Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
No én ma sem fog jól laki azzal amit itt adtak :( . Szerintem ugyan az a leves mint tegnap ,csak meg az a kicdi tojás sincs benni mint tegnap meg még ize sincs . A második fogás meg főtt krumpli meg rántott tök vagy cukkini (?) . Szerintem lessz egy köröm a hűtőig s onnan kell pótolni a mai kalóriát .
Hoztak végre egy beszélgetős partnert a szobába . Persze anya , lányom , nevelt fiam , főni , és a bölcsis csajok is hívnak délelőtt és este is . No meg délután jönnek látogatni is , de azért itt elég unalmas csak a 4 falat nézni . De talán most kicsit jóbban telik majd az idő .
Nekem Apám után van a régi falumban 1 hektaros terület , ennek a termését szoktam kihozni és tárolni tavaszig végéig . Némi + keletkezik ebből ami bekerűl a itthoni költsegvetésbe . No de a lényeg ,pénteken kaptam egy levelet a ottani volt TSZtől , amiben azt írták : Amennyiben nem tartok igényt a szemes takarmányra akkor 9000 ft ban kifizetik a várható termésnek megfelelően . Amit írtál 10000 ft ár még lehet keves is lessz az idényre .
Katasztrófa újabban minden termesztés ! Azt olvastam hogy az országban az állat állomány óriásit zsugorodott és hogy ez nagy baj mert az egész ország mezőgazdaságát magával fogja rántani ! Már csak a nagyüzemiállattartók vannak életben ,de már az idei és a jövő évi termelés is kétségesen indul . A repcét el kellett volna vetni de a kelésre esély sincsen jelenleg ! De az őszi gabonák vetésének is itt van az ideje de mi lesz vele a földben víz nélkül ?
Itt 14fok volt kezdésnek. Tegnap este levágta kertben a kukoricát a kombájn, hát az értéke a vetőmag vegyszer kombájn árával volt nagyjából azonos a többire nem futott volna. Még "szerencse" a többit én végeztem. A búzát azt én 7200ért vettem(ez volt céges felvásárlási ár) kíváncsi vagyok a kukorica árra 10es környékére tippelek, sajnos kénytelen leszek azt is venni, persze azt is felvásárlási áron.
Amikor a szlováktól géptípusra rendelsz alaktrészt akkor az nem kezdi az ember méricskélni azért rendelsz a gép típusra ! De mivel a 70 lovasig rengeteg azonos alkatrész van így küldenek eggyet ami egy picit eltér ! A 2011 3011 4011 zetorokat egy szalagon szerelték össze és a 4011 még sem azonos az előző két tipussal ,minden alaktrésze vaskosabb nagyobb valahol az 5611 tipushoz közeli vagy azzal megegyezik ezeket nem lehet tudni ! Van összehasonlító táblázatom is még se tudtam kihámozni belőle az eltérést . De mivel az alkatrész gyártók is egy barmok önhatalmúlag is képesek másfélét gyártani ez is lehet akár . Tengelykét a vezérléshez is kettőt rendeltem mert a két tengely totál megegyezik csak az egyik 20mm vastag a másik meg 20,4 mm vastag és a csapágyba nem megy bele ! Ilyenek az alkatrészek adnak de hogy jó lesz-e azt nem tudni ,leginkább csak hasonló de nem ugyan az ! Szerintem direkt csinálják ezket ! Így lehet kétszer annyi alkatrészt eladni belőle .
Még nem tudom a járulékos vezetékeket ,rudazatokat is össze kell rakni ! De tegnap már annyira fájta csípőm hogy nem bírtam tovább csinálni ! Estére meg még be is lázasodtam ! 37 fok fölé kúszott a melegem . Már kis láztól is rosszul érzem magamat émelygek !
Kinézve az ablakon a 3 emeletről csak azt látom ,hogy pirkad . Nekem a hőmerő 35,5 ° ot mutatatott , remélem én is megtudom tartami ezt a hőmérsékletet (;-
Ez a szombat egy lehetőség , mivel pont ügyeletes lessz a dokim . S azt mondta megnézi reggel hogy is néz ki s akkor eldönti . Ahogy beszéltem a főnővérrel ő azt mondta azért ne vegyem biztosra , a seb tisztulásától függ minden . Ha csütörtökön már nem jön semmi akkor bitos mehetek . Szóval lehet meg sem mehetek majd (?) .
No délután mar elvittek az idős urat a szobából ,de ez a fiatallal sem igazán lehet mit kezdeni , éjjel nappal a füliben a füles .
De hoztuk ( vagyis hozták a formájukat a bölcsis csajok ) elsőnek becsukták a szoba ajtaját a nővérkék , aztán meg csak kétszer kellett szólniuk (;-
Tudod a mondást jó csödör vagy mögvakul vagy mögsántúl (;-
Nálad az lenne a csoda ha 1 nap nem lenne veled valami . Nézzük azt ami jó , össze van rakva a traki .