Keresés

Részletes keresés

33nev Creative Commons License 2009.10.03 0 0 448
"Az úgy kezdődőtt hogy Kuvait, Irak szövetségese és hitelezője, hirtelen elkezdte követelni azt a pénzt amit Iraknak adott az Iránnal folytatott háború során"

Azon gondolkodom, hogy vajon felfogod-e: öngólt lőttél? Szerintem nem.
Előzmény: Törölt nick (444)
33nev Creative Commons License 2009.10.03 0 0 447
"kevéssé meggyőző"

Hát, ez van, virágom. A kutya nem akar meggyőzni. M indazonáltal a tényekre nálad sokkal érzékenyebbek. Kik? Hát az emberiség 99,5%-a.
Előzmény: Törölt nick (440)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.02 0 0 444
----------------------------------------------------------------
De hát ez nem "érv", viola, hanem tény. Irak valóban lerohanta Kuvaitot, így kezdődött az egész gubanc.
----------------------------------------------------------------

NEM így kezdődőtt.

Az úgy kezdődőtt hogy Kuvait, Irak szövetségese és hitelezője, hirtelen elkezdte követelni azt a pénzt amit Iraknak adott az Iránnal folytatott háború során, részben azért hogy Irak akadályozza meg hogy Irán megtámadja Kuvaitot.
Ezenfelűl Kuvait lopta az Irakkal közös olajmezőkből az olajat, ami azt jelenti hogy a megegyezésben rögzített kvótán jóval felűl pumpálta az olajat kifelé.
Továbbá a lopott olajat nagyon alacsony áron árulta ami lenyomta az iraki olaj árát és hatalmas veszteséget okozott Iraknak.
Mikor Szaddam udvariasan megkérte az öreg Busht hogy szóljon ra kis barátjára azt a választ kapta hogy arab ügyekbe nem avatkozik bele.
Mikor Irak megszállta az eredetileg Irakhoz tartozó Kuvaitot, a kuvaiti nagykövet lánya azt hazudta az amerikai kongresszus előtt hogy ő egy ápolónő és saját szemével látta hogy iraki katonák kiszórják a csecsemőket az inkubátorokbol és ellopják az inkubátorokat.
A kérdéses időpontban nem is is volt Kuvaitban a lány.

Viszont a beszámolót vég neélkül ismételte az amerikai TV társasagok többsége, hogy Irak ellen korbácsolják a közvéleményt....

Tehat elmondhatjuk hogy mindkét Iraki háború hazugságon alapult.

Előzmény: Callie (441)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.02 0 0 443
Hol is mondtam én,hogy Izraeli gépek jártak Iránban?

Hát,ha ilyeneket mond,akkor csak egyet tudok érteni vele:

"Ahmadinezsád egyszer sem ejtette ki az Egyesült Államok nevét, de nyilvánvalóan többször támadta, amikor az emberi jogok védelmezőjének szerepében fellépő, de azokat valójában megsértő, titkos börtönöket működtető, világszerte embereket elrabló, állampolgárainak telefonjait lehallgató, levelezését felbontó és szuverén államokat mindenféle ürüggyel megszálló "bizonyos hatalmakról" beszélt."

Oct,van akikszerint meg nem is mondta,hogy eltörölné Izraelt:

"A nyugati újságírás szerepe ennek a madárijesztőnek a felállításában kritikus. Amerika Védelmi Hírszerzési Becslése (Defence Intelligence Estimate) “nagy magabiztossággal” mondja, hogy Irán feladta a nukleárisfegyver-programját 2003-ban, de ezt memórialyukba helyezték. Az sem érdekes, hogy Irán elnöke, Mahmoud Ahmadinejad sosem fenyegetett “Izrael letörlésével a térképről”. De ennek a média-“ténynek” a mantrája olyan, hogy a közelmúltban az izraeli parlament előtti alázatos előadásában Gordon Brown erre hivatkozott, újra Iránt fenyegetve."

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2008/aug/06/secondworldwar.warcrimes

Előzmény: Skatolo (428)
Zottjoghurt Creative Commons License 2009.10.02 0 0 442
Mi a hír? Feltöltötték már az excel táblát célpontokkal a pentagonos fiúk?
Callie Creative Commons License 2009.10.02 0 0 441

A te érved viszont, hogy irak megtámadta Kuwaitot, ezért agresszor, és ezért kellett megtámadni a "nyugati szövetségeseknek".. hát enyhén szólva kevéssé meggyőző.

 

De hát ez nem "érv", viola, hanem tény. Irak valóban lerohanta Kuvaitot, így kezdődött az egész gubanc.

Ha nem tette volna, Szaddamék ma is virulnának és uralkodnának.

A Szaddam által kezdett háborúskodás 2003-ban, a rezsimjének megdöntésével ért véget.

Előzmény: Törölt nick (440)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.02 0 0 440

Callie,

Ezek megint feltételezések..amikből érvek lesznek.

(amellett, hogy tagadhatatlanul nagy híve vagyok Obama-nak, sőt, főképpen Michelle-nek.. de ez nem igazán ide tartozik).

 

Az iraki háborúról csak annyit, hogy a hozzászólás, amire válaszoltam, az gonosz Amerikát adott a hozzászóló szájába.

Holott tény, hogy Irakban ma nagyobb a zűr-zavar, mint az amerikai beavatkozás előtt.

A te érved viszont, hogy irak megtámadta Kuwaitot, ezért agresszor, és ezért kellett megtámadni a "nyugati szövetségeseknek".. hát enyhén szólva kevéssé meggyőző.

Előzmény: Callie (439)
Callie Creative Commons License 2009.10.02 0 0 439

Amellett jó lenne, ha valaki végre megmagyarázná, hogy milyen alapon döntöttük el az európai kultura szupremaciáját mondjuk a kinai, egyiptomi stb. kulturákhoz képest!

Azért nem érzem off-nak ennek feszegetését ebben a topikban, mert szerintem a legtöbb háború alapja egy olyan arrogáns világlátás, amely egyes népeket, szokásokat ab ovo jobbnak adekvátabbank itél másoknál, és erre való hivatkozással feljogosítva érzi magát a rosszabnak kikiáltott megtámadására.

 

A háborúk általában nem azért keletkeznek, mert "az európai kultúra szupremackó", vagy "arrogáns világlátás" miatt. Sokkal földhözragadtabbak az okok: az iraki háború például azért, mert az iraki rezsim fogta magát és lerohanta gazdag és kicsi szomszédját, Kuvaitot. Be akarta kebelezni, de rajtavesztett, mert elszámította magát abban, hogy Kuvait nyugati szövetségesei mennyit hajlandóak áldozni Kuvait felszabadításáért.

 

Irakot nem "támadta meg" senki, ő volt az agresszor; a többi ennek következménye volt.

Persze tudom, hogy Obamás körökben megkérdőjelezhetetlen dogma, hogy a csúnya Bush/neokon gonoszul megtámadott egy békés államot, Obama meg hősiesen ellenezte már négy éves korában a fürdőszobában is.

Előzmény: Törölt nick (438)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.02 0 0 438

Habár én nem ismertem az internetto korszakát, így nem tudom, hogy akkor milyenek voltak a viták, de megvallom őszintén, hogy nagyon sokszor érzem itt azt, amiről te írsz.

Pedig ez egy nagyon jó hely arra, hogy az ember tanuljon, megismerje mások gondolkodásmódját, és hangot adhasson saját véleményének.

 

Elovasva uyganakkor ezt a hozzászólásodat, az jutott eszembe, hogy ez a kicsit vállveregetős stilus vajon nem járult hozzá ahhoz, amit te úgy nevezel, hogy lezüllés?

 

Mert meglepő, hogy válaszolsz egy olyan hozzászólásra, amiben hitnek nyoma sincs, csak tények vannak (nem biztos hogy emlékezetből jól fogom idézni: Irak megtámadása valóban nagyobb káoszt eredményezett, mint amilyen ott volt, tényleg Pakisztán sokkal inkább veszélyt jelent .. stb.) Amire válaszoltál, én abban nem olvastam gonosz Amerikáról szóló hitet. akkor miért hivatkozol megdönthetetlen érvként egy ilyen, nem megalapozott állításra?

Az az állításod, hogy "Izraelrol, mint az europai kulturahoz es vilagszemlelethez legkozelebbi kosel-keleti orszag"   viszont nagyon is szubjektiv, nagyon is hit kérdése állítás.

Amellett jó lenne, ha valaki végre megmagyarázná, hogy milyen alapon döntöttük el az európai kultura szupremaciáját mondjuk a kinai, egyiptomi stb. kulturákhoz képest!

Azért nem érzem off-nak ennek feszegetését ebben a topikban, mert szerintem a legtöbb háború alapja egy olyan arrogáns világlátás, amely egyes népeket, szokásokat ab ovo jobbnak adekvátabbank itél másoknál, és erre való hivatkozással feljogosítva érzi magát a rosszabnak kikiáltott megtámadására.

 

 

Előzmény: Törölt nick (425)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.10.02 0 0 437

A 431-es hozzaszolas mit tett hozza a topikhoz? Folyamatosan 'bagoly mondja verebnek'-et jatszol.

Előzmény: Callie (436)
Callie Creative Commons License 2009.10.02 0 0 436

off

Te itt folyamatosan az én feltételezett tulajdonságaimról vízionálsz, nyilván, mert a tárgyhoz valódi ellenérveid nem volnának.

Fejezd be a személyeskedést.

Előzmény: Alejandro DeSilva (434)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.10.02 0 0 435

Ha nem erted, hogy mit jelent az egyoldalu hozzaallas, akkor en sem tudom elmagyarazni neked. Evvan.

Előzmény: Callie (391)
Alejandro DeSilva Creative Commons License 2009.10.02 0 0 434

Tipikus kavehazi/hordoszonok stilusod van. Amit szimpatikusnak akarsz eladni, amelle csupa pozitiv jelzot raksz, a masik oldalt meg gatlastalanul fikazod.

Igy ne is remelj erdemi parbeszedet, bar meglepodnek, ha oszinten vagynal ra.

Előzmény: Callie (431)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.02 0 0 433
---------------------
Ezékiel 37.
---------------------

Hmmm....

Nem vagyok meggyőzve.
Igaz, említi Izrael földjét, de nyilvánvalóan valamiféle feltámadás után.
A mai Izrael létrehozása semilyen analogiát nem mutat ezzel.

De a legnagyobb eltérés a mai Izrael polgárainak a viszonya a valláshoz.
Ha jól tudom, az ortodoxok kisebbségben vannak, és ők is megosztottak a vallás egyes részleteinek értelmezésében.
A Biblia alapján itélve Isten nagyon szigorú a zsidókkal és nagyon megbünteti őket amikor megszegik törvényeit. A mai Izrael pedig nem úgy tűnik mint egy mélyen vallásos ország.

Tehát a vallásos nem-zsidók számára fontos lehet "Izrael ellenségei" - nek definíciója.


Előzmény: NattyDread (429)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.02 0 0 432
Terjed? Szerintem mar nem tud hova.
Ugy 8-9 eve ennek mar jelet se latom.
Előzmény: Callie (431)
Callie Creative Commons License 2009.10.02 0 0 431

Igen, itt a fórumon egyre terjed az, hogy a hozzászólások tkp. rögeszmés pszichózisok kifejtéséből állnak, egyre gátlástalanabbul és ostobábban.

 

Pedig jó lenne okos és tájékozott emberekkel beszélgetni távolról a világ dolgairól - de ezek a beteges személyiségek eltorzítják és lehetetlenné teszik.

Előzmény: Törölt nick (425)
NattyDread Creative Commons License 2009.10.02 0 0 430
Ézs 55,8. Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és nem a ti útaitok az én útaim, így szól az Úr!

Ez ilyen! Ez van, ha tetszik, ha nem. Nekem sem tetszik hogy van gravitáció, de akkor is halálra zúzom magam, ha leugrom egy GSM átjátszótorony tetejéről.
Előzmény: Törölt nick (381)
NattyDread Creative Commons License 2009.10.02 0 0 429
Értem hogy mit írsz, és van is benne igazság, de ezzel a témával egy külön topicot meg lehetne tölteni. Abban viszont biztos vagyok, hogy a mai Izrael Isten akaratából jött létre.

Ezékiel 37.

1. Lőn én rajtam az Úrnak keze, és kivitt engem az Úr lélek által, és letőn engem a völgynek közepette, mely csontokkal rakva vala.
2. És átvitt engem azok mellett köröskörül, és ímé, felette sok vala a völgy színén, és ímé, igen megszáradtak vala.
3. És monda nékem: Embernek fia! vajjon megélednek-é ezek a tetemek? és mondék: Uram Isten, te tudod!
4. És monda nékem: prófétálj e tetemek felől és mondjad nékik: Ti megszáradt tetemek, halljátok meg az Úr beszédét!
5. Így szól az Úr Isten ezeknek a tetemeknek: Ímé, én bocsátok ti belétek lelket, hogy megéledjetek.
6. És adok reátok inakat, és hozok reátok húst, és bőrrel beborítlak titeket, és adok belétek lelket, hogy megéledjetek, és megtudjátok, hogy én vagyok az Úr.
7. És én prófétálék, a mint parancsolva vala nékem. És mikor prófétálnék, lőn zúgás és ímé zörgés, és egybemenének a tetemek, mindenik tetem az ő teteméhez.
8. És látám, és ímé inak valának rajtok, és hús nevekedett, és felül bőr borította be őket; de lélek nem vala még bennök.
9. És monda nékem: Prófétálj a léleknek, prófétálj embernek fia, és mondjad a léleknek: Ezt mondja az Úr Isten: A négy szelek felől jőjj elő lélek, és lehelj ezekbe a megölettekbe, hogy megéledjenek!
10. És prófétálék a mint parancsolá. És beléjök méne a lélek s megéledének, s állának lábaikra, felette igen nagy sereg.
11. És monda nékem: Embernek fia! ezek a tetemek az Izráel egész háza. Ímé, ezt mondják: Elszáradtak a mi csontjaink és elveszett a mi reménységünk; kivágattunk!
12. Annakokáért prófétálj, és mondjad nékik: Így szól az Úr Isten: Ímé, én megnyitom a ti sírjaitokat és kihozlak titeket sírjaitokból, én népem! s beviszlek titeket Izráel földjére.
13. És megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, mikor megnyitándom sírjaitokat és kihozlak titeket sírjaitokból, én népem!
14. És adom az én lelkemet belétek, hogy megéledjetek, és leteszlek titeket a ti földetekre, és megtudjátok, hogy én, az Úr, szóltam és megcselekedtem, ezt mondja az Úr Isten.
Előzmény: Törölt nick (383)
Skatolo Creative Commons License 2009.10.02 0 0 428
Iránban mikor jártak izraeli gépek? Aztán Irán mégis naponta el akarja törölni (ausradieren) Izraelt.
Előzmény: Törölt nick (412)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.02 0 0 427
Latod, nem tevedtem.

Akkor a valaszom is jo volt szamodra. Szerintem mindenkepp az a legegyszerubb szamodra, ha ebben a tudatban eled tovabb eleted. Neked igy jo.
Előzmény: Törölt nick (426)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.02 0 0 425
Sajnos a polidili az elmult 8 evben annyira lezullott, (mondjuk az Internetto lenyulasa ota) hogy komoly valaszt, illetve vitat szinte lehetetlen folytatni, de persze a remeny hal meg utoljara.

Kerdesedre az elo valasz, hogy nincs valasz, mert ez hit kerdes. Te pl. mar a kerdesed megfogalmazasaval is sugallod, hogy hiszel a nagy es gonosz Amerikaban, az oszeskuveslelmeletekben, stb. igy eleve remenytelen, hogy elfogadj, illetve legalabb elgondolkozz komolyan olyan lehetosegen, melyben Amerika nem feltetlenul es kizarolag a nagy es gonosz. Odaig mar nem is mereszkedek, hogy Izraelrol, mint az europai kulturahoz es vilagszemlelethez legkozelebbi kosel-keleti orszagrol beszeljek.

Igy aztan baromi nehez neked valaszolni.

Szerintem a legegyszerubb megoldas, ha belenyugodsz abba, hogy Amerika azert tamadta meg Irakot, mert kellett az olaj es Izraelnek kellett az iraki viz, amit az azota megepitett vizvezetekhalozaton mar hasznalnak is Tel Avivban.
Ez azert jo valasz, mert egyreszt jo esellyel kielegit, masreszt gondolkodni se kell tul sokat rajta.


Van egyeb kerdesed, melyben segithetek?
Előzmény: Törölt nick (319)
Linux fan Creative Commons License 2009.10.01 0 0 420
Obama: Iran has 2 weeks to let international inspectors into nuclear plant

“Talk is no substitute for action,” Obama said at the White House after talks ended earlier in the day in Switzerland. “Our patience is not unlimited.”

“Earlier this month we presented clear evidence that Iran has been building a covert nuclear facility in Qom. Since Iran has now agreed to cooperate fully and immediately with the International Atomic Energy Agency, it must grant unfettered access to IAEA inspectors within two weeks,” Obama said.
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 419
Megjegyzem, hogy szerencsés volt, hogy az USA le tudta dobni a bombát, ezzel egyensúlyba kerültek dolgok, amit Japán nyitott meg Perl Harborral, koncentrációs táborokkal, öngyilkos bombázókkal.

Áldozat legalább annyi lett volna, ha egyéb módon törlesztenek.
Azzal, hogy a revansot összekötötték az elrettentés eszközével, elég jelentős békés időszaknak ágyaztak meg.

Farizeus hozzáállás önmagában feszegeti azt, amit Dulles mondott.
Előzmény: Törölt nick (414)
SamuraiJack Creative Commons License 2009.10.01 0 0 418

*Jobb kétszer elmenni, mint 1szerse.:)*

 

Arszon, ami szerinted önvédelem, az más szerint agresszió.

 

Előzmény: Törölt nick (417)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 414
Valszeg olvasni tudsz,de azért kihúzhatnád a fejedet a seggedből,és körülnézhetnél a világban.
És megint megmutatom,hogy végre elgondolkodj,és felmérd,megint olyanok kiáltanak farkast akik állig felfegyverkeztek,többször megtámadtak más országokat,és emberek tömegeit irtották ki.(És még ráadásul igen hathatós agymosást is végeztek,amelynek az eredményét hatásosan bemutattad.)
Tessék:




Több tízezer atomfegyverrel rendelkezők kiáltanak farkast,ahelyett hogy élenjárva leszerelnék az egészet.
Na majd ha leszerelték,akkor lehet reklamálni másnál,ha ilyet próbál készíteni.
Csakhogy végre elkezdjél gondolkodni:


"Ma, szinte kivétel nélkül azt tanítják az iskolákban, azt láthatjuk a történelmi témájú filmekben, hogy az atombomba "milliók életét mentette meg", mert elősegítette a háború gyors befejezését. A csendes-óceáni térségben harcoló amerikai és szövetséges katonák bizonyára így is érezték, hálát adva Istennek, hogy nem kell tovább harcolniuk a fanatikus japcsikkal. Az igazságot - ötven év távlatából nézve - jobban megközelítik Edward Stettinius külügyminiszter szavai, amelyeket 1945 májusában mondott az ENSZ alapító okiratának aláírásakor, egy magánbeszélgetésen:

"Ha Japán kilép a háborúból, nem lesz olyan élő népesség, amelyen kipróbálhatjuk a bombát."

John Foster Dulles reagálása ez volt:

"Tartsuk Japánt háborúban három hónapig és bevetjük a bombát a városaikra. A háborút úgy fogjuk befejezni, hogy a világ összes népe rettegni fog tőlünk és engedelmeskedi fog az akaratunknak." ("Elhallgatott történelem - Japán bombázása a második világháborúban." AustraliaFreePress.org)"
Előzmény: Törölt nick (413)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 412
Ha Izrael nem járna rendszeresen bombázni a szomszédba,akkor azok a bizonyos országok nem fenyegetnék nap mint nap.
Előzmény: Törölt nick (408)
mociga Creative Commons License 2009.10.01 0 0 411
A Közel-Keleten folyamatos háború zajlik. Fegyverekkel, emberhalállal és főleg ideológiák közötti ellenséges szavakban is. A kérdés értelmetlen, de jogos, mert a kérdéstfelvető arra is gondolhatott, hogy ez minket mennyire érint itt Európa szive-közepiben. Lépében, májában, beljében, epéjében . Keserűn s jobban is mint gondolnátok. :-(
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 409

Igen, ebben igazad van.

Csak az a bökkenő, hogy Irán szájkaratén kívül még sohasem tett ellene semmit.

Nem súlyosabb az egész iráni nagyotmondás, mint pl. Fico magyar ellenessége. Ezért nem kellene háborúbval fenyegetni őket. (szerintem)

Előzmény: Törölt nick (408)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 407
Egyetértek Izrael az USA részálllama valójában lásd 2001-ben mi történt? Tehát Izrael nem felelős, az csak 1 szócső, itt is bizonyos Usa-körök működnek Ám Obamánál van a pénz, az adóbevétel.
Előzmény: Törölt nick (406)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.01 0 0 406

"És az USA hazug propogandával kivánja elmérgesitenio a helyzetet"

 

Nem az USA! Bizonyos körök az USA-ban.  Obama nem fogja ezt a helyzetet elmérgesíteni, és nem küld senkit Iránba. És Izrael is jobban tenné, ha elkezdene foglalkozni a saját nemzetközi jelentőségének viharos csökkenésével.

Előzmény: Törölt nick (404)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!