Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2011.03.29 0 0 54

Te is forumozol ,mit akarsz?

Előzmény: Törölt nick (52)
Derek Creative Commons License 2011.03.29 0 0 50

"Én meg a sopánkodást utálom, hogy "veszettül rosszul élunk" de azért az internetet nyomják reggeltől-estig.."

 

Ugyanmar, az internet ma mar nem egy luxus dolog,egy szamitogepet se nagy ugy venni hasznaltan es havonta 4 ezer ft-bol kijon a szolgaltatas ara.En pl ahanyszor hazamegyek MO-ra mindig otthon hagyom a laptopomat valamelyik gyereknek, csalaDTAGNAK, aztan parszaz dollarert veszek egy ujat amikor visszajovok.

Előzmény: Törölt nick (45)
Ottlaki Creative Commons License 2011.03.29 0 0 47

Egyre többen vannak munka nélkül, megemelkedett járulék és adó terhek miatt!

Előzmény: Törölt nick (44)
padisah Creative Commons License 2011.03.29 0 0 40

off

 

ha esetleg valaki állást keresne:

http://www.jobkereso.com állásokat indexelő keresőoldal

 

egyúttal arra is használható, hogy rákeress milyen területi eloszlásban vannak munkahelyek, mert legalábbis a településeket nézi

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 38

,,Ez nem terv, hanem tény. Ha nekem lejár a segélyem, és nem találok munkát, akkor azokra vagyok utalva, akikel együtt élek, hogy ne haljak éhen. Ha nincs ilyen, akkor kukázok. "

 

Hát nagyjából 25 év folyamatos munkaIszony után gyakorlatilag így jártam mára én is .

Munkanélküli segélyem,mi ugye álláskeresési járadékká lett átkeresztelve lejárt,aztán a családom vagyoni és jövedelmi viszonya miatt nem jár egy forint sem .

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 37

"Hozzá teszem ez csak az utobbi pár honapban hangzik el a hivatalnokok szájából"

 

Ez tájékozatlanságra vall ! Ez nagyon,nagyon régi gyakorlat:

Nekem egyszer volt szerencsém hozzájuk 2001-ben, és ez már akkor sztenderd szöveg volt kb úgy, mint a "rendőrségen" a ne tegyen feljelentést/ nincs értelme,hogy feljelentést tegyen bűvszavaknak.

Én rendes felmondással váltam meg előző munkáltatómtól,és két hónap itthoni álláskeresés után(előtti három hónap külföldi munka után) gondoltam regisztrálom magam, mert már akkor téma lett,hogy nem jár TB, meg mindenféle joghátrány érheti az embert, gondoltam naivan kötelességtudóan "bereggelek", hátha segítséget  kapok valamilyen formában(nem anyagira gondoltam), plusz a státuszomat tisztázom stb. és bizony már akkor is így volt.

 

Lehet,hogy hivatalból kell eljárni így az előadónak, de simán el tudom képzelni,hogy kozmetika-fodrászat,mukaügyi központoknak eleve így kell működniük.

A legnagyobb baj ezekkel az intézményekkel :

- Vagy azokon az embereken tud segíten,akik maguktól is "piaképesek"

- Vagy annyi energiát emészt fel,mire emberszámba vesznek,hogy miniszteri bársonyszékhez jutsz ua. energiával, ha belépsz inkább egy pártszékház kapuján. :O

Előzmény: Orákulum11 (26)
rumcake Creative Commons License 2011.03.29 0 0 36

Sátáninak sátáni, de nem hiszem, hogy terv volna, mert azt nem nézem ki ezekből.

 

A magyar társadalom és a gazdaság katasztrofális állapotban van gyakorlatilag a rendszerváltás óta. A helyzet főleg azért rosszabb most, mint mondjuk tíz éve, mert már minden tartalékunk elfogyott, és a minden határon túl kiteljesedő globalizációban a magyar gazdaságnak már semmi mozgástere sincs, de élettere is alig.

 

Orbán és a Fidesz felelősségét elsősorban nem abban látom, hogy zseniális húzásokkal nem állította fejlődő pályára a magyar gazdaságot pár hónap alatt – erre senki sem lenne képes –, hanem abban, hogy a saját zavaros küldetéstudatuktól vezérelve olyan ámokfutásba kezdtek, amivel a rendszerváltás óta soha nem látott módon rúgják fel az élni és élni hagyni íratlan társadalmi törvényét.

 

Természetesen, a fenti fejtegetésem csak abban az esetben érvényes, ha valóban Orbán Viktor Magyarország és a parlamenti többség tényleges vezetője, és nem áll mögötte egy olyan háttérhatalom, amelyik a valódi hatalmat birtokolja, és rajta keresztül gyakorolja...

Előzmény: Ottlaki (19)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 35

,,Én még mindig kíváncsi vagyok, hogy ebbe a számba kik tartoznak, a regisztráltak vagy mindenki aki munka nélkül van."

Csak a regisztráltak,és benne van az a több mint 100 ezer ember is,akinek lejárt a közmunka programban a foglalkoztatása,és azok is,akik,akárcsak 1 napot dolgoztak bejelentve, aztán elmentek táppénzre,vagy kirúgták őket .

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 34

,,...miért, mit mond a párthatározat, kevés a munkanélküli?"

 

Sok,az aniktívak száma meg egyenesen kimagasló  eu-n belül .

Előzmény: kölcsönzői jelmez (8)
Orákulum11 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 33

Ha ismersz olyan embert aki a havi segélyéböl meg tud élni akkor igazad van. Én Veszprém megyében sajnos nem látom ugyanezt. Az emberek el szeretnének menni dolgozni de nincs hova, az Audi nos nem is lenne messze de az infrastuktura annyira rossz a környéken hogy pl Veszprém megye nagy részéröl Györ naponta kb 4 alkalommal közelithetö meg pedik nem nagy a távolság és lenne egy csomo ember aki szivesen menne dolgozni. A költözést pedig nem mindenki engedheti meg magának. Van egy két része az országnak ahol van munka de nem költözhet mindenki oda, én láttam családokat szétesni multi cégek miatt pl Borsodbol hoztak fel embereket dolgozni, akik honapokig nem látták a szeretteiket mert a 4 müszak miatt nem tudtak hazautazni. Amugy komnkrétan ismerek olyanokat akik szerettek volna menni az emlitett céghez dolgozni de nem vették fel öket pedig az autoiparban szerzett tapasztalat és a végzettség sem hiányzott. Azt meg nem hiszem hogy a szlovákokat nagyon érdekelné a munka hoszen jelenleg sokan innen oda mennek dolgozni.

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 32

Ez csak azokat mutatja meg,akiknek munkanélküli-segélyt folyósítnak.

Az összes többit nem !

Nem tudom mennyire szoktál gazdasági híreket olvasni, de ezt az USA-ban már olyan "tökélyre fejlesztették",hogy csak az "előszőr mukanélküli segélyért folyamodókat" közlik.

Fasza mi ?

A racionális becslések alapján ma Magyarországon minimum 2 millió olyan ember van, aki ha tehetné  dolgozna.

A magyar állam igyekszik a probléma kezelése helyett olyan statisztikát gyártani, hogy elkendőzze a valóságot.

Mivel ő maga is inkább hitelből él, a hitelezőinek egy olyan látszatot kell fenntartania,hogy itt minden rendben van.

A foglalkozatási arány a lényeg,ami szertem már 50 % alatt v. környékén is lehet.

Talán már 4 millió ember is lehet,aki vagy nem dolgozik,vagy hivatalosan nem dolgozik,vagy teljesen a homályzónában van.

Ami ilyen munkát terhelő elvonások mellett nem is csoda.

De a lényeg,hogy adófüggetlenek vagyunk !

 :O

 

"Fázunk és éhezünk
S átlőve oldalunk,
Részünk minden nyomor...
De szabadok vagyunk!"

Előzmény: Törölt nick (18)
Orákulum11 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 31

Pont erröl beszéltem, az összefogást most ne mint valami fityeszes nagyszonoklatot értsd, hanem pont az igazi összefogásról beszélek. Amiket leirtál az ország lakosságának a többségét érintö fájó és sehová nem vezetö intézkedések amik ellen fel kell lépni addig amig még lehet. Mind köztudott az uj törvényjavaslatok értelmében nem lehet majd tömegtüntetéseket szervezni stb. Ha rövid idön belül nem tud az ország a sarkára állni azt azt mondani hogy eddig és nem tovébb akkor késöbb semmilyen jogi lehetöség nem lesz nyitott hiszen minden lehetöséget elvesznek az "ellenszegülöktöl"........ Addig kell lépni ameddig még lehet, most kell összefogni és megállj parancsolni a további egyeduralmi kiépítés ellen.

Előzmény: Belhoni hontalan (29)
Belhoni hontalan Creative Commons License 2011.03.29 0 0 29

Ilyen idökben nem egymás torkának kellene ugrani hanem összetenni amink van a kobakunkban is kiötleni mit is lehetne tenni.

 

 

 

A tolvajok nagylelkűen felajánlák az áldozataiknak, hogy ezentúl fogjanak össze, legyenek barátok, elvégre mindnyájan magyarok vagyunk.

 

-Na jó, akkor visszaadjátok amit eddig elloptatok tőlünk?

-Hát azért azt nem.

-Legalább ezentúl nem loptok tőlünk?

-Hát ezt sem ígérhetjük meg. De ilyen apróságok nem lehetnek a barátság és az összefogás akadályai.

 

Szóval először töröljék el az egykulcsos adót és más népellenes törvényeket. Fizessék meg tisztességesen a dolgozó nép tagjait, Teremtsenek megfelelő munkafeltételeket, aztán visszatérhetünk a nagy összefogásra.

Előzmény: Orákulum11 (20)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 28

"KSH !"

 

kérdezd meg kopasznyakútól, hogy határozták meg Mo lélekszámát.. pl év eleji adatot néztek a folyamatos csökkenés miatt, beleszámoltak mindent, amit lehetett, stb.

nem lennék meglepődve, ha olyan trükkök miatt lenne csak ennyi a szám, hogy pl nem 6 hónapig lehetsz regisztrálva, hanem csak 3-ig és utána neked kell magad ismét regisztrálni, amit nem teszel meg, mert semmi értelme, ergo ennyivel is kevesebb ideig vagy állományban.. a számokat hasaltam, nem ismerem a folyamatot pontosan..

Előzmény: Ottlaki (12)
Belhoni hontalan Creative Commons License 2011.03.29 0 0 27

A General Electric is hozzádob még több mint ezer munkanélkülit... éljen az energatakarékos izzó!

 

Én bespajzoltam hagyományos fényforrásból.

 

Most ezzel GE-et támogattam, a dolgozókat, vagy egykulcsos viktorékat? Ha az tóbbit, akkor bánom tetteimet.

 

Igaz azt nem néztem, hogy melyik országban gyártották, csak az árat, így valószínű, hogy nem magyar termék. Azért ez megnyugtat.

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (10)
Orákulum11 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 26

Ez az adat nem fedi a valoságot. Sokan akik regisztrált munkanélküliek voltak vissza mentek dolgozni, és pár honap után megint elveszitették a munkájukat mert még nagyon sok cég választja ezt a taktikát. Nos ezek után a munkanélküli hivatalnál közlik mivel ugysem kaphatnak semmiféle támogatást jobb lenne ha be sem mennének lejeletkezni. Hozzá teszem ez csak az utobbi pár honapban hangzik el a hivatalnokok szájából mégpedig azért mert annyira tulzsufoltak, annyira sok a munkájuk hogy akit sikerül meggyözniük azt inkább elküldik. Nos azok a számok amiket jelenleg látnak az emberek csak egy töredéke azoknak az embeeknek akik ténylegesen munkát keresnek de sajnos nem találnak, akik alkalmi munkákból igyekeznek nem éhen halni.

Előzmény: Törölt nick (16)
Qqberci Creative Commons License 2011.03.29 0 0 24

TaplóPista felmondta a szerzõdést a hajléktalanokat ellátó szervezetekkel: ez ugyanabba az irányba mutat...

Előzmény: Ottlaki (19)
Ottlaki Creative Commons License 2011.03.29 0 0 23

Matolcsy György furcsa ember. Szerintem lövése sincs a gazdasághoz. Mondjuk Orbán Viktornak sem" - ez az enyhén szólva nem túl hízelgő mondat egy uniós alapító ország diplomatájától hangzott el, amikor arra kértük, jellemezze a magyar kormányt. A Hírszerző öt, az EU-ban meghatározó súllyal bíró tagállam és egy, a nemzetközi diplomáciában jelentős szerepet játszó ország diplomatáival folytatott háttérbeszélgetéseket annak érdekében, hogy felmérje: milyen a megítélése a tavaly hivatalba lépett második Orbán-kormánynak és a magyar uniós elnökségnek.

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 22

Hár, még ha azt is tudnád, hogy nulladarab cipésznek,cipőfelsőrész-készítőnek, és egyéb gyártásban résztvevő embernek ad munkát. Ugyanis ezt sem Magyarországon gyártják !

Pár hónapja volt  egy orbitális hír, hogy az egykori gyár utolsó vagyonelemeinek pirivatizációja során megpróbálták értékesíteni a brandet. Csak éppen az felejtődött el,hogy azt már rég eladták, és azt elég jól használja valaki, kisszériás, egyedinek tűnő, szűk célcsoportnak, feltehetőleg ázsiban gyártatott cipőkkel.

Gondolom az ismerősöd is már ezzel találkozott !

Nade, végülis a Nike,és az Adidas sem csinál mást.

Nem lehet versenyképesen ilyesmiket gyártani Európában.

Csakhát, hosszútávon nem dolgozhat midenki a "harmadik szektorban".

Ha egyszer beüt az "einstand" mezítláb fogunk dzsesszelni !

 

Előzmény: Orákulum11 (13)
Orákulum11 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 20

Nem hiszem hogy a témához kapcsolódo a bejegyzésed, a személyeskedés terelés, lehet egymást sértegetni, de azt hiszem hogy nem célszerü. Pont arra lenne szükség hogy az eberek még akkor is ha nem egyezik a vélemýenük mindenben összefogjanak bizonyos dolgokban. Minden magyar embernek az a célja hogy tisztes munkából tisztességesen meg tudjon élni, hogy ne nevezzék másodrangú állapolgárnak abba az országba ahol született ahol dolgozik ahol él, hogy szabadon elmondhassa a véleményét, hogy szabadon élhesse az életét. A többség nem luxuxs nyaralásokról, villákról álmodik hanem tisztes megélhetésröl, de sajnos erre egyre kevesebb az esély. Ilyen idökben nem egymás torkának kellene ugrani hanem összetenni amink van a kobakunkban is kiötleni mit is lehetne tenni. HA olyan utra lépünk ami nem vezet sehva, arrol sürgösen le kell térni. Együtt kellene végre élnünk és nem egymás ellen. A probléma sajnos adott, a megoldás az ország lakosainak a kezében van hiszen Magyarország nem pár tucat politikus, hanem a bent lakó emberek, ez az amit a hatalomra jutó emberek elfelejtenek hogy nem mi vagyunk értük, hanem ök vannak értünk!!!!!

Előzmény: Törölt nick (14)
Ottlaki Creative Commons License 2011.03.29 0 0 19

Ez már sátáni tervnek tünik!

Előzmény: Törölt nick (18)
belaba3333 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 15

Köszönjük Orbán, és Matolcsy, az elmebeteg gazdaság, és adópolitikádnak!!!!!!!!

Előzmény: OttoVonLak (-)
Orákulum11 Creative Commons License 2011.03.29 0 0 13

Igen sajnos ez egy nagyon fájdalmas dolog. Az energiatakarékos izzo egy jo dolog, de az nem hogy a hagyományos izzo gyártásának befejezése miatt ennyi ember válik munkanélkülivé....... az mondhatni katasztrofa, lassan az országban megszünik a fizetöképes kereslet, összeomlik a gazdaság illetve csak a külföldieknek lesz illetve már most is csak nekik van pénzük a Mo.-on elöállított termékere, a híres magyar termékekröl meg ne is beszéljünk. Nos egy  külföldi ismerösöm mondta hogy imádja a magyar Tisza cipöt mert annyira jo a minösége, erre én kis tudtalan magyar megkérdeztem miért még gyártják...na igen de nem a hazai közönségnek nem megfizethetö áron. Nem vagyok szakértö de csak exportbol a mi kis országunk nem hiszem hogy meg tudna élni.

Előzmény: Családos, Dolgozó, Vidéki (10)
Ottlaki Creative Commons License 2011.03.29 0 0 12

KSH !

Előzmény: Törölt nick (5)
Ottlaki Creative Commons License 2011.03.29 0 0 11

Előzmény: Törölt nick (7)
Családos, Dolgozó, Vidéki Creative Commons License 2011.03.29 0 0 10

A General Electric is hozzádob még több mint ezer munkanélkülit... éljen az energatakarékos izzó!

ötvenafele Creative Commons License 2011.03.29 0 0 9

orbáneur0

Előzmény: OttoVonLak (-)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2011.03.29 0 0 8

miért, mit mond a párthatározat, kevés a munkanélküli?

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.29 0 0 7

Na,látom folytatódik a bögre tagozat visítozása .

kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2011.03.29 0 0 6

egészségedre, bár kár, hogy volt mire fel elsütni :/

Előzmény: Orákulum11 (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!