Keresés

Részletes keresés

ZoliD65 Creative Commons License 2020.10.14 0 0 1868

Nézőként kár lenne, ha van cuccod is . 

Előzmény: TMK-s (1866)
Ghosen Creative Commons License 2020.10.14 0 0 1867

Nagyon szívesen!

Gyere csak, szívesen látunk! : )

Előzmény: TMK-s (1866)
TMK-s Creative Commons License 2020.10.14 0 0 1866

Köszönöm az infót neked is : )

Első pár alkalommal biztos, hogy csak nézőnek mennék. Meg ugye meg kell tanulni a verseny szabályokat.

Köszi még 1szer.

Előzmény: Ghosen (1865)
Ghosen Creative Commons License 2020.10.14 0 0 1865

Néhány versenyhez egyesületi tagság és versenyengedély is kell!

Ezzel szemben a most hétvégén megrendezett mogyoródi versenyen indulhatsz HFT-n

Mivel ez egy FT magyar kupa, ahol nekik számít nagyon az eredmény, a HFT-seknek csak gyakorlást jelent versenykörülmények között.

Nézz ki, legalább élőben látod mi-hogy megy!

Privát maillomon megtalálsz, ha van kérdés! : )

Előzmény: TMK-s (1864)
TMK-s Creative Commons License 2020.10.14 0 0 1864

Lehet hülye kérdés de ezekhez a versenyekhez ugye nem kell egyesülethez vagy klub-hoz le igazolni?

Előzmény: ZoliD65 (1862)
TMK-s Creative Commons License 2020.10.14 0 0 1863

Köszönöm az infót : )

Előzmény: ZoliD65 (1862)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.10.14 0 0 1862

http://www.fieldtarget.hu/verseny/verseny.php
Néhány akad, mindegyik amatőr.

Előzmény: TMK-s (1861)
TMK-s Creative Commons License 2020.10.14 0 0 1861

Sziasztok.

Nem tudja valaki, esetleg az éven lesz még valami amatőr hft - ft verseny?

Blackbyrdxx Creative Commons License 2020.10.12 0 1 1860

Egyéb iránt maszkban is lehet versenyt rendezni miért is ne?Ezen ne múljon!Én simán felveszem. Kézfertőtlenítő.

Előzmény: nyílt_irányzék (1859)
nyílt_irányzék Creative Commons License 2020.10.12 -1 3 1859

Nem igazán értem, miért fáj a családodnak, ha jól érzed magad egy frenetikus hangulatú szabadtéri,(garantáltan köpködésmentes :))összejövetelen,de ha a vírusra utalsz, akkor szerintem túl sokat olvasgatod ITT a Fricu-féle agymenéseket, és túlontúl befolyásolható vagy, mindez elégtelen vírusismerettel spékelve!

Mindhárom nagy hiba!

Előzmény: Béla Berényi Katona (1858)
Béla Berényi Katona Creative Commons License 2020.10.06 0 0 1858

Nagyon hiányzik az a harmadik plecsni, de családom megígérte: agyonütnek ha elmegyek. Ez sokkal humánusabb, mint hetekig fuldokolni az altatógépen.

Előzmény: nyílt_irányzék (1857)
nyílt_irányzék Creative Commons License 2020.10.05 -2 0 1857
_Zsolt Creative Commons License 2020.03.16 0 1 1856

Sziasztok.
Mint látjátok a helyzet alakul. És nem a jó irányba. Minden arra mutat, hogy az elkövetkező 2-3 hétben a helyzet sokat fog romlani. Ez nem jóslat mindössze józan paraszti ész.
És sajnos ez ránk is hatással van. Vagyis egy számunkra is nehéz döntést kell hoznunk.

Az április 11-ére tervezett II. Amatőr Légpuskás Találkozót el kell halasztanunk.
Higgyétek el, nagyon nem szeretnénk ezt a döntést meghozni, de felelős szervezőként ezt kell tennünk.
Erről a találkozóról van szó: https://www.facebook.com/events/2268461360122452/

A szombati pályaépítés közben ezt átbeszéltük a szervezőkkel és a KFC-vel.

Mivel mindent előkészítettünk, természetesen ez nem jelenti a találkozó törlését, mindössze némi csúszást.
Amint stabilizálódik a helyzet, megtartjuk a találkozót.

Kérjük megértéseteket és kívánunk 40-en lyukba lyukat 7,5J-on. :-)

Zsolt és Gábor (és Szilvi és Edina és Zsolti és Péter és mindenki, aki támogatója ennek az eseménynek).

picurgyu Creative Commons License 2020.03.14 0 5 1855

A tavalyi "amatőr"  találkozón a részletes HFT szabályok ismertetése ellenére pár embernek azokat is gondot okozott betartani . Nem jó sorrendben lőtték a célt , nem értek hozzá a tereptárgyhoz, csordultig töltött tár a puskában . Amikor bár ledőlt a cél és közöltem , hogy annak ellenére ez nullás találat kissé elkeseredtek . Ezért jobb egy kissé lazább pálya ,ne legyen sok egyszerre nekik. 

Előzmény: robertó69 (1854)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.13 0 5 1854

Azért ne keverd izomból össze az "ízelítő/sportágbemutató versenyt egy "nagyon amatőr" versennyel, vagy egy MK Kupával!! Az előbbinél a rendező jól felfogott érdeke kell legyen az, hogy nagyon könnyű célok, lövésszám, stb. legyen prezentálva. Igen is az az elsődleges cél, hogy kedvet kapjon az ember az adott sporthoz. A következő lépcsőfok a könnyített pálya. Szokják a kiképzést, de ne a legnehezebb célok, távok legyenek végig. Esetleg kevesebb cél, hogy bírják fizikailag. Lehet itt is finomítani azzal, hogy olyan nagy kandúrokat, mint te, vagy Csabi, külön kategóriában indítanak a szervezők. A 10 m versenyszámokban sem indítanak kezdőket 8 méterről, vagy 20 helyett 17 lövéssel. Viszont külön korosztályban/ tehetségkutató ágban/stb.stb. értékelik őket. Ha a szervezőnek módja van erre, akkor talán ez a legszerencsésebb. Egy sportágbemutató jellegű versenypályán meg amúgy is ciki lenne nektek indulni, a gyantaszüzekkel egy kategóriában. Max versenyen kívül...

Van azért igazságod is a mondandódban, de mint az élet más területein általában, itt sem minden vagy fekete, vagy fehér.

Aki egy bemutató verseny kipróbálása után beugrik a mély vízbe, és a borítékolható buktája után pályát módosít, annak tényleg nem való fegyver a kezébe. De ez igaz minden sportra. A sikert, a kudarcot  kezelni kell tudni, és kell rendelkezni egy viszonylag reális én képpel is mellé...

Na, mára ennyi elég volt! Holnap korán kelés, mert kipróbáljuk a lőporfüstöt, mint terápiás kezelést a vírusok ellen....;-)

Előzmény: ZoliD65 (1847)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.03.13 -5 0 1853

Hááát nekem az első siker elég masszív bélyeget nyomott az eredményeimre , elég sok idő volt átkapcsolni fejbe a megszakítót , azóta sokkal lazábban vagyok , ami javulást hozott. 

Előzmény: Törölt nick (1852)
Törölt nick Creative Commons License 2020.03.13 0 6 1852

Azért hidd el, hogy a kezdeti sikerélmény adta lendület sokáig kitart, a kezdeti kudarc veheti el inkább valaki kedvét végleg.

ZoliD65 Creative Commons License 2020.03.13 -5 0 1851

Az ebéddel sose volt gondom , mindig magam viszem a rágcsát , az mindig beválik . , nem sok nem kevés nem híg nem sűrű , olyan amilyet akarok.
Én Megközölném a múlt heti Placc szintjét egy könnyebb pálya szintjével és azt teríteném,( magamnak viszont nem kérnék könnyebbet ha lenne ilyen opció-sőt hiányoltam a 3 álló -3 térdelő kötelező célt , de az is haladás hogy elengedték a rendezők most a támasztósdit-szétlövést leszámítva , ezek a pályák tanítanak , és tartanak éberen még 250 km vezetés után is ) , egy könnyű pályán lehet elkényelmesedtem volna ami nem jó , és hibát szült volna a dolog még többet.)
Nem feledem hogy kezdtem, de azt sem hogy azok vittek előre , pont azért írtam amit írtam ,
Én még pont benne voltam a mikrocélos időszakba , meg a 12 alatti 15 milis időkbe is , de pont ezek a célok is segítettek  fejlődni , bár ma már örülök hogy 12 alatt nincs kis kill, 

Előzmény: nyílt_irányzék (1850)
nyílt_irányzék Creative Commons License 2020.03.13 -1 4 1850

Má' megent vért ittál te! :)

Ha inkább a kéken olvasgatnál, tudnád, hogy akkor sem kapnál ebédet, ha kérnél! (nevezés)

Ide meg azt mondanám, hogy azon a versenyen fontosabb lenne a kezdőknek a sikerélmény

(kis táv, nagy zóna)! Ha egyszer beesnek egy komolyabb versenyre, ráérnek AKKOR szembesülni az ottani kihívással,és AKKOR megoldani a problémát! :) Legalább látnák a különbséget!

TE már egyből kiraknád nekik a múlt heti 16-os FT-pályát! :)

Ne feledd, hogyan kezdted! (mindenki)

Előzmény: ZoliD65 (1849)
ZoliD65 Creative Commons License 2020.03.13 -5 0 1849

Nem beszélek hülyeséget, ha nem érted akkor sajnálom...
nem hagytam abba ,nem olyan fából faragtak DE, Nem is könnyített pályán kezdtem , könnyűn de nem könnyítetten , ez a nem mindegy Gyula! 

Előzmény: picurgyu (1848)
picurgyu Creative Commons License 2020.03.13 -1 6 1848

Zolika megint hülyeséget beszélsz ! Te sem hagytad abba öt éve mikor még lófüttyöt sem találtál el .

ZoliD65 Creative Commons License 2020.03.13 -12 1 1847

Az ízelítővel csak módjával , mert ha pl tőletek téved el egy kezdő pl egy FT Mk -HFT MK/Klub Kupa kombinált versenyre(hosszabb célok kisebb zónákkal) , akkor a verseny után csak pislog hogy miért ment ilyen vacakul...
És tán fel is adja a továbbiakat ,Minél közelebb áll a realitáshoz a pálya , annál hasznosabb.   

Előzmény: _Zsolt (1845)
picurgyu Creative Commons License 2020.03.13 -11 1 1846

Érdekes volt olvasni amiket írtatok. Szegény fiatal lövészek hogy le vannak terhelve heti négy edzéssel. Erről annyit , hogy én 14 évesen kezdtem öttusázni az Újpesti Dózsában . Minden hétköznap 2 edzés suli mellett . Reggel 6-7-ig úszás a Császárban utána suli . Délután lövészet a Mexikói úton vagy futóedzés a Budai hegyekben avagy  lovaglás utána meg vívó edzés a Nemzeti Lovardában . 

_Zsolt Creative Commons License 2020.03.12 0 3 1845

Sziasztok.

Célegyenesben a II. ALT kupa és légpuskás találkozó. Már csak egy hónap van hátra. Ezért elkezdjük felpörgetni és folyamatosan teszünk ki információkat.
Nagyon készülünk. Várjuk a visszajelzéseteket, hogy nagyjából milyen részvétellel számolhatunk.
Ha van olyan ismerősötök, akiről tudjátok, hogy érdekelheti egy ilyen találkozó, sokat segítenétek, ha megosztanátok az eseményt, mivel korlátozott lehetőségünk van hirdetni!

Időpont: 2020. április 11., szombat, 9:00–16:00
helyszín: Kerektó utca 4, Mogyoród 2146, (Volt autós mozi területe, légpuskás lőtér)

Ízelítő jelleggel lesz 3 verseny is, hogy azok akik még nem voltak ilyen versenyen kicsit megismerjék ezeket a lehetőségeket is.
Lesz sziluett lövészet, precíziós lövészet és HFT verseny. Nyilván egy kicsit nagyobb killzónákkal és ezáltal könnyített pályán, de a cél az, hogy belekóstolhassatok és talán bele is szeressetek.

Mindeköben a találkozó remek lehetőség lesz több légpuskát kipróbálni, hiszen a belövő pálya folyamatosan rendelkezésre fog állni és talán be is lehet szerezni az első vagy többedik légpuskát, esélyesen el is lehet adni majd a már megunt vagy épp nem használt cuccokat, igazi baráti összejevetel lesz légpuskások között.

Szeretnénk, ha ez a találkozó valóban TALÁLKOZÓ ÉS BÖRZE is lenne, mivel ilyen eseményből nagyon kevés van. És bár a versenyeken is volna rá lehetőség, de ott nyilván a verseny a fontosabb.

Az esemény a facebookon érhető el itt: https://www.facebook.com/events/2268461360122452/
Itt tudjátok jelezni, ha szeretnétek jönni, és nagyon örülnénk, ha jeleznétek a részvételi szándékot. Fontos tudnunk, legalább nagyjából, hogy milyen létszámmal számolhatunk.

Mindeközben ezen a facebook oldalon folyamatosan tesszük ki a legfontosabb információkat:
https://www.facebook.com/AmatorLegpuskas/

És biztos ami tuti egy csoportot is csináltunk a találkozóhoz.
https://www.facebook.com/groups/AmatorLegpuskasTalakozok/

Ezen a három helyen lesznek kint leghamarabb az információk.
És ezúton is szeretnénk megköszönni a KFC FT Sport klubnak a lehetőséget és a szakmai/szakértő támogatást.
Illetve mindazoknak akik segítséget ajánlottak fel. Mert nagyon sokan jelezték, hogy lehetőségeik szerint szívesen segítenek.

Sziasztok.

Fricu1 Creative Commons License 2020.03.05 -4 1 1844

Igen, ez lenne a cél.

Csakhogy az eredmények azt mutatják, hogy hiába az áldozat, a nézettség alacsony, az olimpiai léc is rezeg. Vagyis a semmiért szopatják a sportágat. Elkurvultak a vezetők, már csak az ár a kérdés.

(Mint a viccben:

Gazdag pali: Drága hölgyem, lefeküdve velem 100 ezerért? Na de, kérem! Így a válasz.

És 1 millióért? Hát... legyen.

Megvan az aktus, a pali odalök 10-ezret az ágyra. A nő: De kérem! Hogy képzeli? Mit gondol maga rólam?

Drágám, azt az imént már tisztáztuk! Már csak az árfolyamon vitatkozunk.)

Előzmény: robertó69 (1843)
robertó69 Creative Commons License 2020.03.05 0 3 1843

Ez még csak nem is nyílt titok, hanem kinyilvánított magyarázat volt annó, amikor módosítottak. A sportág - sajnos - túlélésre játszik évek óta. Kikerült már a király kategória mind a pisztoly ( 50 m Szabad pisztoly), mind a puska (50 m fekvő) számokból az Olimpiáról. A nézhetőség miatt csinálták a 8-as döntős szétlövést, nem a versenyzők miatt. Örüljünk, hogy legalább a lövészet úgy, ahogy megmaradt. És igen: biztosan nem vagy egyedül azzal a véleményeddel, hogy az új szabály szopatja a versenyzőket. Az viszont, hogy a sportágnak rossz-e, nem mondanám tuti biztosra. Mondom, a túlélés érdeke......

Előzmény: Fricu1 (1842)
Fricu1 Creative Commons License 2020.03.05 -14 0 1842

Emlékeztek a versenyszabályok változása miatti füstölgésemre?

Sidi most ezt nyilatkozta a kvótája megszerzése okán:

Most, hogy a hatodik olimpiámon is megmérettethetem magamat, csak az éremszerzés célja lebeghet a szemem előtt. Nem turistáskodni megyek Japánba, hanem komoly tervekkel. Ha minden jól megy, szeretnék eljutni a 2024-es párizsi nyári játékokra is, sőt, megpróbálok kitartani 2028-ig, hogy közel 50 esztendősen Los Angelesben is versenyre kellhessek a világ legjobbjaival. Ezzel nem lennék rekorder, mert az olimpiai érmesek közül jó néhányan nálam sokkal több évet számlálhatnak. Sajnálom, hogy nyolc évvel ezelőtt a nemzetközi szövetség külső nyomásra átírta a szabálykönyvet, és a versenyek forgatókönyvét, amivel nem előre vitték a sportágunkat, hanem hátramenetbe kapcsoltak. Újabban a döntő első helyein bekerült versenyzők szinte büntetést kapnak, hiszen eltörlik az addig összegyűjtött pontjaikat, ezzel „jutalmazva” a döntőbe éppen becsusszanó versenyzőket a hátrányuk nullázásával. Ráadásul a döntőben egy lerövidített, néhány lövéses „szerencsejátékban” dől el az érmek sorsa, amivel legfeljebb a fogadóirodák jártak jól, a sportág aligha. Ez van, most ennek a kihívásnak kell megfelelni és nyerni Tokióban!” – mondta befejezésül Sidi Péter.

Szóval nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a nézettség utáni hajsza árt a sportunknak.

exDínó Creative Commons License 2020.02.21 0 1 1841

Hát igen, remekül összefoglaltad, köszönöm.
Tökéletesen igazad van.

Előzmény: robertó69 (1840)
robertó69 Creative Commons License 2020.02.21 0 5 1840

Szerintem mindhárman elbeszéltek egymás mellett.;-) Vélelmezem, Fricu általad is idézett megjegyzése vitte félre az egészet.

Ugyanis az általa hivatkozott versenyünknek semmi köze nincs pl. egy MSSZ verseny jellegéhez! Minősítőn, OB.-n oda érsz a helyszínre, sorozat előtt csekkolsz, fegyver átvétel, végbél tükrözés, ruhadressz ellenőrzés, majd meglövöd, amit kell. Nagy klubok saját kis buszokkal ( de van, hogy rendes batár naggyal ) jönnek-mennek versenyre, így értelemszerűen együtt mozognak. Nincs kaja versenyen (10 év alatt egyszer sem emlékszem ilyenre). Diákversenyeken a gyerekeknek talán valami apróság. Legutóbb a Diákolimpián - a szponzoroknak köszönhetően - Túró Rudit, meg sajtos pogit osztogattunk 400 gyereknek, és a Postaverseny döntőjén is kaptak pogácsát, de ez nem a leülős, ebédelős történet. Tehetségkutató(amatőr versenyen emlékszem egy alkalomra, amikor volt meleg étel, de az ugye teljesen más égisz alatt rendeződik, ott a HSZ tolta a pénzt a rendezésre.

Nálunk meg kis túlzással maga a verseny a másodlagos, utána kezdődik az élet, jóféle kaja, és beszélgetés formájában. De ez ugye nem átlagos. MDLSZ versenyeken ugyan van eszem-iszom szinte minden lőtéren, de ott az eredményhirdetés előtt. Mind az MDLSZ, mind a Tereplövész versenyeken előfordul, hogy páran a sporik közül segítenek még pályát bontani, pakolni önszorgalomból, de a többség siet haza. És igen, ilyenkor mi is sietünk, mert jobbára bérelt lőtéren, otthonunktól 40-80 km.-re csináljuk a versenyt.

Úgyhogy mindőtöknek igaza van valamiben, szerintem.

Előzmény: exDínó (1839)
exDínó Creative Commons License 2020.02.20 0 3 1839

Úgy érzem kicsit elbeszélünk egymás mellett, ZoliD65-nek igaza van...

Korábban ezt írtad: " a verseny után marad szinte mindenki még órákig. "  Erre reagáltam, hogy a fiatalok végigcsinálják a programot (sokszor két korosztályban), ezek után nem kell csodálkozni, ha a végén húznak haza. Nem az eredményhirdetés előtt (amin jó esetben ők vagy a csapattársaik érdekeltek is), hanem a programjuk végén.

A terheléssel meg nem sajnáltatni akartam őket, tudják mit vállalnak és miért. Aki a válogatott/Heraklész keret szintre eljut, annak nem lehet az elhivatottságát megkérdőjelezni.

Előzmény: Fricu1 (1836)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!