Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2011.02.09 0 0 176

"Én pedig javaslom a nem-dohányzó f@szkalap társaimnak, hogy tartózkodjanak az ilyesfajta megnyilvánulásoktól, mert a tahóság csak tahóságot, az ilyen hozzáállás pedig csak makacsságot szül."

 

 

Igy van. A pocsfejek hozzaallasa miatt lettem intolerans a bagosokra. Feludules olyan orszagokban jarni, ahol az etteremekben es a kocsmakban sem lehet dohanyozni. Nezd, en sem fingok az orrod ala, mert fel tudom fogni az alacsony IQ-mal, hogy ez zavarhat masokat. De ahogy latom zomeben a dohanyosok egy resze primitiv modon keptelen felfogni, hogy a szorakozasa zavaro. Ez az oka annak, hogy ilyen jellegu tiltasoknak letjogosultsaga van.

 

Gondolom az csak a taho diszkriminacio oka, hogy egy bagofustol buzlo auto vmi miatt kevesebbet er, ugyanez ingatlannal is, stb.

Előzmény: TheLover (170)
* * BPO-700 * * Creative Commons License 2011.02.09 0 0 175

eleddig csak 1 dohányzó nőt látott, ő is kiállt a járdasziget szélésre. Márpedig a Hungárián sok megálló van.

 

A villamosmegálló járdasziget széle is megálló... Vagy a trolivégállomás? Esetleg az a két 105-ös megálló?

Előzmény: Nyuccka (174)
Nyuccka Creative Commons License 2011.02.09 0 0 174

Tegnap előtt hallgattam egy kereskedelmi rádió reggeli adását. Ott a 3 műsorvezető azon morfondírozott, látott e vki kocsiban ülve, BKV megállókban cigiző emberkét. Egy ffi be is telefonát, mondta, hogy ő épp a Hungárián araszol de eleddig csak 1 dohányzó nőt látott, ő is kiállt a járdasziget szélésre. Márpedig a Hungárián sok megálló van. Felvettődött a műsorban, hogy ez vajon az emberek jófejségén múlik e vagy a tetemes büntin. Sztem inkább utóbbin. Jó, nyílván egy hajléktalan sosem fogja kifizetni és még örül is az elzárásnak. De vagyunk mi annyira surmok, ha vmi szabályt meg lehet szegni, azt meg is fogjuk, ez kihívás a magyarnak.

DTF Creative Commons License 2011.02.09 0 0 173

A felfestés sem oldja meg teljesen. Vki dohányzik a kijelölt területen, majd jön a busz, eldobja a csikket és felszáll majd fújja ki a füstöt önkéntelenül is a busz utasaira.

A legfontosabb: egy közterület-felügyelő vagy biztonsági őr mitől különb ember, mint az aki eldobja a csikket vagy tiltott helyen dohányzik? a közterületes vagy biztonsági őr civilben ugynaúgy szarik a szabályokra.

A reneleteket uygaonolyan primitív és önző emberek hozzák, mint akikkle be akarják tartatni.

Talán itt már csak az Önkétesség segítene, de az meg sok eetbne vezsélyes. kellene vmi jó kis igazolvány:)

Előzmény: Slidedream (172)
Slidedream Creative Commons License 2011.02.07 0 0 172

Sajnos sok igazságot mondasz, igazából rendelet se kéne, csak egy kis odafigyelés. DE! Ha már hoznak egy ilyen szabályt, akkor csinálják rendesen. Például fel kéne festeni, hogy hol kezdődik a tiltás, honnantól nem szabad rágyújtani. Vagy több közterületfelügyelőt kéne hadrendbe állítani, mert csak a munkakörük nő, a létszám nem. A HÉV biztonsági őrnek meg nem feladata ezt ellenőrizni, meg őt aztán pont érdekli, mikor a 90%-uk dohányzik.

 

Előzmény: DTF (171)
DTF Creative Commons License 2011.02.07 0 0 171

Ezzel a tiltással igazából a kulturáltságot próbáljuk vmilyen felsőbb szintre vinni, de ez nem fog menni. Én semmilyen táblát nem láttam ma a HÉV megállókban, sem pedig a Árpád-híd közeli buszmegállókban. Annyi vehető észre, hogy tényleg a legtöbben betartják a dolgot, de azért az vhol elgondolkodtató, hogy egy dohányzó srác mellett 10 méterre áll 2 db HÉV biztonsági őr, de a röhögésen kívül nem foglalkoznak semmivel, talán még cigi is volt a kezükben.

A magyar bunkó és primitív, na meg kulturálatlan makacs egy öszvér, kár Magyarországon bármit is csinálni, a többség nem törődik semmivel saját magán kívül.

TheLover Creative Commons License 2011.02.07 0 0 170

Én pedig javaslom a nem-dohányzó f@szkalap társaimnak, hogy tartózkodjanak az ilyesfajta megnyilvánulásoktól, mert a tahóság csak tahóságot, az ilyen hozzáállás pedig csak makacsságot szül.

Előzmény: nyman (168)
pár(t)atlan Creative Commons License 2011.02.06 0 0 169

IQ-ddal és kultúrált írásoddal nem érhetek fel, de:

 

Továbbra is messzemenően egyetértek azzal, hogy a dohányos f@szkalapok mind többen legyenek tekintettel a nemdohányzó embertársaikra. Kiknek akár van 'kalap'juk, akár símán kalap néküli 'szervek'.
" S nem mellesleg: a befolyó bünti-bevételekből pl. emelhető a Főv.-i egyszerű közszolgák bére."
Azonban ha egyebet nem is, de a korlátozások eme hozadékát támogatnám az egyszerű melósok érdekében. 
Sajnos a lentebb írott  "nagy ellenőrzési szigor" hiányában hiába tennék fel kalapot -

rágyújtván a megállóban. Így sem tudnám a bünti-pénzemmel támogatni a fenti pontot.     Pedig megérdemelnék - szerintem.

Előzmény: nyman (168)
nyman Creative Commons License 2011.02.06 0 0 168

" S nem mellesleg: a befolyó bünti-bevételekből pl. emelhető a Főv.-i egyszerű közszolgák bére."

 

Javaslom a dohanyos faszkalapoknak, hogy ne gyujtsanak ra a megallokban, igy fejezzek ki tiltakozasukat es egyben igy nem tamogatjak a fenti pontot.

 

Tovabbra is az a velemenyem, ideje volt mar a tiltasnak es a korlatozasnak, mivel a sok IQ bajnok honfitarsunk magatol nem jott ra, hogy ez sok embert zavart.

Előzmény: pár(t)atlan (167)
pár(t)atlan Creative Commons License 2011.02.06 0 0 167

OK, igazad vagyon, lehet magyarázni, de örömömben írtam a Főv. Önkormányzatnak egy alábbi levelet:

 

  "A Fővárosi Közgyűlés december 15-ei ülésén egyhangúlag fogadta el Tarlós István főpolgármester javaslatát, amelynek értelmében nem lehet majd rágyújtani az autóbuszok, a villamosok, a trolibuszok, a fogaskerekű, a sikló, a libegő és a HÉV megállóiban." 

 

Tisztelt Tarlós Úr, Fővárosi Közgyűlés!

 

Gratulálok, s köszönöm! Fentebb jelzett hír hallatán csodálattal értelmezem, hogy a Főváros szinte valamennyi  sarkallatos problémáját sikerült Önnek, s a Közgyűlének ily rövid idő alatt megoldania. Csak néhány példa:


- BKV anyagi ügyei és szolgáltatási minősége: -rendben, közutak rendeltetésszerű állapota: -rendben, a metro-építés befejezése: -rendben, közbiztonság: -rendben, parkolási anomáliák megszüntetése: -rendben, a Főváros kiadás-bevételi egyenlege: -rendben, fedél nélküliek, utcai szélvédőmosók helyzete: -rendben, stb, stb.

 

Ámde! "Már minden kérdést megoldottunk, csak ez van hátra... /Hofi G./"
IGEN!    A BKV-megállókban való dohányzás tiltása!

 

Örömmel tölt hát el, hogy az előbbiekhez képest ezen nagyságrendekkel súlyosabb kérdésben energiát, hatástanulmányokat, egyeztetéseket, költséget, fáradságot nem kímélve rendet teremtettek! A sok piszlicsáré ügy után ennek épp itt volt az ideje! S nem mellesleg: a befolyó bünti-bevételekből pl. emelhető a Főv.-i egyszerű közszolgák bére.
Akár már hátra is dőlhetnének, de a fényes helyzeten lehet(ne) még javítani. A tervezett dugódíj mellett pl. BKV peronjegy, járdahasználati általány, sőt járdai dohányzás-tilalom... Ezek bevezetése a sokmilliós bevétel mellett szorgos ténykedésüket is legitimálná. Az ötleteket tanácsadói jogdíj nélkül, ingyen adom át.

Remélve, hogy a mai naptól érvényes rendszabályozást követő hasonló, nagy hordejejű tettek okán ismét köszönetet írhatok: - szívélyes üdvözlettel:

S.A.

 

/ezek a nagy dolgok, s nem a mammutsz@r !/

Előzmény: Nyuccka (165)
DTF Creative Commons License 2011.02.04 0 0 166

A fohányzá smég oké lenne, de az, hoyg eldobják a csikket pont, mikor nyílik az ajtó és mikor felszállnka kifújják afüstöt.. ez bunkó dolog, de nagyon.

Nyuccka Creative Commons License 2011.01.31 0 0 165

Ez eddig eszembe sem jutott. Valóban elképzelhető, hogy ez a nagy szigorítási felhajtás pusztán az EU-s elnökségünk miatt van. De próbálok optimista lenni, vagy inkább naiv, hogy a köz egészségvédelmeérdekében is. Ugyan ennek betartásának elérését hogyan fogják kieszközölni, azt továbbra sem tudom. És vasárnaptól pedig bekövetkezik.

betonbelus Creative Commons License 2011.01.13 0 0 164

Sültgalamb? Max a csontjait. De még lehet, hogy sokat mondtam. Ebben az országban a nyakadba ömlő sz@ron kívül sokat nem várhatsz. Ez a magatartás amolyan magamutogatás az EU előtt, fura, hogy ezen rendeletek közül sok egybe esik hazánk soros elnökségével. Bár vhol nem bánom, ugyanakkor nem vagyok annyira naív, azt higyjem mindez miattunk történik.

Slidedream Creative Commons License 2011.01.11 0 0 163

rossz nézni, hogy a hatóságot vagy felügyeletet nem érdekli a betartás, csak az, hogy meghozta a törvényt és utána mossa kezeit.

 

Kedves ez a naivitás. Sose érdekelte, valószínűleg az aluljáró tiltás is csak azért lett mert valamelyik rokonnak maradt raktáron pár kamera. Meg nem is kell ide hatóság, nekünk kell megtanulni egymás mellett élni, különben nem működik. A dohányos ne gyújtson rá a zsúfolt buszmegállóban, a nem-dohányos meg ne vágjon pofákat a kocsmában, ha valaki rágyújt. De ez csak egy példa, át lehet engedni a gyalogost a zebrán, át lehet adni a helyünket másoknak, stb. Egyszerűbb lenne, ha figyelnénk egymásra, nem várni a kib@szott sültgalambot a vezetőktől.

Előzmény: DTF (162)
DTF Creative Commons License 2011.01.10 0 0 162

A dohányos legyen annyira intelligens - ha már van egy káros szenvedélyes - hogy másokat nem zavar ezzel a tevékenységével és nem gyújt rá. (itt lehet azt mondani, hogy a város úgy is tele van az autók füstével, mit számít a cigifüst, de ilyennel értelmes ember nem érvelhet) Egy A-ból B-pontba történő utazás nem több, mint egy óra, ez alatt ki lehet bírni, hogy nem dohányzol.

A váró tényleg hülyeség. Az aluljáróban - főleg csövesekkel - nem lehet mit kezdeni, nekik nem érdemes szólni, mert nincs vesztenivalójuk és kiszámíthatatlanok.

Akiket nem érdekel, hogy szólok rájuk, annak kiveszem vagy kilököm a kezéből. Tudom, ehhez nincs jogom, ne süllyedjek le a szintjére, de rossz nézni, hogy a hatóságot vagy felügyeletet nem érdekli a betartás, csak az, hogy meghozta a törvényt és utána mossa kezeit. Arról meg ne is beszéljünk, hogy az emberekben mennyire nincs összefogás, csak bambán nézik a történteket, nem segítenének, avatkoznának közbe...

Előzmény: 12-31 (161)
12-31 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 161

Ne kedvezzenek neki, de akkor legyen nekik is külön váró- ebben meg ugye egyetértünk, hogy hülyeség.

Rászólsz. És utána? Mert lesznek bíz olyanok, akiket nem nagyon fog érdekelni. Vagy esetleg amit még mindig lehet látni, hogy a hajléktalan lent cigizik az aluljáróba. Avval mit csinálnak? Megbüntetik? Ugyanmár! Nevetséges :/

Előzmény: DTF (160)
DTF Creative Commons License 2011.01.10 0 0 160

Miért lenne hülyeség? Ne a dohányosoknak kedvezzenek már! Annyiból tényleg nincs értelme, hogy úghysem lehet betrattani (mondjuk én úhgy is szólni fogok azoknak, akik dohányoznak a tilalom ellenére), de a dohányosok között is sok a primitív emberke, íyg nem gondol arra, hogy nem a tömegben kell dohányozni, hanem elszeparáltan

Előzmény: 12-31 (158)
Nyuccka Creative Commons License 2011.01.10 0 0 159

No, még pár hét és a saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg ennek a rendkívüli rendeletnek az áldásos hatásait. Én továbbra is csak a betarthatóságára vagyok/leszek kiváncsi.

 

12-31 Creative Commons License 2010.12.17 0 0 158

Újabb hülyeséget találtak ki szokás szerint. Aluljárókkal még teljesen(!!) egyetértek, de ezzel a megállós lépéssel nem!

Előzmény: morfolgus59 (138)
* * BPO-700 * * Creative Commons License 2010.12.16 0 0 157

Általánosságba véve, ami sajnos a döntő többsége... :(

Előzmény: fautas (156)
fautas Creative Commons License 2010.12.16 0 0 156

Nem mindenki olyan.

Én nem gyújtok rá ott, ahol tilos, még ha nem értek is egyet a tiltással.

 

Előzmény: * * BPO-700 * * (155)
* * BPO-700 * * Creative Commons License 2010.12.16 0 0 155

Ez olyan, mint amikor jegy nélkül utazni tilos, mégis jegy nélkül utaznak. Mi emberek szeretjük áthágni azokat a szabályokat, amit mi alkotunk! Sajnos!

Előzmény: fautas (154)
fautas Creative Commons License 2010.12.16 0 0 154

Igen. Stockholmban láttam is ilyet.

 

Összesen 2 értelmes oka lehet a dohányzás tiltásának:

1. zárt tér, nem kielégítő szellőzés,

2. tűzveszély, gyúlékony környezet.

 

Az, hogy nem szeretem azokat, akik dohányoznak, vagy lusta vagyok takarítani, hamutartóról gondoskodni,  nem méltányolható érv.

 

 

 

 

Előzmény: * * BPO-700 * * (153)
* * BPO-700 * * Creative Commons License 2010.12.16 0 0 153

Akkor a metrómegállóban is lehetne rágyújtani, hiszen az is szellős! Pontosabban huzatos! 

Előzmény: fautas (146)
TheLover Creative Commons License 2010.12.15 0 0 152

Az ellenőröket aztán biztos nem fogja érdekelni, hogy ki hol cigizik, ahogy az embereket sem. Teljesen betarthatatlan, mert akkor újra kéne festeni az egészet, arra meg nem futja gondolom. Vagy vmelyik politikusnak pont festékboltja van?:)

Előzmény: betonbelus (151)
betonbelus Creative Commons License 2010.12.15 0 0 151

Nyílván a rendeletben foglaltaknak megfelelően fog működni, ergo ha hivatalosan a megállón kívül állsz, legyen az akár az utcán, akkor nem büntizhet. Amennyiben szívózni szeretne az ellenőr, némi fizetés kiegészítés gyanánt, erre jó a fényképezős mobil, lefotózod hol álltál pontosan és szépen besétálsz az illetékes hivatalhoz, hogy bizony sérültek az alkotmányos jogaid. Ha nem megy, még mindíg ott a sajtó.

Slidedream Creative Commons License 2010.12.15 0 0 150

Igen, mert én egy rendkívül komoly ember vagyok:) Amúgy meg ha nincs annyi intelligencia egy emberbe, hogy nem füstöl be zárt térbe, akkor b@szhatják a rendeleteiket. Pláne ha a kékek is lefossák

Előzmény: fautas (149)
fautas Creative Commons License 2010.12.15 0 0 149

Te mindent komolyan veszel, ha nincs alatta szmájli?

Új őrséget kell szervezni, mert a rendőrség és a békávé biztonsági őrei együtt sem alkalmasak a megnövekedett feladat ellátására.

 

:)))

 

Előzmény: Slidedream (148)
Slidedream Creative Commons License 2010.12.15 0 0 148

Nem tudom láttad-e azt a képet ami elég sok médiában megjelent, amikor egy metro biztonsági őr cigizik, bőven a tiltott területen belül, és közben egy rendőrrel beszélget kedélyesen. Ennyit az elméletedről;)

Előzmény: fautas (142)
Nyuccka Creative Commons License 2010.12.15 0 0 147

Egy blogban olvastam egy érdekes felvetést, miszerint mi szabja meg, hol kezdődik a megálló. Tudom, hogy méterben határozzák meg, de ha 1 lépéssel arrébb megyek akkor ki akadályozhatja meg. Pl vegyük a Népszínház utcai megállót, az ugye az utcán van, na és ha én arrébb sétálok, mondjuk a használt ruha üzletes felé, akkor nyugodtan az ellenőr pofijába kacaghatok? Jó felvetés volt Méhike

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!