Keresés

Részletes keresés

prophet1 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 367
Ki vagy te és mit akarsz.....?
Előzmény: Törölt nick (366)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.12 0 0 366
""...sok itt ma még igazságnak vélt dologról ki fog derülni, hogy nagy tévedés volt.)...""

Az első az lesz, amit állítasz itt, meg mindenhol, a kizárólagosság, meg a predesztináció....:)))))))))))))))))))

"...és azt írjuk le, ami a szívünkben van..."

Akkor elég sokat kell még imádkozz, hogy felmutatható állapotba kerüljön a szíved. Mert jelenleg olyan, mint a dohányosok tüdeje.

"...Mondom: csak jelezni akartam egyet nem értésemet. :)..."

Mi sem offolni szoktunk, csak hasonlóképpen cselekszünk.:D
Előzmény: prophet1 (362)
prophet1 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 365
Ha eljön, hókuszpókuszoljál összevissza.....
Előzmény: Törölt nick (364)
prophet1 Creative Commons License 2010.03.12 0 0 362

Kedves Barátom!

 

A református lelki igazságom a Jézus Krisztus igazsága. És velem bizony nehezen vergődnél zöldágra, ha belemennénk az Isten előtti igazság kérdésébe, mert én alaposan utánajártam a dolgoknak. (De nem fogunk belemenni, mert nincs itt az ideje.....éppen csak jelezni akartam, hogy nem értek veled egyet....)

 

Úgyhogy lesznek még meglepetések a halál után.....sok itt ma még igazságnak vélt dologról ki fog derülni, hogy nagy tévedés volt.)

 

Te nem tudod, hogy én ki vagyok, én nem tudom, hogy Te ki vagy - mondod. Viszont Te is írsz, én is írok ide elég gyakran. Úgyhogy sejthetjük már, hogy ki kicsoda, hiszen "a szívnek teljességéből szól a száj" - mondja az Írás, és azt írjuk le, ami a szívünkben van.

 

Na de - ahogy mondtam - nem akarok offolni, nem is kívánok részletekbe belemenni. Mondom: csak jelezni akartam egyet nem értésemet. :)

Előzmény: Don Vittorio (361)
Don Vittorio Creative Commons License 2010.03.12 0 0 361
Ja, értem. Nehéz eldönteni, hogy ki tanúbb kinél, tekintve, hogy én nem tudom, te ki vagy, te nem tudod, én ki vagyok, ráadásul azonos személyek más-más arcát ismerheti meg két különböző ember. A találkozások kontextusán is sok múlik. (Épp az azonos felekezetiség inkább a megjátszás, a szerepek irányába tolja az ismeretségeket, nem az őszinteség felé. E tekintetben nincsenek illúzióim, és a református lelki igazságod - jelentsen ez a vallásos maszlag bármit is - számomra nyilván semmilyen szinten nem lehet alap.)
Előzmény: prophet1 (360)
prophet1 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 360

Tulajdonképpen ez már nem e topik témája (hacsak az imát és a halált bele nem szőjük...:), tehát ezt valahol máshol kell megbeszélnünk - ha meg kell egyáltalán.

 

Annyit akartam csupán mondani, hogy én is személyesen ismertem az általad említett embereket - ha egy-két kivételt teszünk is , azonkívül jól ismertem a ref. egyházon belüli "karizmatikus" mozgalom különböző ágait is, meg a teológusokat is, akik pl. Bereczkyhez jártak, stb, stb. De ugyanúgy azokat is, aki Sz. I.-hez jártak, aki - köztudottan - szintén egyik lelkészként működő "karizmatikus" atyafi volt.... Tehát lehet hogy "tanúbb" vagyok nálad. Mert nemcsak a személyek ismerete az egyik döntő kérdés ebben a témában, hanem a lelki igazság kérdése is. De - mondom - nem akarok (itt főleg) belemenni ebbe a kérdésbe.)

Előzmény: Don Vittorio (359)
Don Vittorio Creative Commons License 2010.03.11 0 0 359
És ezzel mit akarsz mondani?
Előzmény: prophet1 (350)
Paleokrites Creative Commons License 2010.03.11 0 0 358
Ja, még annyit, hogy úgy gondolom, vagyok annyira tisztességes, mint amennyire nem volt Kálvin, Béza, a sok reformer, nem is beszélve jelen világunk lelkészei, papjai, presbiterei tisztességtelenségeiről!
Előzmény: prophet1 (356)
Paleokrites Creative Commons License 2010.03.11 0 0 357
Szeretném ha mindent kiadnál magadból, mondj el mindennek, ami beléd szorult, lökd ki akár ide, ne az imáid istenének szózatold átkaidat, mert az egy fabatkát sem ér...., de neked a lételemeidet, ami összetart, csak szét ne ess nekem itt!
Előzmény: prophet1 (356)
prophet1 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 356

Mint az oviban,

 

Úgy viselkedsz, de még inkább úgyabbul...(vagy talán inkább: "állatoviban")

 

Vajon szorult-e beléd egyáltalán valamiféle tisztességes hangnem? Nem hinném. Te már úgy kivetkőztél magadból, hogy emberi mivoltod felismerhetetlen.....

Előzmény: Paleokrites (355)
Paleokrites Creative Commons License 2010.03.11 0 0 355
Mint az oviban, te tanúbb vagy mindenkinél jobban, ha valaki nem hiszi, akkor a MEK-ből, avagy más reformer helyekről idézgetsz.... :))
Előzmény: prophet1 (350)
Paleokrites Creative Commons License 2010.03.11 0 0 354
Ja, te személyesen ismered a halált, isteneidet, a háromfejű atyafityulaszentlélekszelleműt és a sátánt, no persze az összes slepjeikkel együtt, nagymenőnek érzed magad, hogy körükben forgolódsz, legalább is a délibábolatolt hitvilágos szellemi réteden! :)
Előzmény: prophet1 (349)
Nemo Creative Commons License 2010.03.11 0 0 353
A te példádon tanítani lehetne a lyukat rúgást. Saját elsietett következtetésedet Donra csípőből szemrehányásként olvastad rá, és őt ezen az alapon leckéztetted, hogyaszongya: "Ha valamit nem tudsz, akkor azt ne állítsd. Tudod! Mindig csak az igazat!"

"Gondoltam, hogy itt ezen a fórumon, talán igazságban járó keresztények vannak, akiknek az alapelvük a szeretet. Sajnos tévedtem veled szemben." - Egyszerűbb lett volna a valódi (lényegi) tévedésedet elismerned. Persze könnyebb a másikra vetned a felelősséget a melléfogásodért, magadat meg áldozatként sajnáltatnod. És ennek semmi köze ahhoz, hogy beszélgetőtársaid keresztények-e.
Előzmény: oljeg12 (343)
prophet1 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 352

Távozz tőlem Sátán, mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra.

 

Ha te ennyi bölcsességgel bírsz, akkor itt van neked a fenti idézet. Ennél illőbbet nem találok válaszul. És - ha lehet - ne elegyedjél velem személyes keresztyén viselkedési vitába, mert nem megyek bele. Én nem a magam nevében beszélek, te viszont a keresztyén mázzal bevont józan eszedből szólsz. Ennyi a nagy különbség kettőnk keresztyénsége között....

Előzmény: Törölt nick (351)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.11 0 0 351
Te még mindig a keresztény ijesztgetésben leled örömödet? (én is keresztény vagyok, jegyzem meg, még mielőtt engem is idejekorán való megtérésre buzdítasz, mielőtt eljön a kaszás)
Előzmény: prophet1 (349)
prophet1 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 350

Reformátusként hitetlenkedhetsz (élből, presztizskérdést csinálva a dologból), én viszont olyan tanúja vagyok az eseményeknek, aki az említett szereplőket személyesen is ismertem

 

De csak azért, mert a "tanú" középfoka a "tanúbb"...:)

Előzmény: Don Vittorio (346)
prophet1 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 349
A haláltól könnyű nem félni, - amíg az ember nem áll közvetlen szembe vele. Majd akkor nyilatkozzál ebben a kérdésben, ha kopogtat az ajtódon....
Előzmény: Paleokrites (347)
Paleokrites Creative Commons License 2010.03.11 0 0 347
Én nem vagyok gyilkos, sem gyilkolászós hitfenség, mint kálvin és a béza féle reform kopók!

A haláltól nem félek..., hála Istennek, ez rám nincs hatással, ám látom az emberekben a halálfélelmet amit elültettek a keresztény lélekkufár gólemek!
Előzmény: prophet1 (342)
Don Vittorio Creative Commons License 2010.03.11 0 0 346
Semmi zavaros nincsen benne. Ahogy írtam, maga a feleség büszkélkedett a saját "egyházvédő" cselekedetével. Természetesen ő nem "karizamtikus ébredésként" aposztrofálta azokat a jelenségeket, amelyeket megakasztott, kettőt azonban én magam is láttam azokból. Nem minősíteném indokolatlanul komolynak ezeket, de el se bagatellizálnám. Az a vonal, ahonnan Hllék érkeztek a HGY-be, sok éven keresztül működött így-vagy úgy, és sok református ifjú megfordult ott, sőt, többeket kivágtak a református teológiáról amiatt, hogy odajártak.
Reformátusként hitetlenkedhetsz (élből, presztizskérdést csinálva a dologból), én viszont olyan tanúja vagyok az eseményeknek, aki az említett szereplőket személyesen is ismertem.
Előzmény: prophet1 (344)
Don Vittorio Creative Commons License 2010.03.11 0 0 345
Semmi probléma, menj. Hiába emeled ki a mondatokat így, előtte egyértelműen leírtam mindent. Ha nem értetted meg, a te bajod. A hiba elismerése helyetti sértődés igazi keresztény erény.
Előzmény: oljeg12 (343)
prophet1 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 344

 hanem Szénási Sándorról és Juditról.

 

mióta igaz, hogy a második VH. óta 4 református karizmatikus ébredést akasztott meg?

 

 

Mondjuk nem ez a topiktéma, de az egész állítás nagyon zavaros. Több okból is, de most nem megyek bele.....csak annyit jegyzek meg, kogy ketten kevesek lettek volna megakasztani olyan "ébredést", másrészt a "karizmatikus" ébredés végeredményét jól lehet szemlélni Bereczkiék (és mások) esetében is. (Bizony, nem volt az "ébredés".)



Előzmény: Don Vittorio (340)
oljeg12 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 343

Én nem hülyéztelek le és nem neveztelek pofátlannak. Gondoltam, hogy itt ezen a fórumon, talán igazságban járó keresztények vannak,  akiknek az alapelvük a szeretet. Sajnos tévedtem veled szemben. A következő idézetből szerinted melyik Sndor bácsira és Judit nénire lehet gondolni? Ezt Te írtad.

"Akkoriban tetőzött a botrány, amikor Hllék a HGY-ba kerültek.
A sztori külön pikantériája, hogy ez említett ébredésgyilkos református házaspár Sándor bácsi és Judit néni volt."

Mivel nem fogalmaztál határozottan így a HGY rövidítés után nem nehéz a Hit Gyülis házaspárra gondolni.

Én ezzel be is fejeztem ezen a fórumon a látogtásomat, mert én jobban szeretek szeretetben és békességben élni, hülyézés nélkül.

Elnézést kérek mindenkitől, hogy itt vóltam.

Előzmény: Don Vittorio (340)
prophet1 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 342
A te "gyilkolászásaid" is eleve el vannak rendelve. "Mert aki haragszik az ő atyjafiára, mind embergyilkos az". És a gyalázatos halálod is - ami az ilyeneknek az Isten igéje szerint jár......
Előzmény: Paleokrites (339)
Don Vittorio Creative Commons License 2010.03.11 0 0 341
Nem. Nem lehet. Tényleg ennyire nehéz elolvasni és megérteni valamit? :-((((
Előzmény: Törölt nick (331)
Don Vittorio Creative Commons License 2010.03.11 0 0 340
Hülye vagy? Személyesen ismertem őket. Mindketten református lelkészek voltak házaspárként egy vidéki kisvárosban. Nem N$-ről és N$J-ről van szó - akiket szintén ismerek látásból -, hanem Szénási Sándorról és Juditról.
Különben is: N$ t. nejére, N$J-ra mióta igaz, hogy a második VH. óta 4 református karizmatikus ébredést akasztott meg?
Komolyan mondom, megáll az eszem. Minimális energiát nem szánsz a leírtak megértésére, de már pofátlanul osztod az észt. ÖO.


Előzmény: oljeg12 (329)
Paleokrites Creative Commons License 2010.03.11 0 0 339
Ja és a reformer Kálvin felbújtásai a gyilkolászásra is....a többi slepetellel, eleve el volt rendelve, mint a keresztények keresztények ellen elkövetett gyalázatos tettei is...., a te vallásod és isteneid szerint, a hazudozó újszövetséges írókkal egyetembe, no meg a hitjancsik értelmező demagóg hitételei is!
Előzmény: prophet1 (337)
prophet1 Creative Commons License 2010.03.10 0 0 338
Eredetileg azok lettek volna. Mármint papíron....
Előzmény: Törölt nick (334)
prophet1 Creative Commons License 2010.03.10 0 0 337

Nincsenek véletlenek


mert eleve el van rendelve minden.......

ádám bukása és jézus agyonveretése......

 

Úgymint a te baromkodásaid is....(na meg annak végük...)

Előzmény: Törölt nick (332)
Aragorn Creative Commons License 2010.03.10 0 0 335

Egyikről se.

Azért írta, hogy pikantéria, mert véletlenül egyezik a két-két keresztnév...

Bereczkiné nem Judit, hanem Ágnes.

Előzmény: Törölt nick (331)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.10 0 0 334
Biztos hogy nem a hajdan katolikus Németh Sándorról, és nejéről beszélt, hanem valószínűleg A Berecki párról. Hogy ők reformátusok-e, azt nem tudom.
Előzmény: Törölt nick (331)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!