Ide sorolható minden olyan zene, zenekar, hangözön, ami tudatmódosító szerek nélkül is képes az arra nyitott fülű hallgatóságot más dimenziókba röptetni.
"CHOWDER" vagyok. Lehetséges, hogy csak egy erősen terhelt 60 000 (!) hozzászólásnál is többel büszkélkedő hölgy intézkedett, hogy nyomtalanul takarítsák el a másik nicket, mert - gondolom a régtől ismert, de időközben halálos ellenséggé lett - "barátnőjével" kb. tíz hozzászólással többet váltottunk - semmiségekről. Hihetetlen, de valszeg ennyin csúszott el a hajó - mert semmi különösebb akciózás nem indokolta ezt. Lejárt már ennek az Index fórumnak az ideje...
Figyu! Van egy sci-fi oldal, amire háttérnek olyan smooth jazz-t pakoltak az arcok, aminek elektronikus tribal/minimal alapja van. Nagyon adja ez a fíling. Ismertek ilyen előadókat? Honnan lehetne intézni ilyen zenét? Nem tudok képbe jönni :-(
Flesseljetek rá, csak két kis rövid részlet váltja egymást, de nekem kellene ilyen zene....
Sziasztok, örömmel mutatom be új albumomat, a Mos Quataer (ejtsd: moszkvatér :) névre hallgató egyórás elektronikus lemezt. Ingyen tölthetitek, hallgathatjátok...
A Pink Floyd annyira durván megelőzte korát, hogy ennyire spirituális rock zenét...szerintem azóta sem rakott össze senki.... főleg ezek a korai Floydok tetszenek nagyon. Ezek sokkal szabadabb és kísérletezőbb darabok. Nélkülük valószínű az elektronikus zene sem itt tartana! De szerencsére itt tart! :)
Hajajj ez nálam, már szinte betegség. Tele vagyok jobbnál jobb muzsikákkkal! :) De ha csak lehetőségem van rá szól is a zene körülöttem. Autóban, munka közben, biciklin, buszon, gyalogosan, itthon...alvás köben is próbáltam már párszor mert tök jó flash, csak tönkremennek a fejhallgatóim. :( Ú tök jó ez amit most hallgatok... mutatom is:
Nem találom sehol amit írtál...fasza a blogos link! Nem láttam még, el lehet itt kalandozgatni rendesen. :) A rádiót meg mindjárt megismerem. Én ez hallgattam általában: http://monkeyradio.org/ de mostanában próbálom a saját gyűjteményemet végignyálazni. Én erre vagyok nagyon rákattanva: http://www.last.fm/user/zoliil ez az én profilom, nem tudom, ismered-e ezt az oldalt, régen lehetett itt is rádiót hallgatni, de mára sajnos ez a funkció fizetős lett, így rádió nuku. De így is nagyon jó! Rengeteg új zenét találtam a lastfm-nek köszönhetően. Regisztrálsz, letöltesz egy kis progit oszt ennyi. Jegyzi mit hallgatsz, meg tudod nézni a szomszédaidat akik hasonló zenei ízléssel vannak megáldva mint te, keresgélhetsz a "library"-jukban, mit hallgatnak a közös kedvenceiteken kívül...szerintem nagyon jó dolog!
Én se szoktam nagyon ilyesmivel vergődni, időhiány miatt. De annyira rákattantam Beksinski képeire, hogy kedvem támadt zenei aláfestésükre keresni valamit. Nem is kellett sokáig keresni. Lustmord zenéi annyira gonoszak, hogy az embernek gyomoridege van hallgatásuk közben...ez a felvétel ráadásul 2006.06.06.-án készült élőben...csak a miheztartás végett! :)
Aztán van itt még egy érdekes dolog. Ha hallgatsz bizonyos mennyiségű zenét, és azt is az igényesebb fajtából teszed, egy idő után ha újjat hallasz, az első néhány hang után érzed, hogy ez szar, igénytelen, vagy netán mindezek ellenkezője. Node, vannak ugye kivételek! :)
És ezek sztem nagyon értékes, sokszor tudatosan kreált zseniális művek, mint (csak hogy maradjunk Terrestre-nél) ez is:
Mikor először hallottam, az első másodpercek után erősen kételkedtem, hogy ebből valami jó is kisülhet. Aztán úgy beszippantja az ember agyát, hogy összeroppan a feje...én úgy homloktájékon éreztem ezt a szívó erőt...azóta nincs fejem :D
Kellemes kis monoton téma, de ha minyimál, akkor nálam Fernando bácsi verhetetlen Terrestre projectjével! Ezen hanganyag hallgatása közben meg végig együtt lüktet az agyam a zenével és mikor bejön az a kürtszerű túlvilági hang...futkos a hátamon a hideg. De Murcof ambient-munkái után várható az igényes zenekészítés más vizeken is.Mint ugye itt:
A lustmord-os videót Sony Vegas-al pakolásztam össze! Nagyon jó kis progi, régóta csak ezt használom.
Elég sokféle anyag gyűlt össze az elmúlt 4 évben, van vidámabb ulrich schanussos, a Vermillion EP például, a Micropolis és Flow lemezeket Ultimae-s hatásokra írtam (Aes Dana, CBL, Solar Fields), a Docosanoid album lassabb, ambientesebb jellegű, aztán ott van a Mindwaves, Music not for just airports albumpáros, amik még lassabb, elvontabb jellegűek, a Scrutinize noise-os, az Aura EP pedig gyorsabb, hangulatosabb, száguldósabb. A legelső lemezem, a Highway Ambience pedig a Cafe del Mar hatására készült, de talán egyedi stílus is kisejhető belőle.
3 kedvenc lemezem magamtól :) Vermillion, Micropolis, Flow. Ez 3 teljesen különböző stílus.
Az utóbbi időkben az Ultimae-s kiadványokat hallgatom sokat, aztán Ulrich Schnauss, Der Spyra, és persze a régi Tangerine Dreamek (innen a névválasztás) tettek rám nagyobb hatást. A micropolis egyik számához JMJ-től kértem és kaptam egy hangmintát a Chronologie 6 számából, nagyon kedves levélben gratulált az albumhoz, és sok sikert kívánt :) a hangminta az Opaque Projector c. számban hallható. Logic Pro-val készítem a lemezeket, hangszerekként a V-synth, MC808, AKAI EWI 4000s, és mostanában az iPad szolgálnak. Sajnos elég nehéz ismetségre szert tenni, de nem lehetetlen, és mivel nem megélhetés-zene, ezért 1.) szabadabb vagyok a kísérletezésben, 2.) nem hajt a pénzügyi siker.