próbálj meg egy kis rövid filmet dvd formátumban elkészíteni és látni fogod hogy teljesen más s file szerkezete mint az mp4-nek vagy mkv-nak ( attól függően eddig mit állítottál be kimeneti formátumnak)
A mentés helyén ilyeneket fogsz találni: ( egy VIDEO_TS fileban: ifo, vob,bup kiterjesztésűek..: a vob tartalmazza a video fájlokat a többi a navigáláshoz kell a lejátszódnak
Szerintem a proginak semmi baja... próbáld ahogy fentebb leírtam, ne írd ki csak mentsd el; majd nyisd meg egy pc-s dvd lejátszóval.
Sajnos ha HD-ben írod ki, akkor ahogy írod, nem fér rá a dvd-re ( legalábbis normálra, nem fér rá)
( öszvér megoldás lehet, ha kétrétegű dvd-re írod, de ekkor is a minőség csak dvd minőség lesz, nem pedig HD)
A DVD egy szabvány, amit a program alapból tud.
Ha nem az szerint írod ki akkor jársz úgy ahogy leírtad. Lesz menüd de nem tudja kezelni, és úgy játssza le mintha egy klipp lenne....
( tehát a renderelésnél / film készítésnél a DVD formátumot kell (!!!) választanod)
A DVD szabvány amúgy nagyon messze van a HD szabványtól, képminőségben is pl.
Ha HD a cél akkor próbáld blue-ray kivitelben ( én nem csináltam még ilyet, mert szerintem nem éri meg-drága a lemez, nincs sok lejátszó forgalomban stb.stb) vagy felejtsd el a menüt...
sajnálom...
:(
én most már minden filmet HD-ben készítek, nincs menü, igaz, de a minőség sokkal jobb mint a dvd-nél
Nagyon köszönöm a segítségedet!!Én is igy csinálom de mégis valami nem stimmel.Mint már írtam,a menü ugyan elkészül de nem működik.Lehet,hogy a program sérült??Azért kérdezem mert az enyém valami hekkelt lehet,igy kaptam,de szerettem volna megvásárolni aze erdetit de már nem lehet kapni.Ha esetleg erre lenne tipped azt meköszönném.Nekem az a gyanúm,hogy az eredetinél nem fordulna elő ez a gond!!
Szia! Nem kell beállítani semmit, mert ha képek szerint csinálod akkor ( és dvd formátumban készíted el a projektet / filmet) a lemez a dvd menüvel fog indulni.
A kész film végére én be szoktam tenni egy menüre visszaugrást. Ekkor ha végig ért a film lejátszása, automatikusan a menüre ( menü lejátszás) ugrik a lemez újra.
Szia! Nos addig rendben, hogy a menüt amit kiválasztottál rá rakod az idővonalra. A menüszerkesztését most hagyjuk.... :)
Tehát menü az idővonalon. Szépen rakod utána a klipeket...vágod feliratozod, effektezed stb.stb.. készen van a filmed. Az idővonalon arra a pontra ( klip kezdet vagy effekt kezdete, közepe )viszed az egeret, ahol fejezetet szeretnél és katt.
Ezt követően jobb egér gomb, katt és menüfejezet beszúrása. Ekkor kis zászlót rak a felületre( kezdve a c1-el) a program jelölve, hogy egy fejezetet csináltál. Így járj el a többi általad kívánt fejezet kialakításánál is.
Ezt követően nyisd meg a menüszerkesztés ablakot és itt, ekkor már tudod szerkeszteni magát a menüt,; mert vannak fejezeteid.
( fejezet neve, kiírja-e hogy melyik számú fejezetnél vagy stb.stb. Tudod szerkeszteni a menü szövegét/hátterét is bármit....
Megpróbálok egy kis képet berakni délután ha hazaértem az egyes fázisokról...
:)
A menüd akkor jó ha renderelés előtt a kis monitor alatti dvd "távirányítóval" megtudod nyitni a menüt és tudsz fejezetre is ugrani...
Még az lenne a kérdésem,hogy a menük működéséhez be kell állítani valamit?Mert most is kiírtam fájlba egy rövidfilmet és a menű nem működik és automatikusan indul a film kb 10 mp után!
Köszi SBorisz!Igazából azt a pontra állást nem vágom!
Én a menűt úgy szoktam szerkeszteni,hogy a menűt kiválasztom és beteszem az idővonalra.Ha erre kattintok kétszer akkor feljön a menü szerkesztés ablak és ott a már a vonalon levő kockát simán csak felhúzom az aktuális ablakba,elnevezem kiváalsztom,hogy mozogjon vagy sem és enter.A következőnél szintén és igy tovább.Az szokott lenni a baj,hogy már itt sem mindig működik de kiírás után a menű filmkockaként jelenik meg és magától elindul,nincs idő kiválsztani a jeleneteket.Régen amikor még a 10-el dolgoztam ott nem volt gond a menű a film elején addig volt ott mig nem válsztottam.Az az igazság,hogy a menűk hátterét is meg szoktam változtatni az aktuális témakörből fényképet másolok be háttérnek.Arra is gondoltam,hogy ez már sok neki-de a lehetőséget felkínálja!A menűsávon nem tudok c1,2...-t csinálni az csak akkor jelenik meg ha fent leírtakat csinálom!
"A projektek szerkesztésekor a kiválasztott menü felületről eltünnek a navigáló nyilak" nem pontosan értem a problémát...
Amikor szerkesztesz az elején rögtön megcsinálod( beilleszted) az általad kiválasztott menüt a timeline-ra. Amikor a filmet vágod akkor ha olyan (Részhez) fejezethez érsz amit menüből el akarsz közvetlenül érni, akkor oda teszel egy fejezet zászlót!( pontra állsz és jobb egérgomb- beszúrás)
Majd a menü szerkesztésekor ennél a jelenet pontnál megadod a jelenetsor nevét. És ezzel kész.
Tehát a menü navigációs nyilakat/ablakokat a program önállóan generálja ha van "ugrási/navigációs pont a filmedben...
Segítséget szeretnék kérni pinnacle studió 14 -el kapcsolatban!A projektek szerkesztésekor a kiválasztott menü felületről eltünnek a navigáló nyilak és a film kiirása után de már a zserkesztés alatt sem mőködik a navigáció,nem tudok jelenetek választani!Ha erre tudnál valamit mondani azt megköszönném!Arra gondoltam,hogy a win 10 nem teljesen oké a programhoz.Igazából meg akartam vásárolni a programot de sehol nem lehet már kapni.A magyar kivitelhez ragaszkodom,igy elég bonyolult nemhogy idegen nyelven!
( amikor importáltad a nyersanyagot,elötte kell megadnod a Projekt beállításokban mit szeretnél.)
A Filmkészítése fülön belül nem tudod átméretezni...csak a Szerkesztésen belül, a Beállítás/Projektbeállítás/Projekt formátuma fülön belül tudod állítani..." Az új projekt formátuma legyen...és ott tudod kiválasztani amit szeretnél.( De ez a kész filmnél már nem működik...illetve akkor sem ha 4:3 a videod---persze megerőszakolni lehet, de akkor aránytalanul nyújtani fogja a képet)
Segítséget kérek, abszolut kezdő szinten (75 éves pasas vagyok) ingyenes Pinnacle 14 ultimate program letöltéséhez és használatához. Korábban már volt Pin 10 a gépen windows XP laptopon, de sajnos már win 10-esre "frissítettem"!
Szia! Amit a #210-ben Katze85 javasolt, azt találtad meg.
Mellette, ami közvetlenül jobbra van az effekt készletben,azt keresed!
Esetleg még egy dolog: a klippek pontosan összeérnek és az első vége illetve a második kezdete nem fekete? Mert ha valamelyik véletlenül így végződik vagy kezdődik az okozhat " elfeketedést"
Szia! Nálam épp tegnap produkált ilyet... kodek pakk ha van, levele!!!
A kész munkádat elfelejtheted, töröld le a progit is. A beimportált klippeket is. Progi újratelepít, importálás, újra vágás és renderelés... menni fog( ha minden igaz)
Vágáskor/szerkesztéskor kapcsold ki a video beállításoknál a háttérben futó számítás engedélyezést--ne legyen bepipálva ( majd ha végeztél kapcsold vissza) csináld meg ahogy szeretnéd.
Visszakapcsoláskor( háttérbe futó számítások engedélyezése) várd meg, míg a sok kis zöld szín eltűnik a timeline vonalon.
Ha csak barnát látsz akkor lehet a filmet készre renderelni ( film készítést csak ekkor indítsd el)
14-es verziom van, és minden jól működött eddig. Most vettem egy Full HD kamerát amivel 1920 * 1080 felbontásban vettem fel. Megszerkesztettem a videót a pinnacleben, és szerettem volna egy MPEG-4-es formátumú HD 1080p videót készíteni belőle.
Elkezdi készíteni a filmet, majd kiszámítási hiba miatt leáll. Nem írja ki hol a hiba, de újra rámentem a fájl készítésre és kb láttam hol áll le. Azon a videón van egy lassítás beállítva ( de az előtte lévő kettő videón is ). Ötlet mi lehet a gond ? Már arra is gondoltam, hogy nem a progi a hibás hanem a gépem memóriája kicsi... nem értek annyira hozzá. Ha valaki esetleg tud kérem segítsen ( gép memoria 4 Gb )
Két snitt között szeretnék "áttűnést" szerkeszteni, a "legmezeibb" megoldás érdekel (tehát az első elhalványul, mialatt a másik előjön). A programban találtam mindenféle extrát, de pont ezt nem. Lehetséges, hogy pont ez nincs benne??? (olyan van pl, ami kicsit hasonlít rá, hogy az egyik kép elhalványul - feketeség - és jön a másik - de nem ez kell nekem). Tud valaki segíteni?
Bocs még egy dolog! Olyan mappát keress ami a projektedhez kapcsolódik és render néven fut! Abban amit találsz az egy korábbi projekt anyaga--de előtte nézz bele!!! --és töröld; elég sok helyet foglalhat Mindez a Documents / Pinnacle Studio mappában lehet ( C meghajtó Users/Felhasználó felé keresd)
Sziasztok! Ma kaptam egy mailt ide is kiteszem, hátha segít vkinek:
"Végig olvasva a Pinnacle 14-es topikot nem találtam választ problémámra. Kérlek,ha tudsz válaszolni a következőre, előre is köszönöm: Három éve használom a fenti progit, főleg útaimon készült videóimat szerkesztem vele és blu-ray-ra kiírom. Törlöm mindig az előző projecteket, de így is nagyon fogy a helyem a winchesteren. (500 GB van benne mínusz a Win, Pinanacle 14 és egyébb programok) Legutóbb már külső HD-ről adtam be a kamera által készített fájlokat. Tegnap oda jutottam már, hogy volt 25 GB-om a winyón, a My project szerkesztés (12 GB)és Blu-ray írásom még sikerült, de a lemez kivétele előtt (már korábban is ) láttam, hogy kb. 2X-es hely kell, ami mikor kész a lemez és törlöm a kész my projectemből az elkészült fájlt, gyakorlatig mindig visszajön. Most elveszett kb. 12 GB a 12 GB kész fájl törlése után. Tehát hova lett. Valami ideiglenes fájl készült, ami most nem törlődött?? ( most először használtam a lemez készítéskor az elkészülés után a PC kikapcsol beállítást. Számított ez ? ) Mit tanácsolsz, hogy több helyem legyen. A registry cleaner nem segített...."
Válasz hozzá:
Kár BR lemezt használnod én MKV formátumban készítem minden filmemet, mert hasonló vagy jobb a minőség mint a BR és pendrivon tárolható. Ez kevesebb mint a BR lemezek ára..és bármikor módosítható De nem ez volt a kérdésed... :) Ne haragudj ha kicsit értetlen leszek, de : 1.) csak a projektet törlöd vagy a beimportált nyersanyagot is? 2.) Ha úgy csinálod a filmet hogy az anyagot beimportálod ( a gépre teszed) akkor kellene még egy vinyó amire pl. tárolod ezt a nyers anyagot. A vágáskor innen kéri le/ kérné le a program a klippeket. 3.) Ha u.n csökkentett módban készíted a filmet( azaz nem a nyersanyagot mented a vinyóra, hanem a szerkesztéskor csak egy rosszabb minőségű--előnézeti--nyersanyaggal dolgozol, akkor a timekód alapján, a program a klipjeidből csak a szükséges méretű anyagot importálja és azt húzza be a vinyóra. Ebből készíti a kész filmet mindennel együtt. Ez sok helyet foglal.Tehát ha végeztél a szerkesztéssel akkor beimportálja a szükséges fájlokat majd ez alapján elkészíti a kész filmet. Azaz beszedi a nem kevés alapanyagot---igaz annak csak egy részét --majd csinál egy kb. ugyanakkora kész BR anyagot. A C meghajtódon kell lennie egy olyan mappának amibe behívja ezeket a fájlokat; azt kellene megkeresned és a régebbieket törölni. Én pl. egy vinyóval csak a programokat kezelem, tárolom. Egy másik fizikailag külön vinyora rakom az egyéb dolgokat.
Ez esetben ugyanis a C meghajtod--operációs rendszered merevlemeze-- nem lesz unos-untalan tele írva adattal majd törölve és nem maradnak utána töredékek a rendszerlemezeden. Másik előnye ennek a módszernek( 2 külön fizikai merevlemez) hogy amíg a vinyó dolgozik a programmal a másik bármikor kész neki az ehhez szükséges adatokat szolgáltatni. Remélem segítettem.... :)
Én is a Pinnacle 14-est használom már egy ideje. Most vettem egy új kamerát, mely full HD videót készít. A program nem akarja megnyitni a videókat, a formátumuk MTS, amit elméletileg tud kezelni. A videóval vagy a programmal lehet a baj? Tudtok erre megoldást? (Megpróbáltam konvertálni, de akkor sem az igazi)