Egyre több komoly természet- és társadalomtudós állítja, hogy a jelenlegi társadalmi-gazdasági tendenciák a Föld erőforrásainak kimerítése, túlhasználata révén egy globális környezeti-társadalmi-gazdasági válsághoz fognak rövid időn (egy-két évtizeden) belül vezetni.
László Ervin, híres magyar filiozófus szerint a globális civilizáció máris egy bifurkációs elágazáshoz érkezett:
ha időben sikerül egy átfogó paradigmaváltást végrehajtani, akkor megmenekül(het)ünk, ha azonban továbbra is a neoliberális kapitalizmus által diktált fenntarthatatlan struktúrákat erőltetjük, akkor elkerülhetetlen az összeomlás, ami rengeteg szenvedéssel és hatalmas pusztulással fog járni.
Egyáltalán nem buta! Én pár évig együtt dolgoztam egy hölggyel, aki a Fico-val járt iskolába. Az iskola legjobb tanulója volt, vérbeli, meggyőződéses kommunista, aki feleleteit mindig úgy kezdte, hogy "a szovjet tudósok bebizonyították".
"Most Magyarországnak lehet esni és ki is használják."
Mindig kell egy bunbak akin a gyengébb orszàgok is bizonyithatjàk hogy léteznek....Az erosebbek pedig példàt statuàlnak a bunbakon hogy a gyengék tudjàk mi vàr ràjuk ha ellenszgulnek...
"Ez EGy legújabb zseniális reklámfogása: jól megtervezett és pompásan időzített. Ugyanis ezen vallomás után a Mester szavahihetősége az Olvasó szemében nemhogy megrendülne de még növekszik is. Hiszen, ha valaki ilyen leplezetlenül és őszintén (már a műve elején) bevallja a „mea culpát”, akkor nyilvánvaló, hogy amit majd a későbbiek során mondani fog, az csakis igaz lehet! Nos ez az „igazság-szérum” a „keményszárnyú rovarok röpülésén alapuló” anti-gravitációs szerkezetek leírásánál már ott csobog az olvasó agyi ereiben. Elzsibbasztja realitásérzékét és így könnyen elfogadja a Mester merész repülési teóriáját. Eszerint ugyanis ezek az oktalan lények a „billerüket” rettentő gyorsan, olyan pályán mozgatják, amely állandóan veszít a szimmetriájából és így kihasználja a téridő görbület azon tulajdonságát, hogy ott energia és impulzus keletkezik, természetesen a Semmiből. Mindezt a komoly következtetést a Mester abból a keserű tapasztalatából vonta le, hogy bárhogyan is erőlködött nem tudott a rovarok röptére egy jó hidrodinamikai modellt kitalálni (pedig még a komplex számokat is használta!) Ez a „görbült tér-idő” dolog sokkal egyszerűbb és komolyabban is hangzik. De színre lép még a „mágikus” nullaponti energia és azt megcsapolni hivatott Casimir effektus is a maga nemlineáris plazmájával. Így aztán minden tiszta és világos lesz. Sőt, ami a legfontosabb, ez az egész verbális katyvasz tökéletesen „médiakomfort”. Imádja is (majd) a sok kuriózumra vadászó riporter."
Az antigravitàciorol beszélve azt mondtàk valahol hogy egyes bogarak valojàban nem is tudnànak repulni ha nem hasznàlnànak ilyen antigravitàcios megoldàst...mint a poszméhek vagy a szarvasbogàr....
Konteó. Evolválódsz vagy pusztulsz is, pazarolsz is, szennyezel is. A való életben mindenki pont neked akar jót, Télapó és Jézuska hozza neked az ajándékokat ingyen. :-)
Konteóban azért is jó hinni, mert az embernek beavatottságérzetet ad: ő aztán érti, mi folyik itt. Aki terjeszti, azt érezheti, segít másoknak a valóság megértésében. Ha pedig ugyanazt hisszük, ennek révén egy közösség tagjai vagyunk. Az internet pedig abban segít, hogy megtaláljuk azoknak a társaságát, akik – bár fizikailag távol vannak tőlünk – hasonló nézeteket vallanak, és velük a saját véleményünk buborékán belül maradjunk. A véleménybuborékból aztán nem akarunk kilépni.
Emellett önfelmentésre is jó, ha azt gondolhatom, mások tesznek nekem rosszat, nem én tehetek arról, hogy nem sikerül megoldanom a gondjaimat.
Például ha elhíztam, és valójában ezért vacak az egészségem, az életmódom átalakítása helyett kényelmesebb azt gondolni, hogy mérgeznek engem, ezért vagyok kövér és beteges. A klímaváltozásról is önfelmentő az a hit, hogy azért alakul át az éghajlat, mert szórják a mérget, én nem tehetek róla. Közben a saját fogyasztói és/vagy közlekedési szokásaimat nem akarom megváltoztatni, nem akarom tudomásul venni, hogy akaratlanul közreműködöm a klíma megváltozásában.
Lehet, hogy a következő aktuális történés nincs összefüggésbe a (szerintem) készülő ENSZ-puccsal, de a szlovákiai Fico tényleg nagy port kevert, amikor közvetlenül Putyinhoz fordult, amikor az ukránok lezárták a "Barátság" gázezetéket. Egy napja Szlovákiában nem tudnak igazolást adni arról, hogy a telekkönyvbe mi van beírva, hogy egy teleknek ki a tulajdonosa. Valami informatikai támadásra hivakoznak. Minden un. telekkönyvi bejegyzés leállt. Nincs adás-vétel, igazolás nélkül nincs kölcsönfelvétel, hagyatéki tárgyalás, öröklés, semmi. Ha ilyen megtörténhet, akkor a bankokból is eltünhet mnden információ, az ember még azt se, fogja tudni biznyítani, mennyi pénz volt a számláján. Ezért "fontos" a nagy informatizáció!
Ezek kozonséges globalista mondialista kozmopolita bunozok...olyan valojàban felesleges uzemeket akarnak amelyek mukodtetéséhez hasznàhoz szukséges osszegeket kikényszeritik az emberiségtol. Ilyen a tax carbon is ahol régi àlmuk vàlik valosàggà... eladni a levegot....Ugyes mondta Kohn bàcsi...ugyes
"Olyan technológiát fejlesztettünk ki, amely egyszerre old meg két gondot is. Az egyik a globális felmelegedést okozó szén-dioxid kivonása a légkörből, a másik pedig a teljesen tiszta energiaforrás, a hidrogén előállítása" – nyilatkozott a BBC-nek az Equatic cég vezérigazgatója. Edward Sanders azt is elmondta, hogy az eljáráshoz szükséges áramot ugyancsak a teljesen károsanyag-kibocsátásmentes nap- vagy vizi erőművekben állítanák elő.
.
.
.
De van még egy komoly gond a szén-dioxid eltávolításával.
Az, hogy a megoldás hamis látszatát kelti. Arra ösztönözheti az emberiséget, hogy ne fordítson figyelmet a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére, hiszen a légkörből majd úgyis kivonjuk a káros gázokat. Márpedig azt az Equatic vezetői is elismerik, hogy még ha sikerülne is a kanadaihoz hasonló méretű legalább 1200 üzemet létesíteniük, akkor csak a kibocsátott szén-dioxid legfeljebb 20 százalékát sikerülne kivonni.
"Valami furcsa folyamat zajlik a globalista világpolitikában. Rövid idő alatt lemondott Olaf Scholz német kancellár. Ursula von der Leyen állítólag súlyosan beteg. A brit globalista “királyi família” alapjaiban recseg-ropog. A franciák egyre hangosabban követelik Macron távozását, míg Romániában az emberek az illegitim Klaus Iohannis eltakarodását követelik az elnöki palotából. És most, állítólag Trudeau is megy. Mindez a Donald Trump Fehér Házba való visszatérése előtti hetekben." - aztán meg Dél Kórea félbesikeredett puccsáról már ne is beszéljünk. Vajon az ENSZ puccs jobban fog sikerülni?
Én a só kérdést a sóhivatalra bízom...max megnyalom, ahogy a vén kecskékhez illik.
Szeretek mindent a helyén kezelni.
És elfogadom, amit a felkent és tanult kortársaim csinálnak.
Nem űberelném tanulatlanul, ismerehiányosan, sem érzelmi alapon amire jutnak.
Nem is csatlakoznék olyanokhoz, akiknek ez nem pálya!
Vallási, ezós, reikis, homeopátiás....vagy ufósok, szittyás, szkítás, hátrafelényilazós történelemből felmentettek, és más konteósok akik nem is tudják (vagy beismerni) magukról.
"Sok faj képviselői vannak itt többségük nem barátságtalan."
Ezen vélekedésedet próbáld lakókörnyezeteden belül terjeszteni, majd meglátod, mennyien fognak neked paranoia-ellenes irodalmat ajánlani. Nekem még könyvet is adtak kölcsön, Daniel Pipes: Összeesküvések címűt :-)