Keresés

Részletes keresés

Degeczi Creative Commons License 2010.07.13 0 0 46
már miért jártak rosszul?!
aligha ők voltak azok, akik jóelőre megvették az mpeg2 cuccokat...

ugyanabban a sávszélességben pedig lényegesen jobb minőségű mpeg4 (elég csak arra gondolni, h a divx-ben letöltött filmek mennyire kis méretben is egészen elfogadható minőséget adnak), így mi, felhasználók mindenképpen jobban járunk

hülyeség lett volna mpeg2-t választani, ez pont jó döntés volt
Előzmény: Hari Puttar (45)
Hari Puttar Creative Commons License 2010.07.13 0 0 45

Még jó hogy előnyösebb az mpeg4, a kintről ingyért lomizható mpeg2 dekóderek nálunk csak az e-hulladékba valók-nehogy má' kikerűjjed az áfakört...
Nagytöbbség nyer-persze, az importőr.
Páran rosszul jártak-á, csak a legalja, legcsóróbb legbirkább, külterületi népen bactak mégegyet, azokon, akik amúgy nemkevesen vannak. Hálaég nem lázadnak itt mer' netjük nincs. Csendbe vannak, tányérost rakatnak...:-)
Előzmény: havasar (43)
barhelg Creative Commons License 2010.07.13 0 0 44
Megértem hogy ez szükséges, de akkor nem dobjanak piacra olyat, ami aztán használhatatlna.. persze érvelhetünk azzal, hogy legyen tudatos a vásárló, és ne vegyen meg minden új cuccot, amit csak elédobnak a gyártók..
Én a magam részéről inkább kivárok, míg biztos lesz, és lehetőleg olcsóbb is ;)
Előzmény: havasar (43)
havasar Creative Commons License 2010.07.13 0 0 43
Sajnos ez a kiépítéssel jár. Az elején még úgy tűnt hogy mpeg 2 lesz, de rájöttek hogy az mpeg 4 előnyösebb és azt kezdték el kiépíteni. Persze ezzel páran rosszul jártak de a nagytöbbség nyerni fog vele, hiszen az mpeg 4 az jobb. Szóval most már nyugodtan lehet venni mpeg 4-es tv-ket. És ha nem találna az ember olyat ami a kódkártyát is tudja kezelni akkor is lehet hozzá venni dekódert. Nemsokára nem is nagyon lesz más választás mert el fog tűnni szépen lassan az analóg műsorszórás. Szerencsére.
barhelg Creative Commons License 2010.07.13 0 0 42
Ezek a húzásaik azért eléggé dühítenek! Döntsék el, hogy hogyan fogják megoldani, és akkor kezdják el árulni a tévéket, dekódereket. Milyen már, hogy az ember vesz valamit, aztán kideürl, hogy használhatatlan, mert azóta más szabványt használnak!
Előzmény: nayan00 (41)
nayan00 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 41
A régebbi dekóderek általában MPEG-2 kódolásúak. Ezek nem tudják fogni az új MPEG-4 adást. Mivel ez hardveresen van, így nem lehet megoldani egy szimpla szoftverfrissítéssel. Így marad az, hogy új dekódert kell venni. A kártya esetében, ami a mindigtv extra csomagja esetében szükséges, azt csak olyan készülékbe lehet belerakni, ami befogad ilyen kártyát. Különben egyre több tv képes arra, hogy kártyával is használni lehessen. Ezt vásárlásnál ellenőrizni kell.
Töhötömke Creative Commons License 2010.07.08 0 0 40
Új tv szerintem nem kell, az egy dolog hogy van dekóder a tv-ben, legfeljebb nem azt használod, de már olvastam olyan hozzászólást is hogy valaki ki volt akadva azon hogy vett egy olyan tv amibe benne van a dekóder (hogy ne kelljen külön dekódert venni) de az extrához mindenképp kell dekóder mert abba lehet beletenni a kártyát és most gondolom forr a feje az illetőnek hogy akkor minek vett tv-t. Ez egy kicsit kitolás.
Előzmény: randell11 (39)
randell11 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 39
na már értem ezt a dekóderes dolgot!
De valahol olvastam,hogy elképzelhető,hogy megváltoztathatják a kódolást és emiatt más dekódert kellene venni. Na már most én nem konyítok ehhez a témához annyira...de ebben az esetben ha nekem van egy komolyabb tv-m amiben van dekóder de már a dekódert nem tudom használni vehetek új tv-t? (mert gondolom a 2 set top box nem jön ki valami jól egymással)
Szóval ebben az esetben mi van?
(és tényleg bocsánat a viszonylag hülye kérdésemért csak érdekelne a válasz)
Előzmény: nayan00 (38)
nayan00 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 38
Nincs olyan, hogy analóg tv vagy digitális. A műsorszórás lehet analóg vagy digitális. Te a hagyományos képcsöves és az LCD tv-kre gondolsz szerintem. A hagyományos régi képcsöves tvken is tudsz nézni digitális adást, ehez csak egy szimpla szobaantenna meg egy digitális dekóder szükséges. Annyi a különbség, hogy a mai LCD tvk nagyrészébe ez a dekóder bele van építve.
Előzmény: barhelg (35)
dattis77 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 37
na jó, de ha valaki nem tud új tv-t venni, de emellett szívesen nézi. manapság mindenki kétszer is meggondolja, hogy mit, hol és mikor vesz. hidd valakinek az összeg elég nagy ahhoz, hogy beruházásként fogja fel. az viszont igaz, hogy utána, ha rendesen működik a szerkezet, akkor nem kell már többet foglalkozni vele, de legtöbbször a dolgok elromlanak, sajnos.
Előzmény: nandika87 (36)
nandika87 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 36
Nem vagyok benne biztos, hogy a kezdeti beruházást beruházásnak kéne felfogni :) Amikor veszel egy tévét azt sem beruházásnak tekinted. Szerintem inkább úgy kéne felfogni, mint amikor régen vettél egy videó magnót. Ezek a beltérik általában már tudnak rögzíteni is, szóval azért van ennek is haszna :) Szükséges a vevő általában, hacsak nem olyan tévéd van. Egyszerre kicsit nagyobb összeg, de többé nem kell vele foglalkozni :)
Előzmény: barhelg (35)
barhelg Creative Commons License 2010.07.02 0 0 35
Hosszú távon lehet, hogy megéri, de azért kezdetben be kell ruházni egy nagyobbacska összeget, főleg ha valakinek még a hagyományos analóg tévéje van (így hívják, ugye?)
Ezt a beruházást eddig a szolgáltató vállalta például a kábelfektetéssel..
De aki tud erre szánni, szerintem is megéri.
Előzmény: nandika87 (34)
nandika87 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 34
Szerintem a fejlődés annak köszönhető, hogy a földfelszíni sugárzás üzemeltetési költségei olcsóbbak. Nem kell kábelhálózatot kiépíteni, stb, stb. Így nem is kell akkora haszonkulcsot belőni, hogy megtérüljön. Én mindenesetre valós opciónak látom a kábeltévé hálózat elrejedése mellett, miveé műholdról nem olyan sok csatorna érhető el magyarul, csak kódolva, amihez viszont szükség van a dekóderkártyára akkor is, ha csak az ingyenes csatornákat akarnád nézni. Emlékezzetek csak vissza a kábeltévé előtti időkre, amikor még mindenkinek volt tetőantennája, vagy parabola antennája a műholdakhoz. Erre lehet visszaállni, csak most digitálisan. Persze a kis plusz extra csatornákért azért az ember fizet havi 700 forintot, de az igazán nem sok a többi szolgáltatáshoz képest! És mivel prepaid a rendszer, ezért még azt sem lehet mondani, hogy leszerződsz az ördöggel hozzá :)
Előzmény: Bazeltop (31)
Bonifacese Creative Commons License 2010.06.30 0 0 33
Ha megnézed a honlapjukat, ott sok infó van erről az akciók fülnél. Lehet hűségnyilatkozattal is, meg határozott időre is.
Előzmény: tetrisman (32)
tetrisman Creative Commons License 2010.06.30 0 0 32
Itt nem bonyolult a technika szerintem szóval ezért nem olyan drága,de ezt már te is leírtad. Városban a minőség ugyan olyan jó? tehát nem befolyásoljál a nagy házak a vételt? Csak mert nekem lehet hogy ilyenre lenne szükségem mivel nincs szükségem kábeltévés csomagokra internettel együtt...mobilnemet van és az bőven ellát minden feladatot. MindigTV Extra-n belül vannak lehetőségek különböző időtartamra előfizetni vagy itt is van hűség x évre...?
Előzmény: Bazeltop (31)
Bazeltop Creative Commons License 2010.06.30 0 0 31
persze hisz itt a világ vége :D

viccet félretéve: analóg műsorszórás tényleg meg fog szűnni, mert egy fölösleges dolog lesz már lassan, digitális jelszórás könnyebb, és jobb minőségű.

Amúgy én is gondolkodtam hogy miért lehet ilyen alacsony az ára és lehet hogy egyszerűen csak idáig fejlődött a technika :)meg most valójában nem túl sok dologban különbözik szerintem a mobilos adásoktól, szóval van egy antenna és vannak vevők és el kell küldeni a jeleket, ha megépítették az antennát akkor csak azt kell karbantartani ugye és nagyjából annyi embernek adnak adást amennyinek akarnak
Előzmény: hagymáslevente (29)
Degeczi Creative Commons License 2010.06.29 0 0 30
elvileg meg fog szűnni akkor, de
- ez csak azt érinti, aki sem kábeltTV-t, sem egyéni műholdvevőt nem használ
- még messze van 2012. Addig biztosan lesz még majd dömpingáron kiszórt vevő (sőt, maguk a TV-k is egyre gyakrabban képesek a digitális földi adás vételére), tehát a költségek szempontjából megéri később átállni
Előzmény: hagymáslevente (29)
hagymáslevente Creative Commons License 2010.06.29 0 0 29
Egy olyan beltéri már kapható 15-30 ezer forintért ha jól tudom.
Szerintem megéri egyszer beruházni mert azt is hallottam, hogy 2012-ig az analóg műsorszórás meg fog szűnni és a digitális lesz helyette.
Előzmény: barhelg (28)
barhelg Creative Commons License 2010.06.29 0 0 28
Én is szemezek most a MindigTV-vel, de egyáltalán nem ismerem őket, ismerőseim közül sincs ilyen senkinek. Mennyire megbízható szolgáltató, milyen maga a szolgáltatás, adás, szervízlehetőségek, ilyenek érdekelnének, mert az ára már-már gyanúsan alacsony.
És milyen tárgyi feltételei vannak (antenna, vevőn kívül mi kell még?)
hastetheday Creative Commons License 2010.06.29 0 0 27
ha nincs semmi vevőm, csak egy sz*r tv-m, akkor kb mennyibe kerülne nekem az induló csomag, hogy nézhessek már végre vmi mást is rtl-tv2-m1-en kívül? :D
fogalmazhatnék úgyis, hogy végre leülhessek tv-t nézni, mert a vb-n kívül semmi értelme.. :D
Mac13 Creative Commons License 2010.06.23 0 0 26

Hali!

Mi is előfizettünk az Extrára.

Beltéri: Alcor HD-2000

Antenna: egy kb 20-30 éves "nagy lepke" újonnan itt: http://www.betacom.hu/index.php?WG_NODE=WebTermek&WG_OID=PRSf_eb6f3ad

A kábelezésre és beállításra szakembert hívtam.

A régi antenna a ház tetejére került (szerencsére lapostető van, így egyszerű a manőverezés).

BP XII. kerületben lakom, rálátással a Széchenyi hegyre, az adótorony kb 5 km-re van légvonalban.

A hosszas, műszeres beállítás során kiderült, hogy nem a torony felől, hanem ellenkező irányból a budai vár dombjáról (feltételezhetően visszaverődve) 10dB-el erősebb jel jön.

Ide fixáltuk az antennát.

Jel erőssége: 55

Minőség: 100

Elégedettség a szolgáltatással: 100 J

Üdv:

Mac

Növényexotics007 Creative Commons License 2010.05.29 0 0 25
Szerintetek ha kivinném az antennát a kertbe, ahol már nem takar a szomszéd háza, ott érdemesebb próbálkozni? Csak az a baj, hogy kellene vagy 35m kábel.
Növényexotics007 Creative Commons License 2010.05.29 0 0 24
Sziasztok! Tegnap vettem egy alcor hd-2000-et. Antennáért kétszer voltam a boltba, mert az elsőn gyenge volt a vétel. Na a másodiknak már jó a jele, de legalább 25-30szor voltam az antennát álítani, egy rémálom beállítani, annyira minden miliméter számít, hogy az már idegtépő. Már egy szerelőt is felkajtattam, de mire ideért volna már sikerült beállítani valamennyire. Na mondom innen már jó lessz, kicsit kockás volt a kép, de mondom állítok még rajta egy milimétert, na ezt nem kellett volna, elment minden. Egész nap ezt állítgattam, már tiszta izomlázam van! :( Semmi! Csak ez a nyomorult Duna meg az Autonomia jön be.
Nézegettem a csatornakiosztás hát látom, hogy a duna valami muxc-ben van, az összes többi, rtl, tv2..... meg egy másikban, hát rittig, hogy az nem jön be.
Van valakinek ötlete??
Vikusz1977 Creative Commons License 2010.05.29 0 0 23
Vajon az aljzatok akkor is gyengítik a jelet ha nincs rájuk kötve tv? Tehát a lakás többi aljzata ami a hálózaton van, de nincs használatban éppen.
Mert ha igen, akkor ami nincs használatban azt kikötöm.
Előzmény: Degeczi (20)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.28 0 0 22
Nekem ilyen van. Milyen tapasztalatokra gondolsz? Eddig működik, ahogy kell neki, számlát még nem kaptam, a képminőség jó.
Előzmény: Mac13 (21)
Mac13 Creative Commons License 2010.05.28 0 0 21

van már tapasztalat az új csomaggal valakinél?

(Mi is erre tervezünk előfizetni)

Esetleg felvevős Set Top Box-al valami tapasztalat/vélemény?

Köszi előre is,

üdv:

Mac

Degeczi Creative Commons License 2010.05.25 0 0 20
a 30 m sem kevés, de a kulcs az "osztó": az uis nem valóban "szétosztja" a jelet az egyes helyiségek között, vagyis az mindegyik irányban tovább csillapítódik, gyengül

erre tehet még rá, ha a szobában is hagyományos, kétkimentes (TV, rádió) aljzat van a falban, mert az még tovább csillapítja

vagyis a megoldás valóban az erősítés, még a szétosztás előtt
(persze a digitális vétel sem megy, ha teljesen rossz a vétel)
Előzmény: Vikusz1977 (19)
Vikusz1977 Creative Commons License 2010.05.25 0 0 19
http://www.antennak.hu/index.php?kat=18&id=462
Vettem egy ilyen antennát, 17 Db erősítés, állítólag erre pont jó.
Vettem egy 15 méteres koax kábelt amivel felvezetem a padlásra az antenna jelét -amit az erkélyre raktam ki)
-onnan meg(padlás) egy osztóból mennek le a ház helyiségeibe a kábelek a falban.
Egyelőre analóg adást veszek, de akarok venni mindigtv dekódert.

Kipróbáltam még a lakásban (az antenna 15 méteres kábelt direktben a tv-re dugva), nagyjából irányba állítottam az antennát szépen bejött a kép(TV1, rtl,tv2 és a főnix tv is).
Utána felvezettem a kábelt a padlásra, bekötöttem ott az elosztóba, a tv-t pedig rádugtam a fali antennna-aljzatra.
A minőség drasztikusan romlott. Szemcsés lett a tv2, a főnix alig látszik.Rtl, tv1 sem tökéletes.

Mi lehet a gond?
Első verziónál egy 15 méteres koaxon ment a jel a tv-be:jó volt az adás.
Normál üzemmódban ugyanez a kábel ment a padlásra és onnan egy kb 10 méteres koax a falban a tv-ig és az adás szar lett.

Rosszul vezetékezték be a házat? Valamelyik kötésnél lehet gond a fali dobozban?
Vagy ez normális hogy 15 méteres vezetéken még éles a kép, 30 méteresen meg drasztikusan leromlik?

Mit várhatok így ha veszek egy mindigtv dekódert és rákötöm?

Ja így, (padlásra felvezetve az antennavezetéket-és onnan elosztva ahogy "kell") a képminőség nem jobb mint ha egy méteres villanydrótot a szobában ráteszek a tv-re antennának.

Esetleg ez normális és vegyek egy erősítőt? Vagy az erkélyen ennyire kevés jelet fogna be az antenna hogy 30 méteres vezetéken elvész? De a szobában meg egy méteres drót egész jól veszi az adást...

A másik:

Milyen dekódert vegyek ha nem akarok kódolt adást fogni. Mit ne vegyek 20 ezer körül?
Akoshii Creative Commons License 2010.05.18 0 0 18
Hello!

Hát, nem tudom, ha analóg tévéd van, nyilván kell "set-top-box", nekem egy Samsung LE32B550A5W típusú tévém van, oda már nem kell semmi, egy Conax SA7-es CI-modulon kívül, mert foglalat van az oldalán. A modul segítségével pedig conax kódolású adásokat tudok fogni, mint amilyen ez a Mindigtv Extra is lesz.
A szabadon fogható adások szerintem még nagyon sokáig lesznek így... legalábbis ebből a sajtóközleményből ez derül ki számomra http://www.mindigtvextra.hu/files/static/sajto_2010_05_18.pdf
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.18 0 0 17

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!