Keresés

Részletes keresés

Emdzsí Creative Commons License 2009.08.17 0 0 377
Ne kapd fel a vizet ,nem azt mondtam, hogy ez az egyetlen stresszes munka, és azt se hogy helyes ez így.
Előzmény: Törölt nick (369)
Jroux Creative Commons License 2009.08.16 0 0 376
Hogyne lehetne, de a hatalmon levőknek ez egyáltalán nem érdekük.
Előzmény: Buck the Dog (374)
Jroux Creative Commons License 2009.08.16 0 0 375
Bocs, de ha az én nyugdíjkorhatáromat meg tudják növelni, a korábban deklarált nyugdíj értékét tudják csökkenteni, akkor ezt rendőréknél is meg lehetne tenni.
Előzmény: Emdzsí (343)
Buck the Dog Creative Commons License 2009.08.16 0 0 374
Ami persze meg mindig nem igaz, megfelelo technikakkal siman lehet visszamenoleges jogszabalyokat hozni...
Előzmény: Jroux (371)
Jroux Creative Commons License 2009.08.16 0 0 373
Na ja, de hát ez tényleg egy banánköztársaság - banán nélkül!
Előzmény: Okos Mikulás (315)
Jroux Creative Commons License 2009.08.16 0 0 372
Tényleg félelmetes, hogy mennyire antihumánus lett ez a szép új világ!
Előzmény: mammamija (306)
Jroux Creative Commons License 2009.08.16 0 0 371

,,Visszamenőlegesen semmiképpen nem lehet hozzányúlni."

Így van, és azért, hogy ne sérüljön a jogállamiság, cserébe Te dolgozhatsz 64 éves akár korodig!

Amúgy ez az elv, hogy egy jogszabály nem lehet visszamenőleges hatályú, a mindenkori politikai és gazdasági vezetés érdekét szolgálja - lophat, csalhat legálisan - csak előtte hoz magának megfelelő jogszabályt.

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.16 0 0 370
Hát az asszonykám 35 éves(Azért jó,ha majd egy évtizeddel fiatalabb az asszony,mert még el lehet hitetni vele,azért puha,hogy ne fájjon. :-))Meg lesz,aki majd a kamoósbotomat kihozza a teraszra,később meg árnyékba tolja a tolószékemet,nehogy hőgutát kapjak.),megbeszélük,hogy amíg nem rendeződnek az anyagi dolgaink,nem lesz mégegy baba.
Pedig férfi létemre mondom,nagyon hiányzik.
És az anyagiak nem arról szólnak,hogy belehalok,ha évente egyszer nem megyek a tengerpartra nyaralni,vagy 2 évente új kocsi,hanem a megélhetésünk az,ami igencsak veszélybe kerülne,ha az asszony kiesne a munkából.
Ez van.
Előzmény: Törölt nick (367)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.16 0 0 369
,,Nem irigylem a tűzoltókat. Munkájuk döntő részét nem a tűzesetek teszi ki, hanem pl a borzalmasabbnál borzalmasabb baleseteknél a sérültek, halottak kivágása a roncsból, és a roncsok, felborult járművek eltakarítása."

Na,most akkor képzeld el a mentősöket,akik szintén ott vannak a balesetnél,a halottszállítókat,a kórboncnokokat,a sebészeket,meg a többi orvost,az agysebésztől a szívsebészig,akik naponta nyitnak fel embereket.
Kutató búvárként vizi hullákat is kerestem,egy speciális mentőcsapatban meg eltűnt gyerekeket,felnőtteket.
érdkesen néz ki télen egy több napos holttest,amit szó szerint darabokra szednek a vadak.
És beza a tűzoltókon kívül felsoroltak mégsem húzhatnak 40 évesen nyugdíjba.
stresszes munka a tűzoltóé ?
Hány kibaszott stresszes munkát soroljak fel neked ?
Előzmény: Emdzsí (365)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.08.16 0 0 368

Ja. A feleségednek időnként vigyél egy szál virágot. Csak úgy. Megteszi a hatását...

Jó ilyet olvasni !! Szorítok neked !!!

Előzmény: Törölt nick (367)
Emdzsí Creative Commons License 2009.08.15 0 0 365
Ha megérik. Teljesen igazad van. A tűzoltó haveromnak akivel példálódzok, munka közben, a túlerőltetéstől, és a stressztől leállt a szíve. Ki kellett ütni, ma már jól van, csak irodai munkát végezhet. Nem irigylem a tűzoltókat. Munkájuk döntő részét nem a tűzesetek teszi ki, hanem pl a borzalmasabbnál borzalmasabb baleseteknél a sérültek, halottak kivágása a roncsból, és a roncsok, felborult járművek eltakarítása. Nem szeretnék a helyükben lenni. Állandó beszélgetőtársuk a pszichológus.
Előzmény: nemhívő (348)
Emdzsí Creative Commons License 2009.08.15 0 0 364
Tűzoltó haverom úgy magyarázta, hogy aktív terepszolgálatra van az 1.5-ös szorzó, vagyis az irodai munkára nincs szorzó náluk. Tényleg abszurd a rendszer. Valahogy úgy jön ki, ha most nyugdíjba megy több lesz a nyugdíja, mint a keresete. Így az vesse rájuk a követ aki nem így tenne. Ráadásul ő maradni akar, úgymond rögzítette a nyugdíjazási feltételeit, ezekkel feltételekkel mehet ezután nyugdíjba bármikor, még 10 évet le akar húzni. A hiba a rendszerben van, nem azokban akik tűzoltók vagy rendőrök lesznek.
Előzmény: Skipi (345)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.08.15 0 0 362

Itt kitombolhatom magam,mert itthon a család előtt titkolnom kell az elmebetegségemet

Helyes.

Inkább nekem legyen elegem belőled, mint az asszonynak !!! :)

Előzmény: Törölt nick (359)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.08.15 0 0 361

Szeretnék táncolni az unokám lakodalmában,ez a fő ok.

Akkor tessék gyorsan letenni !!!!

Előzmény: Törölt nick (358)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.08.15 0 0 360

"a sörrel nem te tartozol véletlenül??:))

Nem véletlenül: akarattal !! :)

Igy akarom absztinenciára ösztökélni Marschlakót !!!

Előzmény: Abrosz Tisztakosz (357)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.15 0 0 359
,,Kicsit elfelejtkezel magadról és mindjárt normális ember vagy :)))))"

Na ja.
Itt kitombolhatom magam,mert itthon a család előtt titkolnom kell az elmebetegségemet.
Eddig elég jól sikerült. :-)
Előzmény: G.B.Bejja (356)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.15 0 0 358
Nem.
A sört én iszom,bár van évente pár száz liter borunk,pálinkánk,az ,,ingyen,, lenne.
Azt nem iszom ,csak nagy ritkán.
Nem azért mert rossz az aranyérmes borunk,csak ilyen melegben a hideg sör esik jobban.
A cigi,na az már engem is idegesít néha.
Majd jövőre talán lesz olyan világ,hogy lerakom.
Szeretnék táncolni az unokám lakodalmában,ez a fő ok.
Előzmény: G.B.Bejja (355)
Abrosz Tisztakosz Creative Commons License 2009.08.15 0 0 357
a sörrel nem te tartozol véletlenül??:))
Előzmény: G.B.Bejja (355)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.08.15 0 0 356

Na,befejezem ezt az ömlengést,nem idevaló dolgok ezek.
Szóval vissza a mederbe,radikális nyugdíj csökkentést

Kicsit elfelejtkezel magadról és mindjárt normális ember vagy :)))))

Előzmény: Törölt nick (353)
G.B.Bejja Creative Commons License 2009.08.15 0 0 355

"sörön ,cigin kivül"

A sörrel remélem Abrosznak tartozol, a cigi meg ugye az utolsó doboz leszokás előtt ??????????????????????

Előzmény: Törölt nick (351)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.15 0 0 354
,,39 évesen 27 év szolgálat?
Viccelsz vagy csak hülye vagy? "

Csak kérdezem,nem lehet katonai iskolába menni 12 éves kortól ?
Előzmény: Törölt nick (341)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.15 0 0 353
,,Jó, haladni kell a korrál, időnként beeseik egy Pókember, vagy egy rémes rózsaszín "Diznivalami", de már tudják, hogy ha az kell Nekik, akkor nincs nyaralás akárhol, vagy nincs túra Börzsönyben pláne nincs utána zaba Patak vendéglőben."

Ma dőzsölés volt,megálltunk egy McDonalds-nál,aztán bevert a majdnem 7 éves egy raklap sült krumplit paradicsom szósszal,ivott egy kólát,amit nagyon ritkán tesz,meg benyomott egy fél hamburgert.
Jól esett a májamnak,amikor azt mondta,apa,te azért ennél finomabbat főzöl.
Jó,hogy a kis agyával(a gyerekeknek nagyon szuper agyuk van ) érti,hogy a heti lovaglás,úszótanfolyam hány plüss kutyát ér,meg azért mennyit kell dolgozni az anyának,apának.
Aztán majd pár év múlva meglátom,mi lesz.
Soxor azt gondolom,milyen jó is lenne,ha megállna az idő,és ilyen maradna mondjuk még 2 évig.
Megijeszt,hogy felnő,és már nem csimpaszkodik a nyakamba,nem tudok vele úgy játszani,bohóckodni,ahogy most teszem.
Ami meg elkeserít mostanában,hogy kimaradt pár év vele,mert azt a kurva pénzt hajszoltam reggeltől estig,aztán meg beájultam az ágyba.
Hiányzik még egy gyerek,talán azért,mert vele pótolnám azt,amit az elsőnél kihagytam,hogy lássam felnőni.
Na,befejezem ezt az ömlengést,nem idevaló dolgok ezek.
Szóval vissza a mederbe,radikális nyugdíj csökkentést.
Előzmény: Törölt nick (334)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.15 0 0 352
,,A mostani páromnak 19 éves a lánya. A szalagavatója közel 70 ezer forint volt, mert terembérlet, meg jelmezkölcsönzés, koreográfus, meg ajándék 100 rugóért az osztályfőnöknek (meg az annya pics@j@t!) meg bankett két ízben... És az ember fizet mert ha nem akkor a gyerekével tol ki."

A majdnem 7 éves nem hisztis,óvónők,ismerősök,rokonok szerint is nagyon kiegyensúlyozott,boldog locsifecsi kislány.
Van saját pénze,azt majdnem úgy osztja be,ahogy ő gondolja.
Meglátott valami farm játékot ma 2 ezerért,van benne kutya,macska,ló,mondta,azt megvenné magának.
Elmagyaráztam neki,szerintem ilyen 2 családi gyufa nagyságú dobozban elférő műanyag játék szerintem nem ér meg annyit,de megvette magának.
no,mivel atartalékai leapadtak,mint az enyémek,elmagyaráztam neki,megveheti,de én nem tudok venni semmi mást,ha a következő boltban valami szebbet,jobbat lát.
Láttam,hogy másik boltban vagy 10 percen keresztül nézett mereven egy játékot,vagy 5x levette,visszatette a polcra,de nem mert szólni,hogy vegyem meg neki.
A kibaszott szívem meg repedezett rendesen,úgy sajnáltam.
és ő még kicsi.
Egy 19 éves lánynak már rengeteg dolog kell,még van 12 évem,hogy anyagilag megerősödjek.
Azért már így a 7 évesnek vásárolni is rémisztő ,ahogy elnéztem az árakat.
Előzmény: Törölt nick (332)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.15 0 0 351
,,Egyszer gyanakodtam, hogy mitől ilyen sok és körülnéztem a Tecsóban. Szégyelltem magam, ugyanis minden tétel stimmelt."

Elvből nem megyek Tesco-ba,de ma átléptem a küszöböt,ott láttuk azt az iskola táskát,ami a gyereknek is tettszett,de nem vettük meg.
Vagy 10 üzletet végigcaplattam a csajokkal,a tökömről már fojt a víz,a multiknál tömeg,máshol üres parkolók,amit én ,,tanyasi,, nem igazán szeretek,máshol üres parkolók.
Az Interspar hipermarketben a frász kerülgetett a töménytelen árumennyiségtől,a pláza üres kongásától is volt bajom,ahogy a bevásárló negyedek ürességétől is.
Azé hemzsegett a nép rendesen a nagyobb multiknál,a rossebb tudja mikor van fizetésnap,nyugdíj osztás.
Megmondom,néha viszketett a zsebemben a pénz,de végig gondolva,szükségünk van nekünk erre alapon nem sok mindent vettem.
Fogkrém,tusfürdő,sampon,ezeket nem sorolom,ezek kellenek.
Talán egy 350 forintos konzerv nyitó volt az egyetlen luxusberuházásom a sörön ,cigin kívül,amibe beruháztam ma.
Azért rohadt könnyű hülyeségekre elverni pár százezret,azt azért megállapítottam.
Előzmény: Törölt nick (332)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.15 0 0 350
,,Egy rendör mögött hol áll 40 év? "
Ha beáll mögé 4 tízéves gyerek ?
Előzmény: Skipi (319)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.15 0 0 349
,,Amúgy ezek a kiscsákók (hercegnők) megpusztulnának ha sima füzetet venne nekik az édes szülejük, nem Disney-t, hercegnőset, lovasat, animésat, divatosat. A táska kb. 3000-rel kerül többe, ha rajta van a kedvenc figurájuk."

Van ebben sok igazság.
A füzetek fele hagyományos,25 forintos.
A másik fel kutyás,hercignős,leopárdos,az előbb néztem meg őket.
Ezek meg 150 forintba kerülnek.
6-6 darab van belőlük.
Táskát nem vettünk,de kinéztünk egy majd 3 ezer forintosat.
De attól majdnem beszartam,mikor a mellette levő polcon levő csili-vili táskán megláttam a 15 ezres árcédulát.
Íróasztal sem lett,15-20 ezerért én sem gondolom,hogy kéne vennem egy majdnem 7 évesnek.
Majd tanul ,ír,rajzol velünk a nappaliban az ebédlőasztalnál.

,,Mennyé beiskolázási segélyért az önkormányzathoz!!:)) Ha segélyen vagy, és ott vagy tudom - akkor jár tankönyvtámogatás is."

Lhet,előveszem a vastagabbik pofabőrömet,aztán bemegyek azért is.
Csak a segély mellé most kértem a krízis alapból is kis alamizsnát,de lehet,ezt is megjátszom.
Jó az ötlet,kössz. :-)
Előzmény: mammamija (312)
nemhívő Creative Commons License 2009.08.15 0 0 348
Egy átlagrendőrről beszéljünk, mert ilyen-olyan kiragadott példa nagyon elvisz a lényegtől.
Egyébként én sem értek egyet a mostani szabályozással, de ez a 25 év utáni nyugdíj az átkosban is megvolt, mégsem mentek a rendőrök tömegesen nyugdíjba. Volt van két vagy három év előnyük az öregségi nyugdíjhoz képest és akkor mentek el.
Inkább azt kellene megnézni mostanában miért is lépnek le az első adandó alkalommal ( ha megérik), mert az az igazi probléma. Ahogy egy orvosnál, tanárnál, műszaki embernél, ezer egy területén az életnek a harmincas, negyvenes korosztály a leghúzósabb, mert már elegendő tapasztalattal, érett felnőttként, de szellemileg, fizikailag még a csúcson a rendőrök lelépnek, mert marhára elegük van abból, hogy évente-kétévente új főnökeik vannak, hogy állandóan változnak az elvárások, hogy mindegyik politikai erő ott rúg beléjük ahol csak tud, köpködik, szidják-hordják őket és nem utolsó sorban a vezetőket leszámítva szart sem keresnek, a társadalmi megbecsülésük a nullához közelít.
Persze a zakkantak akik vagy érdekből (politika) vagy csak simán butaságuk folytán állandóan basztatják őket nem fogják fel, hogy a saját rendőrségüket lehetetlenítik el ezzel. Mert nem a kormánynak van rendőrsége, hanem az országnak. Igen hülye aki azt hiszi, hogy a rendőrök MSZP pártiak. A politikai szimpátiájuk ugyan úgy oszlik meg, mint a társadalomé. Ugyan miért lenne másképp.
De ha az átlagéletkort nézed már ez a kedvező nyugdíjlehetőség sem tartja a fiatalokat a pályán. Úgy hogy marha nagy a baj, csak erről már nem beszélünk.
Előzmény: Törölt nick (276)
mammamija Creative Commons License 2009.08.15 0 0 347
Hagyd a kőművest, villanyszerelőt, gázszerelőt.
Tőlem tavaly 1 millát vittek el - egyik sem adózott a meló után.
Előzmény: Skipi (345)
mammamija Creative Commons License 2009.08.15 0 0 346
Hülye lenne kihagyni a lehetőséget, minekutána elmehet a nyugdíj mellett svarcban dolgozni őrző-védőként.
Ilyen törvényeink vannak.
Mire való vajon a parlament?
Seggmeresztésre, újságolvasásra, telefonálásra, szundikálásra - üzletkötésre.
Másra nem.
Előzmény: Törölt nick (342)
Skipi Creative Commons License 2009.08.15 0 0 345
Mi az aktiv szolgálat egy szabálysértési elöadónál??Ül egy irodába--és aktákat tologat...Na ez aztán kurva kemény melo...bele is lehet rokkanni elvégre ebbe az évek alatt...Bezzeg a kőmüves-aki szarrá cseszi az egészségét...az huzza az igát bezzeg 67éves koráig...
az anyjuk pcsáját!!
Előzmény: Skipi (344)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!