Tisztelt topiklátogató!
Ide várunk minden olyan adatot, megfigyelést amely a magyarországi nappali és éjjeli lepke faunával kapcsolatos! Megkérek mindenkit, hogy bárhol az ország területén megfigyelt és beazonosított lepkefajok megfigyelési adatait itt közölje! Ennek a topiknak a segítségével megpróbáljuk meghatározni, feltérképezni hazánk napjainkban még sokszínű lepkefaunáját!
Az adatbázisba fotókat is várunk. A fórumot hazai hivatásos lepkészek figyelik, akik ha kell, segítséget nyújtanak a meghatározásban!
Ha jól látom, ez egy atalanta lepke. Mi is láttunk még a napokban a kertben nem is egyet. Máskor is ilyen későig kinn vannak, vagy alkalmazkodnak a hosszan tartó enyhe időjáráshoz?
A csatolt fotókat ma készítettem Szolnok mellett a Milléri Levendulakertben. A kis sárgás lepke ismerős, de annyira azért nem, hogy tudjam, ki ő. A pirosmintás pedig teljességgel ismeretlen nekem. Kérem, írjátok meg, kik ők. Köszönettel várom az azonosítást!
Sziasztok! Bízom benne, hogy tudtok segíteni. Kaptam egy virágcsokrot és volt rajta egy kicsi hernyó. ami végül bebábozodott. Szerintetek milyen lepke lesz belőle? Előre is köszönöm a segítséget!