Beszéltem Zolibácsival, akitől a tenyészpárt hozom, már tollasodnak a fiókák a fészekben, kb 1-2 és kirepülnek akkor hozom haza a másik párt. Ezek vadas színüek, azaz a sötét szürkék.
Nekem van tojóm, igaz, hogy Győrben, az augusztusi kiállítás után eladó lesz, vadas, meg most repültek ki a kicsik, van még az előző fészekalj, azokról még nem látni biztosan, mik lesznek, de általában a galamboknál úgy kelnek a fiókák, hogy egy hím és egy tojó van a fészekaljban, hát persze, ha mindegyik tojás kikel és mindegyik fióka megmarad.
Lekopogom, nálam eddig hozzák a papírformát és csak az az egy fióka pusztult el, amit betettem a keltetőbe, miután a törpefürj leborította a fészeket és elhagyták a tojást a galambok. Kikelt, de 3 naposan etetés közben megfulladt, pedig olyan kis aranyos volt... :(((
Azóta 4 fészekalj gond nélkül kikelt, felnőtt és kirepült, 3 kicsit már eladtam és még 5-en megvannak, kettő még a szülőkkel, de most már a kiállításig nem adok el belőlük. Olyan jól mutattak a kiállításon 6-an a röpiben. :)))
Itt nálunk, Nagykanizsa környékén nincs senkinek tojója, mindenki hímmel van tele. Itt mindenki 2500 ért adja, ha lenne mit. Ez a Siófoki kis srác a Díszmadáron 1500-ért hirdette, mire oda értem 2000 lett, mert azt mondta ez a barnás szin nagyon ritka. Az ár annyira nem érdekelt, csak már legyen ilyen kis gyémántom. Félre van még egy tenyészpár rakva nekem, tőlünk nem messze. Csak mire oda értem letojtak és megkotyoltak, majd ha felneveltek akkor elhozom.
Siófokon vettem a Jocó-tól, 1500 hirdette, de mire oda értem 2000 lett darabja. Remélem jó pár lesz belőle jövő tavaszra, azt mondta, hogy nem tesvérek.
Találtam egy tenyésztőt a közelünkben, lefoglaltam nála egy tenyészpárt, mire el tudtam vona menni értük, letojtak és megkotyoltak így nem tudom egyenlőre haza hozni.
Nagyon megtetszettek ezek a kis galambok, minnél többetszeretnék megtudni róluk, várom más gerle tartók, tenyésztők gyakorlati tapasztalatait! Folyamatban van a beszerzésük.