Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ebben a topicban a lég -és tűzfegyveres versenyek helyét, időpontját közölheted. Az egyes versenyeken lőhető számok szabályairól értekezhetsz, vagy szervezheted a versenyekre a csoportos utazást, a telekocsit.
Nem igazán értem, miért fáj a családodnak, ha jól érzed magad egy frenetikus hangulatú szabadtéri,(garantáltan köpködésmentes :))összejövetelen,de ha a vírusra utalsz, akkor szerintem túl sokat olvasgatod ITT a Fricu-féle agymenéseket, és túlontúl befolyásolható vagy, mindez elégtelen vírusismerettel spékelve!
Sziasztok. Mint látjátok a helyzet alakul. És nem a jó irányba. Minden arra mutat, hogy az elkövetkező 2-3 hétben a helyzet sokat fog romlani. Ez nem jóslat mindössze józan paraszti ész. És sajnos ez ránk is hatással van. Vagyis egy számunkra is nehéz döntést kell hoznunk.
Az április 11-ére tervezett II. Amatőr Légpuskás Találkozót el kell halasztanunk. Higgyétek el, nagyon nem szeretnénk ezt a döntést meghozni, de felelős szervezőként ezt kell tennünk. Erről a találkozóról van szó: https://www.facebook.com/events/2268461360122452/
A szombati pályaépítés közben ezt átbeszéltük a szervezőkkel és a KFC-vel.
Mivel mindent előkészítettünk, természetesen ez nem jelenti a találkozó törlését, mindössze némi csúszást. Amint stabilizálódik a helyzet, megtartjuk a találkozót.
Kérjük megértéseteket és kívánunk 40-en lyukba lyukat 7,5J-on. :-)
Zsolt és Gábor (és Szilvi és Edina és Zsolti és Péter és mindenki, aki támogatója ennek az eseménynek).
A tavalyi "amatőr" találkozón a részletes HFT szabályok ismertetése ellenére pár embernek azokat is gondot okozott betartani . Nem jó sorrendben lőtték a célt , nem értek hozzá a tereptárgyhoz, csordultig töltött tár a puskában . Amikor bár ledőlt a cél és közöltem , hogy annak ellenére ez nullás találat kissé elkeseredtek . Ezért jobb egy kissé lazább pálya ,ne legyen sok egyszerre nekik.
Azért ne keverd izomból össze az "ízelítő/sportágbemutató versenyt egy "nagyon amatőr" versennyel, vagy egy MK Kupával!! Az előbbinél a rendező jól felfogott érdeke kell legyen az, hogy nagyon könnyű célok, lövésszám, stb. legyen prezentálva. Igen is az az elsődleges cél, hogy kedvet kapjon az ember az adott sporthoz. A következő lépcsőfok a könnyített pálya. Szokják a kiképzést, de ne a legnehezebb célok, távok legyenek végig. Esetleg kevesebb cél, hogy bírják fizikailag. Lehet itt is finomítani azzal, hogy olyan nagy kandúrokat, mint te, vagy Csabi, külön kategóriában indítanak a szervezők. A 10 m versenyszámokban sem indítanak kezdőket 8 méterről, vagy 20 helyett 17 lövéssel. Viszont külön korosztályban/ tehetségkutató ágban/stb.stb. értékelik őket. Ha a szervezőnek módja van erre, akkor talán ez a legszerencsésebb. Egy sportágbemutató jellegű versenypályán meg amúgy is ciki lenne nektek indulni, a gyantaszüzekkel egy kategóriában. Max versenyen kívül...
Van azért igazságod is a mondandódban, de mint az élet más területein általában, itt sem minden vagy fekete, vagy fehér.
Aki egy bemutató verseny kipróbálása után beugrik a mély vízbe, és a borítékolható buktája után pályát módosít, annak tényleg nem való fegyver a kezébe. De ez igaz minden sportra. A sikert, a kudarcot kezelni kell tudni, és kell rendelkezni egy viszonylag reális én képpel is mellé...
Na, mára ennyi elég volt! Holnap korán kelés, mert kipróbáljuk a lőporfüstöt, mint terápiás kezelést a vírusok ellen....;-)
Hááát nekem az első siker elég masszív bélyeget nyomott az eredményeimre , elég sok idő volt átkapcsolni fejbe a megszakítót , azóta sokkal lazábban vagyok , ami javulást hozott.
Az ebéddel sose volt gondom , mindig magam viszem a rágcsát , az mindig beválik . , nem sok nem kevés nem híg nem sűrű , olyan amilyet akarok. Én Megközölném a múlt heti Placc szintjét egy könnyebb pálya szintjével és azt teríteném,( magamnak viszont nem kérnék könnyebbet ha lenne ilyen opció-sőt hiányoltam a 3 álló -3 térdelő kötelező célt , de az is haladás hogy elengedték a rendezők most a támasztósdit-szétlövést leszámítva , ezek a pályák tanítanak , és tartanak éberen még 250 km vezetés után is ) , egy könnyű pályán lehet elkényelmesedtem volna ami nem jó , és hibát szült volna a dolog még többet.) Nem feledem hogy kezdtem, de azt sem hogy azok vittek előre , pont azért írtam amit írtam , Én még pont benne voltam a mikrocélos időszakba , meg a 12 alatti 15 milis időkbe is , de pont ezek a célok is segítettek fejlődni , bár ma már örülök hogy 12 alatt nincs kis kill,
Ha inkább a kéken olvasgatnál, tudnád, hogy akkor sem kapnál ebédet, ha kérnél! (nevezés)
Ide meg azt mondanám, hogy azon a versenyen fontosabb lenne a kezdőknek a sikerélmény
(kis táv, nagy zóna)! Ha egyszer beesnek egy komolyabb versenyre, ráérnek AKKOR szembesülni az ottani kihívással,és AKKOR megoldani a problémát! :) Legalább látnák a különbséget!
TE már egyből kiraknád nekik a múlt heti 16-os FT-pályát! :)
Nem beszélek hülyeséget, ha nem érted akkor sajnálom... nem hagytam abba ,nem olyan fából faragtak DE, Nem is könnyített pályán kezdtem , könnyűn de nem könnyítetten , ez a nem mindegy Gyula!
Az ízelítővel csak módjával , mert ha pl tőletek téved el egy kezdő pl egy FT Mk -HFT MK/Klub Kupa kombinált versenyre(hosszabb célok kisebb zónákkal) , akkor a verseny után csak pislog hogy miért ment ilyen vacakul... És tán fel is adja a továbbiakat ,Minél közelebb áll a realitáshoz a pálya , annál hasznosabb.
Érdekes volt olvasni amiket írtatok. Szegény fiatal lövészek hogy le vannak terhelve heti négy edzéssel. Erről annyit , hogy én 14 évesen kezdtem öttusázni az Újpesti Dózsában . Minden hétköznap 2 edzés suli mellett . Reggel 6-7-ig úszás a Császárban utána suli . Délután lövészet a Mexikói úton vagy futóedzés a Budai hegyekben avagy lovaglás utána meg vívó edzés a Nemzeti Lovardában .
Célegyenesben a II. ALT kupa és légpuskás találkozó. Már csak egy hónap van hátra. Ezért elkezdjük felpörgetni és folyamatosan teszünk ki információkat. Nagyon készülünk. Várjuk a visszajelzéseteket, hogy nagyjából milyen részvétellel számolhatunk. Ha van olyan ismerősötök, akiről tudjátok, hogy érdekelheti egy ilyen találkozó, sokat segítenétek, ha megosztanátok az eseményt, mivel korlátozott lehetőségünk van hirdetni!
Időpont: 2020. április 11., szombat, 9:00–16:00 helyszín: Kerektó utca 4, Mogyoród 2146, (Volt autós mozi területe, légpuskás lőtér)
Ízelítő jelleggel lesz 3 verseny is, hogy azok akik még nem voltak ilyen versenyen kicsit megismerjék ezeket a lehetőségeket is. Lesz sziluett lövészet, precíziós lövészet és HFT verseny. Nyilván egy kicsit nagyobb killzónákkal és ezáltal könnyített pályán, de a cél az, hogy belekóstolhassatok és talán bele is szeressetek.
Mindeköben a találkozó remek lehetőség lesz több légpuskát kipróbálni, hiszen a belövő pálya folyamatosan rendelkezésre fog állni és talán be is lehet szerezni az első vagy többedik légpuskát, esélyesen el is lehet adni majd a már megunt vagy épp nem használt cuccokat, igazi baráti összejevetel lesz légpuskások között.
Szeretnénk, ha ez a találkozó valóban TALÁLKOZÓ ÉS BÖRZE is lenne, mivel ilyen eseményből nagyon kevés van. És bár a versenyeken is volna rá lehetőség, de ott nyilván a verseny a fontosabb.
Az esemény a facebookon érhető el itt: https://www.facebook.com/events/2268461360122452/ Itt tudjátok jelezni, ha szeretnétek jönni, és nagyon örülnénk, ha jeleznétek a részvételi szándékot. Fontos tudnunk, legalább nagyjából, hogy milyen létszámmal számolhatunk.
Ezen a három helyen lesznek kint leghamarabb az információk. És ezúton is szeretnénk megköszönni a KFC FT Sport klubnak a lehetőséget és a szakmai/szakértő támogatást. Illetve mindazoknak akik segítséget ajánlottak fel. Mert nagyon sokan jelezték, hogy lehetőségeik szerint szívesen segítenek.
Csakhogy az eredmények azt mutatják, hogy hiába az áldozat, a nézettség alacsony, az olimpiai léc is rezeg. Vagyis a semmiért szopatják a sportágat. Elkurvultak a vezetők, már csak az ár a kérdés.
(Mint a viccben:
Gazdag pali: Drága hölgyem, lefeküdve velem 100 ezerért? Na de, kérem! Így a válasz.
És 1 millióért? Hát... legyen.
Megvan az aktus, a pali odalök 10-ezret az ágyra. A nő: De kérem! Hogy képzeli? Mit gondol maga rólam?
Drágám, azt az imént már tisztáztuk! Már csak az árfolyamon vitatkozunk.)
Ez még csak nem is nyílt titok, hanem kinyilvánított magyarázat volt annó, amikor módosítottak. A sportág - sajnos - túlélésre játszik évek óta. Kikerült már a király kategória mind a pisztoly ( 50 m Szabad pisztoly), mind a puska (50 m fekvő) számokból az Olimpiáról. A nézhetőség miatt csinálták a 8-as döntős szétlövést, nem a versenyzők miatt. Örüljünk, hogy legalább a lövészet úgy, ahogy megmaradt. És igen: biztosan nem vagy egyedül azzal a véleményeddel, hogy az új szabály szopatja a versenyzőket. Az viszont, hogy a sportágnak rossz-e, nem mondanám tuti biztosra. Mondom, a túlélés érdeke......
Emlékeztek a versenyszabályok változása miatti füstölgésemre?
Sidi most ezt nyilatkozta a kvótája megszerzése okán:
Most, hogy a hatodik olimpiámon is megmérettethetem magamat, csak az éremszerzés célja lebeghet a szemem előtt. Nem turistáskodni megyek Japánba, hanem komoly tervekkel. Ha minden jól megy, szeretnék eljutni a 2024-es párizsi nyári játékokra is, sőt, megpróbálok kitartani 2028-ig, hogy közel 50 esztendősen Los Angelesben is versenyre kellhessek a világ legjobbjaival. Ezzel nem lennék rekorder, mert az olimpiai érmesek közül jó néhányan nálam sokkal több évet számlálhatnak. Sajnálom, hogy nyolc évvel ezelőtt a nemzetközi szövetség külső nyomásra átírta a szabálykönyvet, és a versenyek forgatókönyvét, amivel nem előre vitték a sportágunkat, hanem hátramenetbe kapcsoltak. Újabban a döntő első helyein bekerült versenyzők szinte büntetést kapnak, hiszen eltörlik az addig összegyűjtött pontjaikat, ezzel „jutalmazva” a döntőbe éppen becsusszanó versenyzőket a hátrányuk nullázásával. Ráadásul a döntőben egy lerövidített, néhány lövéses „szerencsejátékban” dől el az érmek sorsa, amivel legfeljebb a fogadóirodák jártak jól, a sportág aligha. Ez van, most ennek a kihívásnak kell megfelelni és nyerni Tokióban!” – mondta befejezésül Sidi Péter.
Szóval nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a nézettség utáni hajsza árt a sportunknak.
Szerintem mindhárman elbeszéltek egymás mellett.;-) Vélelmezem, Fricu általad is idézett megjegyzése vitte félre az egészet.
Ugyanis az általa hivatkozott versenyünknek semmi köze nincs pl. egy MSSZ verseny jellegéhez! Minősítőn, OB.-n oda érsz a helyszínre, sorozat előtt csekkolsz, fegyver átvétel, végbél tükrözés, ruhadressz ellenőrzés, majd meglövöd, amit kell. Nagy klubok saját kis buszokkal ( de van, hogy rendes batár naggyal ) jönnek-mennek versenyre, így értelemszerűen együtt mozognak. Nincs kaja versenyen (10 év alatt egyszer sem emlékszem ilyenre). Diákversenyeken a gyerekeknek talán valami apróság. Legutóbb a Diákolimpián - a szponzoroknak köszönhetően - Túró Rudit, meg sajtos pogit osztogattunk 400 gyereknek, és a Postaverseny döntőjén is kaptak pogácsát, de ez nem a leülős, ebédelős történet. Tehetségkutató(amatőr versenyen emlékszem egy alkalomra, amikor volt meleg étel, de az ugye teljesen más égisz alatt rendeződik, ott a HSZ tolta a pénzt a rendezésre.
Nálunk meg kis túlzással maga a verseny a másodlagos, utána kezdődik az élet, jóféle kaja, és beszélgetés formájában. De ez ugye nem átlagos. MDLSZ versenyeken ugyan van eszem-iszom szinte minden lőtéren, de ott az eredményhirdetés előtt. Mind az MDLSZ, mind a Tereplövész versenyeken előfordul, hogy páran a sporik közül segítenek még pályát bontani, pakolni önszorgalomból, de a többség siet haza. És igen, ilyenkor mi is sietünk, mert jobbára bérelt lőtéren, otthonunktól 40-80 km.-re csináljuk a versenyt.
Úgyhogy mindőtöknek igaza van valamiben, szerintem.
Úgy érzem kicsit elbeszélünk egymás mellett, ZoliD65-nek igaza van...
Korábban ezt írtad: " a verseny után marad szinte mindenki még órákig. " Erre reagáltam, hogy a fiatalok végigcsinálják a programot (sokszor két korosztályban), ezek után nem kell csodálkozni, ha a végén húznak haza. Nem az eredményhirdetés előtt (amin jó esetben ők vagy a csapattársaik érdekeltek is), hanem a programjuk végén.
A terheléssel meg nem sajnáltatni akartam őket, tudják mit vállalnak és miért. Aki a válogatott/Heraklész keret szintre eljut, annak nem lehet az elhivatottságát megkérdőjelezni.