Nem értessz semmit! Persze, hogy profit céljából rendezték, de miért is fáj ez valakinek is? Érdekes, csak azok ítélik el, akiknek nincsen pénzük ilyen rendezvényeken részt venni. Aki csóró, az minig útálni fogja azt akinek van pénze!!!!!!Igenis kellett az országnak ez a rendezvény, turisztikai szempontból sem volt utolsó, hisz a résztvevők majd fele külföldi volt. Rengeteg vállalkozás dolgozott ezen a rendezvényen, sokan több, mint 15 éve. Korrekt eljárás ez velük szemben? Nem az a baj, hogy most elmaradt, mindenféle maszlagra fogva, hanem az, hogy valószínűleg többet nem is lesz!
Nem igaz, nem a szponzorok elmaradása miatt nem rendezik meg idén a Bálok Bálját. Idén ez lenne a 15.! Mindig is nagyon népszerű volt, egy Operakedvelő baráti kör élesztette újra ezt a hagyományt, továbbá magán pénzből (a jegyet megvásárló szórakozni vágyó emberek pénzéből) és szponzori felajánlásokból rendezték meg, állami támogatás mentesen. Az alábbi szerződést a neten találjátok, mely szerint népszerüségét megirigyelve a Magyar állami Operaház tetemes összegért megvásárolta ezt a rendezvényt, most pedig lemondja?.http://www.opera.hu/downloads/18/2009_08_Operabal_MAO_eszkozadv_szerz.pdf Inkább az Operaház meghurcolt költségvetése állhat ennek hátterében. Igenis joga van mindenkinek ott szórakozni, annyiért, amennyiért akar. A szolidaritás másról szól! Lemondani egy ilyen költségvetésű és színvonalú rendezvényt, amit már majd 1 éve szerveznek, nem gyerekjáték. Lehet helyette jótékonysági gála, de az biztos, hogy annak bevétele meg sem közelíti majd a rendezvény elmaradása által generált költségeket. Nagyon nagy meggondolatlanság volt a miniszterelnöki biztos lépése, sajnos meggyalázva ezzel egy szép tradíciót. Továbbá csatlakozom az előttem szólóhoz, hülye az, aki bezárja az éttermét, mert szolidálni akar az etiópiai éhezőkkel.
Mint már páran mondottuk volt... a operabálra nem jött össze elég szponzor.. ezért kitalálták ezt a jó kis PR fogást hátha így az a "csekély profit" amit a szervezők zsebre vágnak összeszedhető ezért leöntötték a ma oly divatos szolidaritási mázzal... félreértés ne essék, van valódi szolidaritás, rengeteggel találkozhattunk akár az elmúlt év szomorú eseményei kapcsán, és vannak olyanok, akik a szolidaritás álarcában profitot próbálnak képezni... na az operabál ilyen (lett)
Nincs kirívó, a szegényeket és az ínséget elszenvedőket (és a velük szolidarítást érzőket) provokáló, pazarlóan és feleslegesen rongyrázó, nyilvános médiasemény, amiről napokig tudósítanak a tévék és újságok.
Ennek semmi köze az Operaház állami támogatásához. Ez tudtommal egy nyereséges rendezvény Nem jótékonysági rendezvény hanem egy bál, ahol mellékesen a tombola bevételét jótékony célra adják.
... ottan nem lehet elég nagypuccosan parádézni, ahhoz, kérem szépen, kristálykrigli köll, de aztat nem tartanak, ezé' számítottam annyira az O/Á-ra, mer' gondoltam az is lesz olyan, minta a Royal, ahová ki köllött öltöközködni rendesen, hogy ki ne nézzenek...
... a francba! Pedig direkt megcsináltattam a kalapom leszakadt karimáját, Lyó vastag ruhaszárító kötelet szereztem nadrágtartónak, és új gyertyát is loptam, hogy méltóképp beevezhessek, akár egy Ló Henrik a hat tyúk vontatta ladikon.... Mostan akkor hol tudok Söröt inni nagyúriasan???!!!