Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2024.09.09 0 0 3506

Nagyjából-egészéből azonos árak voltak, fél deci bor 350.-, egy deci bor 600.- forint. Egy deci must 300.- forint. Pezsgőt nem árultak, legalábbis addig nem, amíg én ott voltam. A pogácsám egész ehető volt, azt meg 400,. forintért adták, a többi étel árát inkább meg sem néztem.

Azt olvastam, hogy csak délelőtt volt ilyen családias a hangulat, délután már akadtak olyanok, akik túlzásba vitték a kóstolást!

Előzmény: hello40 (3505)
hello40 Creative Commons License 2024.09.09 0 0 3505

Ja, még annyit: pl. a különböző borokat milyen árakon kínálták? Különbözők áron voltak azonos fajták a standokon, vagy valamiféle "árkartell" működött?

Előzmény: Csimpolya (3503)
hello40 Creative Commons License 2024.09.09 0 0 3504

Nagy örömmel olvasom, hogy ez a programod is ilyen jól sikerült!

Elárulom: még sosem voltam a Budafoki Borfesztiválon, pedig nincs kozmikus távolságban onnan, ahol lakom.

Mi több, mindig pontosan előre megterveztem, hogy az ideje alatt semmi dolgom ne legyen a tájékán sem.

Amit az ideiben az előzőekhez képest nagyon pozitívnak tartok, hogy a főútvonal forgalmának a felbolydítása helyett olyan terepre költöztették a rendezvényt, ahol kényelmesen felállíthatták a sátrakat, nem voltak útban senkinek.

 

Jópofa lehet az új növényszerzeményed - ilyenkor pláne sajnálom, hogy nem fényképezed le. De ha a neten találsz hasonlót, legalább úgy mutasd meg, lécci!

Előzmény: Csimpolya (3503)
Csimpolya Creative Commons License 2024.09.08 0 0 3503

Ma délelőtt a Budafoki Borfesztiválon jártam, nem is bántam meg! Valamivel tíz előtt értem oda, mert szerettem volna a nagy melegben már otthon lenni. Nos, amikor a kapuhoz értem, akkor kongatták el a tíz órát. Nem voltak sokan, az árusbódék jó része még nem is volt nyitva. Viszont az első, ami nyitva volt, ott vásároltam meg a kóstolópoharat, és – hogy ne végezzek félmunkát – kértem bele egy hosszúlépést. Némi séta után felfedeztem egy sátrat, ahol sajtos, illetve töpörtyűs pogácsát lehetett venni, az utóbbit választottam. Találtam egy kellemes, árnyékos asztalt, kényelmes paddal, és amíg szép nyugodtan megeszegettem-megiszogattam a szerzeményemet, addigra már kinyitott a legtöbb árus. Ami az ételt-italt illeti, a szabvány kínálat volt, a lángost is ideértve. Borból többféle, sok fehér és rosé, valamivel kevesebb vörös. Néhány helyen must is volt. Az árusok udvariasak és tájékozottak voltak, szívesen elbeszélgettek a vevőkkel, és akkor sem morogtak még magukban sem, ha vétel nélkül sétáltak tovább. A pezsgőt árusító sátor nem volt nyitva, de ez nem is olyan nagy baj, mert tavaly hűtetlenül kínálták, ami merénylet az emberek ellen!

Az ételek között volt sajt, kolbász, méz, szörpök, lekvárok is. Ami a kiállított tárgyakat illeti, azok is eléggé általánosak voltak, a legtöbb fura mód a bőráru volt, szépek, és kellemes illat terjengett köröttük.  Csöndes derűvel fedeztem fel a nadrágtartót (magyarul hózentrágert) ez utóbbi nem bőrből készült, de ideillett.

Két kosárfonó is kiállított, egyiküknél némi nosztalgiával fedeztem fel a prakkert, azaz szőnyegporolót.

Már-már azt gondoltam, eleget nézegettem, kezd meleg lenni, ideje hazaindulni! Aztán felfedeztem még egy utcácskát, ott pedig két olyan helyet is találtam, ahol növényeket árultak, A pozsgások mellett lesütött szemmel oldalogtam el, de aztán megláttam valami olyan növényt, aminek miniatűr  ananász kinézetele volt. Alighanem azért, mert ez a növény díszananász volt! Ilyet se láttam-hallottam még! Kicsit érdeklődtem, megtudtam, hogy nem valami nagyigényű növény, és ezek után rájöttem, hogy ő pedig hazajön velem! Ezek után már tényleg elegem volt a sétából, indultam a buszmegálló felé. A zenei, illetve táncműsor délután volt, de azt nem vártam be, bíztam abban, hogy még a nagy meleg előtt hazaérek.

Örülök, hogy ott jártam, de a jövő hétre egy kis nyugalmat szeretnék!

 

Csimpolya Creative Commons License 2024.09.08 0 0 3502

Köszönöm!

Előzmény: hello40 (3501)
hello40 Creative Commons License 2024.09.08 0 0 3501

Akkor Te is a Piknik mellett döntöttél - szerintem jól tettük.

Igen, én is elég sok kutyust láttam ott is, még meg is fordult a fejemben, hogy íme, a DOGZ fesztivál kihelyezett tagozata! :-))

Én csak a színpadtól nem igazán eltávolodva néztem picit körül, még Grecsóék színpadra lépése előtt, de aztán siettem vissza a színpadhoz, mert tulajdonképpen a Grecsó - Hrutka duóra voltam kíváncsi, ők győztek a kutyaprogram ellenében: a 2 nagy szerelmem közül a kultúra! Nem először, és nem véletlenül!

 

Csak 2 fotót csináltam a  közeli bazársorról: 

 

Előzmény: Csimpolya (3500)
Csimpolya Creative Commons License 2024.09.07 0 0 3500

Köszönöm a képeket, jó volt visszaemlékezni! Én is a Pál utcai fiúk dal utolsó taktusaira érkeztem oda, csak nem maradtam a színpad előtt, elindultam körülnézni. Kellemes, jó hangulatú rendezvény volt, jól is éreztem magam, viszont –legalábbis szerintem – kevesebb volt a színházjegyiroda, illetve könyves, és több az ételek és kézműipari termékeket kínáló sátor mint tavaly.

Körbesétáltam, ezért jutottam a fentebb leírt megállapításra. Azt viszont meg kell hagyni, mind az ételek-italok, mind a kiállított háziipari termékek szépek voltak, jó volt rájuk nézni! Meg is tettem, méghozzá figyelmesen szemlélgettem. Kutyabarát hely volt, hoztak is jó párat az ebekből semmi baj nem volt velük, jólneveltek voltak.

Visszaérve a színpadhoz, ott éppen Rónai Egon és Szinetár Miklós beszélgetett. Szinetár rendezői munkájáról, a régebbi és az újabb sikereiről, a világjárásáról, és arról, hogy készül az új könyve. A riporter érdeklődő és felkészült volt, a riportalany jókat anekdotázott, szórakoztató, beszélgetést hallottunk, de nem üres fecsegést!

Az interjú befejeztével Szinetár dedikálta az eddig megjelent könyveit. Azt hiszem, három kötete nekem is megvan, csak nem vittem magammal egyiket sem.

Az egyik nő, aki a színpad mellett állt, megkérdezte az egyik őrt, hol van a mentőautó, illetve sátor. Mint kiderült, ez nem volt, pedig kellene lennie. Viszont az őr rendes volt, hiszen nem orvos kellett ide, csak némi ragtapasz, mert a hölgynek megsérült a lábujja, alighanem valami éles szegélybe ütötte. Szerencsére tudtak keríteni valahol egyet, és a kérdés megoldódott.

Sajnos, elég gyorsan eljöttem, részint kezdett elég meleg lenni, még akkor is, ha időnként kimentem a Duna felé hűsölni egyet, részint mert fájt a lábam, és elég érdekes stílusban járkáltam. Viszont ennyi is jobb volt, mint a semmi!

 

 

Előzmény: hello40 (3499)
hello40 Creative Commons License 2024.09.07 0 0 3499

Ahogy tegnap elhatároztam, a Pozsonyi Piknikre mentem ki délelőtt. Egy zenekar épp a "Pál utcai fiúk"-ból a "Miért élnél" dalt énekelte, együtt az akkor még nem olyan sűrűn a Nagyszínpad előtt álló közönséggel együtt. Ám, mire Szily Nóra felkonferálta Grecsó Krisztiánt és Hrutka Róbertet, már szinte megtelt a tér.

Még időben mentem előre, így tudtam fotózni őket.

Aztán onnan tovább sehová, mert csak állni lehetett, és a lábam + a derekam már nagyon rosszul viselte ezt a helyzetet.

Annyi kijutott kutyából is, hogy odafelé a villamoson olyan közel ült egy hölgy, pórázon tartva egy fekete kutyust, hogy kisvártatva érdeklődve odajött hozzám, szinte várva, hogy megsimogassam! :-)) A hölgy beleegyezett, mi meg a kutyával, mintha már évek óta barátok lennénk...! :-)) Mondtuk is, a kutya kiváló emberismerő, ez újfent bebizonyosodott.

 

        

 

 

 a műsort nyitó zenekar       Grecsó Krisztián szerel         Szily Nóra bemutatja őket    Itt még csak hangolnak         a koncertjük

 

Csimpolya Creative Commons License 2024.09.06 0 0 3498

Mindezek tetejébe szeptember 27-28-án lesz a Kutatók Éjszakája. Csak futólag néztem át, de még az is lehet, hogy ki se mozdulok az ELTE bölcsészakráról. 

hello26 Creative Commons License 2024.09.06 0 0 3497

Hát ez az!

Előzmény: Csimpolya (3496)
Csimpolya Creative Commons License 2024.09.06 0 0 3496

Én sem, de ha a nálunk élő vietnamiaknak ajánl programokat, csak rajta! Legföljebb azt nem értem, miért pont itt.

Előzmény: hello40 (3493)
hello40 Creative Commons License 2024.09.06 0 0 3495

Ez a terep garantáltan nem nekem való. De meg egyszerre annyiféle programra még csak odaszagolni is lehetetlen, hátha még normálisan részt is akar venni valaki valamelyiken.

Előzmény: Shangri-La (3489)
hello40 Creative Commons License 2024.09.06 0 0 3494

Mármint az enyémről.

Előzmény: hello40 (3492)
hello40 Creative Commons License 2024.09.06 0 0 3493

Ezt itt szerintem egyikünk sem érti.

Előzmény: muadanpianodn (3490)
hello40 Creative Commons License 2024.09.06 0 0 3492

Köszi szépen - ez már tényleg a bőség zavara!

 

Délelőtt kimegyek a Pozsonyi Piknikre, a többi meg  a kapacitásoktól függ,

Előzmény: Shangri-La (3487)
Csimpolya Creative Commons License 2024.09.06 0 0 3491

A jó öreg Murphynek mindig igaza van! Ha két jó program van a héten, az ugyanarra a napra esik. Hátha három-négy ilyen program adódik! A kaktuszkiállításról nem is szóltam, mert idén nem megyek a Füvészkertbe, majd valamivel később a Budai Botanikuskertbe.

muadanpianodn Creative Commons License 2024.09.06 0 0 3490

CỬA HÀNG ĐÀN PIANO ĐÀ NẴNG UY TÍN HẢO VĨNH MUSIC

Cửa hàng Hảo Vĩnh Music là địa chỉ chuyên cung cấp đàn piano Đà nẵng uy tín, chất lượng. Chúng tôi phân phối nhiều dòng piano cơ, piano điện cao cấp từ các thương hiệu nổi tiếng như Yamaha, Kawai, Roland, Casio, Steinway & Sons,… Với mức giá từ 10 triệu – 300 triệu, bạn có thể lựa chọn từ những dòng piano chất lượng cao, phù hợp cho nhiều mục đích sử dụng như học tập, biểu diễn chuyên nghiệp, trang trí không gian,…

 

Tất cả các dòng sản phẩm piano tại Hảo Vĩnh Music đều là hàng mới 100%, được vận chuyển tận nơi, đảm bảo chất lượng là tốt nhất. Ngoài ra, Hảo Vĩnh Music còn hỗ chỉnh đàn miễn phí, bảo hành lên đến 12 tháng và tặng kèm nhiều quà tặng hấp dẫn cho khách hàng. Vì thế, nếu bạn đang tìm kiếm địa chỉ mua đàn piano Đà Nẵng hàng tốt, giá hợp lý, chính sách tốt, hãy liên hệ với Hảo Vĩnh Music qua hotline 0903 519 044 – 02363 818 998. 


Dòng Piano Điện Chính Hãng

Đàn piano điện của các thương hiệu như Yamaha, Casio, Roland, và Kawai có âm sắc đa dạng và tự nhiên. Với 88, 76, hoặc 61 phím, bạn có thể lựa chọn theo nhu cầu. Đàn có trọng lượng nhẹ, di động, thường từ 10-30kg, và tích hợp nhiều chức năng hỗ trợ như kết nối Bluetooth, ghi âm, và điều chỉnh âm lượng. Giá cả hợp lý từ 10 đến 50 triệu đồng, và độ bền cao lên đến 5-10 năm.

Hảo Vĩnh Music cung cấp dòng đàn piano điện tại Đà Nẵng chính hãng, hỗ trợ vận chuyển tận nơi. Lắp đặt, hiệu chỉnh và bảo hành chính hãng.

Dòng Piano Cơ Chất Lượng Cao

Hiện tại, cửa hàng đàn piano Hảo Vĩnh Music đang bán 2 dòng piano cơ: Upright (đàn piano đứng) và Grand (đàn piano cánh), với 2 size là Baby Grand và Concert Grand. Tại Hảo Vĩnh Music, chúng tôi cung cấp cho bạn nhiều sự lựa chọn đàn mới 100%, đa dạng màu sắc (trắng, đen, màu gỗ Mahogany,…) đến từ nhiều thương hiệu uy tín trên thế giới như Yamaha, Kawai, Steinway & Sons, Boston, Blüthner,…

 

Dòng đàn piano cơ Đà Nẵng đa số đều được sản xuất thủ công, tổng cộng 88 phím, bảng công hưởng: Spruce (gỗ vân sam), Maple (gỗ thích) và được làm từ thép cường độ cao. Đàn piano cơ được đánh giá cao nhờ ngoại hình đẹp, thiết kế tinh xảo và chất lượng âm thanh tuyệt vời. Loại này sẽ phù hợp hơn với những khách hàng đã biết chơi đàn, cần nâng cao trình độ hoặc dùng đàn piano để biểu diễn.  

Liên hệ ngay Hảo Vĩnh Music sở hữu đàn Piano Đà Nẵng chất lượng

Hảo Vĩnh Music tự hào là đại lý bán piano tại Đà Nẵng, chuyên phân phối các dòng đàn piano cơ (đàn piano acoustic) và đàn piano điện (đàn piano digital). Các mẫu đàn tại cửa hàng khi bán ra sẽ luôn được kiểm tra kỹ lưỡng trước khi giao tới tay khách hàng. Đi kèm với đó là chế độ hậu mãi và chế độ bảo trì dài lâu.

 

Nếu bạn đang tìm kiếm địa chỉ bán đàn piano giá rẻ tại Đà Nẵng uy tín, chất lượng đảm bảo, hãy lựa chọn Hảo Vĩnh Music. Liên hệ với chúng tôi qua thông tin bên dưới để được tư vấn chọn đàn và báo giá chi tiết:

 

HẢO VĨNH MUSIC – CỬA HÀNG ĐÀN PIANO ĐÀ NẴNG UY TÍN

Website: https://haovinhmusic.vn/ 

Điện thoại: 0903 519 044

Hotline: 02363 818 998

Cơ sở 1: Nhà hát Trưng Vương – 86 Hùng Vương, TP Đà Nẵng

Cơ sở 2: 409 Phan Châu Trinh, Quận Hải Châu, TP Đà Nẵng

Chỉ đường: https://g.co/kgs/SM2mV1v

 

Shangri-La Creative Commons License 2024.09.06 0 0 3489

Most hétvégén is lesz óvóhely látogatás, de most a budafoki fesztivál alatt a Sörház utcában (csimpolya már járt itt tavaly), és három napos és hosszú nyitvatartással. Ma, pénteken 17 órától, szombaton 10, vasárnap 11 órától. Megint csináltam printscreent a Facebook eseményről.

 

A Sörház utca a Nagytétényi útból nyílik, a buszok (33, 114, 213) Vágóhíd utcai megállójától visszafelé kell elindulni, innen közelebb.

 

 

 

 

Maga az óvóhely egy szikla udvarból nyílik, a megközelítése a szemközti pincészet felől lehet: le kell menni a lejtős úton, és visszakanyarodva az utca alatt vezető "alagúton" keresztül érjük el az óvóhely előtti teret. Erről teszek be egy műholdképet és pár fotót, ezeken talán látszik a meredekség és a hossz. Ez a lejtő valószínűleg kicsit nehezebb, az óvóhelyen belül csak a bejáratnál van enyhe lejtő ill. lépcsőfok. 

 

 

Shangri-La Creative Commons License 2024.09.05 0 0 3488

Akartam ajánlani az Amfifesztet is, de most látom, hogy idén elmarad. Szintén két éve voltunk, majd írok róla fotókkal, de így most ráér. 

 

https://gotravel.hu/program-amfifeszt

 

Shangri-La Creative Commons License 2024.09.05 0 0 3487

Érdekesnek hangzik...

 

Ez meg most szombatra a Madách téren - csináltam printscreen-t, mert nem tudod nézni a Facebook-ot. (Három kép, csak az utolsót hülyén jeleníti meg, mert kisebb a kép.)

 

 

 

 

Két éve voltunk ott, akkor az előadásokra jegyet kellett kérni a korlátozott hely miatt, ilyenek voltak:

 

 

Előzmény: hello40 (3485)
Csimpolya Creative Commons License 2024.09.04 0 0 3486

Érdekelni érdekel, de azon a napon van a kirakodóvásár Vácon, és azt terveztem, hogy a barátnőmmel odalátogatunk. Ha ő valami okból visszamondja, sor kerülhet rá.

Előzmény: hello40 (3485)
hello40 Creative Commons License 2024.09.04 0 0 3485

Még egy programlehetőség:

 

 

A Klubrádió idén is megrendezi hagyományos Szörp-Szóda Fesztiválját, amely egyben az őszi gyűjtőhetek nyitó programja.

 

2024. szeptember 15-én délután 15:00-tól változatos, igényes műsorral, aprósüteménnyel, és persze finom szörpökkel is várjuk az eseményre. ltsünk együtt egy kellemes délutánt!

 

13. Szörp-Szóda Fesztivál programja:

  • 14:30 Kapunyitás 
  • 15:00 Klubrádió dala
  • Bródy János koncertje
  • Időutazás - Gaál Ildikó és Koltai Róbert
  • Töröcsik Kristóf énekel
  • Arató András átadja az Aranyzebra díjakat
  • A Nagy generációtól a Z generációig - a Klubrádió csapata
  • Gerendás Péter koncertje
  • Gerendás Péter és Miltar Mirko Krkeljics közös produkciója
  • Arató András megnyitja a 2024-es Túlélési Gyakorlatot         
  • A fesztivál zárásaként Bródy János közös dala Töröcsik Kristóffal  

A fesztivál mottója: A Jövő Hangjai – hogyan adja át a stafétabotot a Nagy Generáció
a fiataloknak?

Helyszín: 1068 Budapest, Benczúr u. 45. és környéke
Rendezvény időtartama: 15:00-18:00

 

Mindenkit várunk szeretettel!

hello40 Creative Commons License 2024.08.31 0 0 3484

itt inkább évszázadost kellett volna írnom.

Előzmény: hello40 (3481)
hello40 Creative Commons License 2024.08.31 0 0 3483

Én ugyanis, mióta az eszemet tudom - már kisgyerekként is, azaz amióta a szüleim elvittek színházi előadásokra -, nagyon tisztelem és szeretem a színházat, az előadásokat és azok összes létrehozóját, természetesen élükön a művészekkel. Ezért hajlamos vagyok a nézők döntő többségéről feltételezni, hogy ugyanilyen indíttatásból jön megnézni 1-1 előadást.

Előzmény: hello40 (3482)
hello40 Creative Commons License 2024.08.31 0 0 3482

Melegítőben még nem láttam senkit azokban a színházakban legalábbis, ahová én járok. Farmer, ha tiszta, nem rongyos, akár egy inggel vagy egy normális pulóverrel szerintem akár divatos, de elfogadható külsőt adhat. Ha ilyet látok, arra gondolok, könnyen lehet, hogy ez a kimenő szerelése, és nagyon rendben találom, hogy színházba jött, egyéb kikapcsolódási módok helyett.

Előzmény: LézerPulyka (3480)
hello40 Creative Commons License 2024.08.31 0 0 3481

Szerintem az operaházak és a nevesebb hangversenytermek esetében sok évtizedes hagyomány a nagy kiöltözés. Azt tán divattörténészek tudnák kideríteni, hogy ez miként kezdődött: szerintem a hely, az előadás, a művészek megtisztelése lehetett az alap, de amivé fejlődött, gyanítom, egyre inkább az egymásra licitálásról szólt és szól, a ki a gazdagabb, kik mekkora flancot, drágább ékszert engedhetnek meg maguknak.

 

Van egy sejtésem: manapság az igazán kőgazdagok elenyésző része jár operába - ha egyáltalán - az előadások, az énekesek, a karmesterek miatt.

 

Szerencse, hogy a mai, korántsem tehetős, de akár családi, akár jó pedagógusi indíttatásból kultúrafogyasztásra nevelt és szoktatott fiataloknak ott az internet, amin a világ összes neves énekesét és fontos művét megtalálhatják, ha nincs pénzük színházba, pláne hangversenyekre járni, az Operaházról nem is beszélve.

Előzmény: LézerPulyka (3480)
LézerPulyka Creative Commons License 2024.08.31 0 0 3480

Volt szerencsém kétszer is a bécsi állami operaházban előadást hallgatni. Ott ki volt mindenki öltözve, minimum volt a szmoking, de pár idősebb úr simán ott volt frakkban, mellé cilinder. A nők többsége is nagyestélyiben, a hosszú fehér kesztyűben. Nálunk idehaza a magyar emberek többsége még a színházba sem öltözik, rengeteg embert láttam színházi előadáson, melegítő nadrágban, vagy farmerben és pólóban. 

Angliában - ez már nem saját tapasztalat, hanem rokonoké/ismerősöké - pedig mindenhová kiöltöznek, legyen az színház, opera, hangverseny. Németországban - ez ismét saját tapasztalat - majdnem rosszabb a helyzet, mint Magyarországon. Operába is kegyetlenül stopisan toprongyosan öltözködik fel a német. 

Előzmény: hello40 (3479)
hello40 Creative Commons License 2024.08.31 0 0 3479

Ismerve manapság az operaházi jegyárakat, nem fenyeget az a veszély, hogy netán alulöltozöttként jelennék meg egy előadáson!  :-((

 

Amikor még bérletem volt az Operaházba - boldog idők! - ahogy Audrey Hepburn hívta, egy kis fekete ruhában, tökéletesen megfelelt a megjelenésem. Akkor még meg tudtam nézni az operairodalom szinte összes világhíres darabját, hála Szinetár Miklós igazgatói működésének, kiváló szereposztásokban.

 

Jó, hogy írja, hogy nagyon dekoltált ruhába ne - pl, azért se, mert kérdés, menyire fűtik télen a nézőteret!

Előzmény: LézerPulyka (3478)
LézerPulyka Creative Commons License 2024.08.31 0 0 3478
hello40 Creative Commons License 2024.08.30 0 0 3477

Amit biztosan nem fogok kihagyni, azz az @RC kiállítás - szerencsére elég hosszan látogatható lesz.

Előzmény: Shangri-La (3475)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!