Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2010.07.02 0 0 53
"volt rá igény, nem csoda..."

Az keves , elsosorban penz kell hozza es voltak akiknek volt ilyesmire eleg es ugye hiaba volt szoci nyomulas siman letrejottek ezek a mediakok
Előzmény: Törölt nick (50)
Waladár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 52

A legújabb szösszenet:

 

A hircsarda.hu nevű, álhíreket közlő vicclapon péntek reggel egy helyreigazítás jelent meg. Az oldal arra kényszerült, hogy jelezze, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nem mondott soha olyat, hogy futballpályákon is engedné a buktatást.

A történteket a Képviselő Funky sokat látott szerkesztői kétkedéssel fogadták. Egyrészt miért kérne a kormány helyreigazítást egy olyan oldaltól, ahol nyilvánvalóan viccek vannak, most például olyanok, hogy Növényi Norbert lesz a Legfelsőbb Bíróság elnöke.

Másrészt a helyreigazítási kérelemben az oktatási államtitkár neve hibásan, egy n-nel szerepel, holott az államtitkár asszony két n-nel írja a nevét. A helyreigazításban eredetileg még jól szerepelt a név - mondta viszont az Indexnek Dobi Ágnes, a kérelem szerzője.

Harmadrészt a helyreigazítási kérelemben e mondat közlését is kérik: "A jogsértő anyag eltávolításán túl, elnézést kérünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium oktatásért felelős államtitkárától." Ez azért badarság, mert a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban nincs oktatásért felelős államtitkár, ilyen a Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál van.

 

Aztán kiderült, hogy a sok tévedés ellenére a helyreigazítási kérelmet valóban hivatalosan elküldte a kormány egyik sajtósa.

Derek Creative Commons License 2010.07.02 0 0 49
"Rákosi idején még nem volt EU, nem volt NATO, viszont volt többpárti szavazás (Kisgazdapárt, SzocDem párt, MKP), csak épp az MKP nyerte több, mint 2/3-dal..."

Melyik evben? Az 1947-es valasztasokok volt utoljara tobbparti listas valasztas akkor a kommunistak 20-onvalahany szazalekot ertek el.Az 1949-esen meg mar nem indulhattak kulon partok csak a nepfront listajan es teljesen formalis volt a dolog,es szocdedmpart sem volt mar
Előzmény: Qqberci (42)
Derek Creative Commons License 2010.07.02 0 0 48
"érdekes, hogy a 8 éves szoci médianyomulás nem tünt fel nekik"

Meg erdekesebb,hogy a jobbos mediakok ,Hirtv, Echo eppen a 8 eves szoci nyomulas alatt jottek letre:-))
Előzmény: Törölt nick (5)
Bard_Taliesin Creative Commons License 2010.07.02 0 0 47
Honnan tudná egy "francia" (kb. az országuk fociválogatottjának franciaságának mértékét alulmúló európai ismerettel), hogy mekkora a különbség a Vasfüggönytől keletre? Ugyanmá'....
Előzmény: Törölt nick (45)
Bard_Taliesin Creative Commons License 2010.07.02 0 0 46
... hogy aztán a megszálló Vörös Hadseregről mint apró körülményről meg ne feledkezzünk....
Előzmény: Qqberci (42)
Qqberci Creative Commons License 2010.07.02 0 0 42
Rákosi idején még nem volt EU, nem volt NATO, viszont volt többpárti szavazás (Kisgazdapárt, SzocDem párt, MKP), csak épp az MKP nyerte több, mint 2/3-dal...
Előzmény: Bard_Taliesin (41)
Bard_Taliesin Creative Commons License 2010.07.02 0 0 41
No, akkor már csak azt kell igazolnod, hogy a Kádár, Rákosi (javaslom a továbbiakban Kim-Ir-Szen, Caligula és Rettegett Iván alakját) idején többpárti szavazás volt, EU- és NAT-tagországként. Vagy hogy miként alakulna a Parlament összetétele, ha pl. a szintén mélységesen antidemokratikus brit rendszer alapján állna össze a képviselői társulat, max lenne 3 db nem-Fideszes plusz 383 Fideszes. Na attól kaparnád magadra a visongó rettegés és görcsök közepette azt, amit a reggeli kávé beleket mozgató hatása kihoz belőled. Persze tudom, ez a példa pont nem jó, mert a demokrácia természetesen csak az és úgy lehet, amit te értelmezel annak, aminek a hazugsággal a hatalmát megtartó kormány, vagy annak senki által soha meg nem választott utóda szerinted messzemenőkig eleget tett. Hisz nem hörgött ellene a Liberation meg a The Economist, akik véleménye olyannyira fontosabb a Mo-i válaszókénál.

:-DDD
Előzmény: Waladár (37)
Waladár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 38

Javaslom olvasd el a topic nyitó hozzászólását, vagy a rövid topic leírást. Akkor fogod látni miről szól ez a topic, nem csak köpködsz a levegőbe.

Előzmény: Törölt nick (36)
Waladár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 37
Rákosit, Kádárt 80-90 %-osan választották meg mégis diktatúra volt a rendszerük. Próbáljátok már beverni abba picike agyatokba, hogy a demokrácia viszonylagos fogalom. Jelenleg az un. fejlett demokráciákban uralkodó viszonyok szolgáltatják a mércét. Ezekhez viszonyítva a 2/3-os kormány hozhat teljesen antidemikratikus törvényeket.
Előzmény: Bard_Taliesin (32)
Bard_Taliesin Creative Commons License 2010.07.02 0 0 34
Én bízom benne, hogy a redőny helyett előbb-utóbb más lesz az ablakon.

:-P
Előzmény: Törölt nick (29)
Waladár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 33

Idézz már pontosan: A teidézeted után a következő szó: BUT. Remélhetőleg tudod mit jelent az a pici "de" szócska egy állítás után. Esetleg az a szokászos kiragadunk szavakat, megvágunk videókat, hangfelvételeket Fidesz stilus?

 

Admittedly, that bad rating is not Mr Orban’s fault. But many of the reasons for it, such as polarised politics and meddling with state institutions, look unlikely to improve under his rule. A new media law (like the bank levy, produced hastily and with no consultation) was particularly alarming. It originally extended the broadcast media’s regulatory regime to print and online outlets, including a statutory right-of-reply clause, regardless of merit. It created mandatory registration for blogs, and banned “offensive” coverage of a “minority or majority”. The chairman of the new regulatory body, appointed by the prime minister for a nine-year term, would personally nominate the directors of public radio and television stations.

Előzmény: Törölt nick (26)
Bard_Taliesin Creative Commons License 2010.07.02 0 0 32
Na de kérlexépen, az NEM LEHET, hogy Mo-on olyan diktatúra legyen, amit a többségi szavazás akar, mert az igaz vélemények birtokosai szerint Mo-on csak az a jó, ha a 2/3-os többségi felhatalmazás ellenére SEM történik meg az, amiért ilyen eredmény lett. Na ez az igazán demokratikus haladóbaloldaliliberális elképzelés, minden más populistanáciradikálfideszista hőbörgés és persze árokásás.

:-P
Előzmény: Törölt nick (30)
Bard_Taliesin Creative Commons License 2010.07.02 0 0 28
So the question arises - whose fault is it?
Előzmény: Törölt nick (26)
Waladár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25

A beégéshez: tudnál mondani egyetlen orbáni demokráciát dicsérő szót a cikkből? Be tudnál egész mondatos ilyen idézeteket másolni?

Előzmény: Törölt nick (23)
Waladár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 24
Nem a topic beteges, hanem te.
Előzmény: Törölt nick (23)
Waladár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 22
Ha jól értem azt szürted le a The economist cikkéből, hogy OV a demokrácia megtestesítője?
Előzmény: Törölt nick (18)
Bard_Taliesin Creative Commons License 2010.07.02 0 0 19
Na ugye, hogy Mr. Orbán direktben kézivezérlli MÁR az Economist-ot is. AZ nem lehet, hogy nem ő lenne a felelős, bármikor és bármiért.

:-DDD
Előzmény: Törölt nick (15)
Bard_Taliesin Creative Commons License 2010.07.02 0 0 17
Szép napsütéses időjárás van, pont jó rettegni.
:-P
Előzmény: Waladár (14)
Waladár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 14

Valószinüleg nehezedre esik, de a The Economist több mint biztos, hogy nem a Magyarországi Kossuth tereseket számolgatva jutott erre a megállapításra. Egyébként felnőhet és szerintem fel is fog nőni a Kossuth teresek száma is.

Előzmény: Bard_Taliesin (12)
Bard_Taliesin Creative Commons License 2010.07.02 0 0 12
"The Economist szerint szélesebb körű aggodalom"

Kurvára széles az aggodalom, legalább a 40-100 szokvány aláíróra kiterjed....

:-P
Előzmény: Waladár (-)
Waladár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 11

Szóval Navrasics elvtárs fenekét kell majd nyalni! Ez már nem is uram-bátyám rendszer, hanem korrekt fenyegetés. Navrasics nem is zárja ki a diszkriminativ elbocsátás lehetőséget, amivel elismeri, hogy amilyen törvényt meghoztak az arra a célra lett kreálva, hanem majd ő I. Navrasics kegyelmet gyakorol. Szerintem ez borzalmas, hogy ide jutottunk, azaz az állampolgárok védelme nem az Alkotmányban garantált, hanem pártpolitikusok kénye-kedvétől függ.

 

Munkajogászok szerint bár eddig is volt példa az indoklás nélküli elbocsátásra a közszférában, a jövőben ez még könnyebb lesz. Ez pedig veszélyezteti a közigazgatás semleges és szakmai szempontokat szem előtt tartó működését, hiszen akár a felettese utasítását szakmai megfontolások alapján vitató kormánytisztviselő is bármikor tarthat az elbocsátásától. A kormánytisztviselő ráadásul az indoklás nélküli kitétel miatt még munkaügyi bírósághoz sem fordulhat, vagyis jelentős mértékben csorbul a munkavállalók jogbiztonsága.

Előzmény: Törölt nick (4)
joker_face Creative Commons License 2010.07.02 0 0 10
Gyerekek vakok vagytok ??? Hova haladunk ??? Ha ez az egész 1 éve történik akkor már rég a téren riszálnátok magatokat diktatúrát kiáltva .... de most ?? Még tapsoltok is hozzá és egymásban éltetitek a hitet hogy ez a fidesz más mint a többi és hogy OV nem lehet hibás .... pfff polgárok
Előzmény: Waladár (7)
tmbg Creative Commons License 2010.07.02 0 0 8
Szuhay Balázs már halott. Érdemes lenne azokat a műsorokat visszanézni. Nagyon durva.
Előzmény: Törölt nick (5)
Waladár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7

A The Economist  nem egy szélsőséges lap.Kulturáltan fogalmaz, de ime egy kicsit bővebben az elemzésük. Amivel vitatkoznék, hogy nem (OV hibája - egyetértve veled), viszont nem is csak a "többiek" hibája. OV annyira felelős ezért a romlásért, mint amekkora volt az idézett időszakban a politikai súlya.

 

A kormányváltás utáni magyar belpolitikai helyzetről közöl értékelést legújabb kiadásában a The Economist.

 

A The Economist szerint szélesebb körű aggodalom forrása a magyar demokrácia. A folyóirat felidézi, hogy a Freedom House nevű amerikai kutatóintézet minap tette közzé éves rangsorát a volt kommunista országok politikai rendszereiről. Magyarország "a közelében sincs" azoknak a mélységeknek, amelyek az egykori szovjet köztársaságokat jellemzik, de a hétpontos skálán elért pontszáma folyamatosan romlott az elmúlt öt évben, 2,00-ről 2,39-re.

Kétségtelen, hogy e "rossz besorolás" nem Orbán Viktor hibája. Ám az okok között számos olyan van - például a politika polarizáltsága, vagy a beavatkozás az állami intézmények működésébe -, amelyek esetében "valószínűtlennek tűnik" a javulás az ő kormányzása alatt.

"Különösen riasztónak" nevezi a The Economist az új médiatörvényt, amelyet a lap szerint a bankadóhoz hasonlóan "sebtében és konzultáció nélkül alkottak meg". A tervezet egyes elemeit már ejtették, vagy elhalasztották róluk a szavazást. Bírálói azonban a médiatörvényt egy keménykezű politizálási irányvonal részének tartják - áll a cikkben.

Az írás felidézi, hogy Orbán Viktor "meneszteni akarja" Simor András jegybankelnököt, vagy legalábbis csökkenteni akarja fizetését; igaz, az MNB elnökének "évi 425 ezer dolláros javadalmazása kétségtelenül bőkezű".

Az egyetlen ellenőrzést a "túlhatalmú" kormány felett az államfő vétójogának gyakorlása jelenti. A jelenlegi elnök, Sólyom László azonban augusztus 5-én leköszön, és utódja, Schmitt Pál Orbán Viktor "pártbeli cimborája".

Még azok is, akik változásokat akarnak a magyar közéletben, azt mondják, hogy a miniszterelnöknek többet kell tennie a kedélyek lenyugtatására, és kevesebbet borzolásukra - fejeződik be a The Economist írása.

 

Előzmény: Psycho Dad (3)
Psycho Dad Creative Commons License 2010.07.02 0 0 3
"Kétségtelen, hogy e "rossz besorolás" nem Orbán Viktor hibája."

Akkor kié? :)))))))))))))))))))))
Előzmény: Waladár (-)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2010.07.02 0 0 2
ennyi idő után 3 mp, pfff..
Előzmény: Törölt nick (0)
kölcsönzői jelmez Creative Commons License 2010.07.02 0 0 1
00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Előzmény: Waladár (-)
Waladár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 topiknyitó
Néhány szösszenet ami alátámasztja a topic címet:

 

 

1. "Vasfüggöny fenyegeti a magyar médiát"

 

2. Kormánykézbe kerül az MTI is.

 

Miközben a média teljes átalakítására készül a kormány, már most számos jele van annak, hogy a gyakorlatban miként ragadja magához a hatalmat a médiumokban. Az MTV-ben műsorokat szüntetnek meg, támadják a Duna Televízió elnökét, bizonytalan, hogy lesz-e elnöke a Magyar Rádiónak, az MTI-nél pedig a régi vezetőt a jelenlegi kormánypárthoz hű szakember váltja fel.

 

3. Munkajogászok szerint bár eddig is volt példa az indoklás nélküli elbocsátásra a közszférában, a jövőben ez még könnyebb lesz. Ez pedig veszélyezteti a közigazgatás semleges és szakmai szempontokat szem előtt tartó működését, hiszen akár a felettese utasítását szakmai megfontolások alapján vitató kormánytisztviselő is bármikor tarthat az elbocsátásától. A kormánytisztviselő ráadásul az indoklás nélküli kitétel miatt még munkaügyi bírósághoz sem fordulhat, vagyis jelentős mértékben csorbul a munkavállalók jogbiztonsága.

 

4. A The Economist szerint szélesebb körű aggodalom forrása a magyar demokrácia. A folyóirat felidézi, hogy a Freedom House nevű amerikai kutatóintézet minap tette közzé éves rangsorát a volt kommunista országok politikai rendszereiről. Magyarország "a közelében sincs" azoknak a mélységeknek, amelyek az egykori szovjet köztársaságokat jellemzik, de a hétpontos skálán elért pontszáma folyamatosan romlott az elmúlt öt évben, 2,00-ről 2,39-re.

Kétségtelen, hogy e "rossz besorolás" nem Orbán Viktor hibája. Ám az okok között számos olyan van - például a politika polarizáltsága, vagy a beavatkozás az állami intézmények működésébe -, amelyek esetében "valószínűtlennek tűnik" a javulás az ő kormányzása alatt.stb.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!