Keresés

Részletes keresés

nézek Creative Commons License 2013.10.09 0 0 76

ebből is láccik mekkora paraszt vagyok, de eddig fingom nem volt ki ez a Fekete Ernő...most kénytelen voltam gúglizni, mert itt már valami színészistrenkirály magasságban van agyondícsérve...

....igérem, bepótolom ezt a mulasztást...(vagy nem)  :-(

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 75

Kis lapzsemle:

 

Társas játék - száz százalék magyar (comment.blog)

(jegyzem meg, anno a Tűzvonalbanról egész másképp beszélt a comment blog is... igaz, ott is az első évad volt az etalon)

 

Simon Kornál interjú I. (dívány)

 

Simon Kornél interjú II. (Nők Lapja)

(ez azért lazább volt, mint a másik)

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 74

Nyáron láttam a Római vakációban, ott pl. tök laza volt. De tény, hogy elég furán hozza ezt a szerepet eddig. És nem tudtam, hogy 41, fiatalabbnak gondoltam :-D

Előzmény: CérnaSzáll (72)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 73

..

CérnaSzáll Creative Commons License 2013.10.09 0 0 72

Amúgy nekem is valahogy fura Fekete E., miközben ő korának istenkirálycsászár színésze, valahogy nagyon idegenül mozog, olyan darabos, nyoma sincs annak a játszi könnyedségnek és természetességnek, mint amit a színházban lehet látni. De lehet, hogy ez még nagyon az eleje volt, és majd belerázódik, sajnos, hogy ritkán lehet őt látni filmben.

(amúgy 41 éves :) )

Előzmény: Törölt nick (71)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 71

Hát tudod, ez sem lepne meg, meg az sem, amit Gnáci írt eggyel feletted :-D

És nekem is fura volt Fekete Ernő "prof"-nak, én nem tudom a körítést a címek körül, de ennyire fiatal profot még nem láttam. (igaz, ha már megint a kekecségnél tartunk, nekem az is fura volt, hogy behívták műtétre... talán még a magyar eü. körülményei közt sem csak ő tud megoperálni egy gerincsérülést abban a kórházban, pláne, ha az valamiféle baleseti sebészet, ahová az akár AZONNALI életmentő műtétet igénylő sérülteket beszállítják.... :-D

 

Amúgy Ivánt is vérgecinek írták az első évadban, valahol mégis meg lehetett kedvelni a karaktert, és szurkolni neki.... hogy a sors vezesse végig vmféle tanulási folyamaton, hogy jobb ember legyen. Tőlem lehet ilyen karakter Fekete is (jól is fog neki állni, mint Thúróczínak az övé :-D), de eddig a 2x30 precben egy emberi/szimpi reakciója nem volt. Tehát pl. mikor nem Judittal kekeckedett épp, hanem mondjuk műtét után ment kifele vagy amikor Lénával beszélt, akkor sem tűnt olyan szimpi dokinak.

Jó, House óta tudjuk: maga melyiket választaná, egy bunkó orvost, aki meggyógyítja, vagy egy kedveset, aki nem? (mondjuk én olyan szeretnék, aki meg is gyógyít, meg még jól is kommunikál :-D)

Előzmény: CérnaSzáll (68)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 70

Sil nekem is a kedvencem lett, az a búra, a gesztusai, minden.

A végéről én még azelőtt olvastam, hogy láttam volna, tehát meglepi nem volt, de -és akkor mégsem lennék itt teljesen off-

nekem egy kicsit túl van spilázva a körülötte kibontakozó "gondoljuk tovább, hogy mit jelent" mozgalom. (tehát, hogy Meadow háromszor próbál beállni a kocsival, pont ahányszor megpróbálták megölni Tonyt, és ugye harmadjára sikerül beállnia stb.)

De tény, hogy mivel az egész 6 (sőt, tkp 7) évadban arra lettem szoktatva, hogy gondolkodjak, sok mindent elfogadtam, ami épp nem tűnt logikusnak vagy nem láttam rá magyarázatot... és mindig megkaptam a választ, lehet, hoyg néha csak részekkel később, de megkaptam.

Jó, itt ugye két rész ment le, de ebből a kettőből nem az a trend, hogy ne vezetnének szorosan kézen fogva valamerre, amerre ők jónak látják, úgy, hogy ha mégsem értek valamit, akkor ne rajtam keressék, miért feltételezem, hogy ők felejtették el megmondani... :-D

Mint ha lenne egy magyartanárom, aki évekig jól elvan, ha verselemzés címszóval előadják neki a diákok azt, ami az irodalomkönyvben van leírva, aztán egyszer csak elkezd karókat adni rá, és azt várja el, hogy mindenki el tudja mondani, mit mond NEKI a vers, miért áll ott pont az az allegória stb. :-D

Előzmény: Alpári Gnác (67)
Alpári Gnác Creative Commons License 2013.10.09 0 0 69

Az úgy lesz, szerintem, hogy Fekete Ernő özvegy, valamiért ezt imádják a sorozatírók.

 

Az megint más kérdés, hogy egy 40 alatti pasi nem tud professzor úr lenni, ez konkrét képtelenség a magyar eü-rendszerben.

Előzmény: CérnaSzáll (68)
CérnaSzáll Creative Commons License 2013.10.09 0 0 68

Cserében viszont sikerült Fekete Ernő karakterét még eggyel feljebb tolni a bunkó rangsorban és baromi nehéz lesz visszajönni ebből odaáig, hogy szurkoljak majd a Judittal való kapcsolatának....

 

Lehet Fekete szerepe vérgeci, és nem is biztos, hogy kellene nekik drukkolni (és persze nyilván a Barátnő férje ő, csakhogy Judit visszaadhassa a Gabi-dolgot pepitában)

Előzmény: Törölt nick (64)
Alpári Gnác Creative Commons License 2013.10.09 0 0 67

Ez egy érdekes dolog, hogy ugyanis a Lost-nál milyen volt a befejezés.

A Maffiózók végét is nagyon utálták sokan, pedig az szerintem nagyon jó volt.

Mondjuk annyi, hogy mivel minden szereplőt kinyírtak, így az esetleges folytatás lehetőségét is kizárták, különösen Silviot sajnáltam, aki a kedvenc karakterem volt, de ezt Gandolfini halála amúgy is zárójelbe tette.

 

De én nem azért nézek egy sorozatot évekig, hogy majd a végén mekkorát fog ütni, hanem mert jó nézni.

 

A Lost vége minimum bugyuta volt, maximum megcsúfolta az egész sorozatot.

De ettől még pl. a második évad első része kurva jó volt, szóval úgy vagyok én ezzel, hogy le is szarom, milyen volt a vége.

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 66

Ja, és félreértés ne essék: amiket írsz, azok EGYENKÉNT mind tökéletesen elfogadható érvek/magyarázatok még egy olyan vén kekecnek is, mint én.

Csak ha SOK ilyen van a filmben v. sorozatban, akkor az nem az az eset, amit muszáj elfogadni, lévén azt is emberek csinálták, és mint ilyen hibázhatnak időnként. Akkor ez trend, és akkor már sajnos arról szól a sorozat hogy vagy nem jutott semmi eredeti az eszükbe vagy annyira bombasztikusat akartak minden szóval alkotni, hogy túlparázták az egészet. Pláne, ha -ahogy már mondtam- elé veszem a cseppet sem szerény werkfilmes kinyilatkoztatásokat, hogy most mekkora baromi nagyot is alkottak.

Ami megint nem zavar egy retekklubos napi szappannál, de ugye az HBO is más minőség, meg ez sem egy szimpla szappan.... pontosabban nem volt az az első évadban.

És éppen ezért akart a fene hibát keresni benne, én szórakozni akartam, mint az elsőn, és mint ilyen, én lennék a legboldogabb, ha mostantól pár hétig fix vasárnap esti programom lehetne, hogy leülök megnézni a következő folytatásokat. De abból már kinőttem, hogy valamit azért nézzek, hogy bosszankodjak rajta, szóval, majd olvaslak Titeket, meg a HV-ot, aztán meglátjuk. Ha nem lesz igazam, és a harmadik résztől minden helyre zökken, én csak nyertem, az elmaradás meg bepótolható az HBO on demandról. Ha meg igazam lesz, azt valahol sajnálom ugyan, szintén nyertem, mert nem idegesítettem fel magam :-D

Előzmény: CérnaSzáll (62)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 65

...

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 64

Amire ezer teljesen más módszer is kínálkozhatott volna, nem beszélve arról, hogy mennyiben volt fontos ezt a második rész végén megtudni, mondjuk a harmadik eleje helyett.

Sajnos, itt is több a kevesebb: minél simább, egyszerűbb a felvezetés módja, annál kevésbé zökkensz ki a meséből.

Tehát ha az volt az ok, amit mondassz, mondjuk egy sima felvezetés lett volna, hogy a prof a műtét után rohan elfele, mikor Dávid és többiek megállítanák, hogy érdeklődjenek Léna állapota felől, annyit mond, hogy csak egy perce van, mert mennie kell az oviba a gyerekéért/gyerekeiért. (és persze ezer más megoldás is lehetett volna, nekem most csak ez jutott kapásból eszembe)

 

Cserében viszont sikerült Fekete Ernő karakterét még eggyel feljebb tolni a bunkó rangsorban és baromi nehéz lesz visszajönni ebből odaáig, hogy szurkoljak majd a Judittal való kapcsolatának....

Jó, ha nagyon kapacitál valaki, akkor azt bevallom, hogy szerintem az első, a kutas dolog nem is volt annyira bunkó, elvégre honnan kellett volna tudnia, hogy Judit is meg akar állni inni és ő majd jól bevág így elé? Mondhatni persze, hogy ha meg akar állni, akkor látva, hogy valaki/bárki a kút mellett halad el, lelassíthatott volna, hogy ne előtte vágjon be (nota bene: naponta fut az ember ilyesmibe autóval az utakon, pl. valaki elég agresszívan-sportosan megelőz, hogy aztán már fékezzen is, és bekanyarodjon az első keresztutcába, te meg jót fékezhess miatta, de ezen szerintem már nem kell felkapni a vizet)

A tippem meg arra, hogy miért ilyen a prof, erősen az, hogy az lesz a bombasztikus magyarázat, hogy a felesége annyira kicseszett vele, hogy most minden nőt aláz, ahol tud :-D (ne legyen igazam, mert jobba lenne, ha az első részekben látottak ellenére nem csupa kiszámítható dolog történne....)

Előzmény: CérnaSzáll (62)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 63

Ez nálam már a Lostnál sem jött be. Sajnos, bármekkora hatalmas újabb talányokat vezettek is be, piszkosul eluntam, hogy csak kuszálják a szálakat, magyarázat meg még nyomokban sem jön. AZtán, ahogy olvastam, a befejezés totál ez is lett... örülhetett, aki azért nézte végig, hogy megismerje a magyarázatot :-D

Előzmény: nézek (61)
CérnaSzáll Creative Commons License 2013.10.09 0 0 62

Fogorvosos jelenetnek azért abban még volt funkciója a jövőre nézvést, hogy kiderült, hogy istenkirálycsászárimádom Fekete Ernő karakternek van gyereke, és vélhetően családos ember.

Előzmény: Törölt nick (60)
nézek Creative Commons License 2013.10.09 0 0 61

Félek, ezzel a sorozattal is úgy járok, mint a Twin Peaks-al, a végét kár volt kivárni..(nem is volt).

  ....de már csakazértis végignézem, mert a szájambarágták, hogy jobb lesz, mint az előző évad..

...hááát...ezekután..? bááár, az is axióma, hogy minden kezdet nehéz..   nem, mégsem, már nem kezdők...

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 60

Ó, én is tudok sok mindent gondolni, de alapvetően egy sztorinak nem árt, ha ilyen alapvető dolgok egyértelműen kiderülnek belőle. Pl. nem olyan régen olvastam egy új magyar krimit, ahol egy pillanatig nem tudtam eldönteni, a nyomozó valami ezoterikus izébe keveredik-e -addig semmi nem utalt ilyen fordulatra, tök realista volt a dolog-, aztán rájöttem, mivel nekem is szokott lenni, ha nem is ilyen erősen, hogy migrénje van. De tuti, hogy ha valakinek az életben nem volt migrénje, meg migrénes közeli ismerőse, hogy ma sem tudja, mik voltak a színes foltok, a képzelt hangok és árnyak :-DDD. Aztán erről beszélgettünk az íróval is, és ő is elismerte, hogy talán valóban pozícionálhatta volna pontosabban a dolgot...

Amit mondassz, abban meg ott is van bökkenő, hogy a látott két részre 98%-ban kb. a TÚL szájba rágás a jellemző. Magyarán mondjuk a Maffiózókban, amit lentebb emlegettem, tök természetesnek veszem, hogy gondolkodnom kell, de itt akkor nem koherens a dolog: ne várják el, hogy ha ötvenszer szájba rágnak valamit, akkor ötvenegyedjére kitalálom az ő -igen halványan megfogalmazott- szándékaikat. (egyébként mennyiben evidens, hogy a barátnőm, akivel talákozom, pont színésznő és pont ugyanarra a forgatásra megy, amin én dolgozom?)

 

A kiskölyök feje meg megint annyiban érdekes, hogy azért a fogfájás nem pár óra alatt fajul olyanná, hogy MINDKÉT oldalon feldagad az ember pofája. Természetesen apró plusz, hogy legalább nem egymás után van vágva a kettő, de nem árt akkor ezt dramaturgiailag egy pöttyet jobban szétválasztani és/vagy az előző jelenetben utalni egy kezdődő fogfájásra. (de mondjuk nekem a Downton Abbeyvel is az a bajom, hogy gyakorlatilag nem érezni benne, hogy itt évek telnek el, csak onnan tudom, hogy 6-8 évvel több van, hogy kiszámolom a Titanic katasztrófájának dátuma, meg az első világháború vége közti időt...)

Külön bónusz, hogy agymunkát vársz el megint akkor, mikor más részről az egész fogorvosos jelenetnek semmi más funkciója nincs, mint hogy épp HARMADJÁRA rághassák a szánkba, hogy Judit és prof bezony egyszer meg fognak békülni egymással, akármennyire is próbálja most a sors(????) befeketíteni (hahaha, Fekete Ernőt befeketíteni) a profot....
Pedig a dolgok úgy működnek, hogy ahogy a nézőt beidomítod, úgy fogja nézni a dolgokat: ha szájba rágsz, feltételezni fogja, hogy amit nem mutatsz meg, az nincs, nem gondolkodik. Ha meg arra szoktatod, hogy nem tudhat mindent (ahogy az életben sem) és logikáznia kell, akkor fog is (vagy max. ha kertévén nevelkedett agyhalott, akkor nem nézi majd a műsort és basta)

Előzmény: CérnaSzáll (59)
CérnaSzáll Creative Commons License 2013.10.09 0 0 59

Elolvastam sixxet, azért sokszor a szájbarágósságot hiányolja. Gondolom a barátnő azért volt a kajáláskor full sminkben meg más ruhában, mert ő egy szereplő a filmben, amit Judit pasija rendez,  Judit meg sminkes benne, így kerülnek a cateringbe is. Fogorvos jelenet meg másik nap van az állatkerthez képest, miért kellett volna már akkor is dagadtszájúnak lennie a gyereknek?

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 58

Igen, és mikor Judit rohan vissza a kocsijához, jön is FEL egy autó.

És pont olyan a környék, amiről szerintem minden autós pontosan tudja, hogy ott aztán nem marad büntetlen még 5 percnyi várakozás sem, nem, hogy bemenjek dolgozni, és órákkal később meglepődjek a kerékbilincsen.

Hagnsúlyozom: egy pár nem túl valószerű fordulat elmegy. A sok már sok, és arra utal, hogy vagy tényleg panelekből építkeznek, vagy aaaannnnnyira bombasztikusak akarnak lenni, hogy na.

Pl. Juditot leparkoltathatták volna egy olyan helyen, ahol lehet, és mondjuk defekt miatt kénytelen taxit választani.

Judit barátnője meg simán beállhatott volna Judit és Schmied mögé a stáb büféjében a sorba (ha tudom, hogy később el kell lőjek még egy dolgot a kocsival, biztos nem azt választom, hogy előző napra is beteszek egyet.)

Ezeket az eröltetett fordulatokat egyébként szerintem szépen példázza még az elején Lénáék kis asszisztens lánya, mikor azt mondják neki, hogy tegye a kinyomtatott emileket az asztalra, erre ő annak ellenére ráteszi az összeszereletlen asztalra, hogy jól láthatóan nem fog rajta megállni, és csak másodjára teszi az asztal egy stabil pontjára. Nagy poén volt, megérte.... :-(

Egyébként mi a bánatnak kinyomtatni a emileket???? Az emil lényege, hogy ne fogyasszunk vele papírt, max. ha abban az emilben megrendelés van. De ha jól rémlik, itt csak érdeklődtek. Na mindegy.

ÉS erre mondom, hogy két-három-kevés ilyen nem zavarja még az én szűrös szívem és májam sem. De itt sok van, rengeteg.

Előzmény: nézek (57)
nézek Creative Commons License 2013.10.09 0 0 57

(ez a filmbéli garázslejáró asszem a Rádió előtt van... ott igencsak tilos bármi is...)

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.09 0 0 56

Ha ez tényleg így van, az némi magyarázat, de nem csak én értettem akkor félre az egészet -magyarán a szándék nem igazán jött át- hanem pl Sixx is panaszkodik ezzel kapcsolatban a timeline-ban található óriási hibákra.

A beparkolás/kerékbilincs meglepetés azonban még mindig necces: attól hogy hárman egy helyre tartanak, nem feltétlen érkeznek egymás után (közibük nem ékelődik senki idegen vagy semleges ismerős).... de jó, legyen.

De ha ez MÁSNAP volt, akkor Judit -immár teli tankkal- mi a bánatért nem tudott lehajtani a mélygarázsba? Miből gondolta, hogy egy díszburkolatos helyen, ott, ahol jól láthatóan senki nem áll, ledobja az autóját, és ott is fogja találni, ha visszajön (mert hogy akár el is vontathatták volna)

Szóval, talán a helyzet egy kicsivel jobb, mint amilyennek én írtam, viszont egy profi, izgalmas, fordulatos és logikus forgatókönyvhöz képest azért ez még mindig nagyon kevés.

És ez nem csak kekecség... a werkfilmben elhangzott öntömjén után semmiképp.

 

Előzmény: CérnaSzáll (55)
CérnaSzáll Creative Commons License 2013.10.09 0 0 55

Egy irányba tartott - a forgatásra, azaz a munkahelyükre - Judit, a pasija, meg a régi barátnője,  így nem akkora csoda, hogy összefutottak. A benzin kifogyás meg a lebilincselés pedig az én értelmezésem szerint nem egy napon történt, ha a szálak nagyjából párhuzamosan futnak, akkor a benzinkifogyáskor éppen Lénáék csak tervezték a hétvégét, a bilincskor meg éppen sérültek meg.

Előzmény: Törölt nick (49)
nézek Creative Commons License 2013.10.08 0 0 54

:-)

Előzmény: Törölt nick (53)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.08 0 0 53

:-D

Nem, csak a Szomszédok topik megalapozta a rosszmájam :-D

Előzmény: nézek (52)
nézek Creative Commons License 2013.10.08 0 0 52

eszméletlen profin vágod...van egy sejtésem...Te filmesztéta lehetsz, vagy hasonló...

 

...ha a film készítői, kitalálói "ideolvasnak", asszem nem fognak szeretni..pedig találóak a kritikus szavaid..kérdés, a forgatókönyv-író a keblére ölene-e ezek után?

Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.08 0 0 51

Na még valami, aztán téynleg dugulok:

mit gondoltok, ennyi sztereotíp jelenet közt vajon finom (?) kis kikacsintás, utalás volt az állatkerti gorillajelmez (Valami Amerika I.) és Judit és a barátnője örömtánca a mélygarázs bejárata előtt (Jóbarátokból, mikor Rachel régi barátnői bemennek a Central Perkbe, és megörülnek egymásnak, Monica és Phoebe meg ülnek a kanapén, és Phoebe megjegyzi, hogy látott egy természetfilmet, ahol a madarak így üdvözölték egymást)

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.08 0 0 50

Én múlt héten végeztem a Maffiózókkal, amit pont azért imádtam, mert annyira (egyébként nem amerikai módra) finom vezetések, utalások voltak benne, hagytak gondolkodni. (feltételezem, a fele utalás mellett lazán elmentem, de majd lesz mit nézni a második megnézéskor is)

Nyilván ez egy más jellegű sorozat (hiszen az egész arra épült, hogy Léna és Dávid összeütköznek egy sarkon, és Dávid Léna élete szerelme lesz meg fordítva :-), de én azért félek, hogy amit az első két részben most láttunk, az nem becsúszott hiba, hanem akár az igénytelenebb (győzike- és hajdúpétersós) nézők megcélzása.

Azt nem akarom elhinni, hogy csak ilyen forgatókönyvírót tudtak szerezni a második évadra vagy ha mégis, hogy akkor tapasztalt öreg filmes rókák körülötte meg az HBO-ban nem ütötték addig a fejét, míg észhez nem tért...

Előzmény: nézek (48)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.08 0 0 49

A hogyvolt-on írta valaki, hogy Antal ott volt Léna anyjának temetésén, és ott elhangzott, hogy valamiféle távoli v. nem igazán tartjuk a kapcsolatot rokon.

Amilyen -gondolom- van mindegyikünknek, de nem hiszem, hogy egy bármilyen balesetnél sorban jönnének be a kórházba, szóval erre építeni egy jelenetet egy egész évaddal később elég csúnya dramaturgiai baklövésnek tetszik, pláne miután már beleírt három VÉLETLEN találkozást Judit és a prof közt, meg azt, hogy a lerobbant Judit után VÉLETLENÜL a pasija, aztán meg a15 éve nem látott legjobb barátnője állt be a sorba.

Félreértések elkerülése végett: nem mondom, hogy nincsenek véletlenek, velem is volt olyan, hogy a barátnőm nem ért el telefonon a Prága mellett 70 km-re fekvő koleszban, hogy Budapestről Prágába jön, és találkozzunk, erre péntek délután az egyik prágai áruház előtt összefutottunk, csak ilyen mennyiségben nem hiszek a véletlenekben. Még akkor sem, ha természetesen még azt is elfogadom mindemellé, hogy a sorozatok egyik alapköve a véletlen találkozás és a belterjesség.

Csak azért az első évadban nem tengett ennyire túl a dolog. Annyira, hogy ehhez képest szerintem a BK és a Szomszédok is kutya f...a :-D

Előzmény: nézek (47)
nézek Creative Commons License 2013.10.08 0 0 48

némely jelenetnél olyan amerikais szájbarágósnak éreztem a hosszas utalást, hogy a csipszevő  is emlékezzen később...nini..ez az.. de jó... 

 

az  "így készült"-ben azt merészelte állítni egy faszi, hogy ez az évad messze jobb az előzőnél...még a levegőt is visszafojtottam...aztán...   :-(

 

de most csak károgtam, majd a többi rész után bocsánatot kérek...remélem kell.

nézek Creative Commons License 2013.10.08 0 0 47

ha jól emléxem, a 13. részben volt egy utalás Iván kérdésére, hogy topimaci mit keres itt? akkor mondta Léna, hogy anya rokaona..asszem unokaöccse..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!