Ezt a topikot azért hoztam létre, hogy aki a Mátravasútról szeretne megtudni, vagy éppen megosztani információkat, képeket, az itt is megtehesse.
A topikkal azt az űrt is szeretném pótolni, ami a weboldaluk (információ)hiányosságaiból adódott.
A Solymos alatti útátjárónál valami terelőút-félét is építettek.
Estére sikerült ugy elkészülni vele(igen vasárnap is dolgoztak)hogy befedték geotextiliával majd meddővel és vissza is adták a forgalomnak az átjárót..
Táblát azt nem tettek semmit azt hittem kész teljesen, sikerült átporolni rajta,továbbiakban inkább a 24-es felé járok egy ideig :)
Ahogy látom, Fűtőház - Lajosháza között kész a felépítménycsere, most Zemanektől lefelé dolgoznak erősen. A Solymos alatti útátjárónál valami terelőút-félét is építettek. Hogy mikor lesz kész? Valami november végi dátumot hallottam, de erre nem vernék mérget. De vonatközlekedés márciusig úgysem lesz rajta.
Gőzfelhős lombhullás - fotósvonat a Mátravasúton Október 10-én
A Continental Railway Solution Kft-vel közösen fotósvonatot szervezünk őszre a Mátravasút 324-es számú szalajkaházi vonalára. A program során az őszi tájban vonatozás közben nyíltvonali fotózási lehetőségeket biztosítunk, ahol két szerelvényt is meg tudnak majd örökíteni: az egyiket a 490 2005-ös gőzmozdony, a másikat a C05 404-es (C50-es) dízelmozdony továbbítja.
Üdvözlet Kisvasútbarátok! Tudja-e valaki, hogy a Felsőtárkányról érkezett c-50-es teljes felújítást kap-e? Illetve,ha lefestik, piros színt kap-e? Ugyanis az úttörővasutas idők elején volt kék színű festés is.
23,6-os sín volt Petényben, a nyíltvonalat végig felszedték. Hogy pontosan mennyi, és hova került, azt nem tudom, de Nagybörzsönyben biztosan beépült pár km sínanyag.