Van egy 92es hiluxom amiben kettős kardántengely van elől. Tud valaki egy olcsó beszerzési forrást erre a tengelyre? Esetleg próbálta valaki, hogy a váltótengelyt meghosszabbítja és sima kardánnal helyettesíti? Ha valaki tudja a választ kérem jelentkezzen, mert az autó minden nap használatban van.
Idén is megrendezésre kerül a Japtimers közösség nagy sikerű Tavaszi Találkozója. Egy tökéletes lehetőség a főként veterán korú japán járművek tulajdonosainak, hogy a mai "online" világban személyesen is megcsodálhassák egymás járművét, megnézzék az apró részleteket, megszagolhassák az adott évtizedek jellegezetes illatait, hallgassák a különféle motorok muzsikáját vagy éppen érezzék a különféle járművek időutazásokat idéző rezdüléseit. A barátias elhivatott légkör természetesen lehetőséget ad akár mélyre nyúló szakmai vagy éppen könnyed humoros eszmecserékre is.
Amennyiben jelen közösség értékes találkozóinak, eseményeinek időpontjával nem ütközik, sok szeretettel várjuk minden kedves "veterán" - Japtimer, illetve klasszikus - JapClassic járművet és tulajdonosát!
Sziasztok! Van egy kövület merev hídasom. A kormányműbe jó szerintetek a Dexron 6-os folyadék? A gépkönyv Dexron 2-3-at ajánl, de az nekem egy kissé habozni szokott.
Átfogalmazva: lehet-e a tömítéseknek, egyéb műanyag bizbaszoknak baja a 6-os folyadéktól?
(Plusz kérdés: a ha hátsó difibe 90W-s LS olajat ír, akkor tehetek bele 75W-140 LS-est?)
98-as évjáratú HILUX-om van. Gyorsításkor bejelez a Turbó visszajelző, kicseréltem a Turbót vadi újra . A hiba ugyanúgy fenn áll! Mi lehet a baj???? Esetleg valaki találkozott ilyennel??
Toyota Hilux 3.0 D4D automata 2009 évjáratú TGK műszerfalon piros akku szimbólum jelent meg .Töltés van nincs elszakadva az ékszíj akkumulátor jó. valaki az üzemanyagszűrő cserét javasolta mert vizesedés gyanús.de arra van másik kontroll lámpa? A töltés 13,6V lehet kevés?Csak a generátor lesz a gagyi?
Nagyon meg köszönném ha van valakinek valami ötlete a lámpa eloltására.
Toyota Hilux 3.0 D4D automata 2009 évjáratú TGK műszerfalon piros akku szimbólum jelent meg .Töltés van nincs elszakadva az ékszíj akkumulátor jó. valaki az üzemanyagszűrő cserét javasolta mert vizesedés gyanús.de arra van másik kontroll lámpa?
Nagyon meg köszönném ha van valakinek valami ötlete a lámpa eloltására.
Már nézte „szakember” aki szerin lehet valami trükközés mint a BMW –nél gombokat kell nyomkodni szerinte és megszűnik a hibajelzés.
2000-es evjaratu Hiluxra akarok a gyarinal kicsit nagyobb kerekeket. Jelenleg 205/80r16, 6x16-os felnin. 235/85 meg ramegy erre felnire? Elfer ez a kerek, vagy mar dorzsol valamit? Van valakinek barmi tapasztalata ezen a teren?
Sziasztok. Remélem tudtok nekem segíteni Hilux-ot szeretnék venni mirre kell odafigyelni vásárláskor, vannak e tipushibái stb. 2008-as évjárat környékét nézegettem. Segítségetek előre is köszönöm.
Akkor valószínű nem Hiluxra való felnit vettél,általában(!!) ezek stimmelnek,még ha régebbi Hiluxról származik is.Amin lehet tehermentesítő,az nem gyári,de rátehető alufelni,és lemezfelni esetében tehermentesítő szerintem nincsen.
Nem véletlen egy Mitsubishi L200 felnit kaptál?Mert annál előfordulhat,hogy beleér a fék a felnibe.
Sziasztok! 2008-as évjáratú hiluxomra vettem lemezfelniket. Nagy lendülettel megpróbáltam feltenni, de eléri a féknyerget. Gyárilag volt alattuk egy tehermentesítő tárcsa, vagy régebbi autóról származhat aminek más volt a kerékagya??
Új vagyok az oldalon, de azért remélem tudtok nekem segíteni. 96'os merevhidas hiluxom van. Az első kardánom ki van. Megegyezik-e a 97'es első kardánjával, ami már nem merevhidas? Kép alapján ránérzésre egyforma. Méretben is? Előre is köszönöm!
Új vagyok még itt, de remélem pár kérdésben jó páran már okosabban és tudnak majd tippeket adni esetleg.
Van egy '94-es Hiluxom, 2.4D 4WD és nagyon úgy tűnik, hogy az osztómű hátsó hajtás felöli csapágya lötyög, cserélni kellene.
Valaki cserélte ezt már? Mennyire macerás, le kell szedni az osztóművet vagy elég ott megbontani az oldalát, ami lecsavarozható? Esetleg jó bele olcsóbb, nem gyári csapágy is, vagy egyedi?
Okozhat egy minimális csapágy lógás (és néha már nyikorgott is, bár előtte kb. két évig csak első hajtással jártam, le volt szedve a hátsó) már 30km/h fölött erőteljes remegést?
Ma került vissza a hátsó hajtás új függő csapággyal (keresztek nem lógnak, ott nincs baj, hátsó diffinél sem lóg a csapágy) és meglepődve tapasztaltuk, hogy nyekereg a csapágynál valami (ez a hang biztos, hogy innen jött) és az említett módom remeg is a kocsi menet közben.
Elvileg a csatolt robbantott ábra jó a '94-eshez is (talán a 36115C a hibás csapágy!?).
A lámpa a gázolajszűrő ,,vízzel" való telítettségét jelzi,ha leengeded az alján levő csappal,akkor is fog világítani.Cseréltess majd szűrőt.A szűrőben nem csak víz lesz,ha szétszedik,hanem valamilyen nyálkás anyag is,amiket én már szétszedtem,szinte mindben volt,gondolom a gázolajból származik. :)
Szerintem a mérő hibája független a lámpa kigyulladásával,ha a mérő azóta sem csinál hülyeséget,nem kell vele foglalkozni.
Sziasztok! Van egy 2008-as évjáratu hiluxom. A műszerfalon nekiállt világítani az a lámpa, ami az üzemanyag ellátó rendszerben a hibát jelzi. Nem villog, tehát nincs viz a szürőbe hanem állandóan világít. Az motort leállítottam beindítottam újra és az üzemanyag szint mérő feléig felugrott utána pedig nagyon lassan ment felfelé. Azóta mentem vele 1000km-et és most már rendesen felugrik a mérő. Mi lehet a hiba?? Szervizbe még nem tudtam bevinni mert külföldön vagyok...
2000-es évjáratú 2.4td hiluxom van amiben elszált bár bizti a kormány alatt ami van biztosíték panelen! Fentről lefele az utolsó sorba az összes elszállt! ha cserélem mindig kiégnek!!! ( 7.5 A 10A 10A )
Segítségeteket szeretném kérni h mi lehet a gond és hol?