atlagkeresete Szlovakiaban jelenleg kb. 1500 Euro kornyeken van ( fizetes, + a fizetett szolgaltatasokert jaro dijak. Pl. ha nem akarsz varakozni akkor berendeltetheted magad kulon 4 vagy 5 Euro koruli osszeggel )s, ebbe nincs beleszamolva az, amit boritekban kapnak a betegektol, es agyogyszerforgalmazoktol. Azzal egyutt az orvosok atlagjovedelme kb. 2000 Euro. Ebbol persze a fekete az meg adomentes is.

 

Amugy Szlovakia a GDP-jehez merten, OECD atlagon feluli osszeget fordit az egeszsegugyre, Atlagon feluli az orvosok fizetese, es messze atlagon feluli a korhazi agyak szama 1000 fore vetitve. Szoval ennyit az orvos szakszervezetrol. :(

 

Bazdmeg meg eskut is tesznek. Ezek a felmondo orvosok ugyanolyan szar alakok, mint a politikusok. :( A tobbiek, a tobbseg pedig majd begyujti a lakossag nyilt megveteset, holott ok tettek a dolgukat, sot, dolgoznak most ezek helyett a hienak helyett is. Minden tiszteletem az ovek.

 

Kiegeszites hozza, hogy amikor 2008-ban a valsag kitort, akkor ugyanez a szakszervezet, ugyanezzel a vezetovel nagyon megerto volt, es a valsagra valo tekintettel nem forszirozta a fizetesemelest. Ja akkor Fico volt kormanyon.

 

Amugy a szuksegallapotot nem a kormany talalta ki, hanem az allamfo kerte fel ra a kormanyt ( ami mar csak ugyvezeto,  ugyanis megbukott mar mostanra ). Az allamfo pedig Fico babja.

 

ettol fuggetlenul a szuksegallapot abban a 16 korhazban jogos, amelyeket donto mertekben erintettek a felmondasok. Ugyanis az orvosi ellatast biztositani kell. Ennek alapjan pedig az orvosoknak, ha nincs munkaviszonyuk akkor is, kotelesseguk felvenni a munkat, a berezes 70%-aert. A szuksegallapotot maximum 90 napig lehet fenntartani. Aki a szuksegallapot ellenere nem veszi fel a munkat, az buncselekmenyt kovet el, es birosag ele allithato. Ezek az ervenyes torvenyek, es mehetnek akar Strassburgba is, ez ellen nem tehetnek semmit. Nezzetek csak at, hogy a magyar torvenykezesben milyen eloirasok vannak szuksegallapot esetere.

 

Ez nem diktatura, ez egyszeruen allamerdek, torvenyekben lefektetve. 

 

Előzmény: marjori (80)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.01 0 0 81

Mostanában következik el az igazi piaci viszonyok kialakulása, amelyben mindenki választhat, hogy mennyiért adja el munkaerejét, a másik fél pedig választhat, hogy elfogadja-e az ajánlatot, vagy ha nem, akkor az egyikük máshonnan veszi az árut, a másik pedig máshol adja el ... ha tudja. Nyilván a sanyarodó életkörülmények és a kinyíló piac hozták felszínre ezt a régen érlelődő problémát.

Előzmény: bakibaby (79)
marjori Creative Commons License 2011.12.01 0 0 80

Börtönt. Nem inkább gulágot, recsket a mocskoknak?

 

De kérlek, tárd elénk a hátteret, nagyon érdekes lenne hallani...

Előzmény: M.Zoli (78)
bakibaby Creative Commons License 2011.12.01 0 0 79

"ismerni kellenne a tiltakozasuk hatteret is. " - lehet, hogy elégedetlenek a bérezésükkel?

 

bb

Előzmény: M.Zoli (78)
M.Zoli Creative Commons License 2011.12.01 0 0 78

Remellem a szakszervezet vezetoje, es meg nehany orvos a bortont is kiprobalja, mert megerdemlik. Csak ahhoz ismerni kellenne a tiltakozasuk hatteret is. 

Előzmény: marjori (77)
marjori Creative Commons License 2011.12.01 0 0 77

Szükségállapot, mi? Személy szerint leosztva azokra akik felmondtak.

 

Sötét diktatúra. Ötvenes évek.

Remélem az érintettek jogorvoslatért fordulnak elôször otthon majd az EU-ban ha nem kapnak kompenzációt.

Előzmény: marjori (76)
marjori Creative Commons License 2011.12.01 0 0 76

1200 szlovák orvos mától nem dolgozik

Nincs megegyezés a kormánnyal, a szlovák egészségügyi miniszter felajánlotta lemondását. Tovább »

forrás: Index.hu

Legfrissebb hírek szerint meg de igen, kétségbeesetten tárgyaltak még éjjel is.

 

Előzmény: M.Zoli (71)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.30 0 0 75

Ezennel leminősítem Szlovákiát C3+ kategóriából Zs10- -ba. Remélem, ez segít.

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.30 0 0 74

Így is túl sok orvosuk volt, ami nem hatékony. A görögök elsziesztázták, a szlovákok elkúrálták a pénzt, ezért le kell őket minősíteni. Ez az igazi segítség, mert ettől észbekapnának, hogy nincs ingyenebéd, de a piac mindent megold.

 

Előzmény: Süvítő szél (73)
Süvítő szél Creative Commons License 2011.11.30 0 0 73
farigó82 Creative Commons License 2011.11.29 0 0 72

napelem bum panama; tobb vizieromu epitese; 20-30 biogaz projekt; finiselnek Mohinal; eromuveket a hulladekho hasznositasara; szemetegeto korszerusites

 

A napelem bum a németeknél is egy panama volt (jan. 1. óta 15% a felvásárlás a beígért 30 helyett). Viszont ezek a projektek mindenképp a függetlenség felé viszik őket. Nem akarnak az orosz gáztól függni.

 

Kiváncsi vagyok, hogy az oktatás hogyan alakulhat náluk. Az egy hosszútávú befektetés, de pl. az ír gazdasági csoda alapja is az.

 

Minden esetre az látszik, hogy a válság után jobban fog menni nekik, mint nekünk. Akkor pedig már azért lesz érdemes jóban lennünk velük, hogy tudjunk nekik exportálni.

Addig is mindnyájan jobban járunk, ha kölcsönösen kisegítjük egymást a bajban. Szerintem az maximálisan minket minősít, ha mi nyújtunk először kezet.

Előzmény: M.Zoli (70)
M.Zoli Creative Commons License 2011.11.29 0 0 71

Friss hir. Szlovakiaban a kormany mar nem targyal az orvos szakszervezettel, egyenesen az orvosokhoz fordult a mai napon az ajanlataval. Ez atlag 300 euros beremeles, a tobbi dolog mellett. Mostanra a 2400 felmondasbol 800-at mar visszavontak, tehat ennyien mar elfogadtak a kormany ajanlatat. Majd lassuk mi lesz meg a heten. Valszeg a szakszervezet rosszul merte fel a helyzetet, es bakot lott.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!