Keresés

Részletes keresés

korieander Creative Commons License 2009.08.23 0 0 135
kéne egy gyűjteményt csinálni h ki szerint a szlovákok királya szent istván?

fico szerint nem
lajcak szerint igen
gasparovic szerint 1iknap igen másik nap nem...
Előzmény: korieander (134)
korieander Creative Commons License 2009.08.23 0 0 134
"Fico azt mondta, nekik Szvatopluk a királyuk. "

sztem a zergék agyát megnyomta a légnyomás most h lejöttek a hegyről...

"Gašparovič szerdán újságíróknak azt mondta, Sólyom László kedveli az ilyen „kalandozó portyákat“ a történelmi Magyarország területén létrejött államokban. A szlovák államfő nem tartja provokációnak a látogatást."

...fél nap múlva

"Augusztus 21-én lesz ugyanis 41 éve, hogy a Varsói Szerződés öt tagállamának csapatai - köztük a magyar katonák is - bevonultak Csehszlovákiába, hogy véget vessenek a prágai tavaszként ismert reformfolyamatnak.

"Az így megszervezett látogatást a Szlovák Köztársaság elleni tudatos provokációnak tekintjük és nem vállalhatjuk a felelősséget a következményekért, beleértve a szlovák-magyar kapcsolatok rosszabbodását" - áll a közös nyilatkozatban."

Előzmény: Törölt nick (132)
korieander Creative Commons License 2009.08.23 0 0 133
"Szlovákia születésénél meg Hitler bábáskodott. "

inkább károlyi v. kun béla...
Előzmény: Amerigo61 (131)
Amerigo61 Creative Commons License 2009.08.23 0 0 131
"Ezek szerint Csehszlovákiának még az "államalapítókat" is a franciák adták. :)"

Szlovákia születésénél meg Hitler bábáskodott. Na erre varrj gombot :-))
Előzmény: LiberOrator (108)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.23 0 0 129
Egyszerű a megoldás.....siratófalat a hídra,Sólyom és Ficó felavathatja,mi meg a tót testvérekkel mehetünk oda panaszkodni,óhajainkat betömködni a résekbe :((((
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.23 0 0 127
Egész Izrael tök gáz.
Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.23 0 0 122
abszolut
Előzmény: Qqberci (105)
La tulipe noire Creative Commons License 2009.08.23 0 0 120
Van szobra bronzból, Zrínyié műanyagból aki arra jár kopogtassa meg. Szégyen...
Előzmény: Derek (70)
La tulipe noire Creative Commons License 2009.08.23 0 0 119
A helyiek így is használják. Ők nem Révkomáromoznak. A honlapjaikon is gyakran így szerepel.
Előzmény: Hierro Nyh. (79)
hogymikvannak Creative Commons License 2009.08.23 0 0 118
Cirill és Metód emlékmű pl van Zalaváron, tudtommal senki se dobálja semmivel.
Ámbátor ehhez a tótoknak semmi köze, mert Szvatoplukhoz hasonlóan ők sem voltak tótok.
BaSand Creative Commons License 2009.08.23 0 0 117
Nézd, legyünk tekintettel szomszédaink érzékenységére! A leghelyesebb az lenne, ha ezt a monumentális emlékművet a Margit Szigeten építenénk fel, A víztorony éjjeliőrét különben is Tótnak hívják, így a terület etnikai üsszetételét helyre billentendö egyben átadnánk a szlovák államnak a sziget területét, mondjuk Margitovaszigetova néven.
Mivel a Szlovákia fővárosa különbenis Budaova volt, ez a lépés jól illeszkedik a történelembe is. Persze nem elegendő!!
Előzmény: takacsi (116)
takacsi Creative Commons License 2009.08.23 0 0 116
Nem értem a rovat nyitóját.
Miért lenne Budapest és Komárom azonos helyzetben?
Budapesten legfeljebb ez a szerencsétlen topicnyitó szlovák (vagy más), másnak nem jut eszébe ilyen hülyeség.
Komárom magyar lakossága (a szlovák kisebbséggel együtt) értelemszerűen királyának tartja (hiszen az volt) Szent Istvánt. A magyarok és szlovákok közös királya.
Szvatopluk meg nem.
Előzmény: Törölt nick (113)
Mexikói luxus utazás Creative Commons License 2009.08.23 0 0 115
A Petőfi szobor mellett? ;-))
Előzmény: Törölt nick (-)
LiberOrator Creative Commons License 2009.08.23 0 0 114
És Maria Sklodowska vagy Teller Ede is alapított államot? ;) Lehet, hogy az illető katonai egyenruhája nagyon jó lenne egy olyan jó kis (nem könnyű!) rejtvényhez: "Keresd a különbséget a francia tábornokok egyenruhájához képest!"
Előzmény: Tereza (112)
Tereza Creative Commons License 2009.08.23 0 0 112
Adták, nem adták, nem tudom. A Wikipédiába is csak belekukkantottam, az egészet nem olvastam el. De: akkoriban nyilván több lehetősége volt egy tudósnak (asztrofizikusnak) Párizsban Pozsonyhoz vagy Prágához képest. Madame Curie is Párizsban vált nagy tudóssá, nemde? Teller Ede sem itt vált világhíressé, ugye?
Előzmény: LiberOrator (108)
Tereza Creative Commons License 2009.08.23 0 0 110

Nem Mr, hanem M.R., azaz Milan Rastislav.

Bevallom, a topicot nem olvastam, csak belenéztem és az jutott eszembe, hogy Mo-on most eléggé divatos az ő első keresztneve -Milan, csak itt Milán-nak ejtik (és írják).

Előzmény: Törölt nick (106)
LiberOrator Creative Commons License 2009.08.23 0 0 108
Ezek szerint Csehszlovákiának még az "államalapítókat" is a franciák adták. :)
Előzmény: Tereza (107)
Tereza Creative Commons License 2009.08.23 0 0 107
Franciáknál vadászrepülő pilóta, francia állampolgár és Francia Becsületrend lovagja is volt ( és szintén náluk elismert asztrofizikus).
Előzmény: Törölt nick (106)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.23 0 0 106
Köszi!

De valamit nem értek: Mr Stefánik egy francia tábornok volt?

És az is bizarr, hogy lezuhant a repülővel, mégis róla nevezték el a pozsonyi repteret. Az ismert Prosectura-számban beillene a sorba a Mengele Gyermekkórház és a Néró Tűzoltószertár mellé.
Előzmény: Ghanima (103)
Qqberci Creative Commons License 2009.08.23 0 0 105
Azért annak a lónak bizonyos részeit ki kellene hangsúlyozni...
Tereza Creative Commons License 2009.08.22 0 0 104
Előzmény: Törölt nick (100)
Ghanima Creative Commons License 2009.08.22 0 0 103
"A Bradlo csúcs, Berezó városka felett, méltó nyugvóhelye a szlovák nemzet nagy fiának, Milan Rastislav Štefánik tábornoknak. A bradlói sírhalom országos ünnepségek látogatóinak célpontja.

Milan Rastislav Štefánik (1880-1919) csillagász, politikus, diplomata és francia tábornok halálának évfordulója nemzeti emléknap Szlovákiában. Történészek szerint TomᚠGarrigue Masaryk és Edvard Beneš mellett ő tekinthető Csehszlovákia harmadik megalapítójának. Štefánik 1919 tavaszán Olaszországból tért vissza hazájába, amikor repülőgépe leszállás közben Pozsony közelében lezuhant és ő életét vesztette.
A repülőgép lezuhanásának okáról mind a mai napig viták folynak.

http://www.bumm.sk/29062/pozsonyban-ujra-all-stefanik-szobra.html
Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.22 0 0 102
"Ennyi erővel a Római Birodalom utódállamának is tekinthetnénk Magyarországot. "

Azt már lestipistopizták a románok.
Előzmény: evil1023 (22)
Ghanima Creative Commons License 2009.08.22 0 0 101
:-)))
Előzmény: Törölt nick (99)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.22 0 0 100
Van egy Mister Stefánik szobor Szarvason. Illetve nem Mister, csak nem tudom, hogy az MR minek a rövidítése és nincs kedvem kiguglizni.
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.22 0 0 99
"Huba szaki, erről lemaradtam :(("

És nekem mi közöm van ehhez??
Előzmény: Pávek úr (4)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.08.22 0 0 98
Eleve azt is meg szokták egyesek kérdőjelezni, hogy Árpád népéből mennyien voltak "magyarok", erre még rájön az, hogy szerintük Szent István ki is irtotta a magyarokat, akik még tovább pusztultak a tatárjárásban és törökdúlásban, és persze nem is magyar volt az állam, mert a latin volt a hivatalos nyelv...

Aztán hipp-hopp, a 19. században meg valahogy elmagyarosították a nemzetiségek egy részét.

Na de hogyan, ha régen is alig voltak, és még azok is többszörösen kihaltak?
Előzmény: canterbury (97)
canterbury Creative Commons License 2009.08.22 0 0 97
Igen, csak egyszerűen annyira nem logikus, hogy elvileg nem is létezünk, nem is vagyunk magyarok. Miközben itt vagyunk és magyarok vagyunk. Én legalábbis biztos, hacsak nem a Mátrix hiteti el velem.
Előzmény: seeman (95)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.08.22 0 0 96
Ha már a lex Apponyit említed, érdemes azt is szem előtt tartani, hogy 1844-ig a magyar nem volt hivatalos nyelv.

A dehungarizálók ezt persze annak kapcsán szeretik felemlegetni, hogy megkérdőjelezzék az ország magyar jellegét. Pedig tulajdonképpen ez még inkább alátámasztja a magyar etnikum súlyát, hiszen így még az sem motiválhatta a más anyanyelvűeket és leszármazottaikat, hogy az államnyelvet elsajátítsák.
Előzmény: canterbury (94)
seeman Creative Commons License 2009.08.22 0 0 95
A genetikai örökség és a nyelv is domináns maradt. Ez sokaknak nem tetszik és mást állítanak. Nem új törekvés.
Előzmény: Hierro Nyh. (92)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!