Fixből nem igazán tudok ajánlani, mert az 14 mm -től kezdődik, az meg crop szorzóval 21mm -re jön ki. Nagylázó az is, de a 8-10mm -hez képest lényegesen szűkebb.
A lenti kép erősen meg van dolgozva szoftveresen is.
Sajnos a kép készítőjével nem sikerült fölvennem a kapcsolatot. Nem tudom Pentax-e... Szerintetek K-x tud hasonlót? Milyen obi csinálja ezt a látványt?
Pentax K-x váz: 37e expó (36.384) s/n: 3776803 megkímélt állapotú, apró kopás az OK gombon középen, mindig tisztán volt tartva, Camera KFT-nél volt javításon (kb 1 éve) egész keresőt kicserélték.
Pentax DAL 18-55mm f/3.5-5.6: s/n: 5109223 megkímélt állapotú, por, gomba nincs, fókusz - zoomgyűrű simán mozog nem akad, nem lötyög.
Pentax DA 50mm f/1.8: s/n: 4400551 újszerű állapotú, párszor volt csak használva, por,gomba nincs, fókuszgyűrű hibátlan. Vásárlás: 2016.június.10. Medikerben. Doboz, papírok megvannak.
további kiegészítők:
- 2x 4db Eneloop elem
- SANYO elemtöltő (4-es)
- eredeti Pentaxos nyakpánt
- USB adatkábel (képről lemaradt)
- eredeti dobozok, papírok (mindenhez!)
- váz, obi sapkák - igény szerint tudok adni egy 2GB-os SD-t is
Csere Canon váz + objektívre. 600D-től minden érdekel!!!
Pentax K-X váz + távírányító + doboz,leírás Sigma 24-70mm 1:2.8 Exdg + doboz és tok Asahi SMC Pentax-F 100-300mm 1:4.5-5.6 Yongnuo Speedlite Yn560 vaku Kata DC445 fotóstáska Giottos rakétapumpa A váz az objektívek és a vaku karc- és sérülésmentes, a váz 6500-7000 expos.
helyesbítek, a k-s2 is aluláteresztő szűrő nélküli szenzort kapott, szval ott is mehet ez a dolog és jóval olcsóbb. volt a kezemben, sztem kifejezetten méltó ükunokája a k-x-nek
ha emiatt váltanál más márkára, az a rossz hír hogy ott még drágábbak az aa-szűrő nélküli vázak, már ha egyáltalán vannak
Javasolnám, hogy ezt a kérdést a "Full kezdőként milyen DSLR gépet?" topikban tedd fel, itt nem biztos, hogy semleges, elfogulatlan választ kapsz. Különben is, ott a helye! Ne feledd el felvázolni, hogy milyen témakörök, irányzatok érdekelnek, mert nagyon nem mindegy, a felszerelés szempontjából.
Úgy döntöttem , hogy belevágok a dslr nevű pénznyeldébe. Miután abszolút kezdő vagyok a témában nézegettem az alap gépeket és 2 kiszemeltem maradt. Az egyik a Pentax k-x a másik a Nikon d3200.
No most feltenném itt a kérdést amit minden kezdő feltesz , hogy melyiket és miért.
Már elkezdtem olvasni dslr-es könyveket úgyhogy az elméleti tudásom , már nem abszolút láma , de azért nagyon kezdetleges.
Minden őszinte véleménynek nagyon örülök, és előre is köszönöm.
Köszönöm de valószínű hogy inkább szervízre bízom. Másik kérdés hogy melyik az a beállítás hogy autofokusz nál felvillanjon a piros négyzet hogy hova fokuszál a gép.
A mattüveget le kéne ellenőrizni, helyén van e rendesen? Az is okozhat homályos keresőképet. Nem nagy dolog kivenni és visszahelyezni. Szokott lenni vékony alátét a mattüveg alatt, amivel beállítják a pontos élességet. Ha nincs a helyén, vagy kihagyták egy tisztítás alkalmával, az is okoz életlen képet. A művelethez, csak egy csipeszre van szükség és óvatosságra, hogy a tükör meg ne sérüljön. Van rajta egy kis fül, ami a helyes pozíció végett van.
Camera ktf.-t tudja valaki ajánlani javítás céljából? De minimum megmutatnám valakinek. Amúgy semmi más baja nincs ettől teljesen tökéletes képet készít.
Valószínű, hogy le volt ejtve, másképp nem mozdulhatott el. A volt tulaj erről biztos tudott, elég nagy szemétség így eladni egy gépet. Gondolom nem személyes átvétel volt.
Ezeket már próbáltam.. Sajnos nem ez a probléma. A keresőben olyan konkrétan sötéten látok, másik Pentaxos kollégák gépébe nézve teljesen tiszta szép VILÁGOS kép volt. A penta tükrök elmozdulására gyanakszom de ahoz inkább nem nyúlok házilag. :(