Hangfalakat szeretnék "tuningolni". A belső kábelezés cseréjénél milyen vastag kábelt ajánlotok? Egy ilyen hangváltót szeretnék belerakni: https://www.monacor.hu/product/dn-4
Én is azt gondolom, hogy valami nem érintkezik. Lehet belül leszakadt a kábel az elemtartóról.
Vagy ami még valószínűbb, hogy az adapter-csatlakozóval van gond a készülékben. Az ugyanis leválasztja az elemeket akkor, ha hálózati táplálást alkalmazol.
"az elemek totál le voltak merülve" Valószínű 1 keveset akkor is fogyaszt készenlétben, ha nem használod.
Illetve én még ránéznék az elemekre is Ampermérővel is ha ez megoldható; sajnos a feszültségmérés nem mindig mutatja ki a hibát.
Igen. Lehet kontakt hiba a felvétel-lejátszás átkapcsolóban, de érdemes lehet megnézni a szalagminőség választót is. Az egyes kazettatípusoknak megfelelő eltérő törlési (előmágnesezési) teljesítmény igényt az oszcillátor tápfeszültségének változtatása útján állítják be. Ez lehet átkapcsolós, és lehet olyan is, hogy egy áteresztő tranzisztor útján változtatják. Ezt le kell nyomozni. Lehet, hogy a tranzisztor lábainál kontaktos a forrasztás. Viszonylag egyszerűen be lehet határolni. Egy rajz és egy műszer sokat segít.
Van egy Fischer magnóm, ami felvételkor nem mindig törölte le rendesen a kazettát. Oszcilloszkóppal megmérve azt láttam, hogy a törlőfejre menő 70 kHz jel amplitúdója olykor ugrásszerűen kb. harmadára csökken (és hosszabb-rövidebb ideig úgy marad). Ez valami érintkezési hiba lehet?
A Marantz CD 84-esem időnként nem ismeri fel a behelyezett lemezt. Lencsét tisztítottam, de nem járt tartós eredménnyel. Váratlanul és elég gyakran áll elő a hiba. Kérem segítsetek, hogy mi lehet a gond, illetve hol tudnám megjavíttatni, mert egyébként veri a 7-es szériás ugyancsak Maranztomat.
Egyébként ez az a lejátszó évad, amihez a Marantz először adott távirányítót. Jó szögletes és még bekacsoló gombja is van:)
Megpróbáltam én is megjavítani a seatom turbóját, szeretek ilyennek foglalkozni, meg van is hozzá érzékem. De be kellett látnom, hogy ehhez azért kevés vagyok. A turbófeltöltő javítás azért nem mindennapi munka és ezzel bizony jobb szakemberhez fordulni. Jó kis tanulság volt ez.
A topic címében lévő "kis segitséggel" kontextusban fórdulok a kedves fórumozokhoz :)
Yamaha RX-V430RDS receiverem kb 13 éve jól szolgált...egészen máig.
Bekapcsol, de hang kb semmi...tunerre kapcsolva teljesen feltekerve (nagy zajjal) hallatszik nagyon halkan rádió, illetve másik bemenetet választva is viszonylag fel kell tekerni hogy hallatszon...
kérdés...mi lehet, érdemes e javittatni, de méginkább: egy olyan szervizt kérnék, amiben van bizadalmatok, és nem vernek át.