A Smer-SD 29,5 százalékkal nyerné a választásokat, a második 12,4 százalékkal az SaS, a harmadik pedig 12,1 százalékkal az SDKÚ lenne. A Focus szerint biztosan bekerülne a parlamentbe a KDH is, 9,2 százalékkal, az SNS pedig 7,7 százalékot szerezne.
Elég jó eredményt produkált a Híd, 6,5 százalékot mértek Bugáréknak. Őket az MKP követi 5,2 százalékkal, míg utolsóként a HZDS is bekerülne kerek 5 százalékkal.
A felmérés eredményei szerint egy SDKÚ-SaS-KDH-Híd-MKP ellenzéki koalíciónak 78 mandátuma lenne, ezzel kormányt alakíthatnának.
kicsit hasonlítanak a fidesz autoriter jellegéhez (nálunk alig találni olyan új törvényt amely ne a fidesz rövidtávú céljait szolgálná, míg a szlovákoknál hasonlóan fontos hogy egy törvény lehetőleg hátrányos legyen a felvidéki magyarokra, de legjobb esetben se legyen kedvező számukra.)
Es ezt te el is hiszed?
Ennyire azert nem fekete feher a helyzet.
Rengeteg torveny kedvez a felvideki magyarsagnak, es sok ami nem.
A Malinak uggyel kapcsolatban kivancsi vagyok, hogy mi lesz most, hogy ujra jon Fico es Kalinak. Fico es Orban abban ketsegkivul hasonlitanak, hogy nem tudjak azt mondani, hogy bocs, tevedtunk.
Egyebbkent gyakorlatilag bebizonyosodott, hogy Hedvig ugyet a parancsra manipulaltak, az elozo kormany ezert is kert tole bocsanatot. Ficoek tovabbra is kitartanak a mellett, hogy Hedvig hazudott. Ha nem fogjak ezt az ugyet bolygatni, akkor Ficoek valszeg hallgatolagosan elfogadjak a Status Quo-t es nem folytatjak az eljarast Hedvig ellen, viszont sosem beismerve a konspiraciojukat.
Egyebbkent roppant erdekes lesz a kovetkezo 4 ev. Ficonak erdeke, hogy a negativ szerepben tovabbra is Orban maradjon, o pedig kozben szep csendben elbetonozgat maganak feltunes nelkul. Ezert latszatra nagyon visszafogott, konstruktiv, es egyuttmukodo lesz. Azt a Ficot, akit 2 honapja latni, nem lehet osszehasonlitani a 2 evvel ezelottivel. Kibekult a mediakkal, interjukat ad, tv-kben szerepel, amennyire tole tellik, maximalisan udvarias, abszolut erot es elszantsagot mutat, viszont sosem felejti el kifejezni, hogy torekszik a konszenzusra az ellenzekkel, koltsegvetesi tanaccsal, szakszervezetekkel, munkaltatokkal, EU-val.
Na szoval majd meglatjuk.
Jelenleg ami abszolut felhaborito, az az uj tortenelemkonyvek ugye. Meg az elozo Fico kormany idejen irattak uj tortenelemkonyveket a magyar tanitasi nyelvu iskolaknak. A parom mar emlitette, hogy gyakorlatilag a magyar tortenelem ki van belole hagyva, ugyhogy ha eppenseggel annyira akartok segiteni a felvideki magyarokon, akkor adjatok infot hogy hol lehet beszerezni magyar tortenelem tankonyveket Magyarorszagon, nagyobb tetelben.
a "nácizásnak van alapja" nem egyenlő a "náci állam"-mal...
viszont az tény, hogy a malinák-ügy (ahol a belügyminiszter bizonyítottan beleavatkozott egy nyomozásba, ráadásul hangulatkeltően pofátlan hazudozással) a különböző magyarellenes éllel hozott törvények ezt mutatják.
kicsit hasonlítanak a fidesz autoriter jellegéhez (nálunk alig találni olyan új törvényt amely ne a fidesz rövidtávú céljait szolgálná, míg a szlovákoknál hasonlóan fontos hogy egy törvény lehetőleg hátrányos legyen a felvidéki magyarokra, de legjobb esetben se legyen kedvező számukra.)
Igen, es ezt mar leirtam. Olvass vissza. En hoztam fel eleve, hogy a dekretumok hozadekakent a mai napig nincsenek karpotolva azok az emberek, akik a dekretumok alapjan lettek kisemmizve.
Hát ha ez megnyugtat, a magadfajta elég hamar lefáraszt, nem kell ahhoz műszak vége. Szerencsére már valamennyire immunis vagyok - az, hogy válaszolok, egyfajta önkínzás...veled is pont olyan beszélgetni, mint sajtreszelővel rejszolni...enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas :)))
Legalabb ehhez hozza tudsz szolni:-)) Mint a bizottsag az atomeromu tervezesenel ahol a legnagyobb gondjuk milyen szinure fessek a biciklitarozo keriteset:-)
Hát attól, hogy te Potylit meg Devenyt írsz, attól az nekem még Pötyli meg Dévény, már ha közben ki is derült, hogy nem egészen, de hát ennél nagyobb baj sose legyen.
Amikor jobbos nagyokosaink kifogynak mindenbol akkor jonnek az ekezetek
Báááázz, hát nem te kötöttél bele, hogy nem Pötyli hanem Potyli? Ááááá....nem hazsnál ékezeteket, lbesz, hogy nem találom ki, mire gondol, és aztán még azért is lebasz, hogy lebaszattam magam :DDDDD
Amikor jobbos nagyokosaink kifogynak mindenbol akkor jonnek az ekezetek. Mivel nincs magyar nyelvu operacios rendszerem csak angol nyelvu ezert nem veszodok az ekezetekkel, aki akarja erti, aki nem az meg ertetlenkedik.
Tanulj foldrajzot Potyli az nem nem Po:tyli . Ez egy patak Zalaban,a Muraba omlik
Mellékes ugyan, de ha nem vetted volna észre, nem használsz ékezeteket. Így a Potyli 8 különböző lehetséges karaktersort takarhat, és én kiválasztottam a rád illőt. 12,5% esélyem volt, hogy eltalálom, de te a földrajzzal jössz. Amúgy meg tanulj nyelvtant: "...foldrajzot Potyli az nem nem..." ;)
Persze, hogy az foglalkoztat,mert magyar allampolgar vagyok, a szlovakiak magyarok meg tudjak mi a jo nekik megvannak a sajat ,civil szervezeteik, partjaik ,miert legyek en okosabb naluk az o dolgaikban .
Miert a malenkij robotra kuldott mo-i magyarok es masok kaptak karpotl;ast a magyar allamtol? a nagyapam ket internalotabort megjart rakosi alatt es kadar alatt is es semmit nem kapott,se a leszarmazottai. Masiok nagyapam kis vagyonat beallamositottak 1950-ben ,azert se kapott,mert az allamosito magyar allam elfelejtett neki barmifele igazolast adni rola.
"Pontosan,nincs osszefuggesben,mert ha a benes dektretumok ma is elo torvenyek lennenek,vagyis alkalmaznak, akkor nem lehetett volna magyar miniszter de magyar partok se letezhetnenek es nem lehetnenek magyar polgarmesterek se."
a nyilvánvalóan fasisztoid pontokat nem alkalmazzák, de azért ha megnézed apró cseprő ügyekben máig érényben van (református egyház tulajdonainak vissza nem szolgáltatása, malenkij robotra küldött magyarok nem igazán kaptak kárpótlást a szlovák államtól)
Amugy nem ertem hogyan lehetnek tudathasadasos magyar hiszen nem vagyok magyar,nemet vagyok
Kérdésedben a válasz, mert ugyan nem itt élsz, nem is vagy magyar, de mégis azt írod, egyedül az foglalkoztat, ami Magyarországon történik, pontosabban a múlt minél sötétebbre festése ("ne kozmetikázzunk", ugyebár). Köszi Jürgen, de ha nem vagy magyar, és nem is itt élsz, akkor igazán tehetnél egy szívességet. Tudom, hogy itt kellemes, sok magadfajta langyos posványában, de gondold át :)
Engem egyaltalan nem sert Horthy negativ megitelese mert nalam jobban kevesen itelik meg negativabban Horthyit a ven rumosbutykost.Amugy nem ertem hogyan lehetnek tudathasadasos magyar hiszen nem vagyok magyar,nemet vagyok. Az en oseim Devenynel jottek be ,uj idok uj dalaival a magyar iparositas hajnalan,mint nemet szakmunkasok.
Véleményed lehet, csak amíg magyarként ennyire megértő és megengedő vagy a szlovákokkal szemben, addig ne te legyél az, aki a 100 évvel ezelőtti történéseket kizárólag feketén hajlandó látni. Építsd fel a személyiségedet, mielőtt másoknak adsz tanácsot.
a különbség hogy a szlovák állam lenácizásának van alapja, ami az állami szintű magyarellenesség lépten nyomon való megjelenése ami jellemző az államfőtől a legutolsó falusi tanácstagig.
Azt mondasz ki, amit akarsz, az meg rohadtul nem mervado. A turboszlovakok meg Magyarorszagot nacizzak le, es ugyanugy nincs igazuk. Ez van.
Amennyiben Pötyli turbószlovák, úgy jogos, de szerintem inkább egy tudathasadásos magyar, akit jobban sért Horthy megítélése, mint a saját népe ellen érvényben lévő, többször módosított náci törvény.
jó...legyen neked igazad...a magyarok ötlete volt kirobbantani a 2. világháborút, Horthy szorított pisztolyt Hitler tarkójához hogy szállja meg Magyarországot, továbbá a magyar mérnöki zsenialitás eredménye Auswitz-Birkenau.
Azért mindenesetre furcsa, hogy ha a cseh-szlovák talpnyalásról van szó (töri topik) már te is elnéző tudsz lenni ;)
Jajj jajj szaladj gyorsan a bácsi mögé, meg lettél védve :))))
eszem agaban sincs beleugatni se a szlovakiai se a mashol elo magyarok dolgaiba
Ja, persze, látható, ahogy az itt élőkébe se ugatsz bele. Az ilyeneket, mint te, általában verték oviban, aztán nickek mögül próbálnak felnőttként kompenzálni. Próbálj meg úgy cselekedni, ahogy másoktól is elvárod. Ez nagyon nehéz lesz az elején, de utána sokkal könnyebb lesz minden.